İnsanın Evrimi - Walking With Caveman
-
sizin savunduğunuz fikir de kanunlaştırılmadı sadece dogmatik bir görüşü desteklemeniz onun kanun olduğu veya haklı olduğunuzu kesinlikle göstermez... (hatta bence evrim teorisi dışındaki görüşün kendisi saçmalık, ama bunu tartışmıyorum ben. istediğini düşünebilirsin eğer yazacak birşeyin varsa yaz ama seninle aynı fikirde olmayanlara b*k atmak için bu kadar uğraşmak niye...)
@nakrenpasa
tamam dostum bunlar hayal ürünü darwin de öyle bişe attı kafasından biz de o uydurma hikayeyi destekliyoruz haklısın süpersin vs. vs. vs. oke ? ciddi birşeyler söylemeyeceksen susabilirsin artık :)
dediğim gibi, malesef bu tarz tartışmalar artık bu siteye göre değil (evet, nedense eskiden daha kaliteliydi burası)...
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------
crafty bunu yazdı:
-----------------------------hocam modifikasyonu kodlarla bir acıklasana? canlıların yapısıyla kod yapısını bir tutmaya kalkarsan tabiki acıklayamazsın! ama sana şu şekilde anlatim rastgele kod yazıyorsun kafadan bir önceki kodu düşünmeden tesadüf de olsa bunların içinden bir kaç kod bir önceki kodla calışır duruma gelebilir ama geri kalanı calışmaz dimi? işte bu da böyle bişi 4 çeşit yolla oluşan bu değişikliklerin hepsi mukemmelleşmeye devam etmez bunlar arasından hayatta kalabilen yola devam eder gerisi ölür... hayatta kalabilen daha da mükemmelleşir... tıpkı ilk insanlar gibi... ilk insanlar mağra duvarına resim yapıp ateşi bulmaya calışırken sen şuan bilgisayar başındasın gelişiyorsun... ancak bu her zaman mükemmelleşmeye de gitmez! soy kurumaları vs. bu şekilde olur yine evrimin kurallları cercevesinde hayatta kalan türlerden de yok olmalar gözlenir... bak en güzelini şu şekilde anlatim... hiroşimaya atılan atom bombasında birçok canlı yaşamını yitirirken hamamböcekleri hayatta kaldı ve yaşamını devam ettirdi değil mi? işte evrimde bunun gibidir... değişimler sonucu hayatta kalanlar devam eder kalanının soyu tükenir... bu illa doğal yollarla olacak die bir kaide de yoktur...
bak zaman konusunda zamanı hafife alıyorsunuz bunlar milyonlarca-milyarlarca yılda oluşan şeyler bir gece kalkmışsın kuyruğun gitmiş gibi bir olay değildir... ayrıca insanlarda da bozunmalar söz konusu olmaktadır... geçmişe göre kanser vs. artış göstermektedir... bu tip olgulara en direncli grup hayatını devam ettirebilecekken kalanı ölecektir... şuanda bir domuz gribi var dimi bunu doğal şartlar olarak kabul et... insanlardan bazıları buna bağışıklık kazanırken kalanı ölmekte değil mi? işte bu doğal seçilimdir... evrim de bu ve buna benzer olaylar ile gerçekleşir... ben profesyonel anlamda evrimi incelemiyorum ilgimi cektiği için inceliyorum eğer hakkında bilgi edinmek istiyorsan araştır derim...
-----------------------------Şöyle açıklayayım, bi programı hem integer hem double ile çalışacak çekilde yazdıysan, adam integer da yollasa double da yollasa ona göre sonuç döndürürsün adama.. Bu programı yazan programcıya bağlıdır...
Yeni bi kod yazsan önceki ile uyumlu hale gelir diyosun, 5 harfli anlamlı bir kelime ortaya çıkartmak için bile 29 harfin kaç farklı kombinasyonla denenmesi gerek biliyosun di mi?
Ortada bir beyin söz konusu kod yazarken, ama sizin bahsettiğiniz şey genlerin tesadüfi olarak düzgün sıraya gelmesi, ve gen dediğimiz şey, şu an ortaya çıkartılan yazılımlardan çok çok çok daha komplike,biri insan beyni diğeri tesadüf...
