folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Rus-Gürcü Savaşı Başladı



Rus-Gürcü Savaşı Başladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2007
    Erkek

    alp bunu yazdı:
    -----------------------------
    gürcistan'a girmezler kanımca..
    -----------------------------

    bencede

     

    bu arada nato ne dio bu işe abd falan bynlar büyük ortadoğu savaşının fitileyicisi olabilir mi?metal fırtına gibi oldu :D 


    Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek
    anti0ksidan Sizin gürcüler barı$ istiormu$$ :)

    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı:
    -----------------------------
    anti0ksidan Sizin gürcüler barı$ istiormu$$ :)
    -----------------------------

    Alttakini yazarken 2 gün gibi uzun bir süre verip yanılmışım :) Ruslar vursun bu sefer Gürcüler inlesin. Durmak yok ağlamaya devam.

    FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

    Dur bakalım daha yeni başladık :) Ruslar bölgeye intikal ediyorlar. Gürcüler 2 güne ağlamaya başlarlar.

    -----------------------------

    λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    Mylitta bunu yazdı:
    -----------------------------
    anti0ksidan Sizin gürcüler barı$ istiormu$$ :)
    -----------------------------

    Hoca Saakaşvili dün akşamda çıkıp açıklama yapmıştı Osetya tamamen özerk olabilir diye ama sonra bi anda saldırmaya başlamıştı. Belli olmaz bi heriflerin işi o kadar insanı boşuboşuna öldürdükten sonrada çıkıp tamam bitsin demekle olmaz. 


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    Rusya orayı vuruyor burayı vuruyor niye diyosunuz ki?

    Gürcüler Osetya'yı yerle bir edenlerdir...

    Rusya'nın barış güvü askerlerini öldürmüşler sonuçta Rusya şak şaklayacak değil...

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    Ruslar dünyaya öyle bir ders verecekki nutku tutulup izleyecek herkes :] Emperyalist abd uşakları rusyayı kötüleyedursun, kabullenemesin.... Tıssss....Rusya öyle bir uluski , uzaya ilk uyduyu yollayan onlar. 1950lerde Atom bombası üretimi teknolojisine sahip olabilmiş , envanterine düyayı yerle bir edecek kadar doldurmuş bir ülke.. Soğuk savaşın bitmesi sonrası sahip olduğu tank top tüfek bataryalar sillahlar 87 den fazla ülkenin 1. sınıf askeri envanteri olmuştur. Sırf depolarından satılan fazla silahlardır... 5 tane ülke bayrağına rus yapımı Keleşı resmetmiştir... Gürcistan dediğiniz , rusya için masasına konan sinekten farklı değildir. Burada abd tarafı konuşmayın allahınızı severseniz.... Nesini savunuyorsunuz abd nin..... Rezil haysiyetsiz herifler dünyaya sahip edaları içindeler , uzatsın elini rusyayada görsünler ebelerinin çoraplarını.... Arkandayız Rusya ggogogogoog Putin gogo!

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackplus
    Blackplus's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Erkek

     Gürcüler de amerikaya göt yalama ya başladırlar daha dünkü ocuk koskoca rusyaya savaş açaçağını iddaa ediyor rusyanın elşinde biyolojik kimyasal ve nükleer silahı var gürcülerinde sapanıo var heralde :D

    Ciddi bir durumda iran gürcülere bir iki tane füze yolllar.

     

    Güney Osetya'ya girdi.  Gürcistan Rusya ile savaşın yakın olduğunu duyurdu.

    Rus tankları Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye ilerliyor. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre 150 tanklık konvoy Güney Osetya ve Rusya sınırındaki Zarskuyo'dan giriş yaptı.ABD'ye Rus savaş uçakları Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Vaiani üssünü bombalıyor.

    GÜRCİSTAN'DAN ABD'YE MESAJ: Gürcistan Devlet Başkanı'nın son açıklaması iki süper gücü karşı karşıya getirdi.  Gürcü lider Saakaşvili açıkça ABD'den yardım istedi. Saakaşvili, "ülkeme yardım etmek ABD'nin çıkarınadır. Batı artık uyansın." diyerek batılı ülkelerden yardım istedi.

