Artık Niye Herkes Rap Sölüyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek
    al işte ya ...sen anca 50 yi bılırsın bıde eminemi ..eminem tişörtünde vardır senin şimdi:D

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

yok gülüm eminem 50 cent değil

rap onlardan daha önce doğdu.

hatta belki duymuşun B.İ.G  2 pac fln var :D

abi kilitleyin şu konuyu yaw :D

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

rapmy bunu yazdı:
    -----------------------------
    Memorial bunu yazdı:
    kim demiş internetteki rock metal müzik yapanlar yok diye sen şuan internetteki rock metal müzik yapan amatör grupların sayısını biliyomusun ? sana rahatlıkla 500 üstünde olduğunu söyleyebilirim.sen bana nerde olduğunu söyle sana orda amatör müzik yapan rock ve metal gruplarını söyliyim.aklının alamıyacağı kadr fazla grup var ve hepsinin de kalitesinin rap müzikten daha iyi olduğuna inanıyorum.
    ya sen rap la uraşıyom hocam işte kabul edin artık havanız bitti ceza nasıl kıraça küfür etti istersen yolluyayım sana olurmu rezil ol sende bitti artık RAP dostum yeni kral (rOCK) diyosun sana tam 500 grup amatör gösteririm bende sana sokakta bile atışma yani karşılıklı rap yapan tam 20 milyon tam çocuk sölerim dostum siz rock cılar saten gitar ddan başka şey bilmezsiniz EN BÜYÜK RAPPPP

ben rockçı değilim rock müzik dinlemem pek dinlediğim türler death ve black metaldir,ama rockçıları rapçilerden daha çok severim sen bana müzik 

yapmadıklarınısöyledin ben sana yaptıklarını ve kanıtlayabileceğimi söyledim şimdi bakıyorum gittikçe dönüyosun nie döneksin :P tbtnin kuralları

vardır ve bu kurallara olan saygımdan dolayı bundan sonra sana cevap vermiycem.

Abra Kadabra
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    şimdi şekil olsun diye rap dinleyenler bile var ama bildikleri 2 isim sago ceza ama bilmiolarki underground mc ler overgroundtakilere 1000 basar dapoet olsun raziel olsun sansar olsun vb.mcler olsun bunlar rapin yeni babaları olacak ve hepside ne hikmetse kadıköy acilden :)

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

bir benzetme yapmak gerekirse;

bugün herkes nasıl hacker oluyorsa, herkes repçi de oluyor. :) tabi takdir edersiniz ki bunun nedenleri uzayıp gidiyor

üstelik bende yoğun anlamda rep dinliyorum. ama sadece dinliyorum. dinlediğim her müziği de yapmaya kalkarsam :)

ha son olarak TECRÜBE faktörü biz yeni 3-4 kuşakta hiç göz önüne alınmıyor.

kendinize ayığ olunuz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

rapten kolay ne var ki 10 dakikalık şarkının 7 dakikası ya yo eller havaya ho hop yo yeah yee diye saçma sapan bağırmakla oluyor.Geri kalan 3 dakikadada sabah evden çıktım otobuse bindim çişim geldi kız gördüm bi bakış attım yoo yeah hooo sonra otobus durakta durdu yeni insanlar bindi ve bitiş.

Hangi repçi bi orhan gencebay, ibrahim tatlıses, funda arar vs.. gibi kaliteli müzik yapıp sölüyor?Djlee ver parçayı müslüm gürsesin parçasına cıstaka cıs cıs tak tum bişeyler atıp en arebesk parçanın içine etsin.Bide sözde repçi konuşsun oh ne ala memleket.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

rapten kolay ne var ki 10 dakikalık şarkının 7 dakikası ya yo eller havaya ho hop yo yeah yee diye saçma sapan bağırmakla oluyor.Geri kalan 3 dakikadada sabah evden çıktım otobuse bindim çişim geldi kız gördüm bi bakış attım yoo yeah hooo sonra otobus durakta durdu yeni insanlar bindi ve bitiş.

