Allahın Yaratılma Sebebi.?
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------
kime inandıysam elim hep bo$ta kaldı :D artık inanmak yok :D ben kendimi bilirim :D cehennem varsa eğer :D orda patates kızartıp yerim :D takılın bana hayatınızı ya$ayın :D bu genç ya$ta solmayın :D
-----------------------------:D Arkadasa Katılıyorum..
Öldükten sonra kaybedecek bişeyim kalmayacak :D O yüzden yaşadığım süre boyunca kendimce tadabildiğim zevkleri tadıp hayatdan alabildiğimce keyif almaya bakıyorum.. içkimi içer, kızlarla günümü gün ederim :D tavsiyem sizde allahdı kitaptı bunları bırakın da hayatınızı yaşayın.. yaşarken bana bi faydası olmayan allahın öldükden sonra faydasını görsem ne olur görmesem ne olur :D inananlara saygım var.. onlar da bana saygı duydugu ve içki içip kızlarla geziorum diye bana hor gözle bakmadıgı sürece!!!
-
Şurdaki 50-60 senelik hayatı sonsuz hayata tercih ediyorsanız sizin tercihiniz siz bilirsiniz. Allah'a inanıp da içki içince de dinden çıkmıyorsunuz. Günahlarınızın bedelini çekersiniz sadece. Allah'a hiç inanmıyorsanız o zaman cehennemde sonsuza kadar siz mi patates kızartırsınız sizi mi kızartırlar o zaman görürsünüz. İnanmıyorsanız saçma saçma konular açıp inancı kuvvetli olmayanları da yoldan çıkartmayın bari. Bunlarla uğraşacağınıza gidin 2 döküman okuyun. En azından bu çok önemsediğiniz dünya hayatı için birşeyler yapmış olursunuz.
-
TEINER bunu yazdı:
-----------------------------O soruyu şu şekilde değiştirip soruyuyorum.
TANRININ CENNETİ OLMASAYDI ONA İNANIRMIYDIN ?
Bu soru öbegini inanan arkadaşlar cevaplarsa bende onlara bu hayatın inceliklerini anlatıyım.
-----------------------------İnanırdım. Ben dini kurallardan kendime zararlı olan ya da beni aşırı derecede kısıtlayan birşey göremiyorum. İslamın tavsiyelerinin bir çoğunun bilimde de yeri var. Ayrıca insanların kendi kendine oluştuğu, maymundan geldiğimiz vs saçmalıklarından daha mantıklı şeylere inanıyorum. Maymun olanlar varsa king konga tapabilirler. Allah yoksa o çok mükkemmel beyninizle sadece 1 canlı hücre üretin ben de size tapayım o zaman.
-
müslümanların sadece cennete girmek için mi ibadet edebileceğini düşünüyorsunuz, oysaki ibadette yaradana Hamd var. bizi yarattığından ötürü. çünkü O yeri ve göğü yaradandır, bize o yediğiniz içtiğiniz soluduğunuz nimetleri yaradandır.
buraya ataistçe yazı yazanlar, eğer düşünceniz olmadığı halde geyik olsun diye ataistlik gibi düşünceler yazıyorsanız. burası sanal bir platform ama insanlar yazdıklarınızı okuyor, insanların kafasını karıştırmaya teşvik ettiğinizden günah işlemiş olursunuz. ben toplumda bu kadar ataist çıkacağını tahmin etmiyordum. bu konuyu okuyana kadar.
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------müslümanların sadece cennete girmek için mi ibadet edebileceğini düşünüyorsunuz, oysaki ibadette yaradana Hamd var. bizi yarattığından ötürü. çünkü O yeri ve göğü yaradandır, bize o yediğiniz içtiğiniz soluduğunuz nimetleri yaradandır.
buraya ataistçe yazı yazanlar, eğer düşünceniz olmadığı halde geyik olsun diye ataistlik gibi düşünceler yazıyorsanız. burası sanal bir platform ama insanlar yazdıklarınızı okuyor, insanların kafasını karıştırmaya teşvik ettiğinizden günah işlemiş olursunuz. ben toplumda bu kadar ataist çıkacağını tahmin etmiyordum. bu konuyu okuyana kadar.
-----------------------------Ben yaratılmak istenmemişsem niye hamd ediyim niye kendimi böyle koşullandırıyım tanrı tarafından gönderilmişsem yaratılmışsam eğer hamd etmemki bu s...ndirk dünya ya geldiğim için küfür ederim ki ediyorum. Ve kendi ironinizde kalın yaratmak her şeyin yaratıcısı var diye insanları çürütmeye çalışırsınız ama allahın yaratıcısı yoktur hipotezinize geri dönünde değiştirin şunu
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------TEINER bunu yazdı:
-----------------------------O soruyu şu şekilde değiştirip soruyuyorum.
TANRININ CENNETİ OLMASAYDI ONA İNANIRMIYDIN ?
Bu soru öbegini inanan arkadaşlar cevaplarsa bende onlara bu hayatın inceliklerini anlatıyım.
-----------------------------İnanırdım. Ben dini kurallardan kendime zararlı olan ya da beni aşırı derecede kısıtlayan birşey göremiyorum. İslamın tavsiyelerinin bir çoğunun bilimde de yeri var. Ayrıca insanların kendi kendine oluştuğu, maymundan geldiğimiz vs saçmalıklarından daha mantıklı şeylere inanıyorum. Maymun olanlar varsa king konga tapabilirler. Allah yoksa o çok mükkemmel beyninizle sadece 1 canlı hücre üretin ben de size tapayım o zaman.
