Allahın Yaratılma Sebebi.?
-
Biz Türklerin düşünce yapısına hastayım...:=)
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------Allahın yaratılma sevebi kendime göre :
örnek : İnsanlar Kuran okur okuyup bitiren daha sonra inceleme işine giren bu kişi ateist olur.
Bana göre Allahın yaratılma sevebi insanların kafayı yemesidir. İnsanlar kafasını yemesin delirmesin diye bir düzen içerisine girilmiş .
Çünkü İnsanların Kafasının bir köşesinde yatan nerden geldik nasıl geldik sorusu insanın beynini kemirmektedir. Bunu engellemek için Üstün zekalı kişiler devreye girmiştir..
Kendi düşüncem .
-----------------------------Allah herkeze akıl fıkır verırken sen neredeydın acaba???
-
TEINER bunu yazdı:
-----------------------------zndmn bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Çünkü değerleri dinler değil mantık yaratmıştır.Toplumsal kuralların yahut insanlar arası iletişimin belli normlar içersinde vuku bulması için bir dine degil bir beyine ihtiyaç vardır.Dinlerin varolusun önce süre gelen genel kabul görmüş bir takım davranış bütünleri zaten o dinleri yaratmıstır.Kısca sordugun soru yanlıs.Normların iyilik ve kötü diye ayıran onları isimlendiren dinlerdir.Ama onlar daha öncede vardı.
-----------------cevabın tatmin edici olmadı bnm adıma ama sağolasın yinede...
-
bunu yazdı:
eger demek istedigin "sebep" se önce bi yazmasını ögren...
Hacılar öncelikler bence burda unuttugunuz birşey var. Allahın eşi benzeri yok ve yaratılmamıştır. Daima bütün dünyayı ve canlıları yaratan odur. Ondan başka ilah yoktur. İkinci de unuttugunuz hacılar kelime eksikligidir. herkes zaten benim süyledigimi biliyor Allah dogrulmamıştır ve yaratılmamış eşi benzeride yoktur. Hocalar biraz mantıklı düşünelim önce allahın nasıl yaratıldıgı degil bütün canlıların ve evrenin nasıl yaratıldıgını düşünelim. Tyler_Dayi Yazı eksik olsun idarede olsun yeterki anlayalım demek istedigim karşındaki nedemeye çalıştıgıdır eksin olsun olur herkes yapar ama nededigi önemli. -
burada birkaç arkadaşımızın yazdığndan sonra bende de bir görüş oluştu, ateistliği tercih etmek işin kolayına kaçmak ve ilgisiz kalmayı tercih etmek demek :).
saygı duyarım sebebi kendisi oluşturan insan pek tabi sonucuda kendisi çekecektir.
ama bir hadisi şerif var bu konuda, "şeytan'ın, 'insanları Allah yarattı, peki Allah'ı kim yarattı' gibi bir vesvesesi aklınıza getiriliyorsa, o vesveseyi yok etmek için la ilahe illallah muhammeden resulullah deyin".
Allah'a inanmak, sadece bir tercihle başlar, teslimiyettir, sonra kendinde ve etrafındaki görebileceğin olumlu değişikliklerle, ve olamaz dediğin şeylerin kendinde veya çevrende olmasıyla birlikte Allah'ın varlığının kanıtlarını apaçık görmeye başlar insanlar. Bu konuyu ifade eden ayeti kerime de şu, "Kesin inananlar için, kesin işaretler göndeririz".
Bunları laf atışması veya birilerinin konuşma gücünün verdiği 1-0 önde başlama yeteneği ile kendini savunmaya giripte kanıtlamaya gerek yok, çünkü 5 dakikada insanları tatmin edecek bir cevap bekleme yanılgısından kaynaklanır buna benzer tüm tartışmalar. ama öyle birşey olmadığından yapacak birşey yok.
-
cıxxx...yanlış yaklaşımlar bunlarr gerçi çoğunuz kaale almadıgını belirtmek için yazmış anlaşılabiliyor ama yinede anlayacağı dilden anlatmanızda fayda vardır.Bak şimdi Allah'ı yaratan kardeşim;
Öncelikle kabullen yada kabullenme ama gerçek bir tanedir ve şuda her bir tane olan gerçek gibidir ki ;Her doğruyu mantığınla bulabileceğini düşündüğün bir süreçtesin.İnsanda tuttu matematiği yarattı.Mademki herşeye mantıkla yaklaşılması gerektiğini düşünüyorsun;2 tane şeyi başka 2 tane birşeyle çarp ve dört tane yap bundan sonra bana getir bende sana tapayım yada senin önerdiğin şeye mantığa tapayım yda herşeyi mantığımla düşüneyim vs..
