İnsanın Evrimi - Walking With Caveman
-
darwinizmi savunmak Allahı inkar etmekmidir. merak ettiğim için soruyorum. polemik için değil
-
Yav ne kadar sığ şeyler yazıyosunuz şu evrim konusu hakkında,artık aşın biraz kendinizi çoluk çocuk muhabbeti döndirmeyin :S Ne kadar tiiiye alırsanız alın karşınızda çürütülememiş kapı gibi 150 yıllık teori var =)
Akşam indirip izleyecem..
-
Modernlik demek bi akıllının insanı hayvandan geldiğine inanmaksa saollun ben almayıyım :))
Siz atalarını hayvan olarak görebilirsiniz ben görmüyorum arkadaşım :) maymunları da hayvan olarak görmüyorsunuzdur siz :)
çok garip ya peki insan maymundan geldiyse şuanki maymunlar neden insan değil hala maymun teoriye göre maymun soyunun bitmesi yerine insanların alması lazım :))
çok garip vallaha ya :pppPPP
edit: karşınızda 150 yıllık kapı gibi çürütülmemiş teori var diyor ya holy
bende sana diyorum ki karşınız da ispatlayamadığınız 150 yıllık teori var :)
unutmaki kanıtlanan teoriler çürütülür :)
-
HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------Yav ne kadar sığ şeyler yazıyosunuz şu evrim konusu hakkında,artık aşın biraz kendinizi çoluk çocuk muhabbeti döndirmeyin :S Ne kadar tiiiye alırsanız alın karşınızda çürütülememiş kapı gibi 150 yıllık teori var =)
Akşam indirip izleyecem..
-----------------------------Evrime inanmıyorum fakat ''sığlık'' konusunda sana katılıyorum...
-
ya anlayamadığım nokta şu ..
"Çekik gözlü maymun gördünüz mü?",
"Sen dedelerinin maymun olduğunu düşünüyorsan o ayrı",
" Madem maymundan geldik şimdiki maymunlar neden var?",
"Evrimleşme süreci neden durdu."
Sorularını soran insanlar bu şekilde evrim teorisinin yanlış olduğunu göstermeye mi çalışıyorlar anlamıyorum.Yani 150 yıllık bilim tarafından kanıtlara döküldüğü söylenen, değişmeyen tek şeyin değişim olduğu gerçeğine karşı olarak "Senin dedenin maymun olduğunu mu düşünüyorsun xD " gibi bir ifadeyle neyi çürütüyorlar işte bunu anlamıyorum .. Ek olarak;
Çekik gözlü maymun gibi bir canlıdan söz edilemez.Maymunla insan ortak bir atadan gelmiştir ve bu süreçte ayrıldıkları noktadan itibaren insanın evrimi de maymunun kendi içerisinde evrimi de ayrı ayrı devam etmektedir.Bu sırada insanlarda gerçekteleşen herhangi bir mutasyon sonucunda çekik gözlü olarak devam etmesi son derece normaldir ve dediğim üzere maymunların çekik gözlü olmasına gerek yoktur.
Maymundan gelmek kavramı yerine maymun ile ortak bir atadan gelmek kavramı farklı şeylerdir.Bu yüzden herhangi bir sebepten ötürü farklı yerlerde farklı seleksiyonlara uğrayıp insan türünün gelişmesi oldukça muhtemeldir ki bu değişim "Evrimleşme neden durdu" diyen arkadaşın da cevabını vererekten insanın evrimini de kapsamaktadır..
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Modernlik demek bi akıllının insanı hayvandan geldiğine inanmaksa saollun ben almayıyım :))
Siz atalarını hayvan olarak görebilirsiniz ben görmüyorum arkadaşım :) maymunları da hayvan olarak görmüyorsunuzdur siz :)
çok garip ya peki insan maymundan geldiyse şuanki maymunlar neden insan değil hala maymun teoriye göre maymun soyunun bitmesi yerine insanların alması lazım :))
çok garip vallaha ya :pppPPP
edit: karşınızda 150 yıllık kapı gibi çürütülmemiş teori var diyor ya holy
bende sana diyorum ki karşınız da ispatlayamadığınız 150 yıllık teori var :)
unutmaki kanıtlanan teoriler çürütülür :)
-----------------------------evrimi destekcisi degilim yalnız bazı yerlerde yaratıcıya yada evrime inanların yanlısları var. eger arastırırsak maymun degil bir primat turu oldugu soylenir evrimde. buda neyşınıl coğrafide izlediginiz maymunlar degil genel olarak bir maymun ailesinin bir alt gurubundan geldigimiz soylenmektedir. evrim mutlaka vardır ama darwinin tezinde oldugu gibi degildir. ( bu kısım tamamen bana gore) insanlar cok tabidirki bulundugu ortama yada sartlara uyum saglayacaklardır saglayamazsa zaten hayattan silinirler. darwin yanıldımı adlı yazı dizisi vardı yanlıs hatırlamıyorsam orda ara gecis diye (yaradılışcıların inatla bahsettigi)tabir edilen canlıların aslında bize ilkokulda ogretilen dinazor familyası oldugundan bahsedilir. cumle dusuklugu olduysa kusura bakmayın.
