İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş
-
HolyOne bunu yazdı
İmam tam olarak ne iş yapıyor allaha haber ulaştırmak için mi imam gerekiyor anlamıyorum ki.
Bırakın imam nikahını boş işlerle allahı da meşgul etmeyin, Allahın onayını almak için allah nikahı kıyıyosunuz, allah onayladım yada onaylamadım diye cevap bile vermiyor iplemiyor bile anlayın artık işte =)
Gidin hökümet nikahı kıyın allahın bile veremediği sosyal hakları devlet verir. Sana bişey olsa emekli maasin esine kalır, sen sgkli olsan esin de saglık hizmetlerinden yararlanır. bu garantileri allah bile veremiyor hoca =)
uhauhauhauhahua... tahribat'in "en"lerine eklenmeli bu mesaj :)
wh0 tarafından 31/Eki/12 11:28 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
İmam tam olarak ne iş yapıyor allaha haber ulaştırmak için mi imam gerekiyor anlamıyorum ki.
Bırakın imam nikahını boş işlerle allahı da meşgul etmeyin, Allahın onayını almak için allah nikahı kıyıyosunuz, allah onayladım yada onaylamadım diye cevap bile vermiyor iplemiyor bile anlayın artık işte =)
Gidin hökümet nikahı kıyın allahın bile veremediği sosyal hakları devlet verir. Sana bişey olsa emekli maasin esine kalır, sen sgkli olsan esin de saglık hizmetlerinden yararlanır. bu garantileri allah bile veremiyor hoca =)
Maksat adet yerini bulsun. :)
-
RootB bunu yazdı
Dostum , Tanrı sence aptal mı? Sevişmeni legal kılmak için imam nikahı diye bir şey mi çıkarmış "Allah" sence? Bi düşün yahu :) Yapay zeka ile çalışıyor sanki Allah , "sevişmişler ise imam nikahlı olup olmadıgına bak , imam nikahlıysa günah yazma , değilse zinadan 300 günah yaz." böyle bi sistem olabilir mi amk?
bahsettiğin olaya muta nikahı derler, iran taraflarında vardır o ve tamamen zina ile eş değerdir, alimler böyle yorumluyorlar ki mantıken de bu.
Ben de diğer arkadaşların dediği gibi resmi nikahtan yanayım, dini nikahta olsun ancak işin resmiyeti önemli, islamdaki nikah akayitinde kadının
korunması hepsinden önce gelir, bazıları cahilliklerinden öyle boş boş konuşuyorlar, şuan devlette kabul gören, resmi olan devlet eliyle kıyılmış
nikah olduğundan dolayı kadının korunması bakımından resmi nikah kıyman gerekiyor. Diğer türlü muta nikahı yaparsın ve de günahına devam
edersin.. Ya nefsini koruyup uzak duracaksın ya da resmi nikah kıyacaksın eğer islami bir biçimde yaşamak istiyorsan, değilse problem yok zaten
-
Bazı hocaları der ki günümüzde resmi devlet nikahı yapsanız da yeterlidir. Çünkü nikahın amacı bu 2 kişi evlenmiştir, meşrudur, herkez duysun bilsin diyedir. Günümüzde her 2 nikah ta geçerlidir.
-
HolyOne bunu yazdı
ciddi konuda geyik yapan var yakalayın :P
o değilde arkadaş demiş 5 yıl, başkası demiş 9 yıl. benim hala sevgilim yok :|
pardon muhabbetin ağzına sıctım biraz :S
-
Lan aslında bu devirde imam nikahı değil de, imamla nikah kıymak lazım. Adamlar krallar gibi yaşıyorlar mınavurim.
-
herhangi bi camiye gidip şansınızıda deneyebilirsiniz bu konuda.. ama imamnikahı olayında şöyle bi'şey var, devletin yasağını hedesini hüdesini söylemiyorum bile. İmam nikahı; evet sizin durumunuzda gereken bir şey fakat, bu kendi aranızda yapacağınız bir şey değil. Yani nasıl ki düğün yaparken amaç heyooo biz evleniyoz görün lan demekse , imam nikahında da olay durumunuzu Allah katında ilan etmek olduğu kadar etrafınızada ilan etmektir diye dinlemiştim bi hocadan. Yani sadece sen sevgilin hoca ve 2 erkek şahit teoride yeterli bunun için ama olay çevreye "biz nikahlıyız" demek olduğu için pratikte ne kadar iş görür bi nikah olur gizli olunca bilemem :)
-
İmam Nikahı Allaha Haber Vermek, Ondan Onay Almak İçin Yapılmaz... Topluluk İçinde Kalabalık Önünde, Allahında Emrettiği Şekilde Topluluğunda Şahit Ediliği Ve Topluluk Tarafından İki Kişinin Artık Birbirilerine Ait Olduğunun Törenidir... Buna İmam Nikahı Denir..
Evet Kötü Düşünceli Kimselerin İstismarınada Açık Bir Nikah Türüdür.. Ama Geçersiz Kılan Nikahın Kendisi Değil, Kötü Niyet Besleyen Kimselerdir.. Hesabınıda Ettikleri Nispetinde Verecek Olanlarda Yine Onlardır.
Evlilik Müessesesi ile Dalga Geçilmez, Eğlence Gibi Görünemez, Hocam Topluluk Önünde İmam Nikahınızı Kıyar Haberin Olsun, Bu Topluluk Senin Okuldan Tanıdıkların Mahalleden Arkadaşların Felan Olmaz.. Akraba Ve Aile Büyüklerinin Bilgisi Dahilinde Ve Kontrolü Dahilinde Bir Topluluktan Bahsediyorum.. Umarım Amacın Bir Aile Kurmaktır. Bu Müesseseyi İstismar Etmemen Dileğimle Selametle.
ShockMan tarafından 31/Eki/12 11:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Devir teknoloji devri.
Hazir burasida bir tarikat ve seyhimiz de mevcut kiysin iste nikahinizi. Hem Seyhin nefesi, imamlarinkine gore kuvvetli olur.
-
dini konudur katli vaciptir mk ateizme yaklaşan her konumuz her yorumumuz silinip olay ban a kadar giderken artık bi ayrım olduğunu düşünüyorum ne la bu kurban bayramıda kutladı müslümanlar forum üzerinden hadi orda kutlaşan herkeside banlayın de yeter artık bi iki kişi değil tahribatta dikkate alınacak bi ateist kitlesi var dikkate alın şunu artık eski konulara bakıyorum her ramazanda ramazanınız mübarek olsun benzeri konular dini bayramlar kutlanmış eh anasını bizim geyiğine açtığımız birilerine kinaye amaçlı yapılan pastafaryanlık konusu anında silinip ban yedik , konu sahibi hocam kusura bakma ama artık yetti senin konuna saldırım yok sen gerekli yardımı bulmuşsundur diye tahmin ediyorum zaten artık , ancak son birşey ben şimdi çıkıp konu açsam pastafaryanlar toplanın makarna etrafında döneceğiz diye anında yeriz ban ı dini nikah dediğimiz hadise evliliğin dini bir ayin haline getirilmesinden başka birşey değildir konuya muhalifim la adalet istiyok