folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Domuz Eti Tüketen Birisi Olarak Bu Et Hakkındaki Düşüncelerim

Domuz Eti Tüketen Birisi Olarak Bu Et Hakkındaki Düşüncelerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

yassun bunu yazdı:
    -----------------------------

dini yönünü geçtim kendi bok'unu yiyen hayvanın eti'nden n'olurki

Davuk da kendi bokunu yiyor :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

DOMUZ ETİNİN ZARARLARI

1)ZEHİRLİ MADDELER:
    Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazla miktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalp enfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde "sutoksin"denilen zehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcik gibi)iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI da denilen "skrofuloz a neden olur.
    2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT
    Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.
    3)AŞIRI BÜYÜME
    Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda ki büyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yada kafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.
    4)DERİ HASTALIĞI
    Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde "imidazol" denilen maddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar.
    5)TRİNŞİN
    Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaık yapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağı domuzlardır.
    6) SİROZ
    Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğer iltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespit ettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ile alkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ile sirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.
    7) KANSER
    Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
    8) OBEZİTE
    Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşan bir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı ile doğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyan ülkelerde obezite çok yaygındır.
    9)HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI
    Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardaki kıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içinde fuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle bir tehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuz aynı zamanlarda birçok domuzla birliklte olur.

Buna dayanarak nasil yiyorsun anlamiyorum

Kırmızı Şarap Kalp Sağlığına Faydalı

Bilim adamlari uzun yillardir bir Fransiz paradoksunu cozmeye calisiyorlar:

Fransizlar, mutfaklari diger Batili ulkelere kiyasla daha yagli yemekler icerse de kalp hastaliklari gecirme olasiliklari bu ulkelerdekine gore daha dusuk. Bu durumu aciklamaya calisan en populer gorus -duzenli kirmizi şarap tuketimi bol yagli yemeklerin etkisini azaltir- yeni bir Ingiliz arastirmasiyla aradigi destegi buldu.

Kirmizi sarabi diger alkollu iceceklerden ayiran kimyasal ozelligi polifenollerin varligidir. Bu bitki pigmentlerinin (boya maddesi) antioksidan ozelligi var. LDL'ler (dusuk-yogunlukta lipoproteinler) vucudun her yerinde mevcut olan oksidan maddelerle tepkimeye girerek, damarlari tikayan plaklarin olusmasina sebep olurlar. Yeni arastirmada, Cambridge Howard Foundation'dan Alan N. Howard ve meslektaslari, degisik alkollu ickilerin LDL oksidasyonuna etkisini incelediler.

Hergun yarim sise

Arastirmacilar, yaslari 35-65 arasi degisen 30 saglikli erkegi dort gruba ayirdilar ve her bir gruba 4 farkli diyet programi uyguladilar.

Birinci grup hergun yarim sise kirmizi sarap, ikinci grup ayni miktarda beyaz sarap, ucuncu grup ayni miktarda beyaz sarapla birlikte kirmizi saraptan elde edilen polifenol kapsullerini ve dorduncu grup ise alkolsuz bir icecekle birlikte polifenol kapsullerini ictiler. Deneylerden bir hafta once ve sonra, arastirmacilar katilan 30 denekten kan aldilar ve LDL uzerine oksidasyon testleri yaptilar.

American Journal of Clinical Nutrition' in Agustos sayisinda, arastirmacilar kirmizi sarap icen deneklerden alinan LDL'lerin oksidasyona en uzun sure dayanabilenler -ayni erkeklerde test oncesi olculenden 18 dakika, sadece polifenol kapsulu icenlerden 3.5 dakika ve beyaz sarapla birlikte kapsulu icenlerden 6 dakika daha fazla oldugunu acikladilar. Sadece beyyaz sarap icen erkeklerde LDL bir degisim gostermedi.

Yapilan epidemolojik calismalar duzenli alkol tuketiminin kalp krizi riskini azalttigini gosteriyorr. Bu gercek uzerine Ingiliz bilim adamlari, bir grup erkege bir hafta boyunca hergun 400 ml. vodka icirdiler. Hic polifenol icermemesine ragmen vodka da LDL korunumu sagliyordu. Bir haftanin sonunda deneklerden alinan LDL daha onceye oranla 2.5 dakika daha fazla oksidasyona karsi koyabiliyordu.

Howard'in grubu, polifenolun antioksidan etkinin yaninda LDL'leri baska bir mekanizma ile koruyabilecegini dusunuyor. Bakir gibi bazi metallere baglanabilen bu pigmentler, oksidasyona yardim eden bazi kimyasallari da etkin bir sekilde yok edebiliyor. Eger bu yeni bulgular kanitlanirsa, kirmizi saraba renk veren bu maddeler terapik yarar saglayabilirler.