İnsanların gelişmesinden bahsederken beyin yapısı olarak gelişme olduğunu zaten düşünmüyorum, duvara resim çizen insan da aynı insan bilgisayar başında oturuan insan, sen bir bebeği ufakken bırak ormana, 35-40 yaşına kadar orada yaşasın, o zaman o da bilgisayar mı kullanacak duvara resim mi çizecek acaba?
Ha bu arada, domuz gribiinde ölüm oranı, normal gribe göre daha düşük... =)
hocam bak harf konusunda ne demişsin 5 harfli anlamlı bir kelime ortaya cıkartma için 29 harfin kaç farklı kombinasyona uğraması gerekiyor dimi... bu kombinasyon rast gele yaptırılmaya kalkarsa ne kadar uzun sürer dimi? işte evrimde öle ha deyince olmuyor oluşması için milyonlarca yıl geçiyor...sen daha yazdıklarımı bile tam okuyamıyorsun hocam ben domuz gribinin ölüm oranından mı bahsetmişim yoksa sana doğal seçilimin örneklemesini mi yapmışım ;)
gelelim şu insan örneklemesine ikiz bebeklerden biri toplum içinde diğeri ormanda yaşasın 35-40 yaşına kadar burada yaşasınlar sonra vucutlarındaki bağışık sistemini karşılaştır bakalım hangisi daha güçlü cıkacak? ben söyleyim mi sana! tabiki ormana bıraktığın bebek... bu uzun vadeli olmasa da kısa vadede denenmiş ve eskiye oranla bağışıklık sisteminde gözle görülür gelişmeler gözlemlenmiştir... ayrıca bir şeyi kullanmazsan pasifleşir dimi adam 40 yıl boyunca beynini kullanmazsa şehirde yaşayana göre daha pasif bir beyine sahip olur bazı bölgeler yeterince calışmayabilir aynı zamanda koku alma işitme gibi sistemler şehirde yaşayana göre daha da gelişir... bunlar bilimsel olarak incelenmiştir...
-
nakrenpasa bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
nakrenpasa bunu yazdı:
-----------------------------dostum 1.si benim kafamda örümcek ağları yok.yeniliklere açık bir insanım ben.2.si tamam çürütülememiş ama kanunlaşmamıştır da.kanunlaşsın o zaman tartışalım bunları diyorum ben.ayrıca genetik yapı olarak insanlar farelere daha çok benzerler.herkesin zannettiği gibi kobaylar kolay çoğaldıpı için değil genetik yapısı uyduğu için ilaçları onların üzerinde denerler.o zaman bende bir teori ortaya atıyorum FARELER İNSANLARIN ATALARIDIR. buna da inan dostum.kanunlaşmadı ama olsun henüz çürütülemedi de.ayrıca biz genetik dersi aldık.hoca bize mantıklı bir şekilde anlattı evrimi.öyle wikipedia dan filan okumadık yani bizzat profesöründen dinledik
-----------------------------hocam öyle bir iddaa ortaya atmakla bişey teori olmaz bununla ilgili bilimsel bir çalışma yap yayınla teorini bilim dünyası tarafından kabul edilirse tamamdır... öle basit şeyler değil... bana profesörlerden bahsetme hocam birçoğu hikaye! madem bu kadar ii biliyormuş neden bu teoriyi cürütecek bir tez ya da çalışma hazırlamamış? ya da şöyle söyleyim darwinin evrim teorisi ortaya atıldığından beri bilim adamları sürekli olarak üstünde çalışmalar yapmıştır değil mi? bu durumda neden kimse bu teoriyi cürütememiş? evet çürütülememiş ama kanunlaştırılamamış fakat kanun olamadı diye de hayal ürünü diyemezsin... darwinin evrim teorisi henuz tamamlanamadığı için kanun olamamıştır... hala üzerinde çalışılmaktadır... çalışılmaya da devam edilecektir... çünkü darwinin evrim teorisi şuanki teknoloji ile kanunlaşacak bişey değildir... evet fareler çabuk ürediğinin yanı sıra fizyolojik yapısı da insanlara benzediği için kullanılmaktadır... ancak anatomik gibi özelliklere de bakılır evrimde... yani sadece genler de değildir... o yüzden fareden değil maymunla ortak atadan geliyoruz deniliyor...