İnsanın tabiatında kusur vardır fakat bu kusur O'nun için değil bizler için bir kusurdur.O bizi böyle yaratmak istemiştir ve öyle yaratmıştır.Neden mi söz ediyorum ? İnsanın savunduğu herkesin aklına fikrine makul gelen hemen hemen herşeyden.. örneğin adalet'i ele alalım.Herkes adalet siter değil mi?Hepimin eşit olmasını isteriz sorsan..ama bu insanın koca yalanından başka birşey değildir.Madem o kadar eşitlik istiyoruz neden afrikada,böyle bir çağda,açlıktan ölen insanlarla eşit olmuyoruz ?Hadi tutan mı var,yeme içme en ufak bir eğlencen olmasın git onların yanına eşitlik istediğini göster.Böyle birşeyi yapan bir insan gördün mü ?
İçlerine değerler,kutsallıklar,arzular yüklediğimi kavramlarımız kendimizle çelişiyor tıpkı mantıkta böyledir..Mantıkla her zaman gerçeğe ulaşılabilinceğini iddia eden birisine sadece matrix'i izle derim ne alakası var derse zaten öyle bir adamla mantık tartısmasına girmem :)
Ölümden sonrasını dinlerden başka hiç bir şey açıklık getirmemiştir medeniyetimizin varlığından bu yana..Bilime güvenenlerse sadece "şu an açıklıyamıyoruz ama ileride bunu açıklayabilecek bir teknolojiye sahip olacığız" diyor.Uzun lafın kısası ikisde sana sadece bir vaatte bulunuyor ama en büyük fark ;Birisi sana ölümden sonrasını açıklıyor diğeri ise ölümden sonra sana sonsuz bi hayat vaad ediyor.Şimdi sen aklın ve bilincin yerinde olarak ; Sana ölümden sonrasının açıklanmasını mı istersin yoksa sonsuz bir hayat mı istersin ?Bak dikkat et gerçek olan dinin vaadi demiyorum !! Biliminkide gerçek olsa bile hangisini istersin ? Tabi ki sonsuz,mutluluk dolu cennetinin ağaçlarında kuşların börtü böceğin dolaşıp gittiği hayali bile insanı kimi zaman dinlednirmeye yetebilen bir vaadi istersin.Eeee ne oldu senin mantığın gerçeğin zort dediği yerde bilimini satttı ?
Bence gerçeğe ulaşmak istiyorsan öncelikle kendine güvenmeyeceksin.Sonra mantığınla kalbininsesini sentezleyip fikirerini rayına oturtacaksın zira elimizde bilgiye ulasabilmek için bunlardan başka birşey yok..Hee bide altıncı his denen şey olabilir bu kalbin sesi değildir yalnız ve her aklına takılan şeyde içine doğmaz onu kullanman gerektiği zaman o seni bulur zaten..
Ben sana Allah'a inan demiyorum benim bir inan olarka görevim sadece anlatmaktır açıkçası şudur ki ;Senin Allah'a inanmayıp ahirette yanıp gititğini görmekte bana hiç koymaz.Senin Allah'a inanmanın bana hiçbir getirisi yoktur ama yine senin savundugun mantık'la sana bir soru daha sorayım ;
Allah yoksa bir daha doğmamak üzere ölüp gidersin yada reankarnosyon varsa kim bilir belki bir sonraki hayatında bokların üzerine konan bir sinek olursun.Amacım ne sineği küçümsemek nede başkalarının inancına saygısızlık etmektir zira her yaşamın nefes aldıgığı sürece Allah'ın yeryüzündeki hanedanlığına hizmet etmekte olduguna inanırım.Bu canlı kötü işler yapsa bile Allah'a hizmet eder zira hayırda O'ndandır şerde O'ndandır..
Neyse heh şimdi elimizdkei seçenekler ne ;1-)Öldükten sonra bilinçli bir canlı olmamak üzere tabiata karısıp gitmek 2-)Öldükten sonra İngiltere kralı yada çöplüklerde hayatını süren bir sinek olarak doğmak 3-)Ney vaad ettiğini bilmediğim çok tanrılı dinlere mensup olmak 4-)Hangisi olursa olsun tek bir tanrıya ve onun hiçbirşeye benzemediğine inanmak Hristiyan olmakta var dersen onlarda Tanrının insan şekline bürünerek insnaların yardımına geldiğine inanır bildiğim kadarıyla tanrının mutlak görüntüsünün hz. İsa ile aynı olmadıgına onlarda inanıyor..
