folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allahın Yaratılma Sebebi.?

Allahın Yaratılma Sebebi.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Şaka gibisiniz ya. Adamlar Allah'a Kur'an'a inanmıyor siz hala İhlas süresi diyorsunuz. Bu arada birkaç dini konuda benim ya da bazı arkadaşların yazdıklarının cevaplarını hiçbir ateist vermedi. Her dini konuda tekrarlayacağım aynılarını bakalım ne zaman cevap gelecek. Cevap da belli aslında. Ateizim ya da bilim henüz o konuları çözemedi yakında çözecek. Ama Allah'ın olmaması konusunu hiç zorlanmadan çözmüşler.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek
    mesajların yarısını okudum kısaca yazık diyorum ya yazık, Yani neyin peşindesiniz ne çıkarınız oluyo bu işten anlamadım dinsizsen dinsiz kal kardeşim işin gücün yokmuda ortalığı karıştırıyosun kuranı okuyan ateist oluyomuş okudunmu kuranı hiç_? he ben okudum baya ateistmiyim değilim elhamdülillah yazdıklarında o kadar mantık hatası varki tek tek sıralasam yazmaktan yorulurum, Profilindeki resmi kirtletmeye alışmış insanlara cevap vermemeye kararlıyım artık...

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zputnik
    zputnik's avatar
    Erkek

god bunu yazdı:
    -----------------------------
    çözmüşsün olayı

güzel nick güzel yorum :D

İpimle kuşağım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    illision
    illision's avatar
    Erkek

Ünlü Ateist Prof. Flew: "Yanılmışım, Tanrı Varmış"

Ünlü felsefeci Prof. Dr. Antony Flew

"Ünlü Ateist, Artık Tanrı'ya İnanıyor: Dünya'nın Önde Gelen Ateistlerinden Biri, Artık, Büyük Ölçüde, Bilimsel Kanıtlara Dayanarak, Tanrı'ya İnanıyor"

9 Aralık 2004 tarihli bir Associated Press haberinin başlığı böyleydi ve şu şekilde devam ediyordu:

YARIM YÜZYILLIK ATEİST: TANRI'YA DÖNDÜ

"Yarım yüzyıldan fazla süredir, ateizmin önde gelen savunucusu olan, İngiliz felsefe profesörü, fikrini değiştirdi. Yayınlanan bir söyleşide, artık büyük ölçüde bilimsel kanıtlara dayanarak Tanrı'ya inandığını söyledi."

Bu açıklama ve takip eden spekülasyonun konusu, yarım yüzyıl boyunca ateizmin gündemini belirlemeye yardım eden, otuzdan fazla profesyonel felsefi çalışmanın yazarı; Antony Flew'du. Aslında ilk olarak, C. S. Lewis'in başkanlığında düzenlenen Oxford Üniversitesi Sokratik Kulüp'ün; 1950 yılındaki bir toplantısında sunulan makalesi; "Teoloji ve Yanlışlama", son yüzyılın, en çok basılan felsefi yayını olmuştu.

ANTONY FLEW: ŞİMDİ NE SÖYLÜYOR?

Flew'in Tanrı'ya dönüşüyle ilgili bazı ifade ve itirafları aşağıda verilmiştir:

"Elbette insanları etkiledim, bu yüzden vermiş olabileceğim büyük zararı gidermek istiyorum ve bunun için çaba göstereceğim."

"Beni esas hayretler içerisinde bırakan, yaşam mimarisidir. Sistem, son derece kompleks, sanki dizayn edilmiş, orada büyük bir akıl var."

"Benim için Tanrı kavramı, tecrübeyle kendisini gösteren Büyük Bir Akla dair, derin hissiyatla birlikte olan inanç olarak tarif edilebilir."

Dawkins'in, kendisini yanılttığını söyleyerek, diyor ki:

"Dawkins, şu ana kadar canlıların gelişimi ile ilgili hiçbir teorinin üretilmesine düzgün bir katkı sağlamamıştır."

Flew, Roy Abraham Varghese tarafından etkilendiği ve manipule edildiği yönündeki suçlamalara şöyle cevap veriyor:

"Her ne kadar, 84 yaşında yaşlı bir adam da olsam, beni etkilemek zordur. Benim kitabım, benim düşüncelerimi yansıtır."

Bakalım öteki ataistler nezaman dönecek :)

birgün olmasada birgün mutlaka
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ali_rock
    ali_rock's avatar
    Erkek

Girilen tartışma bence boşuna.Ne yani "Allah yok!" dediniz elinize ne geçecek?nasıl kanıtlayacaksınız?Öldüğünüzde nereye gidiyorsunuz?"pufffff" ve tamamen yok mu olacaksınız?

Allah vardır tektir indirdiği en temiz kitap Kuran-ı Kerimdir ve ona eş biri sunulamaz."Ya yoksa" sorusuna en iyi cevabı Hz.Ali vermiştir:"YA VARSA?" 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
     De ki: O Allah’tır, bir tektir.

“Allah samettir.Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir O, doğurmamış ve doğmamıştır

Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir UMARIM YETERLİ BİR CEVAP OLMUŞTUR DİNSİZ ARKADAŞLARA

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Erkek
    Tovbe tovbe  ... kick pls :|

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek

hoca bu forumda bu konuların sebebini çözemedim din sorunuz varsa başkalarına sorun

gidin hocaya ALLAHA inanmıyosanız napabilrim: / 

küfür etmekten biktim böle sorulara ALLAHA inanmıyosan banane kardeşim açma konuları

he inanıyorum diyosan bak işte o yalan geliyor bana çünkü bu soruyu soruyorsun cvpta vermicem bu yazima çünkü

%99 sallacak yalan bulucaksin

Bozamaz Aramızı Yarasa
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kenankonak
    kenankonak's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PyramiD bunu yazdı:

Allahın yaratılma sebebi kendime göre :

örnek : İnsanlar Kuran okur okuyup bitiren daha sonra inceleme işine giren  bu kişi ateist olur.

Bana göre Allahın yaratılma sevebi insanların kafayı yemesidir. İnsanlar kafasını yemesin delirmesin diye bir düzen içerisine girilmiş .

Çünkü İnsanların Kafasının bir köşesinde yatan nerden geldik nasıl geldik sorusu insanın beynini kemirmektedir. Bunu engellemek için Üstün zekalı kişiler devreye girmiştir..

Kendi düşüncem .

bu ne saçmalık bu nebiçim konu sayın yöneticilerden rica ediyorum böyle konuların neden açılmasına neden izin veriliyor her hangi bir konuda biri küfür edilince banlanıyor peki bu allaha şirk koşmak değilmi küfür değilmi bilmiyorum yani çok sinirliyim şimdi tövbe tövbe..

misafirdir ne kafirdir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Adanedhel
    Adanedhel's avatar
    Erkek

konuyu açan arkadaş sende mi kuranı okuyup inceliyp kafay yedin sonra daateist mi oldun..??xD

Toplam Hit: 30125 Toplam Mesaj: 183