--------------------------- çünkü darwinin evrim teorisi şuanki teknoloji ile kanunlaşacak bişey değildir..'''Adamım bu Darwin neymiş böle ya adam kaç yüzyıl önce bi teori atmış hala çözemiyorlar.Enteresan.(Bir deli kuyuya taş atmış on akıllı çıkaramamış):D
hocam verdiğin örneklemeden sonra sana bir laf söylerdim ama neyse bende kalsın... -
la neyini tartışıyorsunuz neyini ya ?? hani kim kimi anlıcak bi düşünün ..
-
gereksiz
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------hocam bak harf konusunda ne demişsin 5 harfli anlamlı bir kelime ortaya cıkartma için 29 harfin kaç farklı kombinasyona uğraması gerekiyor dimi... bu kombinasyon rast gele yaptırılmaya kalkarsa ne kadar uzun sürer dimi? işte evrimde öle ha deyince olmuyor oluşması için milyonlarca yıl geçiyor...
sen daha yazdıklarımı bile tam okuyamıyorsun hocam ben domuz gribinin ölüm oranından mı bahsetmişim yoksa sana doğal seçilimin örneklemesini mi yapmışım ;)
gelelim şu insan örneklemesine ikiz bebeklerden biri toplum içinde diğeri ormanda yaşasın 35-40 yaşına kadar burada yaşasınlar sonra vucutlarındaki bağışık sistemini karşılaştır bakalım hangisi daha güçlü cıkacak? ben söyleyim mi sana! tabiki ormana bıraktığın bebek... bu uzun vadeli olmasa da kısa vadede denenmiş ve eskiye oranla bağışıklık sisteminde gözle görülür gelişmeler gözlemlenmiştir... ayrıca bir şeyi kullanmazsan pasifleşir dimi adam 40 yıl boyunca beynini kullanmazsa şehirde yaşayana göre daha pasif bir beyine sahip olur bazı bölgeler yeterince calışmayabilir aynı zamanda koku alma işitme gibi sistemler şehirde yaşayana göre daha da gelişir... bunlar bilimsel olarak incelenmiştir...
-----------------------------oturup ufak bi hesap yaptim senin için.. 5 harfli kelime için kombinasyon deneyecek olursak 20511149 harf var.. Şu an TDKya göre 110bin civarı kelimeye sahibiz, Bunların 10binkadarının da5 harfli olduğunu varsayalım...
Yani rasgele bi kelime tutturma ihtimalimiz 1/2051 tabi bu çok iyimser bi sonuç...
Evrim temelde rastgele olarak bi protein diziliminin oluşmasına ve ondan basamak basamak günümüze kadar geldiğimizi iddia ediyor.. Ve sen milyonlarca yıldan bahsediyorsun, sana mantıklı geliyor mu? Saniyede 1 kere random kelime üreten bi fonksiyon olsa yarım saatte bir mantıklı kelime üretecek,sen insan DNA'sından bahsediyorsun, yaklaşık 3 milyar gen var. Ve çevre şartları saniyede 1den çok daha yavaş işliyor, ve önünde 10.000 kelime gibi seçenek yok, çok daha azı var.. Ve bana milyonlarca yıldan bahsediyosun, milyon,milyar,trilyon.. Bence gereken zaman bundan çok daha fazla..
Domuz gribi mevzusu esprisine koyduğum birşeydi, zaten diğerlerinden ayrı yazma amacım oydu :)
Bağışıklık sistemini evrim'e örnek göstermişsin, bu evrim değil ki, adaptasyon.. Ben yaratıcı temelli düşünüyorum, yani programlamanın temelinde o fonksiyonlar zaten yazılmış, sadece aktif hale gelmesi için belirli şartlar gerekiyor..
-
oturup ufak bi hesap yaptim senin için.. 5 harfli kelime için kombinasyon deneyecek olursak 20511149 harf var.. Şu an TDKya göre 110bin civarı kelimeye sahibiz, Bunların 10binkadarının da5 harfli olduğunu varsayalım...
Yani rasgele bi kelime tutturma ihtimalimiz 1/2051 tabi bu çok iyimser bi sonuç...
Evrim temelde rastgele olarak bi protein diziliminin oluşmasına ve ondan basamak basamak günümüze kadar geldiğimizi iddia ediyor.. Ve sen milyonlarca yıldan bahsediyorsun, sana mantıklı geliyor mu? Saniyede 1 kere random kelime üreten bi fonksiyon olsa yarım saatte bir mantıklı kelime üretecek,sen insan DNA'sından bahsediyorsun, yaklaşık 3 milyar gen var. Ve çevre şartları saniyede 1den çok daha yavaş işliyor, ve önünde 10.000 kelime gibi seçenek yok, çok daha azı var.. Ve bana milyonlarca yıldan bahsediyosun, milyon,milyar,trilyon.. Bence gereken zaman bundan çok daha fazla..
