folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allahın Yaratılma Sebebi.?

Allahın Yaratılma Sebebi.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Demodor bunu yazdı:
    -----------------------------
    CaNNi bunu yazdı:

ot geldik ot gibi gidiceğiz :D cennette huri felan yok :D hepsi yalan düzmece :D
    seni görende gidip görüp geldin filan zanneder :))

olmassa olmazı var :D açıklayıcı ve gerçekçi hiç olmassa :D

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

karakutu bunu yazdı:

Boşluk ve çelişki içinde bir sürü mürid :( üzülüyorum...
    doğru bir saptama

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek
    UploaDeR bunu yazdı:

nuggets54 bunu yazdı:
    Allahın yaratılma sebebi mi :|  Allahıda biri mi yarattı diyosun anlamadım :?

var olmayan şeyler yoktan var edilemiosa onu da bişi yaratmış olması gerekio ki böyle bişi olamıyacağına göre öyle bişi yok...

basan basana 

nan de get  ateistsen ateistliğini bil  gawat.!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

dreampark87 bunu yazdı:
    Demodor bunu yazdı:
    allahı kim yaratı, onu yaratanı kim yarattı,onu kim yarattı........... bu şekilde gidip sonunda zaten sıyırırsın kuranı araştır cevaplar kuranda.
    allah ı yaratan zaten insanlar allah benim için bir unicorn bir pegasus gibi hayali bir varlıktır

hocam kur'an okumaya ne dersin? açılırsın biraz kafandaki soru işaretlerini giderirsn?

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı:
    HolyOne bunu yazdı:

Bu tabiattaki ve evrendeki muhtesem dengenin kendi kendine varolması çok düşük bir ihtimal ise,

ve bunlari yaratan, yarattigi herseyden daha mukemmel ise

yaratıcının yaratilmamis olmasi ve kendi kendine meydana gelmesi çok daha düşük bir ihtimal değil mi? 

Bak sen de diyorsun. "Bu tabiattaki ..." Allah bizle aynı tabiatta mı? Bizim yaşadığımız evrende fizik kuralları vardır. Eğer kendi kendimize tesadüfen oluştuysak bilim adamları neden 1 tek canlı hücre üretemiyor. Tesadüfen oluşan bir şeyi üretemeyecek kadar aciz mi insanlar. Hani onu da geçtim Allah'a inanmayan ruha da inanmaz o zaman. İnsanlar neden durup dururken ölüyor. Her ölüme vücuttaki bir organın bozulması mı sebep oluyor. Ayrıca hiç yanınızda biri öldü mü? Bilinci açıkken ölme anında birşey görmüş gibi korkan hatta altına kaçıran insanlar olduğundan da habersizsiniz galiba. Acaba gördükleri şey Azrail olabilir mi?

Hepsini geçtim tamamen düz mantık ile konuşalım. Siz haklıysanız öldükten sonra herşey tamamen bitecek. Biz yine de inancımızdan dolayı pişman olmayacağız çünkü İslamiyet insanlara çok zor şartlar getirmemiştir. Hatta bir çok dini kural sağlık açısından faydalıdır.  Ama biz haklıysak sizin sonunuzu düşünmek istemiyorum.

yaratıcının yaratılmamış olması ? sorusuna düşmek bile ne kadar saçma. ozaman yaratıcıyı birisi yarattıysa, yaratıcıdan daha büyük yaratıcı mı var, onu kim yarattı ozaman, onu da biri yarattı, bu zincir böyle sonsuza kadar gider. Allah'ı diğer yaradılmışlarla aynı kefeye koymak hatadır. öyle olsa Kuran-ı Kerimde şöyle yazardı: O şuna benzer, veya buna benzer; O şuradadır. öyle bişey yok O heryerdedir. ve herşeyi O yaratmıştır.

O'nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. bilimadamları dünyanın en zengin adamını yaşatsınlar, sistemi çözsünler bakayım. madem (haşa) Allah'ı bizim gibi 'yaradılmışlar' gözünde görüyorsunuz bilim adamları ozaman bir domates yapsınlar da göreyim. veya bir insanı yaşlandırmasınlar ???

///______________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onalti
    onalti's avatar
    Erkek
    zerre kadar şüphe imandan götürür arkadaşlar.Gerçi inanmayanlara malzeme olucak sözlerim ama olsun.Allah ayetinde ifade eder bu durumu. Benim şahsımla ilgilenmeyin sıfatlarımla ilgilenin diye.Allah için zaman mekan kavramı yoktur.O herşeyden münezzehtir.O yaratılmamıştır. Ancak sadece o yaratmıştır. Yine Allah ayetinde beni kavrayacak kadar akıl vermedim sizlere demektedir.Yani sadece sıfatlarını kavrayabiliriz.O yüzden güzel zekanızı Allah nerde ne iş yapar şeklinde boş sorularla donatmayın derim ben.