Sarap kimyacisi Andrew L. Waterhouse, "Yeni calismalar her ne kadar antioksidanlarin kalp hastaliklarini engelledigini desteklese de, kandaki ya da LDL'deki hangi mekanizmanin oksidasyonu yavaslattigini bilemiyoruz. Bu fenoliklerin direkt bir etkisi degil, dolayli yoldan yarattigi bir degisimin -yag ya da protein metabolizmasinda olabilir." diyor.

Mekanizmasi henuz tam olarak bilinmese de gercek olan su ki kirmizi sarap, beyaz sarap dahil diger tum alkollu ickilere kiyasla kalbe cok daha faydali.

(Cev.Sevil Duvarci, 22 Agustos 1998, Science News)

**

Sağlıklı Bir Beyin İçin Şarap

Gunde bir bucuk bardak sarap, Alzheimer ve Parkinson gibi, norodejeneratif hastaliklarin engellenmesine yardimci olabilir.

Daha onceki arastirmalar sarabin icerdigi kimi kimyasallarin antioksidan ozelliklere sahip oldugunu ortaya koymustu. Simdi Milano Universitesi Insan Govdebilim Enstitusu'nden Alberto Bertelli ve ekibi asmanin bulasici hastaliklara karsi korunmak amaciyla urettigi, üzüm ve şarapta bulunan, "resveratrol" adli bir kimyasalin onemli bir sinir enziminin etkinligini yedi kat arttirdigina tanik oldu. Mapkinase adiyla bilinen enzim sinir hucrelerini devinime gecirerek yenilenmelerine katkida bulunuyor.

Resveratrol adli kimyasalin insan sinir hucrelerindeki etkisini deneyen ekip bunun komsu hucrelerle baglanti kurabilecekleri uzantilarin olusmasina neden oldugunu gordu. Gerek Alzheimer, gerekse Parkinson hastaliginda kimi sinir hucreleri arasindaki baglanti koptugundan, elde edilen bulgunun son derece onemli olduguna dikkat cekiliyor.

Şarap Felci Önlüyor

British medical Journal'da yayinlanan Danimarkali uzmanlarin arastirmasina gore, haftada 1-7 kadeh sarap icilmesi, beyin damarlarindan birinin kanama veya pihti ile tikanmasi yoluyla felc yapma olasiligini %30 oraninda azaltiyor. 45-84 yaslari arasinda 13 bin 329 kisiyi 13 yil izleyerek bu sonuca varan uzmanlar, bira ve diger alkollu ickilerin ayni koruyucu etkiyi gostermedigini soylediler.
    Profesör Barnard: Kırmızı şarap kalbe faydalı

DÜNYADA ilk kalp naklini yaparak tarihe geçen Güney Afrikalı ünlü kalp cerrahı Christian Barnard, ‘‘Kalp sağlığı için, yaşınız ne olursa olsun, haftada iki veya üç kez sevişin’’ tavsiyesinde bulundu. Dr. Barnard, yeni kitabı ‘‘Sağlıklı Kalp için 50 Öneri’’de ‘‘Yaşınız ne olursa olsun, becerebildiğiniz kadar, haftada iki veya üç kez cinsel ilişkide bulunmak hem stres atar, hem kalbe idman yerine geçer’’ diye yazdı.

İlk kez 1967 yılında kalp nakleden ve 1983 yılına dek 158 nakil ameliyatı yapan Dr. Barnard, 78 yaşında olduğunu ve kitabındaki önerileri harfiyen yerine getirerek sağlıklı kaldığını öne sürdü. Dr.Barnard, sevişmenin yanı sıra az spor, her öğün yemekte iki bardak kırmızı şarap ve gülmenin insan ömrünü uzattığını ve kalp sorunlarını azalttığını belirtti.

Kırmızı Şarabın Sağlık Üzerine Faydası Tekrar Açıklandı

ABD’de gerçekleştirilen bir araştırma, şarap ve brokolinin kanser ile mücadelede ‘önde gelen savaşçılar’ olduğunu ortaya koydu. Araştırma, Illinois Üniversitesi’ne bağlı Chicago Eczacılık Fakültesi’nde yapıldı.

Buna göre, brokoli yemek ve bir bardak şarap içmek ile kansere neden olan DNA hasarına karşı, vücudun biyokimyasal savunma mekanizmaları harekete geçiyor. Prof. Andrew Mesecar, brokolideki ‘sulforaphane’ ile şaraptaki ‘resveratrol’ maddelerinin kanseri önleyici etkileri olduğunu söyledi. Prof. Mesecar, ‘Bunu, DNA hasarını önleyebilecek proteinlerin üretimi için vücuda sinyaller göndererek yapıyorlar’ dedi.