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------allahın kulu
-----------------------------Allahın kulu dediğine göre Allah a inanıyorsun o zman en somut delil sana elle tutabileceğin görebileceğin Kuran dır al sana en somutu
-
Tutturmuşsunuz bir maymun değil primat bilmem ne diye. Bu maymunla sizin ortak atanız insan gibi düşünüp konuşabiliyor muydu? O da bir hayvan değil mi? Adı ister primat olsun ister hipkatalamus olsun insan harici birşey yani hayvan. Düşünemiyor konuşamıyor. Konuşma evresi de ne zaman oldu acaba. Birden evrimleşmiş maymunların beyninde ampül mü yandı konuşmaya başladılar. Çekik gözlü olmaktaki evrimle hayvandan gelip insanlaşmak arasında dağlar fark var. Evrim vardır ama 1 hücreden ya da maymun benzeri varlıklardan mükkemmel olan insana kadar gelebilecek bir süreç olamaz.
-
anubisx
ee sonuç? öyle lafı dolandırıp dolandırıp durmuşsun :) kesin birşey yok sen kendi yazdığından birşey anladın mı
helyum
Kendi düşüncem demişsin senin kendi düşüncen daha önemli tutup onun bunun yazısını buraya c/p yapacağına düşünce paylaşma daha iyi
aynı anda gelişmişler diyorsun evrendeki her canlının aynı anda yaratılması demektir bu doğru ozaman seninde bana katıldığın nokta insan maymundan gelmedi..
öte yahdan atalarınız maymunsa neden dna ları İnsan dnalarına benzemiyor :) mesela benim dna kodlamam şuan yazıyı okuyanlarla insanlık anlamında birbirine benzer
insan vücud sistemi fareye benzemekdir adalarımız yoksa faremiydi :)
yoksa insan dnsı en yüksek oranda sinek tavuk ve solucana benziyor yoksa bunlarmıydı atalarımız :) bakın ben size bilimsel veriler döküyorum ama evrimi savunanlardan ondan bundan öğreniler şeyler dışında birşey göremiyorum oysaki bilim diyorsunuz modern diyorsunuz:)
çıkmış milmem kaç yıl önce birisini daha bilim yerlerde süründüğü zamanlar teknoloji yok bi maymun görmüş insan maymundan gelmiş demiş çizmiş resmi tamamdır :) ozaman dna yapısı olsa bunu ileri süremezdi aşın kendinizi ey müridler
-
helyum
Kendi düşüncem demişsin senin kendi düşüncen daha önemli tutup onun bunun yazısını buraya c/p yapacağına düşünce paylaşma daha iyi
aynı anda gelişmişler diyorsun evrendeki her canlının aynı anda yaratılması demektir bu doğru ozaman seninde bana katıldığın nokta insan maymundan gelmedi..
öte yahdan atalarınız maymunsa neden dna ları İnsan dnalarına benzemiyor :) mesela benim dna kodlamam şuan yazıyı okuyanlarla insanlık anlamında birbirine benzer
insan vücud sistemi fareye benzemekdir adalarımız yoksa faremiydi :)
yoksa insan dnsı en yüksek oranda sinek tavuk ve solucana benziyor yoksa bunlarmıydı atalarımız :) bakın ben size bilimsel veriler döküyorum ama evrimi savunanlardan ondan bundan öğreniler şeyler dışında birşey göremiyorum oysaki bilim diyorsunuz modern diyorsunuz:)
-----------------------------:)
aslında dna larımız benzemiyor degil. yani bununla ilgili detaylı bir çalışma maalesef yapılamadı. çunku dedigim gibi bir primat türünden geldigimiz teorisi var ortada. şu an ortada dolasşan şempanzelerden degil. onlarlada benzerliğimizin var oldugunu yanılmıyorsam dawkins söylemişti. %98 lik bir benzeşme var ama ne kadar dogru bilemiyorum. bi yemeğe cıkıp geleyim arastırmaları buraya atarım daha saglıklı olur hocam.