İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş
-
Başlığı okuyan arkadaşların merakla ve şaşkınlıkla konuya girdiklerini tahmin edebiliyorum :D
arkadaşlar konuyu daşşağa almamanız beni mutlu eder.. TBT yi can bildiğim için derdimi paylaşmakta fayda var dedim.Yaklaşık 5 yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. Biz zaten karı koca gibiyiz ama şöyle bişey var. Şimdi bu kız ek yerleştirme de benimle aynı okulu ve aynı bölümü yazıp yanıma qeldi aynı sınıftayız ve aynı evde kalıcaz ev filanda tuttuk. İkimizde nikahsız yaşamak istemiyoruz artık aynı evde olucaz vs filan uygun görmüyoruz artık hem tövbe etmek hemde adam akıllı birlikteliğimizi sürdürmek için imam nikahı kıydırmak istiyoruz..Nasipse okul bittikten sonra nişan sonra askerlik sonra evlilik düşünüyoruz. Ben şuan düzcenin bir köyündeyim ve maalesef buranın halkı ve hocaları bu duruma sıcak bakacak potansiyele sahip değil ve imamlar ailelerin gelmesini istiyor. Benim ailem yıllardır bir birlkteliğim olduğunu biliyor kızın ailesi de öyle ancak şimdi onları çağırıp nikah yapmak için çok erken. Kızın yaşı 20 benim 23.. Aramızda tanıdığı bildiği olan adam akıllı bizim nikahımıza vesile olabilecek imam tanıdığı olan varmı?
İstanbul'da olabilir Ankara'da olabilir vs.. Yeterki 1 günde gidilip gelinebilsin..
Ha bu arada akşam 5e kadar filan tbtye giremicem bilginiz olsun siz yazın ben bakıcam
-
Tahmininde Hiç Yanılmadın.. Okuyim Yorum Yazacam.. :)
Tamam Hayırlısı Olsun, Bu Konuda Ben Yardımcı Olamayacam Malesef.. Müritlerden Çıkar Sanırım Selametle.
ShockMan tarafından 31/Eki/12 10:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam pm den yaz. istanbulda sana yardımcı olayım. Hoca arkadaşımız var. Hallederiz.
-
Çok güzel bir durum. Afferin sana taktir ettim. Aynı şeyi bende yapmıştım zamanında :)
Yanlız işiniz zor söyleyeyim. 8 tane imam kapı dışarı etti beni ailenin rızası ve üyeleri olmadan yapmam böyle şeyi diye :)
Niyetini anlıyorum ama öncelikle ailenin rızası olursa eğer öyle bir ihtimal varsa daha hayırlı olur..
iLLuMiNaTi tarafından 31/Eki/12 10:09 tarihinde düzenlenmiştir -
ErotikPanda bunu yazdı
Çok güzel bir durum. Afferin sana taktir ettim. Aynı şeyi bende yapmıştım zamanında :)
Yanlız işiniz zor söyleyeyim. 8 tane imam kapı dışarı etti beni ailenin rızası ve üyeleri olmadan yapmam böyle şeyi diye :)
Niyetini anlıyorum ama öncelikle ailenin rızası olursa eğer öyle bir ihtimal varsa daha hayırlı olur..
Doğru diyosun hocam aileler olsa daha hayırlı olur ama şimdi ailelerin işin içine girmesi için çok erken. Benim ailem beni evlendirmeye hazır değil önce okul bitsin diyolar kızın aileside öyle. Aileler şimdilik imkansız.Nişan olduktan sonra biz nikahımızı kıydırdık deriz hatta gerekirse tekrar kıydırırız (tabi ikincisi sahih olmaz maksat herkes kıyıldığını görsün)
pm attım hocam.
DrKeworks tarafından 31/Eki/12 10:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacı illa bi imam bulursun fakat o imam nikahı olmaz ki imam nikahı dediğin gizli olmaz.
-
şu zamanda hiç bi imamın o işe gireceğini düşünmüyorum götünden kan alırlar valla umarım yardımcı olan çıkar hocam
-
imam nikahını imam kıymak zorunda değildir. Dini bilgisi iyi, namazında niyazında olması yeterlidir. İmamlar bu konuda birçoğumuza göre daha eğitimli ve bilgili olduğu için bu işi onlara yaptırmaktayız.
Dini nikah kıyılırken eş olacak kişilerin reşit olması, mümkünse ailelerin rızasının alınması gerekir. Ancak aile rızası şart değil.
Dini nikah için 2 şahit ve evlenecek çiftin orada bulunması yeterli. Hoca 3 kere soracak sen onu aldınmı ? sende ona vardın mı ? Sizde şahitlik ettiniz mi ? Nikahınız hayırlı olsun. Denilip nikah duası yapılacak. Amin diecez bitti.
Burada en önemli nokta nikaha başlamadan önce mutlaka mehir bedeli istenecek. Kız için vermen gereken bişey olacak. 100 gr altın da isteyebilir, evde isteyebilir. Bu tamamen kızın isteyeceği bişey. Bunu orada çıkarıp kıza taktim etmiyorsun. Söz veriyorsun. ilerde imkanın olunca ona verirsin. Veya kız sana helal eder olur biter. o aranızdaki bişey..
-
Hocam ben online kıyarım nikahınızı, tasavvuf insanıyım sonuçta
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam ben online kıyarım nikahınızı, tasavvuf insanıyım sonuçta
:D :D
-
nikah gizli olmaz kendi aranızda kıyılmaz sırf daha rahat olun diye günahsız birlikte olalım diye yapılmaz ben 9 yıl bir ilişki yaşadım (halen de yaşıyorum) bi ton hocaya gittik ama yok adamlar diyo ben kıysam da geçersizdir zaten gizlisi olmaz nikahın şartıdır herkese haber vermek duyurmak en sonunda geçen sene nişanlandım ben daha geçen hafta bayramın 3. günü imam nikahımız kıyıldı benim ailemin evinde onun ailesinden izin alınarak. 100gram da bedel kesileren :) diyeceğim şudurki imam nikahı daha rahat birlikte yaşayın diye kıyılan birşey değildir herkesin duyması bilmesi gerekir