İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş
-
bu imamlar yeminli tercümanmı oluyor git camiye kardeşim ne arıyorsun imam orada
ama devletin imamı resmi nikah belgesi istiyormuş kafalaya bilirsen düze dışında kocaeli tarafına git oranın imamları bildim kadarı ile daha az tutcu hayırlı olsun insallah.
-
DrKeworks bunu yazdı
Başlığı okuyan arkadaşların merakla ve şaşkınlıkla konuya girdiklerini tahmin edebiliyorum :D
arkadaşlar konuyu daşşağa almamanız beni mutlu eder.. TBT yi can bildiğim için derdimi paylaşmakta fayda var dedim.Yaklaşık 5 yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. Biz zaten karı koca gibiyiz ama şöyle bişey var. Şimdi bu kız ek yerleştirme de benimle aynı okulu ve aynı bölümü yazıp yanıma qeldi aynı sınıftayız ve aynı evde kalıcaz ev filanda tuttuk. İkimizde nikahsız yaşamak istemiyoruz artık aynı evde olucaz vs filan uygun görmüyoruz artık hem tövbe etmek hemde adam akıllı birlikteliğimizi sürdürmek için imam nikahı kıydırmak istiyoruz..Nasipse okul bittikten sonra nişan sonra askerlik sonra evlilik düşünüyoruz. Ben şuan düzcenin bir köyündeyim ve maalesef buranın halkı ve hocaları bu duruma sıcak bakacak potansiyele sahip değil ve imamlar ailelerin gelmesini istiyor. Benim ailem yıllardır bir birlkteliğim olduğunu biliyor kızın ailesi de öyle ancak şimdi onları çağırıp nikah yapmak için çok erken. Kızın yaşı 20 benim 23.. Aramızda tanıdığı bildiği olan adam akıllı bizim nikahımıza vesile olabilecek imam tanıdığı olan varmı?
İstanbul'da olabilir Ankara'da olabilir vs.. Yeterki 1 günde gidilip gelinebilsin..
Ha bu arada akşam 5e kadar filan tbtye giremicem bilginiz olsun siz yazın ben bakıcam
Arkadaş normal şartlarda imam nikahı için kızın annesinin ve babasının rızası olması gerek. Oda olmasa imam nikahı yapamazsın.
-
Artık resmi nikah olmadan, imam nikahı olmuyor hacım