    GÜRCİSTAN: RUSYA İLE SAVAŞ YAKIN: Gürcistan Güvenlik Konyesi'nin açıklaması ilişkilerin ne denli gergin olduğunu gösteriyor. Gürcistan'ın geri adım atmasını bekleyenler konseyin açıklamasıyla şaşkına döndü. Konsey Rusya ile savaşın yakın olduğunu duyurdu.

    TİFLİS TÜRKİYE'DEN ELEKTRİK İSTEDİ: Gürcistan'daki şiddetli çatışmalar enerji krizine dönüştü. Başkent Tiflis elektriksiz kaldı. Gürcistan yönetimi Türkiye'den elektrik istedi.

    TİFLİS'E YAKIN MARMEULİ HAVAALANI BOMBALANDI: Rus savaş uçaklarının, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 30 kilometre mesafedeki Marneuli havaalanını bombaladığı bildirildi. Haberi duyuran Gürcü Rustavi 2 televizyonu, bombardımanda yaralananlar olduğunu belirtti.  Ayrıca, bombardımana katılan uçakların, Ermenistan istikametinden Marneuli'ye geldiği kaydedildi.
    Marneuli askeri havaalanının modernizasyonu Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmıştı.

    Güney Osetya'nın başkentine kadar giren Gürcistan ise TSİ 14.00'dan 17.00'a kadar ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

    BAŞKENT TSHİNVALİ YERLE BİR: Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov, başkent Tshinvali'nin ''yerle bir edildiğini'' söyledi.

    TARAFLARIN ASKERİ KUVVETLERİ EŞİT DEĞİL

    Tarafların askeri güçlerine bakıldığında ortaya çıkan sonuç şöyle:

     


    Rusya'nın 395 bin, Gürcistan'ın ise 32 bin askeri bulunuyor. Seferberlik halinde askerlik hizmeti verebilecek 16-49 yaş arası erkek sayısı Rusya'da 73 milyon, Gürcistan'da ise 2.3 milyon.


    Rusya'nın muharebe kapasitesine sahip 23 bin tankı var. Gürcistan'ın ise 128. Askerleri taşıyacak zırhlı araç sayısı Rusya'da 9900, Gürcistan'da 44.


    Rusya'nın 1809 savaş uçağı, 1932 helikopteri bulunuyor. Gürcistan'ın ise sadece 8 savaş uçağı, 37 helikopteri var

    GÜRCİSTAN'A DAİR ÖZEL NOTLAR

    Gürcistan 1991 yılında Sovyetler'in yıkılışı ile bağımsızlığını kazandı. Türkiye'nin kuzeydoğu komşusu. Gürcistan'ın 5 milyonu bulan nüfusunun yaklaşık % 83,8’ini Gürcüler oluşturur. Diğer büyük etnik guruplar Azeriler (% 6,5), Ermeniler (% 5,7), Ruslar (% 1,5), Abhazlar ve Osetlerdir. Gürcistan nüfusunun büyük çoğunluğu Ortodoks Hıristiyandır (% 81,9). Yüzde 9.9'u ise müslümandır. Yeryüzündeki en güçlü Yahudi lobisi de bu ülkededir.

    Rusya'ya ait SU-24 bombardıman uçakları, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladı. Gürcistan İçişleri  bakanlığı Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı ifade edildi.

    KENTİN YÜZDE 60'INI ALDILAR: Gürcü birliklerinin, şiddetli çatışmaların sürdüğü Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin yüzde 60'ını denetimi altına aldığı bildirildi. Gürcü ajansları, Tshinvali'deki kent merkezinde çatışmaların devam ettiğini, kentte yaşayanların sığınaklara girdiğini duyurdu. 

    GENÇLER SİLAH ALTINA:  Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin aldığı genel seferberlik kararının ardından, ülke genelindeki 25-35 yaş aralığındaki erkeklerin silah altına alınmasına başlandığı kaydedildi.

