İnsanın Evrimi - Walking With Caveman
-
Ya Böle Konulara Gerek yok İlk insanlar kaba saba Şekildeymiş işde yok ne elbisesi ne pedükür manikür oje moje ilk insanlarda hepsi hayvan gibi yaşıyolarmış sonradan akıl yürütmeye başlamışlar sonra işde modern çağdaki yenilik menilik derken insanoğlu belli bir boyuta ulaştı modern dünyanın şartları nie çinlilerde 2 m adam yok:D varsada hormon dengesizliği insanlar giddikçe küçülüyo gibi bi yorum var tamam evrim var ama o maymundan gelme hayal gücü bence katılan katılır katılmayan katılmaz:D zaten ilk kadınlara bakın hepsinin eli büyük işde hepsi toplayıcılık yapıyo çalışan insanlar sonra işdeyok kadınlar duruyo erkekler pazarlama yapıyo felan derken kadınlarda modernleşiyo neyse demek isdediğim bana uydurmaca gibi geliyo tabi yy.lardan beri gelen bi oğuz kağan destanı gibi:D
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Evrimcilerle dalga geçiyolar diye yakınıyodunuz en başta şimdi de siz aynı pozisyona düştünüz... Al bi de burdan yak..
Modifikasyon'un olduğunu kimse reddetmiyor bu noktada hemfikiriz, ama evrim mevzusu kafama hiç yatabilecek bi mevzu değil..
Hepiniz az buçuk programlama bilen insanlarsınız, öyle birşeyi savunuyosunuz ki, dışarıdan gelen tesedüfi etkilerle oluşmuş bi kod zaman içerisinde, gene tesadüfi etkilerle daha da mükemmelleşmeye başlıyor, yani kendi kendini geliştirebilen bi koddan söz ediyorsunuz, ve bunun random olarak yapilip (her ne hikmetse) her seferinde de daha iyiye gitttiğini söylüyorsunuz. Mantıklı gelmiyor..
-----------------------------
O kodların belli kurallara göre ayıklanmasını sağlarsan öyle de güzel mükemmelleşir ki. Sadece zamana bakar. Peki diyeceksin neden belli kurallar? Doğa kanunları o işlevi görüyor da ondan. Richard Dawkins - Kör Saatçi kitabını oku. Adam bilgisayar programıyla da gösteriyor evrimi. -
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------hocam zaten bütün genlerin farklı hale gelmesi saçma olurdu, farklılaşmanın hangi gende olduğu önemli ama bu ihtimali daha da düşük bi duruma getirmez mi? Yani dış faktörlerin doğru aralıkta etkili olması gerek,, Ha bi de Evrim temelde tek hücreliden, insan'a kadar gelen süreci tümü ile ele alan bi teori bildiğim kadarı ile, yani 0 dan 3 milyar genin oluşmasından bahsediyoruz.Yani ister istemez yeni elemanlar eklenecek zincire...
Güçlü olanın kazanması, güçsüz olanın kaybetmesi.. Bu zaten genel bi kanun, bunu reddetmiyorum zaten, hayatın her yerinde geçerli..
Bilgisayar kodu benzetmesi yaptım, sonuçta tesadüflerin mantıklı sonuç doğurmasından bahsediyoruz...
Bu arada oturdum okudum yazıyı, biraz taraflıymış gibi geldi.. Sürekli olarak evrim'in kesin birşey olduğunu varsayarak konuşmuş hele son bölümde (Bilimsel statü kısmında) kanunlaştırmış.. Hala kuram olan bi mevzu üzerinde böyle konuşmak objektif değil bence...
