İnsanın Evrimi - Walking With Caveman
-
helyum aslında fazla söze gerek yok dna yapıları konur ortala kim haklı çıkar :) ama şunuda unutmayın sinek tavuk solucan örneğini :)
-
olaya esprili bir sekilde yaklasmak güzel :)
evrimi arastırıken insan kendi inancınıda arastırmalı eminimki insanların bircogu evrimi bilmedikleri icin (sadece ula biz maymundan nasıl geliriz?) sacma geliyor. biraz derine dalınca aslında bircogumuz darwinci olabiliriz. cunku ortaya atılan teori burada konusulan basti yorumlardan ibaret degil. insanın inancını otomatikmen sarsacak nitelikte. amac burda darwinci olmak degil inanısımızı ne kadar bildigimiz onemlidir. islam inancına gore hayat suda baslamıstır ( toprak demeyin lutfen) yani hayat sıvısı dedigimiz suda. o zaman sunu diyebilirm: islam dinide evrime acıktır.(Kısmen Diyorum burda)
ayrıca Prof.Celal Şengör'un dedigi bi laf vardır
insanların maymundan geldigindense maymuna gittigi tezini daha cok destekliyorum.
-
aynı anda gelişmişler diyorsun evrendeki her canlının aynı anda yaratılması demektir bu doğru ozaman seninde bana katıldığın nokta insan maymundan gelmedi..
öte yahdan atalarınız maymunsa neden dna ları İnsan dnalarına benzemiyor :) mesela benim dna kodlamam şuan yazıyı okuyanlarla insanlık anlamında birbirine benzer
insan vücud sistemi fareye benzemekdir adalarımız yoksa faremiydi :)
yoksa insan dnsı en yüksek oranda sinek tavuk ve solucana benziyor yoksa bunlarmıydı atalarımız :) bakın ben size bilimsel veriler döküyorum ama evrimi savunanlardan ondan bundan öğreniler şeyler dışında birşey göremiyorum oysaki bilim diyorsunuz modern diyorsunuz:)
------
alper bilimsel veri diye nitelendirdiğin mahalle kültürün çok hoşuma gitti bunu kaynaklarıyla beraber verir misin ??
Ayrıca alper dediklerimden birşey anlamaman "ne kadar anlatırsan anlat anlattıkların karşındakinin anlayabileceği kadardır." sözünü destekliyor
-
araştır işin ne :))
dök insan maymun dna sını gör gerçeği :)
-
Alper dediklerini Harun Yahya nın sitesinde buldum.
İnsan DNA'sı, Solucan, Sinek veya Tavuğa da Benzemektedir!
Kaldı ki bu söz konusu temel proteinler diğer pekçok farklı canlılarda da bulunan ortak hayati moleküllerdir Yalnızca şempanzede değil, bütünüyle farklı canlılarda bulunan aynı tür proteinlerin de yapısı insandakilerle çok benzerdir.Örneğin, New Scientist dergisinde aktarılan genetik analizler, nematod solucanları ve insan DNA'larında %75'lik bir benzerlik ortaya koymuştur. (New Scientist, 15 May 1999, s. 27). Öte yandan geçtiğimiz aylarda Türk medyasına da yansıyan bir bulgu, Drosophila türüne ait meyve sineklerinin genleri ile insan genleri karşılaştırıldığında, % 60'lık bir benzerlik çıktığı yönündedir. (Hürriyet, 24 Şubat 2000)Öte yandan bazı proteinler üzerinde yapılan analizler de, insanı çok daha farklı canlılara yakın gibi göstermektedir. Cambridge Üniversitesi'ndeki araştırmacıların yaptığı bir çalışmada, kara canlılarının bazı proteinleri karşılaştırılmaktadır. Hayret verici bir şekilde, yaklaşık bütün örneklerde insan ve tavuk, birbirlerine en yakın akraba olarak eşleşmişlerdir. Bir sonraki en yakın akraba ise timsahtır. (New Scientist, c. 103, 16 Ağustos 1984, s. 19)Evrimcilerin "insan ile maymun arasındaki genetik benzerlik" konusunda kullandıkları bir diğer örnek ise insanda 46, şempanze ve gorillerde ise 48 kromozom bulunmasıdır. Evrimciler, kromozom sayılarının yakınlığını evrimsel bir ilişkinin göstergesi sayarlar. Oysa eğer evrimcilerin kullandığı bu mantık doğru olsaydı, insanın şempanze kadar yakın bir akrabası daha olması gerekirdi: "Patates"! Çünkü patatesin kromozom sayısı maymununkiyle aynıdır: 48.
--------- Bu noktada not düşüyorum hiçbir bilimadamı kromozom sayısının evrimleşme sürecinde bir bulgu olduğunu kabul etmez biyolojiyi biraz bilerek liseyi bitirdiyseniz bitirdiyseniz de bunu derste işlemiş olmanız gerekirdi..
Maymuna benzerliğim yok diyordun alper ;
%97 genotip benzerliği her türlü resmi bilim kitabında rahatlıkla bulabilirsin arkadaşım harun yahyanın kitaplarında değil ama dikkat et
-
Hocam dna larını döksene hocam
senin kendi düşüncen aklın yokmu ki onun bilim kitabu bunun bilim kitabı diyorsun :) ispatla dök dna yı
-
8. Resım bomba : )
-
konuyla ilgili olarak izlemeyenlere kubrick'in 2001: a space odyssey 'i tavsiyedir, izlenesidir
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dna larını döksene hocam
senin kendi düşüncen aklın yokmu ki onun bilim kitabu bunun bilim kitabı diyorsun :) ispatla dök dna yı
-----------------------------
Hoca iğne cuvaldız hikayesini biliyorsun değilmi :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dna larını döksene hocam
-----------------------------'bilim adamı' statusunde olmadıgımız, ayrıca konuyla ilgili sadece merakımızdan dolayı arastırma yaptıgımız icin senin dedigini yapma gibi ne sansımız nede lab'ımız var.sadece evrimi dini boyutuyla dusununce mantıklı geliyor(bana gore). ayrıca ustte yazdıgımı tekrar yazıyorum bunun dnası bu zamana kadar net olarak arastırılmadı. kabaktan karpuz oldu ama atası olan kavunla neden bagdasmıyor gibi bir sonuc cıkarmak bence sacmalık olur. orada anlattıkları evrimini tamalamıs bir primat bizim soyledgimiz ise zamanımızda yasayan sempanzeler.