folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Domuz Eti Tüketen Birisi Olarak Bu Et Hakkındaki Düşüncelerim

Domuz Eti Tüketen Birisi Olarak Bu Et Hakkındaki Düşüncelerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

hayır biraz mantıklı düşünürsen zaten saçmaladığını görürsün, senin ne yediğin sadece seni ilgilendiriyor zararlı ya da değil - sigara içmekte zararlı ki domuzdan bin kat daha zararlı ama birini öldürmekle kıyaslayamassın bunu

sen şimdi diyorsanki bir dine göre, başkasını tehtid etmeyen birşeyi yapmayı yasaklıyorum bunun sonu hayırlı değildir söyleyim

herşeyin bir şeyi vardır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

Patrondan haber geldi arkadaşlar, diyo ki domuz eti helalmiş koyun eti harammış yanlış yazmışlar, yazılırken hatlarda sorun oluşmuş.

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

afiyet olsun hocam.

Neye inanıyorsan/inanmıyorsan ona göre yaşadığın için tebrik ediyorum.

Domuz eti konusunda;avrupadaki hatunların erken yaşta at gibi olmasının ama yinede erken yaşta çökmesinin nedeni de domuz eti diye duymuştum.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

.

la liberte ne meurt jamais.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    -----------------------------

fenerist07 bunu yazdı:

Cia bunu yazdı:

xzxz bunu yazdı:

Cia bunu yazdı:

yanlış yoldasın umarım dogru yolu bulursun unutma aklında bulunsun tövbe kapısı her zaman açıktır ;)

yok arkadaşım herkesin yolu kendine, sen tevbe et başkasının yoluna geç madem senin ki nekadar doğruysa onunkide okadar doğru

ama x bir dine göre onu yersin bunu yiyemessin demekte noluyo ?

hayırdır siz kimsiniz? İnsan öldürmek bana suç degil o zaman adam öldürmek yasaldır önermesi kabul görür he?

o zaman dünya nüfusu 7 milyar, herkesin 3 ilahi dinden birine ait oldugunu ve dini kurallara uydugunu varsayalım,yani herkes dininin gereklerini yerine getiriyor kimse suç işlemiyor. bunların 2 milyarının müslüman olduunu sayalım.

geri kalan 5 milyarı sırf bunu yediği için sıçtı o zaman. her gün haram işliyor, bu önerme kabul oluyor mu?

evet sıçtı aksini iddia edebilirmisin?

ederimde sana etmem, daha at gözlüksüz daha objektif, daha ''benim yaptıım dogru digerleri sıçtı onlar bi bok bilmiyor'' seklinde düşünmeyen birine ederim.

dediğinin ''tüm müslümanlar terörist'' seklinde bakan mallardan hiç bi farkı yok, herkese hayat kendi penceresinden güzel geliyor.Biri cıkıpta hepiniz teröristtiniz dediğinde çatır çatır karsı cıkmayı bilirsiniz vesselam.

Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

DOMUZ ETİNİN ZARARLARI

1)ZEHİRLİ MADDELER:
    Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazla miktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalp enfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde "sutoksin"denilen zehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcik gibi)iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI da denilen "skrofuloz a neden olur.
    2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT
    Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.
    3)AŞIRI BÜYÜME
    Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda ki büyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yada kafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.
    4)DERİ HASTALIĞI
    Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde "imidazol" denilen maddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar.
    5)TRİNŞİN
    Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaık yapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağı domuzlardır.
    6) SİROZ
    Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğer iltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespit ettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ile alkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ile sirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.
    7) KANSER
    Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
    8) OBEZİTE
    Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşan bir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı ile doğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyan ülkelerde obezite çok yaygındır.
    9)HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI
    Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardaki kıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içinde fuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle bir tehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuz aynı zamanlarda birçok domuzla birliklte olur.