    BAŞKENT ALEV ALEV: Rus İnterfaks ajansı, Rus barış gücü askerlerine 500 metre uzaklıktaki üniversite binasının Gürcü askerler tarafından vurulduktan sonra alevler içinde kaldığını belirterek, Tsinkvali merkezinde çatışmaların artarak sürdüğünü bildirdi. Bombardımanda kentteki hastane de isabet aldı.

     
    Osetya'da Gürcü askerlerle Rus ordusu karşı karşıya. Savaştan fotoğraflar için TIKLAYIN

     


    HALKTA PANİK: Gelen bilgiler Gürcü tankların kent sokaklarına girdiği ve binalara ateş açtığı yönünde. Görgü tanıkları, kentte halkın büyük panik içinde olduğu ve birçoğunun sığınaklarda saklandıklarını bildiriyor.

    PUTİN'DEN TEHDİT : Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği" uyarısında bulundu. Rusya savunma bakanlığı da "Gürcistan yönetimi kirli bir macera başlattı" diyerek,  "Rusya Federasyonu vatandaşlarının ve barış gücü askerlerimizin zarar görmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi. Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya Cumhuriyeti'ndeki nüfusun yüzde 90'ı Rus pasaportu taşıyor.

    1 SAAT DAYANIRIZ: Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya'nın, Rusya'dan bir saat içinde acil yardım göndermesini istediği bildirildi.  Güney Osetya Güvenlik Konseyi Başkanı Anatoliy Barankeviç yaptığı açıklamada, ''Rusya'dan yardımı bir saat içinde göndermesini istiyoruz. Aksi takdirde çok sayıda kayıp olacak'' ifadesini kullandı.

    ÖZGÜRLEŞTİRME SAVAŞI: Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail

    OSETYA'NIN KONUMU
    NEDİR?

    Gürcistan'ın kuzey kesiminde, Sovyet döneminde özerk bölge olarak kuruldu. Bu statü  Gürcistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Gürcü hükümeti tarafından kaldırıldı. Osetya ise Moskova yönetiminin desteği ile bağımsızlığını ilan etti. Güney Osetya, bugün Gürcistan'ın sorunlu bölgelerinden biridir. Bölgede, Rusya'nın desteğindeki bağımsızlık yanlısı yönetim ile Gürcü  hükümetinin atadığı yönetim olmak üzere iki yönetim bulunmaktadır. Ayrılıkçı yönetimin merkezi Tshinvali,  Gürcistan'ın atadığı hükümetin merkezi ise Kurta'dır.

    Saakaşvili, "Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'yi özgürleştirmeye başladıklarını" belirterek, Tshinvali'nin merkezinde çatışmaların sürdüğünü ve binlerce yedek askeri seferber ettiklerini söyledi. Saakaşvili, şu ana kadar 10 bin yedek askeri silah altına aldıklarını ve bu sürecin devam ettiğini söyledi.

    GÜNEY OSETYA LİDERİ KAÇTI : Çatışmaların sürdüğü Güney Osetya'da, ayrılıkçı rejimin lideri Eduard Kokoeti'nin başkent Tshinvali'yi terk ettiği bildiriliyor. Güney Osetya kaynakları, Kokoeti'nin, bölgenin Rusya'ya açılan kapısı Roki tünelini kullanarak Güney Osetya'yı terk ettiğini iddia ettiler.

    NATO ENDİŞELİ: NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Gürcistan ile Güney Osetya arasındaki çatışmalardan "büyük endişe duyulduğunu" açıkladı. Jaap de Hoop Scheffer, taraflara silahlı kuvvet kullanmamaları ve uzlaşma arayışı için doğrudan görüşmeler başlatmaları çağrısında bulundu.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2006
    Erkek
    FireX bunu yazdı:
    -----------------------------
    kroo bunu yazdı:
    -----------------------------

    lan afganistanı da bir girişte mikiyordu ne oldu savaş bu ne olacağı belli olmaz

    amk rusları sırbistanı kışkırtıp türklere neler yaptığını bilmiyormuşunuz gibi rus partizanlığı yapmayın şurda


