folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam muta nikahı nedir bilmiyordum, biraz araştırdım ve yeni birşey daha öğrendim.

Ayette yazdığı gibi,

-"Malik olduğunuz (cariye veya esire) dışındaki kadınlardan 'evli ve özgür' olanlar da size Allah'ın emri olarak haramdır.

Yani kızı esir alırsan haram olmaz gibi gözüküyor.

Az daha araştır, az kaldı hak yolu bulup imana gelmene :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerkEt bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hocam muta nikahı nedir bilmiyordum, biraz araştırdım ve yeni birşey daha öğrendim.

Ayette yazdığı gibi,

-"Malik olduğunuz (cariye veya esire) dışındaki kadınlardan 'evli ve özgür' olanlar da size Allah'ın emri olarak haramdır.

Az daha araştır, az kaldı hak yolu bulup imana gelmene :)

hocam erzurumda o kadar insan nikah kıyıyor.. 4 mezhebin hiçbirinde de bugüne kadar hiçbir hocadan ana baba olmazsa caiz değildir diye bişey duymadım... yani onlarda olsa iyi olur faziletli olur yapan olursa kıydırılır imam nikahı ama caiz değildir diye bişey hiç duymadım... kendimde şahitlik yaptım bir arkadaşıma nikahta 3 kişiydik şahit olarak kıyıldı nikahları

Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ayette yazdığı gibi,

hocam yanlış anlamışsın heralde cariye ve esireler de yasak diyo ayette. ayrıca onların dışında evli ve özgür olanlar da yasakmış.

test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

şöyle birşey duydum

kesin doğrumu bilmiyorum

evlilik cüzdanını olmadan (yanlış anlaşılmasın diye düzeltme evlilik cüzdanını görmeden)

imamların nikah kıyması yasak

wert tarafından 31/Eki/12 22:13 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı

şöyle birşey duydum

kesin doğrumu bilmiyorum

evlilik cüzdanını olmadan (yanlış anlaşılmasın diye düzeltme evlilik cüzdanını görmeden)

imamların nikah kıyması yasak

yok hocam öyle bişey.. aileleriyle kıyanların çoğunda evlilik cüzdanı yok. Ailesiz nikah kıyanlarda da yok. Hoca isteyebilir ama. CÜzdanı görmeden kıymayabilir yani

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

kanunen yasak diye biliyorum. öyle her önüne gelen imam kıymaz nikah. zaten arkadaşların dediği gibi gizli saklı imam nikahı olmaz. bazı ülkelerde yapıyorlarmış tek gecelik imam nikahları hatta ülkemizdede olmuş bazı aklı selimler tek gecelik imam nikahı kıyınca zina olmadığını sanıyorlar :)

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    oliWeR bunu yazdı

kanunen yasak diye biliyorum. öyle her önüne gelen imam kıymaz nikah. zaten arkadaşların dediği gibi gizli saklı imam nikahı olmaz. bazı ülkelerde yapıyorlarmış tek gecelik imam nikahları hatta ülkemizdede olmuş bazı aklı selimler tek gecelik imam nikahı kıyınca zina olmadığını sanıyorlar :)

kanunen yasak değil hocam olurmu öle şey... Keşke devlet nikahı yapabilseydik 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı
    oliWeR bunu yazdı

kanunen yasak değil hocam olurmu öle şey... Keşke devlet nikahı yapabilseydik 

"imam nikahı konusunda görüşünü sorduğumuz Avukat Uğur Güven, "Resmi nikahtan önce imam nikahı yapılması yasal değil. Resmi nikah yapılmadan önce dini nikah yapılamaz. Bu, Türk Ceza Kanunu anlamında suç da teşkil eder. Yapılmasında sakıncalar görülmüş ki makamlar çeşitli hükümler düzenlenmiş. Yapılıyor mu yapılıyor. Savcılık ihbar olarak kabul edip inceleme de başlatabilir. Bu bir suçtur aynı zamanda" dedi."

kaynak: http://magazin.haberturk.com/fiskos/haber/705345-once-imam-nikahi-yapmak-yasal-mi

ben de böyle biliyorum ama kanunun hangi maddesi hangi fıkrası hangi bilmem nesi bilmiyorum

bu arada bende evliyim ve benimde eşimle imam nikahım var. resmi nikahı düğünden 1 hafta önce, dini nikahıda düğünden bir gün önce yaptık