hocam farklılaşmanın hangi gende olduğu ihtimali daha da düşük bir duruma getirmez her genin değişme ihtimali aynıdır... ya doğru kopyalanır ya da yanlış... gen üstündeki kodların hangilerinin değişime uğrayacağı ihtimali fazladır... zaten tek hücreliden bunca gelişim süresi milyarlarca yıldır. ancak tek hürceli canlıdaki değişim daha kolaydır. neden diye soracak olursan şimdi 2n kromozomlu zigot hücresinde meydana gelen değişimler bir canlıyı nasıl etkiler bir düşünsene? biz o 2n kromozomlu hücreden meydana geliyoruz ve farklılaşmaları sonucunda organ tırnak saç kemik gibi yapılar oluşuyor... bu oluşumlar sırasında olan bir değişiklik de etkiler... ihtimale dökünce evet cok düşük bir ihtimal oluyor ama milyarlarca yılda oluşmuş bir şey bu o yüzden yıl/ihtimal oranı değerlendirecek olursan bu cok da imkansız gelmiyor... gecen gün buradada bir canlı vermişlerdi yılan gibi ancak bir ayağı var evrimde işte bu şekilde gidiyor bir gendeki farklılaşma atıyorum tek bir ayağın oluşumuna gidiyor canlının yaşamasında bir sorun cıkmazsa canlının cocukları onların cocukları derken farklılaşma oluyor yani yılan evrim geçirdi direk dort ayak cıktı olayı olmuyor... 0 dan 3 milyar gen oluşmuyor hocam gen dediğin şey nükleotitlerin dizilimi ile oluşuyor farklı dizilimler kopyalama sırasında oluşan hatalar vs. bunları etkiliyor... lisede üreme ve gelişme konusunda hatırlarmısın bilmiyorum ama gen alış-verişi gibi bişey vardı... tam ismini hatırlamıyorum iki tane hücre yan yana gelip sitoplazmik köprü oluşuturup gen alış-verişinde bulunuyordu... tek hücreliler arasındaki bu gen alış-verişi de değişime sebep olan olaylardan...verdiğim yazıyı okuduğun için teşekkür ederim... evet biraz taraflı bir yazı ama orada asıl önemli şey evrimin ne olduğu nasıl oluştuğu hangi etkenlerle yapıldığı olayı... yani evrimin teorik bilgilerinin bulunduğu bölüm... yazan kişi objektiflikten cıkmış ancak orada evrimin oluşumu ile ilgili verilen bilgiler doğrudur asıl okunması gereken yer oraydı... charles darwinin hayatını da verdim. onu vermemdeki sebep charles darwinin insan maymundan gelmiştir demediğini anlamak için ayrıca orada dikkatini cektiyse evrim teorisi charles darwin öldükten sonra notları arasından cıkarılmış bir teoremdir... eksikliğinden dolayı charles darwin hiçbir zaman yayınlamamıştır... daha sonra da geliştirilmeye devam edilmiştir hala da edilmektedir...
-
Açacaksınız evrim üzerine bilimsel bir kitabı, okuyacaksınız sindire sindire başka yolu yok. Mal mal
"Neden maymunlar evrimleşmiyor şimdi"
"Göz evrimle açıklanamayacak kadar karmaşık"
"Atnalı yengeci hiç evrimleşmemiş demek ki evrim yok"
"Evrim adı üzerinde teori zaten, kanıtlanmamış bir şey"
vb... diye zırvalamaktansa kırın belinizi bir kitap okuyun. Hatta adını da vereyim size; Richard Dawkins - Kör Saatçi. Bu kitabı okuyun sonra gelin tartışın lütfen. Aynı saçma soruları defalarca ne siz sorun ne biz cevaplayalım.
