folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Rus-Gürcü Savaşı Başladı



Rus-Gürcü Savaşı Başladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2002
    Erkek

    1. Bölgede ABDnin üç müttefiki vardır. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan. Türkiyenin de yardımıyla Azerbaycan ve Gürcistanın NATOya yakınlaştırılması ve militaristleştirilmesi doğrultusunda önemli adımlar atılmıştır.

    2. ABD ve İsrail başta olmak üzere birçok gelişmiş ekonomi için büyük önem taşıyan Baku-Tiflis-Ceyhan boru hattı bu üç ülkeden geçmektedir. Yani bu üç ülkenin kaderi emperyalizme bir de 1700 küsur kilometrelik boruyla bağlanmıştır.

    3. ABD Gürcistanı kendine yakınlaştıran Şvardnadze iktidarını daha işbirlikçisini aradığından renkli devrimler dalgası sırasında devirmiş ve kendini sağlama almıştır.

    4. Türkiyede bir turkuaz bir devrim gerçekleşecek. bu devrim bir karşı devrimdir ve ABDnin bizim buralarda da kendini sağlama alma işlemidir.

    5. Ne tesadüftür ki, şu sıralar Azerbaycanda da turuncu devrim hazırlıklarının başladığı haberleri gelmektedir. Aliyev bir Amerikancıdır ama tıpkı baba Aliyevin yakın dostu bizim babamız ve bizim Amerkancımız Süleyman Demirel gibi ihtiyatlıdır. Vaşington ihtiyatlı değil, ihtiraslı Amerikancıların peşindedir. Bakude yaklaşan seçimlerin gayri meşru olacağını iddia etme hazırlıkları başlamıştır. Bazı partiler seçimleri boykot edeceklerini, batının bu meseleye el atması gerektiğini açıklamışlardır. Demek ki, seçim olacak, gözlemciler hile var diyecek, birileri sokağa dökülecek. Olur mu olur! Azerbaycandaki devrim de nefti devrim olur!

    6. Gürcistan ise hem Rusyayı sıkıştırmak, hem Rusya tarafından desteklenen otorite tanımaz Osetler ve Abazaları dize getirmek için ABD desteğiyle provokasyonlar yapmaktaydı. Dün gece yarısı itibariyle bu provokasyonların bir sıcak çatışmaya dönüştüğünü söyleyebiliriz. Eğer Rusya geri adım atmazsa, Kafkas savaşı başlamak üzeredir.

    7. Tam da burada Azerbaycana geri dönmeli ve Aliyevi diktatörlükle suçlayanlar arasında Büyük Azerbaycan idealini savunanların olduğunu hatırlatmalı. Büyük Azerbaycan, bölünmüş İrandır. ABDnin İran için elde hazır tuttuğu planlar arasında, İran Azerbaycanını Bakuye hediye etme ayağına bir gerilim çıkarmak da vardır.

    8. Azerbaycan ve İran arasındaki bir çatışma Türkiyeyi kaçınılmaz olarak içine çekecektir. Baku-Ankara yalnızca petrol hattıyla değil bir dizi anlaşma, ekonomik çıkar ve askeri danışmanla birbirine bağlanmıştır.

    9. Gürcistana geri dönüyoruz. Tifliste batı yanlısı medya, ayrılıkçıların Gürcistanı petrol boru hattını havaya uçurmakla tehdit ettiğini yazıp duruyorlar.

    10. Azeri basınında ise BTC boru hattının güvenliğini tehlikeye sokanın Ermenistanın düşmanca tutumu olduğunu ileri süren haberler çıkıyor. Aliyev yanlıları ise tehlike yok, boruyu biz koruruz deme telaşında. Böyle diyecekler çünkü ABD ve İsrail çıkarlarını koruyamayan bir hükümet olur mu?

    11. Tam bu sırada, 5 Ağustos'ta BTC boru hattının Türkiye bölümünde bir yangın çıkıyor. Erzincan'daki yangın hattın 15 gün kapanmasına neden olacak çapta. Petrol fiyatları bu nedenle yükselişe geçiyor, petrol tekelleri homurdanıyor. PKK biz yaptık diyor. Basın ne bu iddiaya yer veriyor ne de yangının gerçek hakkını...

    12. Petrol boru hattının güvenliğinin tehlikeye girmesi durumunda, hattı işleten konsorsiyumun uluslararası güç konuçlandırma hakkı var anlaşmalara göre.

    13. PKK başından beri hattın Türkiye kısmı güvenlikli değil diyor. Son sabotajdan sonra da güvenlikli olmadığını gösterdik türünden bir değerlendirme geliyor PKKye yakın kaynaklardan.

     

     


    Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Gürcistan çekiliyor! - Ateşkes İstiyor! 

    Gürcistan'dan yapılan son dakika açıklamasında, Gürcü birliklerinin G. Osetya başkenti Tshinvali'den çekileceklerini duyurdu. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ülkesinin Rusya ile savaş halinde olduğunu, ancak kendilerinin ateşkesin sağlanmasından yana olduklarını söyledi.

    Saakaşvili yaptığı açıklamada, ateşkes istediklerini ve Güney Osetya'daki çatışma bölgesindeki tarafların birliklerinin çatışmayı bırakmaları ve mevzilerini geri çekmelerinden yana olduklarını ifade etti. Öte yandan Gürcistan yanlısı sürgündeki Abhazya yönetimi başkanı Malhas Akişbaya, yaptığı açıklamada, Yukarı Kodori bölgesinin de Rus uçakları tarafından bombalandığını ifade etti. Akişbaya, bombardımanda ölü ya da yaralı olup olmadığı hakkında bilgi vermedi. Abhazya'daki Yukarı Kodori bölgesi, Gürcistan İçişleri Bakanlığına bağlı birlikler tarafından 2006'da düzenlenen operasyonla Gürcistan'ın denetimine geçmişti.

    Amk ruslar bu kadar çabuk mu verdi ellerine?? Hele bismillah iki gün oldu :D

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ''Güney Osetya bölgesini yüksek kesimdeki Cava kenti dışında tamamen denetim altına aldık'' dedi.
    ---------
    Masadaki sinek Gürcistan ha :D?
    -----------------------------

    Aynen hoca masadaki sinek Gürcistan :)) 


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Nisan/2007
    Erkek
    FireX bunu yazdı:
    -----------------------------
    Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------
    bildiğim kadarıyla tayyip erdoğanda gürcü asıllı :) ne düşünüyor acaba şu anda çok karışık duygulardır hrhalde
    -----------------------------

    Türk'den başka herşey olduğu belli :D
    -----------------------------
    tayyip erdoğan gürcü asıllıdır . yahudi olduğuna dair söylentiler çıkmıştır . Musanın çocukları tayyip ve emine adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim . şayet ki doğruysa tayip yahudi bilem olabilirmiş

    Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek
    ah bu trmilitary forumları..

    Amphetamine Logic.
Toplam Hit: 20539 Toplam Mesaj: 166