folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Bir bayan ile beraber yaşarken günaha düşmek istememişsin,

güzel düşünmüşsün, inanç yönündeki hassasiyetin için seni tebrik ederim.

Ama  senin dediğin şekilde imam nikahı sahih (geçerli) olmaz.

İmam Nikahının gizlisi olmaz, bir imam 2 şahit önünde kıyılan nikah ile işten kurtulamazsın.

İmam nikahının sağlam olması için , imam nikahı ile nikahlandıktan sonra bunu olabildiği kadar kişiye duyurmak lazımdır...

Ben şu bayan ile / şu erkek ile nikahlandım, bu artık benim eşimdir diye topluma söylemen lazım.

İmam nikahının anlamı, amacın bir aile kurmak olduğunu şahitlerin karşısında kabul etmektir.

Şahitler zaten topluma bu nikahı yaymak için vardırlar.

Sana tavsiyem,

Yaşınız 18 den büyük ise, gidin evrakları hazırlayın resmi devlet nikahı kıyın, böyle daha sağlıklı olur...

Resmi nikah, ikiniz açısından daha iyi olur...

HolyOne biraz doğru söylemiş, imam nikahından sonra ikinizden birisinin başına bir şey geldi, (Allah korusun) öldü.

Diğerinin iddia edebileceği hiç bir hak yok.

Hadi erkek için pek zor olmaz ama, bayan için hayat daha zor olmaya başlar.

Bazı hocalara göre, resmi nikah yaptıktan sonra, imam nikahı bile kıymaya gerek kalmıyor...

Ama resmi nikah, her iki tarafın (bay - bayan) haklarını korumaya güvenceye alıyor.

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

hayırlı olsun öncelikle 

anne babanızın haberi var mı ?

yoksa işin sonu kötü olmasın :)

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Artık resmi nikah olmadan yapmıyorlar kovuyorlar diye biliyorum.

sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Hocam pm den yaz. istanbulda sana yardımcı olayım. Hoca arkadaşımız var. Hallederiz.

Nasıl  Halledeceksin    :))   Sennin  hocalarda  irandaki  genelev  hocaları mı :D 

Soru: İmam nikâhının şartları nelerdir?

Cevap: 

Hz. Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

“Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikâh olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikâh batıldır. Anlaşamazlarsa sultan, velisi olmayanın velisidir.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 20; Tirmîzî, Nikâh, 14; İbn Mâce, Nikâh, 15; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 6/66.)

Sultan, yetkili amir demektir.

Veli; baba, dede, oğullar, erkek kardeşler amca vs. dir. Bunlar bulunmaz veya bulunur da görevini yapmazsa görev yetkili amire geçer.

Bugün dünyanın hiçbir yerinde velisiz nikâh kıyılmaz. Belediye başkanlarının, kilisenin, havranın veya bir başka makamın nikâhı onaylamaya veya redde yetkili olması, bunların velilik yetkisini kullanmaları demektir.

Peygamberimizin erkekler için veli aramaması, kadınlar için de velinin onayını yeterli görmesi evliliği kolaylaştırmakta ve sağlıklı yuvaların kurulmasına sebep olmaktadır.

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

hocam evvela imam nikahını bilen her müslüman kıyabilir (ben kıydığımdan biliyorum)

okunması gerek dua ve yapılması gerekn bazı hususlar

haa bir arkadaşım yazmış herkese duyurmak gerek diye

imam nikahında en az 2 şahit olunduğunda kıyılan nikah eftaldir ve caizdir

yani aileden gizli nikah kıyılabilir ...

edit: sadece sırf cinsi münasebet veya flört olsun sonrada hatunu şutluyayım mantığı doğru değildir

çünkü bu suriyede veya s.arabistandada yapılıyor

aliyk tarafından 31/Eki/12 12:26 tarihinde düzenlenmiştir

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Gaziantep te olsan gönderirdim sana hoca da antepde değlmişsin,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam yeri gelmişken merakımdan sorayım, imam nikahı topluda kıyılabiliyor mu? 4 hanımla birden kıyabiliormuyuz mesela?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

Cemaat yurtlarındaki belletmenlere yanaş hallederler sanırım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam yeri gelmişken merakımdan sorayım, imam nikahı topluda kıyılabiliyor mu? 4 hanımla birden kıyabiliormuyuz mesela?

İrana gittiğimde orada bizzat iranlıların ağzından dinledim onlara sormuştum kerhane varmı burda diye, orospuya gidebilmek için orospuyla karı koca oluyordun kerhanede görevli imam adamı orospuyla evlendiriyormuş, işin bitince de boşuyordun kadını, grup yapmak istersen bence olabilir, ama orada elit kesimin takıldığı evler var hatta ipnelik daha fazla diye bilirim arablarda,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

aman hocam olay bu zaten islam hoşgörü dini ibne falan yadırgamıyor adamlar 

Toplam Hit: 13022 Toplam Mesaj: 104