folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

imam nikahı olunca içiniz rahat edecek sanırsam. reşit insanlarsınız gidin adam akıllı resmi nikah kıyın. ailelere de gerek yok bu iş için hem de kimse karışamayacağı gibi gerçek nikah yapmış olursunuz. imam nikahının dini olarak da geçerliliği yoktur günümüzde. dini olarak da geçerli olan nikah, devletin yaptığı nikahtır. dini nikah denen olay, eskiden devletin resmi saydığı nikahtı o zaman değeri vardı. 

Evet Dini Kurallarla Yönetilirdi O Vakitler Devlet.. Sonuçta İslami Bir Koruma Gözetme Söz Konusu İdi, Gayet Doğru Söylemlerdir Bunlar. Katılıyorum...

Şu an Devletimiz İmam Nikahı Konusunda Zerre Kadar Destek Vermediği Gibi, Bunu Suç Bile Sayıyor.. Birliktelik Dersen Cezai Müeyyide Yoktur.. Ama İmam Nikahlıyım Dersen Bunun Bir Cezai Müeyyidesi Bile Vardır.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hannibalgan:

Hacım farkındalıkta öyle bir boyut yaşıyorsun ki takip etmekte güçlük çektim. Evliliği doğal seleksiyona indirgemişin biraz daha derine inersen zaten hepimiz karbonuz diyip çıkacaz.

Tamam aile ile problemin olabilir, fakat genel olarak ve icgudusel olarak hayvan ve insanlarda esini ve cocugunu sewme icgudusu var.

Hökümet evliliği de dior ki tamam senin yararlandığın sosyal haklardan bu canlılar da yararlanır ama her cima ettiğine de ben bakamam sadece 1 hakkın var diyor. Seç beğen onu databaseime gireyim, lazım olduğunda bana başvursun diyor. Onun için mantıksız bişey diyemeyiz evliliğe. Zaten mecburi değil.  Bunun yanında imam nikahının da ne vaadettiği belli değil, sevişiyorsanız bir imama görünün gerisine ben karışmam diyor imam nikahı mantığı da.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

adamı bin pişman ettiniz özellikle holi :) 

Holi sen evlenince imam nikahı kıycan mı çok merak ettim o zaman da aklına bunlar gelcek mi bakalım :)

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam ben iyilikleri için söylüyorum.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

İmam nikahının mantığı hatunun ''beni yaratan şey, ben kukuyu yine senin yarattığın felanca adama vercem, haberin olsun'', erkeğinde ''beni yaratan şey, artık sadece senin yarattığın felanca hatuna atlıcam, haberin olsun'' demektir. 

Düğün ise kız tarafının ''kızımızı bu delikanlı götürecek'', erkek tarafının ise ''bizim oğlan bu kızı mikicek'' diye eşe osta duyurması haber etmesidir.

Velhasıl evlilik denen karın ağrısı gönüllü tecavüzdür, en büyük pezevenk devlettir.

Yıllardır bu tanımı arıyodum saqol qanqi

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

İmam nikahının gereklerinden ailenin eşin dostun akrabanın bilmesi tüm çevreye duyurulması olayı var. Bu sebeple düğünleri yapıyoruz ya.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Abi direk evlenin sonuçta cüzdanda 1 evli yazacak o kadar diğer herşey aynı olmuyacakmı hem ev tutardan cüzdanıda gösterirsiniz . aile evliği bilmezse çok sorun çıkarda boşanmakta kolay olur 

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hannibalgan:

Hacım farkındalıkta öyle bir boyut yaşıyorsun ki takip etmekte güçlük çektim. Evliliği doğal seleksiyona indirgemişin biraz daha derine inersen zaten hepimiz karbonuz diyip çıkacaz.

Tamam aile ile problemin olabilir, fakat genel olarak ve icgudusel olarak hayvan ve insanlarda esini ve cocugunu sewme icgudusu var.

Hökümet evliliği de dior ki tamam senin yararlandığın sosyal haklardan bu canlılar da yararlanır ama her cima ettiğine de ben bakamam sadece 1 hakkın var diyor. Seç beğen onu databaseime gireyim, lazım olduğunda bana başvursun diyor. Onun için mantıksız bişey diyemeyiz evliliğe. Zaten mecburi değil.  Bunun yanında imam nikahının da ne vaadettiği belli değil, sevişiyorsanız bir imama görünün gerisine ben karışmam diyor imam nikahı mantığı da.

Ya devletin işin içine girmesi sorunun en büyük açmazlarından biri aslında. Pratikde o sevişmelerin sonucu olarak ortaya çıkan çocukların ''PİÇ' olup olmadığına karar vermenin, kayıt altına almanın bir yolu. Bir defa devlet seni Ali Veli'nin oğlu-kızı olarak kaydettiğinde bu değişmiyor. Yani evlilik denen şeyi kurumsallaştıran ve kutsal bir müessese olarak görmenin zihin yapısı çocukları piç bırakmamaktır. Ancak dediğim gibi ben doğal seleksiyon ve kalıtımsal olarak daha güçlü bireylerin soylarının devam edebilmesinin önünde ki engellerden biri olarak görüyorum evliliği. 

Ben bu karıyı sikicem, doğan bebeler de piç olmicak çünkü biz yapcaz demiş olmakdır evlilik. Şimdi kadınları et parçası veya seks objesi olarak gördüğüm gibi bir düşünce hezeyanı var. Ama öyle düşünmüyorum. Zate evliliğe gönüllü tecavüz diyorsam ve tecavüz denen şey pasif olana yani doğuştan pasif cinsel eğilimlere sahip olan kadınlara yapıldığına göre; burda erkek egemen bir söylem olduğuna da inanmıyorum...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Bütün yorumları tek tek okudum..