-----------------------------Tamam Tanrıyı cenneti için sevmiyorsanız onu sadece yaratan oldugu için seviyorsanız çıkın kutsal kitabınızın ve bütün degerlenizin üzerine,Tanrının bahsettigi cenneti ona duydugunuz sevgiden ötürü reddedeceginize yemin edin.Madem öldükten sonra onun yanına gideceksiniz karşısında da dünyada ettigniz yemini hatırlamassam beni sonsuz cehenneminde yak diyebilicekmisiniz.Hadi çıkın bir kişide görmedim ki Tanrıyı cenneti için degil ondan ötürü sevdigini söyleye dursun.Budistlerde bile adanmışlık varken şu müslümanlar canlı bomba olup ölmeyi bile göze aldı ama çıkıpta su söylediklermi yapmadı.Tarikatlar kuruldu edildi,fanatizmin doruk noktasına ulasıldı ama bu güne kadar benim diyen dindar cenneti reddedebilecek kadar Tanrıya adanmışlık gösteremedi.Kısaca koca islam Tarihinde kimsenin büzük yemedi.Cennet Tanrıya tercih edildi.
-
Knightkib bunu yazdı:
-----------------------------CaNNi bunu yazdı:
kime inandıysam elim hep bo$ta kaldı :D artık inanmak yok :D ben kendimi bilirim :D cehennem varsa eğer :D orda patates kızartıp yerim :D takılın bana hayatınızı ya$ayın :D bu genç ya$ta solmayın :D
-----------------------------:D Arkadasa Katılıyorum..
Öldükten sonra kaybedecek bişeyim kalmayacak :D O yüzden yaşadığım süre boyunca kendimce tadabildiğim zevkleri tadıp hayatdan alabildiğimce keyif almaya bakıyorum.. içkimi içer, kızlarla günümü gün ederim :D tavsiyem sizde allahdı kitaptı bunları bırakın da hayatınızı yaşayın.. yaşarken bana bi faydası olmayan allahın öldükden sonra faydasını görsem ne olur görmesem ne olur :D inananlara saygım var.. onlar da bana saygı duydugu ve içki içip kızlarla geziorum diye bana hor gözle bakmadıgı sürece!!!
Bir halifeye sormuş Allah a inanmayan bir insan..Ya Allah yoksa kıldığınız butün namazlar tuttuğunuz butun oruçlar verdiğiniz zekatlar hep boşa gidicek..ve bu şeyleri görmediğiniz bir şey için yapıyorsunuz demiş garantisi bile yok..halife de demiş peki kabul ediyorum butun bunlar olmayabilir sadece sorum YA ALLAH varsa ozaman senin halin nolcak insan demiş..!!! -
TEINER bunu yazdı:
Tamam Tanrıyı cenneti için sevmiyorsanız onu sadece yaratan oldugu için seviyorsanız çıkın kutsal kitabınızın ve bütün degerlenizin üzerine,Tanrının bahsettigi cenneti ona duydugunuz sevgiden ötürü reddedeceginize yemin edin.Madem öldükten sonra onun yanına gideceksiniz karşısında da dünyada ettigniz yemini hatırlamassam beni sonsuz cehenneminde yak diyebilicekmisiniz.Hadi çıkın bir kişide görmedim ki Tanrıyı cenneti için degil ondan ötürü sevdigini söyleye dursun.Budistlerde bile adanmışlık varken şu müslümanlar canlı bomba olup ölmeyi bile göze aldı ama çıkıpta su söylediklermi yapmadı.Tarikatlar kuruldu edildi,fanatizmin doruk noktasına ulasıldı ama bu güne kadar benim diyen dindar cenneti reddedebilecek kadar Tanrıya adanmışlık gösteremedi.Kısaca koca islam Tarihinde kimsenin büzük yemedi.Cennet Tanrıya tercih edildi.
-----------------------------"Tanrının bahsettigi cenneti ona duydugunuz sevgiden ötürü reddedeceginize yemin edin." Bu ne demek şimdi. Allah beni cennete koyunca bir şeyi mi eksiliyor ki ona olan sevgimden dolayı cenneti reddedeyim. Bu dünyada ne yaptıysam ona göre beni koyacağı yeri bilir.
Senin mantığına göre o zaman anneni niye seviyorsun. Annen olduğu için. O kadar çok seviyorsan anneni, küçük yaşlardan itibaren evden kaçsaydın annen senle uğraşmamış olurdu. Çok seviyorsun ya zahmet çekmezdi işte. Hatta şimdi annenle falan yaşıyorsan evden git yük olma annene. Ufak kardeşin de varsa onu da al götür. Annene olan sevginden dolayı yormayın onu. Bu söylediğim bile senin söylediğinden 10 kat daha mantıklı birşey.
Ben o söylediğin tarikatlardan, canlı bombalardan vs'lerden nefret ediyorum. O angutlar yüzünden senin gibilerin dinsizliği artıyor. Milleti İslam düşmanı yapıyorlar.
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------Allahın yaratılma sebebi kendime göre :
örnek : İnsanlar Kuran okur okuyup bitiren daha sonra inceleme işine giren bu kişi ateist olur.
Bana göre Allahın yaratılma sevebi insanların kafayı yemesidir. İnsanlar kafasını yemesin delirmesin diye bir düzen içerisine girilmiş .
Çünkü İnsanların Kafasının bir köşesinde yatan nerden geldik nasıl geldik sorusu insanın beynini kemirmektedir. Bunu engellemek için Üstün zekalı kişiler devreye girmiştir..
Kendi düşüncem .
kalkmış Allahın yaratılma sebebini sorguluyorsun ...
sen niye yaratıldın önce bunu bul .
bulduğun vakit böyle soruları bulamazsın zaten ,saygılarımla mr.piramitt.
-
elevator bunu yazdı:
PyramiD bunu yazdı:
Ben bu dünyaya bişiler katmaya geldim. ?