Şimdi 1.seçenek gerçekse zaten senin burada ne bu soruyu sormanın,ne hayatın boyunca yaptığın iyiliklerin kötülüklerin hiç bir değeri hiç bir anlamı yoktur.Senin hayatının tek anlamı mezarlıktaki yada ölüp kaldıgın yerin yakınlarındaki bitkilere topraktan minerallar sağlamaktır. 2-)Bu seçeneğin sana belli belirsiz faydaları vardır önceki hayatındane oldugunu iddia edenleri zilemişsen hepsi sadece çok sınırlı şeyleri hatırlıyor tüm hayatlarını bilmiyorlar (benim bildiğim kadarıyla) hadi tüm hayatlarını hatırlasınlar.Bu döngünün nerede kesildiğinibilen var mı?Kaç ölüme kadar başka bir canlı formu olarak doğuyorlar ?Girdiği her formları ve o formda yaşadıklarını hatırlayabiliyorlar mı ?Hyatında her daim sevdiğin şeylerde olacak nefret ettiğin şeylerde bir sinekken sevdiğin boku ingiltere kralı olarak ülkenin en iyi marangozlarının tasarladığı masanda yemek yerken özlersen ne yapıcaksın ?Yada ingiltere kralıyken insanların sana selam vermesini seni alkışlamalarını severken bir sinekken senin peşinden sineklikle koşmalarını görünce ne yapıcaksın ?Bu hayat böyle gittiği sürece bunun cehennem eiyetinden bir farkı kalır mı ? Senin gibi herşeye mantıkla yakşalan bir adam bunca belirsizi olan bir vaade sıcak gözle bakar mı? 3-)Bu seçeneği zaten mantığı savunan bir adam olarak kaale bile alamzsın ama ben açıklayayım.Siyelim ki sadece ve sadece tanzanya ineğine tapıyorsun onun doğaya karısmış kendini yaratığının bir parçası olarak gizlemiş bir tanrı olduguna inanıyorsun.Peki bu tanrıya nasıl dua edeceksin.Seni yaratan sana yol göstermemiş ona tap dememiş ona tapmasanda sana seni bundan sorumlu zaten tutamaz,tutarsa zaten öyle bir tanrın olduğu için tanrı yardımcın olsun derim..4-)Bu seçenek yapman gerekenler ve vaadi hakkıdna kesin ve net bilgilerinin olduğu seçenektir.a yda b dini seç ne farke decek sonucta hepsinin inandığı tek tanrıya inandın o tanrı ki kendisine inanmakta uzun yoldan yada çamurlu yoldan gitti diye inancını mı hiçe sayacak ?Tamam bizimde elimizde buna dair kesin bir bilgi yok (En azından tek tanrılı bütün dinler için yok zira müslümanlıkta Allah'a ve O'ndan başka ilah olmadıgına inanan herkes sonunda kazanan taraf oalcaktır) ama madem ki bu tanrı bu kdar öfkeli ve gaddar neden bir dini seçerken ondan korkucaksın şimdide kork her an sana hayal edemyeceğin acılar çektyireiblir seni sonsuza dek ama sonsuza dek gazabıyla başbaşabırakabilir.Ama neden yapmıyorda yaşamamıza izin veriyor ? Çünkü yaşamamızın bir amacı var dostum yaşamımızda yaptıklarımızla bizi sorguya çekeceği için bekliyor.
Şimdi sen bir yaratıcıya inanmazsan ve gerçektende yoksa evet birşey kaybetmezsin ama bunları hatırlayamacağın için bu yaşadıklarınında dediğim gibi bu ayzdıkalrınında bu çizdiklerininde benim bu saatte parmaklarım acıyana kadar yazdıklarımında senin sorduklarınında hiç bir anlamı yoktur.Ve işin ilginç kısmı ben olmayan bir yaratıcıya inanmakla olmayan bir yaratıcı tarafından cezalandırılmayacağım ve sende bana gördün mü lan godik hani vardı bak işte yokmuş diyemeyeceksin çünkü ortada ne bir yaratıcı var nede birr vaad..Ama benim inancım doğruysa ve sen buna inanmazsan bilmiyorsan bahsedeyim ; İnanmadığın için sana merhamet edilmeyecek.İnanmadıgın birşeyden merhamet dilelemekte zaten saçma olurdu.Hee dersen ki bu bir tahditmidir evet inamayanlar için bu bir tahdittir ki onlar yaratıcının istediği gibi olmasını beklerler bu yüzden inanmaya değecek bir yaratıcı bulamazlar bana sorarsan bu bir nasihattir ve hahayatımızın nasihatidir.Bende isterdim zina yasak olmasın içki yasak olmasın içelim her gece her gece başka bir eğlence her gece başka bi kuku..Ama sonundaki takas beni değil bir kaç ömürlük güzel bir hayattan mahrum bırakmak sonsuza dek azapta bırakmayla gelip birleşiyor.Konuyu bir yere bağlıyacaktım ama az öcne yazdıgım şeyi kendimde düşününce kafam dağıldı unuttum.Bence bu takası sende düşün olmadığına inanmakla ne kazanır ne kaybederim olduguna inanmakla ne kazanır ne kaybederim seninde biraz kafan dağılsın ne demiş Einstein;