    -----------------------------

    Gürcistan'ın sivilleri ve evleri hedef almasını mı savunalım? Bir sürü masum insanı katlettiler. Ruslar sadece askeri hedefleri vuruyorlar. Ayrıca Rusların(Birinci Dünya savaşı sonrası rejim değişiminden sonra) şu anki Türkiye'nin kurulmasındaki katkılarınıda unutamayız.
    -----------------------------

    firex sen de mi orda gürcü partizanlığım var mı gürcülerden yana bişiy yazmış mıyım? 


    bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2007
    Erkek

    decameron bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ruslar dünyaya öyle bir ders verecekki nutku tutulup izleyecek herkes :] Emperyalist abd uşakları rusyayı kötüleyedursun, kabullenemesin.... Tıssss....Rusya öyle bir uluski , uzaya ilk uyduyu yollayan onlar. 1950lerde Atom bombası üretimi teknolojisine sahip olabilmiş , envanterine düyayı yerle bir edecek kadar doldurmuş bir ülke.. Soğuk savaşın bitmesi sonrası sahip olduğu tank top tüfek bataryalar sillahlar 87 den fazla ülkenin 1. sınıf askeri envanteri olmuştur. Sırf depolarından satılan fazla silahlardır... 5 tane ülke bayrağına rus yapımı Keleşı resmetmiştir... Gürcistan dediğiniz , rusya için masasına konan sinekten farklı değildir. Burada abd tarafı konuşmayın allahınızı severseniz.... Nesini savunuyorsunuz abd nin..... Rezil haysiyetsiz herifler dünyaya sahip edaları içindeler , uzatsın elini rusyayada görsünler ebelerinin çoraplarını.... Arkandayız Rusya ggogogogoog Putin gogo!
    -----------------------------

    böle bi abd rusya savaşı olsa kimin yanında olcağımıza ne karar  veriridk acaba? bence kesin tarafsız oluduk sonra bedel öderdik kazanana :D (yanımda olmadın parası) abd ye ödediğimiz gibi ırak a kapıları açmadık adamlar bedelini ödetti...


    Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    decameron bunu yazdı:
    -----------------------------
    Ruslar dünyaya öyle bir ders verecekki nutku tutulup izleyecek herkes :] Emperyalist abd uşakları rusyayı kötüleyedursun, kabullenemesin.... Tıssss....Rusya öyle bir uluski , uzaya ilk uyduyu yollayan onlar. 1950lerde Atom bombası üretimi teknolojisine sahip olabilmiş , envanterine düyayı yerle bir edecek kadar doldurmuş bir ülke.. Soğuk savaşın bitmesi sonrası sahip olduğu tank top tüfek bataryalar sillahlar 87 den fazla ülkenin 1. sınıf askeri envanteri olmuştur. Sırf depolarından satılan fazla silahlardır... 5 tane ülke bayrağına rus yapımı Keleşı resmetmiştir... Gürcistan dediğiniz , rusya için masasına konan sinekten farklı değildir. Burada abd tarafı konuşmayın allahınızı severseniz.... Nesini savunuyorsunuz abd nin..... Rezil haysiyetsiz herifler dünyaya sahip edaları içindeler , uzatsın elini rusyayada görsünler ebelerinin çoraplarını.... Arkandayız Rusya ggogogogoog Putin gogo!
    -----------------------------
    komik.Birşeyleri ilk yapmak şu anki durumlarını değiştirmez.Gürcistan madem masasına konan sinekten farksız hadi girdikleri gibi alsınlar osetyayı?5 uçak neden düştü ayıptır sorması gürcü topraklarında?
    Neyse dışarı çıkıyorum geldiğimde cevap yazarım,uzunca ;)
    not:o övdüğünüz rusya götünün dibindeki MASADAKİ SİNEK GÜRCİSTANA söz geçiremezken abd otyanus ötesindeki Irakı,Rusların dibindeki Afganistanı vurdu basit tatminlere devam ;) gelince yazarım
Toplam Hit: 20606 Toplam Mesaj: 166