Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
musa hocam, Hocam bu arada forumda biri kafaya komuştu ruzgar gulu elektrik uretim tesisi kuracakti saglam sermaye+kosgeb destekleriyle, belki birbirinize faydanız olabilir.
Cevabındaki 2. madde kafama yattı ama ben akü de kullanmak istemem. boşuna elektrik kaybı. benim evin çektiği elektrik zaten ölüsü baya bişiydir (PC ve buzdolabi hep açık, standbyda 20 cihaz fln vardır)
Araya akü sokmadan direk gelen elektrikle yapılamazmı sölediğin şey?
-
Hocam tebrik ederim,seviyorum bu şekilde kafası çalışan genç arkadaşları.....
-
HolyOne bunu yazdı
musa hocam, Hocam bu arada forumda biri kafaya komuştu ruzgar gulu elektrik uretim tesisi kuracakti saglam sermaye+kosgeb destekleriyle, belki birbirinize faydanız olabilir.
Cevabındaki 2. madde kafama yattı ama ben akü de kullanmak istemem. boşuna elektrik kaybı. benim evin çektiği elektrik zaten ölüsü baya bişiydir (PC ve buzdolabi hep açık, standbyda 20 cihaz fln vardır)
Araya akü sokmadan direk gelen elektrikle yapılamazmı sölediğin şey?
hocam aküsüz olur ama kayıp çok olur.burada akü bize neyi sağlıyor; Akü biz evde herhangi bir elektrikli alet kullanmadığımız zaman depoluyor ve bizde kullanıyoruz. senin dediğin sistemde sadece rüzgarlı havalarda rüzgar gülünden elektrik alabilirsin ama rüzgar olmadımı şehir elektriğine devam...
Bu işlerle uğraşan kişileri arayış işindeyim. Birbirimize bilgi alış verişi verek en azından birşeyler başarmalıyız diye düşünüyorum....
-
syklops bunu yazdı
musa; yanlış anlamadım, benim dediğim durumda ürettiğini direk şebekeye veriyorsun ihtiyaç fazlasını satıyorsun, ve ya ihtiyacın kadarını şebekeden çekiyorsun, ekstra bir şeye gerek yok, aydınlatmaları rüzgardan diğerlerini şebekeden gibi bir durum yok.
Doğru diyorsun bu hatta yasalaştı sanıyorum...
-
Müridler bugün izinliydim şarj devremi bitirdim sayılır kutuladım montajını yaptım.Ayriyeten rüzgar gülünün direğine halatlarla gerdirme yaptım ama daha bitmedi kelepçe işleri var, kalitesi kötü ama devrenin fotoğraflarını sizlerle paylaşıyorum.
Devreyi biraz açıklmak istiyorum.Devreye rüzgar gülünden gelen 3 kablo geliyor 2 adet 4 amperlik diyotla ile doğrultulup 2 adet 2200 uf kondansatör ve 1 adet bobinle filtreleniyor. Daha sonra bir sigorata koydum devreye ne olur ne olmaz :)
Sonra Lm2577 li devremize gelen voltaj çıkış olarak 16 volta döüşütürülüyor ve sabitleniyor. Daha sonra lm350 devresine geçerek orada biz 16 voltluk voltajı 13.8 volta trimpot aracı ile ayrlıyoruz.Daha sonra çıkan voltajı aküyü beslemekte kullanıyoruz.
Devreye harici olarak 2 role ekledim.Bu rolelerle aşırı rüzgarlı havalarda otomatik olarak devreye yük girmesini sağlıyacağım.Yükler ise 2 adet 12 volt 50 wattlık spot düşündüm şimdilik bir tanesini taktım ve şimdilik manuel olarak yönetiyorum(üzerinde ki iki düğmeyle) ama yakında tam otomatik yapıcam şu voltaja geldimi yük 1 yi devreye sok şu voltaja geldim yük 2yi devreye sok şeklinde...

musa-90 tarafından 22/Eyl/13 20:22 tarihinde düzenlenmiştir
-
çizik
-
HolyOne bunu yazdı
Hocam peki bununla ben akü doldurmak istemiyorum, normal elektriğime destek olsun istiyorum yani bu 1 wat üretiyorsa ben 5 wat tuketiorsam bununla 4 watt elektrik parası ödiyim istiyorum.
Bunu nasıl yaparız? nasıl bir devre ile bunun urettiği gücü normal kulandığım elektriğe destek olarak ekleyebilirim ?
Eğer öle bi imkan varsa solidworksde çizeyim hemen çakma parçalar değil orjinal parçalar kullanarak üretiym =)
hoca tedaşçılar anlarsa sağlam bi watt elektrik parası gelir orası kesin :)
-
Tüm sayfaları okudum emeğine sağlık çok güzel olmuş .kafama takılan soru var rüzgar farklı konumdan geldiğinde dönmesi için arkasına aparat yapmışsın.değirmen 360 derece döndüğünde motordan çıkan kablolar direğe dolanmasını engellemek için nasıl bi çözüm aldın.
-
pc3 bunu yazdı
Tüm sayfaları okudum emeğine sağlık çok güzel olmuş .kafama takılan soru var rüzgar farklı konumdan geldiğinde dönmesi için arkasına aparat yapmışsın.değirmen 360 derece döndüğünde motordan çıkan kablolar direğe dolanmasını engellemek için nasıl bi çözüm aldın.
Ellerine sağlık. harika bir çalışma.
-
pc3 bunu yazdı
Hocam 360 derece işini şu şekilde çözdüm arkadaşın biri özel mesaj atıp sormuştu ama tam anlatamadım.
Demirin altına bir cember yuvarladım 360 derecelik yani ray oldu, direğede bir vida attım 360 cı dereceye gelince duruyor dönemiyor.Aslında kömürlü sistem yapıcaktım ama zor olacaktı o yüzden böyle yaptım ama ilerde geliştiricem.
Bunun bir dez avantajı var rüzgar çok zıt yönlerden bir anda esince bazen takılma yapıyor ama ideal bence işimi görüyor şimdilik.
musa-90 tarafından 23/Eyl/13 14:15 tarihinde düzenlenmiştir