Domuz gribi mevzusu esprisine koyduğum birşeydi, zaten diğerlerinden ayrı yazma amacım oydu :)
Bağışıklık sistemini evrim'e örnek göstermişsin, bu evrim değil ki, adaptasyon.. Ben yaratıcı temelli düşünüyorum, yani programlamanın temelinde o fonksiyonlar zaten yazılmış, sadece aktif hale gelmesi için belirli şartlar gerekiyor..
yani oturdun 2 sayıyı çarpıp böldün ve evrim teorisini çürüttün. zaten bunu araştırıp en iyi üniversitelerde ders veren dünyaca ünlü prof ve bilim adamları salak zaten.. senin 2 saniyede çürüttüğün şeyi nasıl farkedememişler d mi ? .. geç bunları hocam geçç saçmalığın daniskası söylediklerin yok kelime yok bilmemne.. senin çeşitliliği sağlayan faktörlerden haberin varmı ? yada insanın hayatı boyunca kaç mutasyon geçirdiğinden.. yada kaç kez kansere yakalndığını biliyor musun bir insanın?? öyle oturduğun yerden 1 kitap okuyarak olcak işler değil bunlar aşın biraz aşın.. öyle tek kitap okumakla olcak iş değil bunlar.. hadi bakalım ne çıkarıosan çek al bu cümleden..
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------crafty bunu yazdı:
hocam bak harf konusunda ne demişsin 5 harfli anlamlı bir kelime ortaya cıkartma için 29 harfin kaç farklı kombinasyona uğraması gerekiyor dimi... bu kombinasyon rast gele yaptırılmaya kalkarsa ne kadar uzun sürer dimi? işte evrimde öle ha deyince olmuyor oluşması için milyonlarca yıl geçiyor...
-----------------------------sen daha yazdıklarımı bile tam okuyamıyorsun hocam ben domuz gribinin ölüm oranından mı bahsetmişim yoksa sana doğal seçilimin örneklemesini mi yapmışım ;)
-----------------------------oturup ufak bi hesap yaptim senin için.. 5 harfli kelime için kombinasyon deneyecek olursak 20511149 harf var.. Şu an TDKya göre 110bin civarı kelimeye sahibiz, Bunların 10binkadarının da5 harfli olduğunu varsayalım...
hocam zaten tüm genler birbirinden farklı hale getirilmiyor buna da bakmak lazım dimi? ayrıca farklılaşmanın hangi gende olduğu da önemlidir... üreme hucrelerinde oluşuyorsa cok daha kısa süreli sonuclar doğurur değil mi? bir de sadece insan evrimleşmiyor tüm canlılar evrimleşiyor...hocam o örnekte ben sana doğal seçilimi anlatmaya calıştım mantık oydu... elbetteki evrim bu şekilde oluşmamakta... ancak evimleşme sonunda oluşan canlılardan adapte olan direncli olan varlığını devam ettirebilirken adapte olamayan tükeniyor... olay bu...
hocam bilgisayar kodları ile evrimi birbirine benzetmek ile zaten başta mantık hatası yapıyorsun... bak şu iki linki bir oku derim
charles darwin kimdir : http://tr.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------hocam zaten tüm genler birbirinden farklı hale getirilmiyor buna da bakmak lazım dimi? ayrıca farklılaşmanın hangi gende olduğu da önemlidir... üreme hucrelerinde oluşuyorsa cok daha kısa süreli sonuclar doğurur değil mi? bir de sadece insan evrimleşmiyor tüm canlılar evrimleşiyor...
hocam o örnekte ben sana doğal seçilimi anlatmaya calıştım mantık oydu... elbetteki evrim bu şekilde oluşmamakta... ancak evimleşme sonunda oluşan canlılardan adapte olan direncli olan varlığını devam ettirebilirken adapte olamayan tükeniyor... olay bu...
hocam bilgisayar kodları ile evrimi birbirine benzetmek ile zaten başta mantık hatası yapıyorsun... bak şu iki linki bir oku derim
charles darwin kimdir : http://tr.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin
evrim : http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim
-----------------------------hocam zaten bütün genlerin farklı hale gelmesi saçma olurdu, farklılaşmanın hangi gende olduğu önemli ama bu ihtimali daha da düşük bi duruma getirmez mi? Yani dış faktörlerin doğru aralıkta etkili olması gerek,, Ha bi de Evrim temelde tek hücreliden, insan'a kadar gelen süreci tümü ile ele alan bi teori bildiğim kadarı ile, yani 0 dan 3 milyar genin oluşmasından bahsediyoruz.Yani ister istemez yeni elemanlar eklenecek zincire...