NOT: "Evrim teori zaten, kanun değil" diye zırvalayanlar atom teorisini, yerçekimi teorisini hiç mi duymadılar? Şu videoları izleyin de "teori", "kanun" ve "gerçek" kavramlarını kavrayın iyice;
1) http://www.youtube.com/watch?v=H3Hw5yPEVCo
2) http://www.youtube.com/watch?v=eP292gdnEyA
-
yok kalsın indirmiyim görünce korktum vala
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------hocam farklılaşmanın hangi gende olduğu ihtimali daha da düşük bir duruma getirmez her genin değişme ihtimali aynıdır... ya doğru kopyalanır ya da yanlış... gen üstündeki kodların hangilerinin değişime uğrayacağı ihtimali fazladır... zaten tek hücreliden bunca gelişim süresi milyarlarca yıldır. ancak tek hürceli canlıdaki değişim daha kolaydır. neden diye soracak olursan şimdi 2n kromozomlu zigot hücresinde meydana gelen değişimler bir canlıyı nasıl etkiler bir düşünsene? biz o 2n kromozomlu hücreden meydana geliyoruz ve farklılaşmaları sonucunda organ tırnak saç kemik gibi yapılar oluşuyor... bu oluşumlar sırasında olan bir değişiklik de etkiler... ihtimale dökünce evet cok düşük bir ihtimal oluyor ama milyarlarca yılda oluşmuş bir şey bu o yüzden yıl/ihtimal oranı değerlendirecek olursan bu cok da imkansız gelmiyor... gecen gün buradada bir canlı vermişlerdi yılan gibi ancak bir ayağı var evrimde işte bu şekilde gidiyor bir gendeki farklılaşma atıyorum tek bir ayağın oluşumuna gidiyor canlının yaşamasında bir sorun cıkmazsa canlının cocukları onların cocukları derken farklılaşma oluyor yani yılan evrim geçirdi direk dort ayak cıktı olayı olmuyor... 0 dan 3 milyar gen oluşmuyor hocam gen dediğin şey nükleotitlerin dizilimi ile oluşuyor farklı dizilimler kopyalama sırasında oluşan hatalar vs. bunları etkiliyor... lisede üreme ve gelişme konusunda hatırlarmısın bilmiyorum ama gen alış-verişi gibi bişey vardı... tam ismini hatırlamıyorum iki tane hücre yan yana gelip sitoplazmik köprü oluşuturup gen alış-verişinde bulunuyordu... tek hücreliler arasındaki bu gen alış-verişi de değişime sebep olan olaylardan...
verdiğim yazıyı okuduğun için teşekkür ederim... evet biraz taraflı bir yazı ama orada asıl önemli şey evrimin ne olduğu nasıl oluştuğu hangi etkenlerle yapıldığı olayı... yani evrimin teorik bilgilerinin bulunduğu bölüm... yazan kişi objektiflikten cıkmış ancak orada evrimin oluşumu ile ilgili verilen bilgiler doğrudur asıl okunması gereken yer oraydı... charles darwinin hayatını da verdim. onu vermemdeki sebep charles darwinin insan maymundan gelmiştir demediğini anlamak için ayrıca orada dikkatini cektiyse evrim teorisi charles darwin öldükten sonra notları arasından cıkarılmış bir teoremdir... eksikliğinden dolayı charles darwin hiçbir zaman yayınlamamıştır... daha sonra da geliştirilmeye devam edilmiştir hala da edilmektedir...
-----------------------------Hocam ihtimali düşürür deme sebebim şuydu: Mesela doğa şartlarının değiştiğini ve havanın soğuduğunu var sayalım.. Bu canlının derisinin kalınlaşması, veya tüylerinin artması, yağ tabakasının kalınlaşması gibi şeylerden birine doğru evrimleşmesi gerek.. Yani bu noktada 3 milyar gen üzerinde doğru nükleotid aralığının mutasyona uğraması gerek (yani herhangi bir gen değil de özel bi kısım değişmeli), ve bu mutasyon doğru yönde gerçekleşmeli, ve dediğin gibi çaprazlama sırasında doğru nükletoid aralığında çaprazlaşma gerçekleşmeli..
Yazıyı okudum, zaten başından beri maymundan geldiğini iddia etmediğinizi biliyorum. Zaten bi önceki mesajımda da primat olarak yazmıştım.. Ama dediğim gibi bize gen yapısı olarak çok daha fazla benzeyen canlılar var, fareler için de primatlarla aynı soydan geliyor demek komik olur bence..
VIGILANTE fırsat bulursam verdiğin kitabı okuycam ama orada "O kodların belli kurallara göre ayıklanmasını sağlarsan öyle de güzel mükemmelleşir ki."
demişsin ama burada da herhangi bi düşüncesi,iradesi, olmayan bi kavram'a, mantıklı kurallar koymak gibi bi sorumluluk yüklemiş olmuyor musun?
anubisx
Demin de belirttim, gorilden geldik diye birşey söylemedim zaten :) Siyasi olduğunu düşünmemdeki en büyük sebep, Yaratılışçılara karşı, Materyalistlerin varoluş kavramını açıklamak için bir cevap üretme çabasının sonucu olarak bu teorinin ortaya çıktığını düşünüyorum...
