folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

İmam Tanıdığı Olan Varmı? Hayırlı Bir İş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    DrKeworks bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı

abicim ben sana şöyle birşey izah edeyim din kültürü hocamız lisedeki ilahiyatta yüksek lisans yapmış dr sını almıs teolojı konusundada farklı dınlerıde arastırmıs cok muhterem mübarek bir hocaydı. anlattıkları kadarıyla özet geçiyorum ve mantıklı olanda budur;

islam dını dın olarak degıl yanlızca felsefe olarak arap yarım adasına gelmıstır islam devleti olmustur arap yarım adasında degıl mı sıyası olsun yonetım olsun kuran ı kerımde medenı kurallarla ılgılı ayetlerde vardır.gunumuzde olsa dini nikah yerini resmi nikaha bırakacaktı. 

suudi arabistanda iranda genel evlerde 10 dk ıcın dını nıkah kıyıp bosanıyorlar (mutaydı sanırım bu ve haram kılındı hayberden sonra diye biliyorum ) bu ne kadar gecerlıdır sence   allah ın huzurunda tamam bunu sorgulamak bıze dusmez ama allah kuran ı kerımde aklınızı kullanın dıyor . 

İlk ayet neydi Oku ! 

bu demektir ki mal olmayın aklınızı kullanın . 

dını nıkaha gelırsen amacın rahat rahat sevısmekse annen baban kızın anası babası herkesın duyması lazım bunu kı dını nıkah olsun bız evlendık degıl yok degılse soylemeyeceksen zaten seks ı bırak belırlı asamaya gelıncede zina yapıyorsun o yuzden allahı kandırdıgınızı sanmayın :) siz kendinizi kandırıyorsunuz :) 

hocaların bu iş girmemesin sebebide zaten bile bile zina yapılacagını bılmelerı buna on ayak olarak gunaha ortak olmamalarıdır.  

gercek hoca zaten bu işe girmez gireninkide ne kadar kabul olur orasını allah bilir : ) 

önceki yorumlarıma bakarsan memnun olurum... Her gelen kızla aşna fişne yapmak için nikah yapıyosun diyo burda kafayı yememe ramak var

muta olayı cahiliye döneminden geliyor hayber fethinden sonra peygamber efendimiz haram oldugunu belirtiyor ki zaten herseyı bırak mantıken dusunursen yanlıs bir olay.  

nikah nedir : evlilik anlaşmasıydı senın arkadasınla beraber yasayarak nıkah kıymanın dini açıdan bakarsan günah olacagını dogru olmayacagının sende farkındasındır. mıllet koyde kotu bakıyor vs dıyorsan takarsın yüzük elinize birer alyans bir allahın kulu karışamaz size. 

onu dısında zaten istersen yasa ıstersen yasama bızde bırlıkte yasıyoruz zaman zaman herkes o duruma nikah kıyan kaç kişi var  ? nikah tamamen resmiyet olaraktır. 

Bugun islamiyet yada kutsal dın olan ornegın hristiyan lık gelmsı olsaydı turkiyeye  ?nasıl evlenecektık dını nıkah nasıl olacaktı acaba dıye dusundun mu ? 

dini nikah kıyılırken okunan duaların anlamlarına bak  

acıklaması niha duasının :

kaynak:http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinhizmetleriweb/dinhizmetleri/dualar.html#nikah

Anlamı: “Allah’a hamd olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e, âl ve ashabına salat ve selam olsun.
    Nefsimizin şerlerinden ve kötü amellrimizden Allah’a sığınırız.        
    Bir tek Allah’tan başka ilah olmadığına ve Onun ortağının bulunmadığına  şahadet ederiz. Hz. Muhammed’in O’nun kulu ve resulü olduğuna da şahadet ederiz(bk. Ebû Davut, Nikâh, 33; İbn Mâce, Nikâh, 19; Tirmizî, Nikâh, 16)
    Allahım! Bu evlilik akdini mübarek eyle. Bu çiftler arasında ülfet/geçim, sevgi ve evliliklerinde sebat nasip eyle, aralarında nefret, geçimsizlik ve ayrılık var eyleme.
    Allah’ım! Bu çiftlerin arasında Adem (a.s.) ile Havva; Hz. Muhammed (a.s.) ile Hatice ve Hz. Ali (r.a.) ile Hz. Fatıma (r.a.) arasındaki var olan ülfet, geçim ve kaynaşma var eyle.
    Allah’ım! Bu çifte salih çocuklar, uzun ömürler ve bol rızık ihsan eyle.
                Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” (Furkan, 25/74)
    Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, ğüzellik ve nimet ver ve bizi cehennem azabından kor. (Bakara, 2/201)
    Senin Rabbin; kudret ve şeref sahibi olan Rab, onların nitelendirdiği şeylerden uzaktır, yücedir. Peygamberlere selam olsun. Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. (Sâffât, 37/180-182)

ekstra olarak kafana takılan nokta varsa abicim 

http://sorusor.diyanet.gov.tr/

buraya sor ; ben istersen birde detaylıca pm atarsan ismailağadan bir kaç büyük zat a sordururum yada kontorun yoksa ararım diyanet i sorarım ses kaydı yaparım cevabı sana mail geçerim. 

ama sende farkındasındır bunun resmi nikahsız gerçek olmayacagının gunah senın gunahın olacak sonucta senın ıcın ve hatun ıcın dusuncede helalse gerısı kısısel olarak tanrı ıle senın arandadır. kımsenın demesıne bakma senın amacın yuregıne su serpmek 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek
    __hsyN__ bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

Hocam muta nikahı nedir bilmiyordum, biraz araştırdım ve yeni birşey daha öğrendim.