Problem,problemi yaratan düşünce sistemi içerisinde çözülemez ! -
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------nikoteen farkındamısın bilmiyorum ama anlattıklarınla resmen xznin anlattıklarını doğrulamaışsın:
xz bunu yazdı:
-----------------------------tanrıların bişeyler yaratmasından çok , insanlar tanrılarını yaratmış ve kendileri için bir trajedi olan ölümün bir son olmadığına kendilerini de inandırarak bu şekilde daha mutlu yaşayabileceklerini görmüşler.ayrıca cevabını veremediğimiz binlerce soru varken ve veremeyeceğimiz daha milyonlarcası da varken , doğru yada yanlış demeden bir şeye inanıp soruları ve dolayısı ile sorunları resetlemek insan psikolojisi için doğru bir yaklaşım olmalı. yani bilinmeyeni gaiplere havale edip reel dünyamızdan çıkararak ruhsal bütünlüğümüzü korumak. ölümü yokluğu düşünerek kahrolmak yerine boş olduğunu bildiğimiz bir inançla yaşayacağımız üç günlük dünyada bari kısmen mutlu olmak. düşmanlarımızın başına da ilahi bir felaket geleceğini kötülerin cezalandırılacağına inanıp kendimize olan saygımızı koruyabilmek ki kimse ben kötüyüm demez.
yaratılma diye birşeyin olduğunu sanmıyorum çünkü bu bir süreç meselesidir , başlangıcı olanın ancak sonu olur örneğin insan gibi ölümlülerin ama derlerki tanrı hep vardır, ama ozaman neden bişyler yarattı ? belki hep evren vardı dolayısı ile yokda olmayacak ve hiç birşey yaratmadı sadece kendinin farkında olan canlılarda bazı zamanlarda zuhur ediyor.
öte tarafın olduğundan bu kadar eminsen , başına gelecek senaryoyada şu köprüden geçme fln hikayesi bu kadar inanıyorsan neden ölümden sakınıyorsun , kendini koruyorsun. kafan ağzın ne derse desin biliyorsun ölünce doğmadan önceki yerinde yani hiçbiryerinde olacağını.
arkadaşın türkçesinin kıtlığından anladığım kadarıyla , belki allahın yaratma sebebi nedir diye sormak istemiş de olabilir. ki bunu allahı bulursan kendine sormanı öneririm.yada bu işlere kim bakıyorsa öte taraftan artık ona ilet sorunu bence , belki yanıt alırsın kimbilir ; biz cahil ölümlüler nerden bilelim ki ?
----------------------------- -
@arlong
Hocam farkında değilsin biliyorum ama analttıklarımı anladıklarına yormuş,iki züper zıt düşünceyi birbirine benzetmişsin :) -
UploaDeR bunu yazdı:
-----------------------------Tyler_Dayi bunu yazdı:
-----------------------------PyramiD bunu yazdı:
Tyler_Dayi bunu yazdı:
eger demek istedigin "sebep" se önce bi yazmasını ögren...
anlaya bildiysen sorun yok ..
-----------------------------işte bak açtıgın konunun zayıflıgı yazım şeklinden bile belli oluyo, şeytan ayrıntıda gizlidir dimi :)
-----------------------------anlayan anlar eksik yazsa bişi mi olck?
-----------------------------eksik yanlış yazman senin edebiyatının zayıf olduğunu bununla birlikte; yazmayı bile bilmeyen adam gelmiş derine giriyo denilebilir ;)
konuya gelince: Allah (c.c.) kim yaratmış sorgusuna girmişsin. ataistsen ozaman (haşa) Allah (c.c.) kimin yarattığını düşünüyorsun? veya O'nu birşeyin yarattığını düşünüyorsan o şeye mi tanrı diyeceksin. ki ozaman gene bir tanrıya inanmış oluyorsun.
bırakın bu düşünceleri de Allah'ın size verdiği yaşama hakkı, nimetler için hamd edin. bence.
-
begendik bunu yazdı:
-----------------------------Eşhedü ella ilahe illallah ve eşhedü enle muhammeden abdühu ve rasüluh...
ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR VE MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR...
Ya Allah bismillah ALLAHU EKBER!
-----------------------------Arkadaş taarruza geçti. Hocam böyle konular açıpta deli etmeyin adamları :))