Artık Niye Herkes Rap Sölüyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    baktimda herkez birseyler atmis tutmus. rock oyledir rap boyledir. rap soylemek demislerki basit. 93 yilinda basladim rap e ben. sene 2007 kac yil olmus ? 5 tane sarki sozu yazdim. bi tanesini kayitta okuyamadim. sebep ? ciger ve nefes. sanildigi kadar basit degil. arabaya bindim indim manitayi kestim oh yeah yeah die gitmiyor bu isler. rock basitmi peki ? hic degil. rap kadar zorlu. rapten daha zorlu. enstruman caliyorsun. provalarin var. peki kaciniz rap konserler oncesinde sahne calismalarini izledi ? kac rapper im diyen sahis beat yapti ? nasil zordur bilirmisiniz ? ritmi tutturmak sozleri oturtmak ?       pit10 demisler mode xl demisler ceza demisler sago demisler  peki ya sansar ? pit10 u adam eden rapper eden o degilmidi ? peki ya rahdan ? sansarin sarkilarina ayri bi guzellik katan kisi degilmidi? pit10 un attigi dissler icin sahnelerde milletle kapisan sansar degilmidi? peki ya fuat ? 95 yilllarinda kim tanirdi kendisini ? kaciniz dinlerdi? erman ender? anneni gonder? :) yaptigi sozde kiza laf koydu diye adami rapper yaptiniz. peki neden izmirdeki partylerde ona diss atarlarken piyasada yoktu ? hic birsey basit degildir. hic birsey saydigim bu rapperlar mc ler piyasada bildikleriniz. belkide bilmedikleriniz. ama fuat demisti zamaninda fuat feat cilekes - gozalti = ayni kandan rock ve RAP... dinleyin tartismayin. iki muzikte bizim kulturumuz olan birsey degil. fakat yavas yavas kulturumuze soktugumuz birsey.

SYL 184
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Freak e katılıyorum. Rap ve Metal dünyası kardeş sayılmazlar ama birbirlerinden nefret etme gibi durumlarıda yoktu. Bir kaç tiki yüzünden oldu rap metal düşmandır muhabbeti. Birde piyasada tikilerin çoğalmasıyla. 9 senedir klasik, 5senedirde elektro çalıyorum.80(100)den fazla akor var benim bildiğim. 40-45 tane basabiliyorum şuan. zor iş gitar çalmak. ama zevkli. benim için.senin için belki rap zevkli .değişir. Rap kral denilemez. Çünkü herkesin kralı farklıdır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profesor
    Profesor's avatar
    Erkek
    rap pek bi müzikal değer taşımıyor bence.müzik bile demem rep e.forever metal:)

neyse ne laannn....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

Profesor bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşım bok atma RAP'e. Hiphop yaşayış biçimidir anladın mı lanet olası :P
    Tabiki Rap gibisi yok. Çünkü Rapte anırmak böğürmek, saçma aşk lafları ve diğer tip laflar yok.. Rap sırf söz sanatı ve uyak işi.

Rap ister istemez sevilir. 1 Gencin Rapi sevme ihtimali : %85 tir. (bence)
    Hele de hareketli aktif gençler için vazgeçilmezdir.Hiphop rulaz

sanılanın aksine...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

Profesor bunu yazdı:
    oncelikle metal ne bana bi aciklarmisin?

sonrasinda rep nedir bana bunu bi anlat. bu rep forumlardaki + rep olayimi ? yoksa bizim dedigimiz RAP mi ?

yukarida arkadsm demiski akor olaylari falan. bak ne guzel adam bok atmadan konusuyor. rap beat lerde akorsuz yapilir genellikle studyolarda digital ortamlarda hazirlanir. kolay sanmayin.

hadi rap i metal i rock I gectim.

neden kendi muziginizi sevmiyorsunuz? bi muzeyyen senar i dinlemiyorsunuz? bir adnan şenses bir muazzez abacı bir neşet ertaş dinlenmiyorda rap ve metal bu kadar? müzik evrenseldir. fakat kendi özümüzüde unutmayalim.

SYL 184
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYLAZZ
    HaYLAZZ's avatar
    Dişi
    NighT-7 bunu yazdı:

Profesor bunu yazdı:

Tabiki Rap gibisi yok. Çünkü Rapte anırmak böğürmek, saçma aşk lafları ve diğer tip laflar yok.. Rap sırf söz sanatı ve uyak işi.

kesinlikle katılıyorum rap yaşama tarzıdır duygularını kelimelere yansıtmaktır.. metal ise bağırıp çağırmaktan isyan etmekten başka bişey değil!!!! rapin ustasıda sagopa kajmerdir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    HaYLAZZ bunu yazdı:
    NighT-7 bunu yazdı:

kesinlikle katılıyorum rap yaşama tarzıdır duygularını kelimelere yansıtmaktır.. metal ise bağırıp çağırmaktan isyan etmekten başka bişey değil!!!! rapin ustasıda sagopa kajmerdir...

Sagopa Kajmer dedin zaten tamam :) evet Sago Key fevkalade.

Birde şu rapin çeşitleri varya hastayım hepsine ya :) mesela Gangsta Rap :)

sanılanın aksine...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

rap yaparken bagirmayip sarkinin icine disina sicanlara ne diceksin?

senin sagopa kajmer dedigin adam gercekten iyi rap yapiyor fakat silahsiz kuvvet zamaninda yaptigi sarkilarda ve bi kac sarkisinda bogurmekten daha beterdi ? kendi adini bile sagopa olarak telafuz edemeyip sagapo demis bi sahistir. herkez zamanla gelisir... birakin bok atmayi rap e rock a. rap muzik tarzidir. yasam tarzi degil. hiphop tur yasam tarzi. allahim sen 19 yas altindakilere muzik hakkinda yorum yapma yetenegi verme... amin.

SYL 184
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı:

rap yaparken bagirmayip sarkinin icine disina sicanlara ne diceksin?

senin sagopa kajmer dedigin adam gercekten iyi rap yapiyor fakat silahsiz kuvvet zamaninda yaptigi sarkilarda ve bi kac sarkisinda bogurmekten daha beterdi ? kendi adini bile sagopa olarak telafuz edemeyip sagapo demis bi sahistir. herkez zamanla gelisir... birakin bok atmayi rap e rock a. rap muzik tarzidir. yasam tarzi degil. hiphop tur yasam tarzi. allahim sen 19 yas altindakilere muzik hakkinda yorum yapma yetenegi verme... amin.

la sus bakayım

sanılanın aksine...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    HaYLAZZ bunu yazdı:
    NighT-7 bunu yazdı:

Profesor bunu yazdı:

Yapma yav.Kaç tane Iron Maiden şarkısı dinledin sözlerini anlayıp felsefe yapıp sınırlanırı zorladın zihninin ?

Toplam Hit: 11832 Toplam Mesaj: 108