Hangi repçi bi orhan gencebay, ibrahim tatlıses, funda arar vs.. gibi kaliteli müzik yapıp sölüyor?Djlee ver parçayı müslüm gürsesin parçasına cıstaka cıs cıs tak tum bişeyler atıp en arebesk parçanın içine etsin.Bide sözde repçi konuşsun oh ne ala memleket.

bana 10 dklık şarkıdan7 dk sı "yo yo" şeklinde geçen bi şarkı göster bende rapi bırakırım rapi sevmio olabilrsin ama karalayamazsın ona bakıosan bende ibrahim 

tatlısesi şarkıcı olarak görmem van tu tri foro diyen bi adam şarkıcı oluosa yo yo diyenler ondan daha şarkıcıdır :) ayrıca rap dinlememişsin 1-2 şarkı dinledikten sonra

beni daha iyi anlıcaksın eminim :)  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

işin üstadı değilim ama şöyle savunayım;

rap'in ilk çıkışı amerikan gettolarında siyah çocukların babaların işçi tulumlarıyla beat'siz yani müziksiz atışmalarla başlar. sonra 2Pac vs gibi gengsta efsaneler ile yükselir ve rap'e girebilen ilk beyaz da Eminem'dir. Fakat rap'in temelinde isyan ve protestliğin yanı sıra gengsta kültürü de vardır.

@zumsuk: o mantıkla gidersen halk ozanlarını ele alalım mesela. onların da ağıtları, uzun havaları vs. zamanında tek çalgıyla yapılırdı ve çoğu düz cümlelerin ritme uydurulmasıylaydı. rap bir anlamda bizim internet kültürümüz gibidir. kimse rap'e karışamaz, söylediklerini yargılayamaz. çünkü rap doğruyu savunur ve özgürdür. biz internet kuşağı da öyledir mesela. doğruları özgürce konuşuruz. ha çoğu zaman saçmalarız (!) ama gene de özgürüzdür :)

ha ben rap'i neden dinliyorum? rap'in protest'liği ve gerçekçiliği beni çekiyor. türkiye'de peydahlanmış pesimist, kafatasçı stilleri de hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. sagopa ve ceza'yı çoook ender dinliyorum. çünkü rap kültürünün gerçeğinden uzaklar. farz-ı misal bir rap'çinin kalkıp bir reklam da oynaması sistemle işbirliği yapması demektir. ki protest'lik de "bana göre" yanlış olan sisteme karşı olmaktır. rap'in doğuşu da budur.

düşüncelerimi toparlayamadım ama işin özünde şu var ki; rap'te herşey gibi yozlaşıyor güzel ülkemde. kim bilir? belki diğer ülkelerde rap hala bu derece yozlaşmamıştır. 15-16 yaşında rap'çi de olmaz, hacker 'da :D

Edit: ha gerçek rap müzikte kullanılan lirikleri gerçekten objektif incelersen piyasa da ki bir çok müzik türünden daha anlamlı, çarpıcı ve aktüel şeyler görebilirsin.

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:

düşüncelerimi toparlayamadım ama işin özünde şu var ki; rap'te herşey gibi yozlaşıyor güzel ülkemde. kim bilir? belki diğer ülkelerde rap hala bu derece yozlaşmamıştır. 15-16 yaşında rap'çi de olmaz, hacker 'da :D

Edit: ha gerçek rap müzikte kullanılan lirikleri gerçekten objektif incelersen piyasa da ki bir çok müzik türünden daha anlamlı, çarpıcı ve aktüel şeyler görebilirsin.

rap dünyası genelinde türkiye 4. sırada kaliteli rapçiler bakımından

1.amerika

2.fransa

3.polonya

4.türkiye  ve hala yükselen bi değer rap ülkemizde 

ama bazıları amerikan özentisi deyip dinlemio "rock kimin pop kimin arabesk kimin cevap verin :)" (ceza - anladınmı derdimi) bu laf anlatır herhalde bişeyleri :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Black metal piyasa bir müzik değil onu seviyorum. Rap garip bir müzik. Dünyadaki çoğunluğun kanı kaynadığı için ve abaza oldukları için bence rap dinliyorlar.
Toplam Hit: 11826 Toplam Mesaj: 108