İnsanın Evrimi - Walking With Caveman
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------
Darvinizmi Kökten Reddettiğim için Enesçiğim Ben İndirmiyecem. Bir Sebebim Daha var, 8Mb Pakete Geçtiğimden Beridir, Download Hızım Yükselmedi Tam Tersi Yarıya Düştü, Kesintilerde Oluyo Kesintilerde Cabası, Hiç Bişey İndiremiyorum. Konu Vesilesi İle Buradan TtNete Bacak Uzatıyorum. :)
-----------------------------hocam seni farklı fikirlere açık sanıyordum , hemide kökten reddediyormuşun aman diyim öğrenme yeni bişey özellikle böyle insanların düşünsel ve inançsal dünyalarında çığır açan şeylere sakın bulaşma sen okuduğun bildiğin kadarıyla ahkam kesmeye devam et
bu mevzuya defalarca yazdığım gibi evrim inanılacak birşey değildir. bilinecek birşeydir, apaçık ortada duran bir gerçeği göremiyorsan bu sadece inancın gözüne perde indirdiği içindir. basit olarak - uyum gösterebilen tür yaşar ve soyunu devam ettirir , uyum gösteremeyen imha olur - acıklı gerçeğine dayanmaktadır. neyse bunu tartışmasına katılmak istemiyorum eğer uyum gösteremeyenlerinde devam edebileceğine inanıyorsan, inancın gereği bunu söylüyorsan belki de çok yanlış birşeye inanmışın yada inancının içine yanlışlar bulaşmış.
ayrıca evrim teorisi sizin dininize yada başkasının dinine karşı bir manifesto, saldırı fln da değildir - asla olmamıştır. Ancak dindarlık adına evrim teorisi bu teoremi kuranlardan , geliştirenlerden daha fazla tartışılıyor aksini kanıtlayacak bir bir halt bulamadıkları sürece + bulamayacakları sürece bunun acısıyla daha beter saçmalayıp daha beter batmaya devam edecekler. eğer inancının gerçekliğinden eminsen zaten tartışma gereği duymazsın , benim yaptığım gibi sadece söylersin ve ben yine diyorumki : değişmeyen tekşey değişimdir, değişime fiziksel, ruhsal, sosyal ... her açıdan uyum gösterecek şekilde ya değişirsin ya imha olursun.
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------
Evrimin olup olmaması o kadar da önemli değil. Önemli olan insan için sonuçları olsa gerek. Güçlü olanın yaşayacağı zayıf olanın devam edemeyeceği bi dünya pek hoş olmazdı. Ama bunun da olumlu sonuçları var. Eğer şayet bu doğruysa güçsüzler güçlülere kendilerini ezdirmemek için anaysal düzen kurdular ve hak adalet Tanrı-Devletten halka yani insana geçmiş demektir. Ama şayet anaysal düzeni güçlüler ele alırsa bunun bu pozitif gerçekliği çiğneme olasılığı da gayet fazla. Bu da daha fazla halk demokrasisi gerektirir. ( Devrimin fizyolojik sonuçlarını değil sosyolojik sonuçlarından bahsediyorum) Yani ''Evrim'' var olsada olmasada dört türlü insan doğuruyor. 1-Güçlüler 2-Güçsüzleri kollayan güçlüler 3-Güçsüzler 4-Güçlülerin haklarını elinden almak isteyen güçsüzler.
-----------------------------bravo ...