İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş
-
Bir bayan ile beraber yaşarken günaha düşmek istememişsin,
güzel düşünmüşsün, inanç yönündeki hassasiyetin için seni tebrik ederim.
Ama senin dediğin şekilde imam nikahı sahih (geçerli) olmaz.
İmam Nikahının gizlisi olmaz, bir imam 2 şahit önünde kıyılan nikah ile işten kurtulamazsın.
İmam nikahının sağlam olması için , imam nikahı ile nikahlandıktan sonra bunu olabildiği kadar kişiye duyurmak lazımdır...
Ben şu bayan ile / şu erkek ile nikahlandım, bu artık benim eşimdir diye topluma söylemen lazım.
İmam nikahının anlamı, amacın bir aile kurmak olduğunu şahitlerin karşısında kabul etmektir.
Şahitler zaten topluma bu nikahı yaymak için vardırlar.
Sana tavsiyem,
Yaşınız 18 den büyük ise, gidin evrakları hazırlayın resmi devlet nikahı kıyın, böyle daha sağlıklı olur...
Resmi nikah, ikiniz açısından daha iyi olur...
HolyOne biraz doğru söylemiş, imam nikahından sonra ikinizden birisinin başına bir şey geldi, (Allah korusun) öldü.
Diğerinin iddia edebileceği hiç bir hak yok.
Hadi erkek için pek zor olmaz ama, bayan için hayat daha zor olmaya başlar.
Bazı hocalara göre, resmi nikah yaptıktan sonra, imam nikahı bile kıymaya gerek kalmıyor...
Ama resmi nikah, her iki tarafın (bay - bayan) haklarını korumaya güvenceye alıyor.
-
hayırlı olsun öncelikle
anne babanızın haberi var mı ?
yoksa işin sonu kötü olmasın :)
-
Artık resmi nikah olmadan yapmıyorlar kovuyorlar diye biliyorum.
-
opusdei bunu yazdı
Hocam pm den yaz. istanbulda sana yardımcı olayım. Hoca arkadaşımız var. Hallederiz.
Nasıl Halledeceksin :)) Sennin hocalarda irandaki genelev hocaları mı :D
Soru: İmam nikâhının şartları nelerdir? Cevap: Hz. Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
“Veli ve iki güvenilir şahit olmadan nikâh olmaz. Bu şekilde kıyılmayan nikâh batıldır. Anlaşamazlarsa sultan, velisi olmayanın velisidir.” (Ebû Dâvûd, Nikâh, 20; Tirmîzî, Nikâh, 14; İbn Mâce, Nikâh, 15; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 6/66.)
Sultan, yetkili amir demektir.
Veli; baba, dede, oğullar, erkek kardeşler amca vs. dir. Bunlar bulunmaz veya bulunur da görevini yapmazsa görev yetkili amire geçer.
Bugün dünyanın hiçbir yerinde velisiz nikâh kıyılmaz. Belediye başkanlarının, kilisenin, havranın veya bir başka makamın nikâhı onaylamaya veya redde yetkili olması, bunların velilik yetkisini kullanmaları demektir.
Peygamberimizin erkekler için veli aramaması, kadınlar için de velinin onayını yeterli görmesi evliliği kolaylaştırmakta ve sağlıklı yuvaların kurulmasına sebep olmaktadır.
-
hocam evvela imam nikahını bilen her müslüman kıyabilir (ben kıydığımdan biliyorum)
okunması gerek dua ve yapılması gerekn bazı hususlar
haa bir arkadaşım yazmış herkese duyurmak gerek diye
imam nikahında en az 2 şahit olunduğunda kıyılan nikah eftaldir ve caizdir
yani aileden gizli nikah kıyılabilir ...
edit: sadece sırf cinsi münasebet veya flört olsun sonrada hatunu şutluyayım mantığı doğru değildir
çünkü bu suriyede veya s.arabistandada yapılıyor
aliyk tarafından 31/Eki/12 12:26 tarihinde düzenlenmiştir -
Gaziantep te olsan gönderirdim sana hoca da antepde değlmişsin,
-
Hocam yeri gelmişken merakımdan sorayım, imam nikahı topluda kıyılabiliyor mu? 4 hanımla birden kıyabiliormuyuz mesela?
-
Cemaat yurtlarındaki belletmenlere yanaş hallederler sanırım.
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam yeri gelmişken merakımdan sorayım, imam nikahı topluda kıyılabiliyor mu? 4 hanımla birden kıyabiliormuyuz mesela?
İrana gittiğimde orada bizzat iranlıların ağzından dinledim onlara sormuştum kerhane varmı burda diye, orospuya gidebilmek için orospuyla karı koca oluyordun kerhanede görevli imam adamı orospuyla evlendiriyormuş, işin bitince de boşuyordun kadını, grup yapmak istersen bence olabilir, ama orada elit kesimin takıldığı evler var hatta ipnelik daha fazla diye bilirim arablarda,
-
aman hocam olay bu zaten islam hoşgörü dini ibne falan yadırgamıyor adamlar