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

abicim ben sana şöyle birşey izah edeyim din kültürü hocamız lisedeki ilahiyatta yüksek lisans yapmış dr sını almıs teolojı konusundada farklı dınlerıde arastırmıs cok muhterem mübarek bir hocaydı. anlattıkları kadarıyla özet geçiyorum ve mantıklı olanda budur;

islam dını dın olarak degıl yanlızca felsefe olarak arap yarım adasına gelmıstır islam devleti olmustur arap yarım adasında degıl mı sıyası olsun yonetım olsun kuran ı kerımde medenı kurallarla ılgılı ayetlerde vardır.gunumuzde olsa dini nikah yerini resmi nikaha bırakacaktı. 

suudi arabistanda iranda genel evlerde 10 dk ıcın dını nıkah kıyıp bosanıyorlar (mutaydı sanırım bu ve haram kılındı hayberden sonra diye biliyorum ) bu ne kadar gecerlıdır sence   allah ın huzurunda tamam bunu sorgulamak bıze dusmez ama allah kuran ı kerımde aklınızı kullanın dıyor . 

İlk ayet neydi Oku ! 

bu demektir ki mal olmayın aklınızı kullanın . 

dını nıkaha gelırsen amacın rahat rahat sevısmekse annen baban kızın anası babası herkesın duyması lazım bunu kı dını nıkah olsun bız evlendık degıl yok degılse soylemeyeceksen zaten seks ı bırak belırlı asamaya gelıncede zina yapıyorsun o yuzden allahı kandırdıgınızı sanmayın :) siz kendinizi kandırıyorsunuz :) 

hocaların bu iş girmemesin sebebide zaten bile bile zina yapılacagını bılmelerı buna on ayak olarak gunaha ortak olmamalarıdır.  

gercek hoca zaten bu işe girmez gireninkide ne kadar kabul olur orasını allah bilir : ) 

hipokondriyak tarafından 01/Kas/12 00:15 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

abicim ben sana şöyle birşey izah edeyim din kültürü hocamız lisedeki ilahiyatta yüksek lisans yapmış dr sını almıs teolojı konusundada farklı dınlerıde arastırmıs cok muhterem mübarek bir hocaydı. anlattıkları kadarıyla özet geçiyorum ve mantıklı olanda budur;

islam dını dın olarak degıl yanlızca felsefe olarak arap yarım adasına gelmıstır islam devleti olmustur arap yarım adasında degıl mı sıyası olsun yonetım olsun kuran ı kerımde medenı kurallarla ılgılı ayetlerde vardır.gunumuzde olsa dini nikah yerini resmi nikaha bırakacaktı. 

suudi arabistanda iranda genel evlerde 10 dk ıcın dını nıkah kıyıp bosanıyorlar (mutaydı sanırım bu ve haram kılındı hayberden sonra diye biliyorum ) bu ne kadar gecerlıdır sence   allah ın huzurunda tamam bunu sorgulamak bıze dusmez ama allah kuran ı kerımde aklınızı kullanın dıyor . 

İlk ayet neydi Oku ! 

bu demektir ki mal olmayın aklınızı kullanın . 

dını nıkaha gelırsen amacın rahat rahat sevısmekse annen baban kızın anası babası herkesın duyması lazım bunu kı dını nıkah olsun bız evlendık degıl yok degılse soylemeyeceksen zaten seks ı bırak belırlı asamaya gelıncede zina yapıyorsun o yuzden allahı kandırdıgınızı sanmayın :) siz kendinizi kandırıyorsunuz :) 

hocaların bu iş girmemesin sebebide zaten bile bile zina yapılacagını bılmelerı buna on ayak olarak gunaha ortak olmamalarıdır.  

gercek hoca zaten bu işe girmez gireninkide ne kadar kabul olur orasını allah bilir : ) 

önceki yorumlarıma bakarsan memnun olurum... Her gelen kızla aşna fişne yapmak için nikah yapıyosun diyo burda kafayı yememe ramak var

Toplam Hit: 13034 Toplam Mesaj: 104