Güçlü olanın kazanması, güçsüz olanın kaybetmesi.. Bu zaten genel bi kanun, bunu reddetmiyorum zaten, hayatın her yerinde geçerli..
Bilgisayar kodu benzetmesi yaptım, sonuçta tesadüflerin mantıklı sonuç doğurmasından bahsediyoruz...
Bu arada oturdum okudum yazıyı, biraz taraflıymış gibi geldi.. Sürekli olarak evrim'in kesin birşey olduğunu varsayarak konuşmuş hele son bölümde (Bilimsel statü kısmında) kanunlaştırmış.. Hala kuram olan bi mevzu üzerinde böyle konuşmak objektif değil bence...@anubisx
Keşke bana cevap vermek yerine o profların yazılarını okuyup da bana mantıklı deliller gösterseydin de beni ikna etseydin.. Dünyaca ünlü prof'lar destekliyomuş, ama unutma bu teorem ortaya 150 sene önce atıldı, somut kanıtlar bulunsaydı kanunlaşırdı zaten.. Darvin'in bu teoriyi ortaya atmasındaki temel faktör dış benzerlikti, ama şu zamanda biliyoruz ki gen yapısı bize primatlardan çok daha fazla benzeyen canlılar var.. Ben bu mevzunun daha ziyade siyasi olduğunu düşünüyorum, destekleyenlerin de çoğunun buna inandığından şüpheliyim...
-
@anubisx
Keşke bana cevap vermek yerine o profların yazılarını okuyup da bana mantıklı deliller gösterseydin de beni ikna etseydin.. Dünyaca ünlü prof'lar destekliyomuş, ama unutma bu teorem ortaya 150 sene önce atıldı, somut kanıtlar bulunsaydı kanunlaşırdı zaten.. Darvin'in bu teoriyi ortaya atmasındaki temel faktör dış benzerlikti, ama şu zamanda biliyoruz ki gen yapısı bize primatlardan çok daha fazla benzeyen canlılar var.. Ben bu mevzunun daha ziyade siyasi olduğunu düşünüyorum, destekleyenlerin de çoğunun buna inandığından şüpheliyim...
-----------------------------hocam bense bunun hiçbir zaman siyasi olduğunu düşünmedim.
İnsan gorilden mi evrimleşti??
Hayır, evrim teorisi insanın gorilden evrimleştiğini söylemiyor. Birçok kişi tarafından yanlış anlaşılan bu yaklaşımın esası, insanın gorilden evrimleştiği değil, insan ve gorilin ortak bir atadan evrimleştiğidir. Evrimin birkaç yılda değil, milyonlarca yılda gerçekleştiği gerçeğini de burada göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yani bundan milyonlarca yıl önce yaşamış, ne insan ne de goril olan bir canlının, iki farklı şekilde evrimleşerek insanı ve gorili ayrı ayrı meydana getirdiğini düşünmemiz daha doğru olacaktır. Sadece goril değil, şempanzeler ve diğer primatlar da insan ile benzer özellikler taşıyorlar. Örneğin; insanlarda ve gorillerde kemik tipleri aynı ve sayıları da eşittir. Ayrıca şempanzelerin kanında bulunan hemoglobin proteinleri, insan kanında bulunan hemoglobin proteinleri ile birebir örtüşmektedir. Yapılan DNA çalışmaları sonucunda da, insan ve goril DNA�sının birbirine oldukça benzediği ortaya çıkarılmıştır. DNA analizlerinin, evrimsel gerçekleri tartışmasız olarak açığa çıkardığı gerçeğine dayanarak, insan ve gorilin birbirine çok yakın akrabalar olduklarını kabul etmek kesinlikle doğru olacaktır.Tubitak tan alıntı ..