Ayette yazdığı gibi,

-"Malik olduğunuz (cariye veya esire) dışındaki kadınlardan 'evli ve özgür' olanlar da size Allah'ın emri olarak haramdır.

Yani kızı esir alırsan haram olmaz gibi gözüküyor.

hocam yanlış anlamışsın heralde cariye ve esireler de yasak diyo ayette. ayrıca onların dışında evli ve özgür olanlar da yasakmış.

Hocam ben bunun ingilizcelerini okuyorum gayet basit ve açık bişey anlatıyor türkçelerini okuyorum, her kaynak ayrı bulandırmış. birçok kaynakta dışındaki yerine değişik osmanlıca kelimeler iliştirilerek anlam kaybettirilmeye çalışılmış gibi geldi bana.

24. Also (prohibited are) women already married, except those whom your right hands possess

Okuduğum türkçeden zaten net bir anlam çıkaramıyorum ama ingilizce çeviri diyor ki malınız olanlar dışında evli olanlarla da evlenemezsiniz (yani avrat senin malın yada esirinse evli bile olsa kullanabilirsin anlamı çıkıyor). Devamında ise 3-5 kuruş da bişey verirsen iyi olur gibi şeyler yazıyor.

benden alıntı yapıp da kelimesinin altını çizmişsin. Malınız olan cariyeye kaymak da haramdır diye bir kural olaiblir mi hoca?  Cariye edinmeniz haramdır dese anlarım. Bu cümleden çıkacak en saçma çeviri olur cariyelerin de yasak olması.

HolyOne tarafından 01/Kas/12 09:54 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek

Kıza mihr olarak  ne vereceksin,epey tutar bildiğim kadarıyla.

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam ben online kıyarım nikahınızı, tasavvuf insanıyım sonuçta

dimi şeyh sonuçta =)))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Koskoca tarikatta bi imam yok mu aq 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    CnkGn bunu yazdı

bizim kalbimiz temiz haci

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cytotec
    cytotec's avatar
    Erkek

Dostum bnm  Tanıdığım var  ama  evlilik cüzdanı olmadan  imam nikahı kıymaz. Köyde birisinin kıydı da başına gelmedik kalmadı adam kız kaçırana yardımla suçlandı. ( kızın yaşı küçük olduğu için )

İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

Çok güzel bir durum. Afferin sana taktir ettim. Aynı şeyi bende yapmıştım zamanında :)

Yanlız işiniz zor söyleyeyim. 8 tane imam kapı dışarı etti beni ailenin rızası ve üyeleri olmadan yapmam böyle şeyi diye :)

Niyetini anlıyorum ama öncelikle ailenin rızası olursa eğer öyle bir ihtimal varsa daha hayırlı olur..

Bana da yapdılar ne oldu günah ben mi aldım onlar mı??

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek
    CnkGn bunu yazdı

imamın burda ne işi var hocu..

bilişimden anlayan imam mı var sende yahu :D

tabi imamlar da bozuldu sigara içeni karı kız yapanı var artık :\    bölüm kolay ve az puanlı diye geleni geçeni imam yapıyorlar ama tbtden çıkmamış işte naparsın :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuwelAsK
    HuwelAsK's avatar
    Erkek

Hayırlı olsun.Batıdaki imamlar Diyanet'e sıkı sıkıya bağlı oldukları için pek yaklaşmazlar resmi nikah olmadan.Doğu'da olsa kolay olurdu.Benim eşim Doğu'da 2. üniv okuyor ve hala resmi nikah yapmadım,Orda imam namaz kılıyormusun gibi sorular sorduktan sonra kızın babasıyla karşılıklı söz aldırdı şahitler huzurnda.Kız yoktu bile.Vekili babasıydı.Yardımcı olacak hiçkimseyi bulamazsan bana pm at,İstanbul'da sana yardımcı olmak için şartları zorlarım,büyük ihtimalle de amacınıza ulaşmanıza yardımcı olurum inşallah.

Arkadaşların dediği gibi nikahın amacı bunu topluma ilan etmektir ama imam nikahı olmadan hiçbir nikah meşruiyet kazanmaz.Çünkü daha önemli olan amacı allah huzurunda o bayanı eşin olarak aldığını kabul etmek ve Allah'a söz vermektir.İslam insan hayatının her şeyiyle ilgilenir.Öyle ki;bir bireyin dünyaya gelmeden önce anne ve babasının nikahlı olmasını şart koşar,ta ki mezara kadar değil mahşerden sonrasına kadar...

Wordpressten tiksiniyorum
Toplam Hit: 11784 Toplam Mesaj: 104