Naber lan filozoflar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    dünyadaki en eski siyasettir din.

bassinyourface
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

3 gündür tahribatta çeşitli çeşitli Allah (C.C) le ilgili konular açılıyor, artık yeter daha kimse haddini aşmasın Allahın yaratılma sebebi ne diosun  , İhlas süresini aç oku yaratılmış mı Allah ama dur ben yazim buraya burdan oku işinize karışmak gibi olmasın ama rene hocam bu tarz konulara bi sınır gelmesi lazım bence

Bismillâhirrahmanirrahim

Merhametli, esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla:

1.Kul hüvallâhü ahad.

(Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir.

2.Allahü s-samed.

“Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir)

3.Lem yelid ve lem yûled.

O, doğurmamış ve doğmamıştır.

4.Ve lem yekûn lehû küfüven ahad.

Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir.

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rido59
    rido59's avatar
    Erkek
    Bu kadar saçmalık olamaz yha içinizde ihlas suresini bilen varmı lutfen turkce mealini okuyunuz.Orda bu sorunun cvbı gayet acık ve nettir.Lutfen bole şeylerle forumu mesgul etmeyelim !

zzzzzz...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Erkek

güzel yorumlar var gerçekten.

Günlük yaşamımızda diyoruz ya, inanmak başarmanın yarısıdır diye. Ateist bir insan nasıl önce Allah'a inanmamayı seçip, sonra kanıtlarını tek tek toplayıp aklına diziyorsa, aynı dünyada yaşadığımızdan dolayı inananın durumu da aynı, önce inanıyor, sonra tek tek kanıtlarını görüyor, kanıtları geliyor birbiri ardı sıra. Ama inanılmayan şeyler kapanıyor. İhlas suresi veya herhangi bir sure veya duayı da bu şekilde inanarak okuduğumuzda da karşımıza çıkıyor bizzat bununla ilgili deliller.

saf suyun donma derecesi 0 derece, 0 dan yüksek başka bir derecede donmuyor. suyun kaynama derecesi de 100 derece, 100 dereceden düşük olduğunda kaynamıyor.

Suda özündeki O'na verilen nitelik neticesinde, kendi nizamında hareket edip, doğa ile böyle bir tepkide bulunuyor. Peki suyun bu derecelerde donmasını yada kaynamasını nasıl bu rastgele olmuştur olarak ifade edebiliyorsunuz?

Allahu Teala'nında bizim kainatımızdaki durumu böyle, kendisine atadığı bir hız (ışık hızından bilinmeyen katta daha yüksek), kendisine verdiği bir ışık (manevi anlamda) ve kendisine atadığı bir etki-tepki gücü var,  kuranı kerimde bahsettiği "ben nefsime rahmet etmeyi yazdım" kelimesinden bunun kesinliğinin ortaya çıktığı gibi, (nefse yazmak demek, kendime bu özelliği verdim demek) içinde bulunduğumuz şartlarda, maddeye veya ruhaniyete bağımlılık ortamında Allahu Teala'nında kendine atadığı/atayabileceği istediği an kudretiyle bunu değiştirebileceği bir hız bir güç var. Ama herşeyin özüne sahip Allah, özünde bunlardan tamamen bağımsız (bildiğimiz ifade ile Rabbimiz bizim bağlı olduğumuz şeylerden münezzehtir), çünkü bir yazılımcının yazdığı program bilgisayarın içinde olup, kendi öz bedeninin bilgisayar sisteminden bağımsız olduğu gibi, Allahu Teala'da bu kainattan bağımsız. Tek tanrı ve tek kontrolcüdür, ve bize atadığı beyin, zihin ve kavrama kabiliyeti de onunla ilgili bu detayı anlamak için yeterli kudrette değildir. Çünkü öncelikli amacımız O'nunla ilgili sorulardan çok, onun kudretini anlamak kardeşim. la ilahe illallah muhammeden resulullah..

(bazı fizikçiler, madde ötesindeki ışığın hızını, madde ötesindeki hareket kabiliyetini ve enerjinin fiziksel boyutu ile ilgili araştırmayı yaptılar ve şu anda kainattaki döngü halinde olan bütün enerjinin tek 1 cm/ölçebildiğimiz şeylerle ifade edersek 1pikometrekarelik alana bile sığabileceğini keşfettiler, bilimsel olarak %100 doğrulukta kanıtlandı, işte böyle bir durumda Allahu Teala'nın içinde bulunduğumuz kainata kendine bir beden bir vucud vererek inmesi durumunda kainatın yerle bir olacağı kesindir, zaten ki bu bir ayeti kerime ile %100 oranda daha da çok sabittir (ben karşıdaki dağa zuhul etsem (etki etsem) dağ kudretimden paramparça olur (Hz. Musa ile bir konuşmasında))

Düşünüyorum, o halde varım.
Toplam Hit: 30122 Toplam Mesaj: 183