Prof. Mesecar, sinyallerin nasıl işlediği konusunda bilgi sahibi olduklarını da belirtti. Brokoli ve şarap tüketildiğinde ‘anahtar’ diye nitelenen Keap1 ve Nrf2 proteinleri, vücudun kansere karşı savunma sistemlerini harekete geçiriyor. Teksas Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada ise körinin ‘melanom’ diye bilinen cilt kanserinde hastalıklı hücreleri kendi kendini imhaya zorladığı anlaşıldı

ana düşünce: Bardağa nereden baktığına göre değişir. zararı kadar belkide daha cok faydasıda vardır ama sen onu görmek istemiyorsun.Direk ''zararları'' diye google'dan aratıyorsun cünkü sana dogma olarak ögretilen onun zararlı oldugu, bu yuzden aksini yani 'fayda' kısmını deil direk zarar kısmını arastırarak karsı koymak istiyorsun. Yani nereden bakmak istersen onu görürsün, al sana şarabın faydaları.ama haram dı bu da değil mi?

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EfsaneTurka
    EfsaneTurka's avatar
    Erkek

mosquit0 bunu yazdı:

dinen yasak derler çatur çutur masturbasyon yaparlarr buda yasak yapmayın gunahh :| eti yiyin demiyorum kendı pslgını yedıgı ıcın pek ıyımser bı gozle bakmıyorum kendısıne :D

bizzat prof ve din konusunda uzman bir kişiye danıştım günah değil.

A face that awakes when I close my eyes
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

TheColtfire bunu yazdı:

Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardaki kıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içinde fuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle bir tehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuz aynı zamanlarda birçok domuzla birliklte olur.

Karışmıcaktım ama, yani nasıl desem, bunu 5. element olarak kim uydurdu çok merak ediyorum... O öyle ki bu da böyle, blah blah blah!!?!??!! Ne yani domuz reenkarnasyon mu yapıyor, nedir?! :) .. Biyolojik olarak tamamen bir mantığı yok da.. :)

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

media_center bunu yazdı:

Domuzun sindirim sistemi inek veya diğer besili hayvanlara nazaran daha ilkel. Bu yüzden dışkısını tekrar yiyerek yediklerini öğütmeye çalışıyor.

bokunu yiyen hayvanla karnımı doyuracağıma direk bokunu yirim daha iyi :p

enteresan fikir :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

heza bunu yazdı:

afiyet olsun hocam.

Neye inanıyorsan/inanmıyorsan ona göre yaşadığın için tebrik ediyorum.

Domuz eti konusunda;avrupadaki hatunların erken yaşta at gibi olmasının ama yinede erken yaşta çökmesinin nedeni de domuz eti diye duymuştum.

e iyi o zaman gençken daya domuzu hafif yaşlanınca ineğe dön :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crematory
    crematory's avatar
    Erkek

baris_ekin bunu yazdı:

heza bunu yazdı:

afiyet olsun hocam.

Neye inanıyorsan/inanmıyorsan ona göre yaşadığın için tebrik ediyorum.

Domuz eti konusunda;avrupadaki hatunların erken yaşta at gibi olmasının ama yinede erken yaşta çökmesinin nedeni de domuz eti diye duymuştum.

e iyi o zaman gençken daya domuzu hafif yaşlanınca ineğe dön :D

:)) iimiş hocam tuttm :D    ben bole hazir eti sewmiorm cok nadirdir izgara fln eywallah ama tawada fln agzıma süremiorm kokusu fln ama gemiye ciktigmda orda yemistim bana cok lezzetli gelmisti sonra jambon seklinde bi hazir urunu wardı onu da cok tutmustm cidden guzeldi  

grey goose ile faworidir :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

YesMilord bunu yazdı:

TheColtfire bunu yazdı:

Karışmıcaktım ama, yani nasıl desem, bunu 5. element olarak kim uydurdu çok merak ediyorum... O öyle ki bu da böyle, blah blah blah!!?!??!! Ne yani domuz reenkarnasyon mu yapıyor, nedir?! :) .. Biyolojik olarak tamamen bir mantığı yok da.. :)

hahaha varmı böle bişi ya eti yiyon arsız oluyosun vay anasını.hangi madde olduuda yazmıor zaten ''bir madde'' şeklinde yazıyor.

tıpkı ''belli kaynaklardan aldıımız haberlere göre ronaldinho fenerde'' yazan haberler gibi değil mi?

Amphetamine Logic.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kurban bayramında kurbanlarımı hep kasap keserdi 2 yıl öncesine kadar o gün ben kesim kendi kurbanımı kasapada sen yüzersin dedim kurbanı keserken derin bir rahatlama ve zevk almaya başladım ve bıçakla boğazını keserken nerelere atım diye düşündüm bunca düşünce eylem onlarca saniyede aklıma geldi sonra yaptığım işe bıcağı çekince baktım ben ne yaptım dedim o gün bugündür yaşayan hiç bir canlıyı öldürmemeye yememeye dikkat ediyorum,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

birileri bişiler yazmayı bırakıp "z-chan 6 sayfadır neden cevap atmıyo?" diye düşünen oldu mu acaba?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 29963 Toplam Mesaj: 187