Buna dayanarak nasil yiyorsun anlamiyorum

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

hadi hepimiz z-chan gibi b-kun içinde büyüyen kendi dışkısını yiyen bu pislik hayvanı yiyelim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

http://img4.cookinglight.com/i/2007/09/0709p134-pork-loin-l.jpg

Memleketten uzak olduğum şu günlerde domuz etiyle tanıştım ve günaşırı tüketiyorum.

Benimle kalan Türkler ise başta buna büyük tepki gösterdiler. Hatta benimle ilişkisini kesen bile oldu.

Neyse... Deneyimlerime dayanarak bu et hakkında bir pros/cons yapacağım:

Eksiler:

- İnek etine göre daha yağlı.

- Koyun eti gibi bekledikçe kötü kokmaya başlıyor.

- Domuzun sindirim sistemi inek veya diğer besili hayvanlara nazaran daha ilkel. Bu yüzden dışkısını tekrar yiyerek yediklerini öğütmeye çalışıyor.

Artılar:

+ Çok ucuz

+ Gayet lezzetli (hafiften bir fıstık ezmesi tadı alıyorsunuz)

+ Eğer düzgün yetiştirilir ve kesimi de steril bir ortamda yapılırsa bu eti tüketiminden çekinilmesine gerek yok. Gözlemlediğim kadarıyla Avrupa'daki insanlar da en az bizim kadar uzun ömürlü ve sağlıklı. Üstelik Avrupa'daki kanunlar da et kesimine ve temizliğine çok özen gösteriyor.

Helal Sana beee ... Allah'ım ya Harbi  Haram Diye Bisi Kalmamıs..:S:S:S Yazık.. ama zevk tabi bizi ilgilendirmez...

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

Cia bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

Cia bunu yazdı:

xzxz bunu yazdı:

Cia bunu yazdı:

yanlış yoldasın umarım dogru yolu bulursun unutma aklında bulunsun tövbe kapısı her zaman açıktır ;)

yok arkadaşım herkesin yolu kendine, sen tevbe et başkasının yoluna geç madem senin ki nekadar doğruysa onunkide okadar doğru

ama x bir dine göre onu yersin bunu yiyemessin demekte noluyo ?

hayırdır siz kimsiniz? İnsan öldürmek bana suç degil o zaman adam öldürmek yasaldır önermesi kabul görür he?

o zaman dünya nüfusu 7 milyar, herkesin 3 ilahi dinden birine ait oldugunu ve dini kurallara uydugunu varsayalım,yani herkes dininin gereklerini yerine getiriyor kimse suç işlemiyor. bunların 2 milyarının müslüman olduunu sayalım.

geri kalan 5 milyarı sırf bunu yediği için sıçtı o zaman. her gün haram işliyor, bu önerme kabul oluyor mu?

evet sıçtı aksini iddia edebilirmisin?

ederimde sana etmem, daha at gözlüksüz daha objektif, daha ''benim yaptıım dogru digerleri sıçtı onlar bi bok bilmiyor'' seklinde düşünmeyen birine ederim.

dediğinin ''tüm müslümanlar terörist'' seklinde bakan mallardan hiç bi farkı yok, herkese hayat kendi penceresinden güzel geliyor.Biri cıkıpta hepiniz teröristtiniz dediğinde çatır çatır karsı cıkmayı bilirsiniz vesselam.

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Haram Helal ayirt etmeyen birisi olarak yaziyorum

Et bir kere lesssss gibi kokuyor

Ikincisi cok cok cok iyi pisirilmedigi surece mide ve bagirsak parazitlerine yol aciyor.

Rusyada tam tersi domuz eti mal etinden daha pahali

Beklerse cok kotu kokuyor.

iyi piserse tavuk kivaminda tadi oluyor. Demek ki tavuk yemek daha kiyak bir is :)))

Salam sosis gibi uretimleri istediginiz kadar pisirin civik civik bir durum aliyor. buda insanin cidden midesini bulandiriyor.

Toplam Hit: 33074 Toplam Mesaj: 187