Öncelikle "zaten mikiyosun, için rahat etsin diye nikah kıyıyosun veya mikmek için kıyıyosun" diyen arkadaşlara diyecek lafım yok çünki bir konu ancak bu kadar sapıtılır bu kadar çarpıtılır bu kadar günah alınır.. Nerdeyse yorum yazanların %80'i mikmek için nikah kıyıyosun demiş yuh be kardeşim ya..!

Ulan ben zaten 5 yıldır bu insanla birlikteyim ve karı koca hayatı yaşadım mikmek için nikahmı aradım? Maksadım günaha girmemek birlikte yaşarken yaşadıklarımızın günah olmaması ve ileride evlenmek için bir adım atmış olmak. bu birincisi..

İkincisi ben erzurumda bir arkadaşın imam nikahında şahitlik ettim 3 kişiydik hoca hiç herkesin duyması gerekir dememişti kıydı nikahı bu yüzden "duyurmak gerektiğini bilmiyordum" bunu öğrenmiş oldum her ne kadar suçlarcasına ve iğnelercesine anlatmış olsanızda sağolun

Üçüncüsü konuyu açarken daşşak geçmeyin demiştim ama holyone adlı arkadaş bile daşşak geçmiş ondan kendisini forumdan banlamasını istiyorum :)

İnsanlar bişeyleri size sorarken onlara saldırmayın.. Güzelce insan gibi adam gibi söyleyin aq açtığımıza bin pişman ettiniz bırak nikah kıymayı gidip kızdan ayrılıcam şimdi yorumlardan sonra.

Dördüncüsü "aileleri işin içine katmak için daha erken okul bittikten sonra (yani 2yıl) aileler arasında nişah yapmayı ve askere gitmeyi düşünüyorum demiştim... Yani devlet nikahı kıyarsak kimlikler değişecek ve evli yazacak ondan dolayı devlet nikahı kıymam imkansız. İran'daki mut'a nikahı hakkında konuşmuşsunuz adamları kafir ilan etmekten beter etmişsiniz.. Bence gidip muta nikahının ne olduğunu öğrenin ondan sonra qelin burda sallamantasyon şeyler yazın. Cahil cümle konuşmayın aşağıda vermiş olduğum linkteki makaleleri okuyun derim zamanında meraktan araştırmıştım en iki tarafında (şii-sünni) açısından bakın öyle yorum yapın

http://www.kevsernet.com/s_ve_c/113.htm

http://www.kevsernet.com/s_ve_c/114.htm

Konunun takipçisiyim. Yardımcı olan ve konuya katkıda bulunan herkese teşekkür ederim

DrKeworks tarafından 31/Eki/12 17:03 tarihinde düzenlenmiştir

Cigu bigule :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Ya aslında soruyu cevaplarken kendi yorumumuzu kattığımızdan hata işliyoruz.

Bir bilene danışalım bu konuyu, onun cevabına bakalım.

İşte cevap,

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/14899/aileden-gizli-olarak-kiyilan-nikah-gecerli-midir-resit-olan-kizla-erkek-kendi-aralarinda-kendilerini-kari-koca-kabul-edebilirler-mi.html

Nikâh bir akit, sözleşme ve anlaşmadır. Bunun için bazı şartları vardır. Bu şartlardan birisi yerine getirilmezse nikâh sahih olmaz.

1. Evlenecek kişilerin veya vekâletlerini verdikleri şahısların hazır bulunması.
    2. Tarafların irade beyanı. Evlilik akdini kabul ettiklerine dair eşlerin “kabul ettim” şeklinde ifade etmeleri.
    3. Kızın velisinin izninin olması. Bu hüküm Hanefi mezhebi hariç diğer mezheplere göredir.
    4. Şahitlerin hazır olması. Bu şahitler, ergenlik çağına ermiş, aklı başında iki erkek veya bir erkekle iki kadın olmalıdır. Yani şahitlikte mutlaka bir erkeğin bulunması icap eder.

Bunlardan başka bir şart daha vardır; o da nikahın duyurulmasıdır. Bu Malikilere göredir. Ancak Osmanlı Aile Hukuku kararnamesinde de mahalle kadısına kayıt yaptırılmayan nikahların geçersiz sayılacağı ifade edilmiş ve resmi nikah üzerinde ısrarla durulmuştur.

Resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görmüyoruz. Özellikle kadının dini ve dünyevi hukukunun korunması açısından dini nikahın yanında resmi nikahın da yapılmasını gerekli buluyoruz.

Nitekim Osmanlı Aile Hukuku kararnamesinde de mahalle kadısına kayıt yaptırılmayan nikahların geçersiz sayılacağı ifade edilmiş ve resmi nikah üzerinde ısrarla durulmuştur.

Yalnız kalınca günah işlemiş olmamak için dini nikahı tercih ediyorlar. Halbuki daha sonra telafisi çok zor durumlarda kalabiliyorlar.

Bir kadın ve erkek aileden habersiz ya da ailenin izniyle şahitler huzurunda nikahlansalar karı koca sayılacaklarından erkek boşamadan kadın başkasıyla evlenemez. Bu açıdan çok tehlikelidir. Nitekim bize bu konuda onlarca soru geliyor. "Ben bir erkekle dini nikah kıydırmıştım. O beni boşamıyor ne yapayım?" "Ben dini nikahtan boşanmadan başkasıyla evlendim. Zina sayılır mı?" gibi tüyler ürperten pek çok problemle karşılaşıyoruz. Bu durumda sonunda telafisi imkansız olaylar olabiliyor. Bu nedenle resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını asla doğru bulmuyoruz.

------

konu ile ilgilenenler yukarıda verdiğim linke tıklayabilirler...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
Toplam Hit: 11766 Toplam Mesaj: 104