-
CRASH bunu yazdı:
-----------------------------sizin savunduğunuz fikir de kanunlaştırılmadı sadece dogmatik bir görüşü desteklemeniz onun kanun olduğu veya haklı olduğunuzu kesinlikle göstermez... (hatta bence evrim teorisi dışındaki görüşün kendisi saçmalık, ama bunu tartışmıyorum ben. istediğini düşünebilirsin eğer yazacak birşeyin varsa yaz ama seninle aynı fikirde olmayanlara b*k atmak için bu kadar uğraşmak niye...)
@nakrenpasa
tamam dostum bunlar hayal ürünü darwin de öyle bişe attı kafasından biz de o uydurma hikayeyi destekliyoruz haklısın süpersin vs. vs. vs. oke ? ciddi birşeyler söylemeyeceksen susabilirsin artık :)
dediğim gibi, malesef bu tarz tartışmalar artık bu siteye göre değil (evet, nedense eskiden daha kaliteliydi burası)...
-----------------------------adamım senin zeka yasın kaç ya?ben kimseye b.k filan atmaya uğraşmıyorum. yazdığım yazıları dikkatli oku.o görüşler beni bağlar seni değil.ayrıca ne zaman kkonuşacağıma sen değil ben karar veririm.ama sen primatlardan izin alıyorsan bilemem onu tabi:)
-
ZoktriP bunu yazdı:
Hocam ihtimali düşürür deme sebebim şuydu: Mesela doğa şartlarının değiştiğini ve havanın soğuduğunu var sayalım.. Bu canlının derisinin kalınlaşması, veya tüylerinin artması, yağ tabakasının kalınlaşması gibi şeylerden birine doğru evrimleşmesi gerek.. Yani bu noktada 3 milyar gen üzerinde doğru nükleotid aralığının mutasyona uğraması gerek (yani herhangi bir gen değil de özel bi kısım değişmeli), ve bu mutasyon doğru yönde gerçekleşmeli, ve dediğin gibi çaprazlama sırasında doğru nükletoid aralığında çaprazlaşma gerçekleşmeli..
-----------------------------Yazıyı okudum, zaten başından beri maymundan geldiğini iddia etmediğinizi biliyorum. Zaten bi önceki mesajımda da primat olarak yazmıştım.. Ama dediğim gibi bize gen yapısı olarak çok daha fazla benzeyen canlılar var, fareler için de primatlarla aynı soydan geliyor demek komik olur bence..
VIGILANTE fırsat bulursam verdiğin kitabı okuycam ama orada "O kodların belli kurallara göre ayıklanmasını sağlarsan öyle de güzel mükemmelleşir ki."
demişsin ama burada da herhangi bi düşüncesi,iradesi, olmayan bi kavram'a, mantıklı kurallar koymak gibi bi sorumluluk yüklemiş olmuyor musun?
anubisx
Demin de belirttim, gorilden geldik diye birşey söylemedim zaten :) Siyasi olduğunu düşünmemdeki en büyük sebep, Yaratılışçılara karşı, Materyalistlerin varoluş kavramını açıklamak için bir cevap üretme çabasının sonucu olarak bu teorinin ortaya çıktığını düşünüyorum...
Mantıklı kararlar değil, sadece öyle gözüküyorlar. Kural basit; hayatta kalmanı sağlayacak özellik neyse onu geliştirmek. Geliştirirsen yaşarsın , geliştirmezsen ölürsün... -
edit... abiliss
-
irwa bunu yazdı:
yaf iiki birz benziolar hee delinin biri kuyuya taş atmış alayı peşinden gitmiş....çok saçma bre o zaman hawwa we adem de maymundu :S işte bu teori bu cümle kadar saçma...
-----------------------------fiziksel olarak maymuna benzeme ihtimali yokmu?
yanlış anlama ben evrim vardır demiyorum.