Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
musa hocam gecmis olsun
Fakat dert etme, bi kere yaptiysan ikinciyi kolay yaparsin. bu defa eline gecen malzemeden degilde toplu uretebilecein olcusu vs belli, kendin sanayide urettirecein malzemeden yap. semasi elinde olsn.
Hem bak bisey daha ogrendin bu defa calinmaya dayanikli bisey kullan yere cakili olsun yada alarmli olsun
-
ilk postları okudum kaç gündür adam akıllı bişe gördüm helal olsun demeye geldim ki çalmışlar :D vay aq türkiye işte..
neyse hocam bozma moralini daha iyisini bekliyoruzselametle..
-
umarım daha iyisini yaparsın.. yeni okudum konu çok iyi iş başarmışsın, bu yaz ben de denemeyi düşünüyorum..
-
geçmiş olsun hacı.
-
öncelikle geçmiş olsun, iyi bir şeyler yapmanın peşinde olanlar bir şekilde, ya cahilliğe ya bağnazlığa ya da benim gibi bürokrasiye takılıyor, ancak ne olursa olsun yeni yollar aramak bir şekilde faydalı olmaya çalışmak lazım. eğer bu yolda devam edeceğim diyorsan; 1) Bağlı olduğun elektrik dağıtım şubesine gidip yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmak istediğini söylemek ve gerekli prosedürleri nasıl uyguladıklarını anlamak. 2) Aklına yatarsa 250 tl başvuru ücreti + çift taraflı ölçüm yapan elektrik ölçüm cihazı vs masraflara katlanıp, 3) Biraz daha imkanları zorlayıp, reaktif güç yönetimi ile 2-25 m/s hızları arasında istediğin turu verecek bir sistem kurmayı denemek. 100 pay olsa reaktif güç verilmeyi bekleyen, her %1'lik değişimi bile yönetme adına elinde imkan olur. Bol şanslar. Bu arada rüzgar enerjisinden elektrik üreten şirketler var borsada işlem gören ad vermiyorum küçük yatırımlar yapılabilir.
-
orası senin mülkün değil miydi? dalyarağın teki elini kolunu sallayıp çalıyor demek, vay oç.
-
hocam çalmışlar yaptıgın işin üstüne bir tane kamera yerlestır elektırıgını nasıl olsa ordan saglar kamerayı goren calmaz diyelım kı caldı polis ona jop zokara...
-
tebrik ediyorum.
-
Müridler çok teşekkür ediyorum. Çok üzücü bir durum, ama pes etmedim. Yenisi için uğraşıyorum az kaldı bitiriceğim ama zorlu hava koşullarında biraz zor oluyor havalar soğuk hasta oldum malesef :(
Ama bu sefer daha iyi olacağından ben bile eminim çünkü dinamo konusunda çok araştırma yaptım araç şarj dinamosu aradım kurçaladım ettim fiyat aldım geri zekalının biri hatta şahin dinamosunu 150 tl ye kakalamaya çalıştı bide ikinci el, sıfırı 80 tl zaten böyle ibneler olunca çanı sıkılıyor insanın ama pes etmek yok.
Yine döndüm dolaştım elektirkli bisiklet motoruna geldim bir tane buldum ve eskisinden en az 2 kat daha güçlü içini açtım bobinine baktım sarımı kalın tel ile yapılmış dedim sağlam akım gelir bundan sonra ufak tefek ölçüm yaptım ve hafif bir çevirme ile 2 tane 12 volt 50 watt spot lambayı çok rahat yaktı.
Şimdi demir düzenegini ve kanat kısmıyla uğraşıyorum. Kanat konusunda eskisinde 4 kanat vardı bu sefer altı yapayım diyorum, boyunu da eskisi 1 metre idi her biri, onları da 70 cm ye filan düşüreyim diyorum siz nedersiniz acaba ?
Bende yazdıklarınız en ince ayrıntısını atlamadan takip ediyorum. Önerilerinizi için çok teşekkür ediyorum. Bu işi para kazanma konusuna çevirme işi bana güç geliyor ama bilimiyorum bakalım hayırlısı...
Bu aralar iş hayatıda problemli gidiyor bunaldım zaten senelik iznimde geldi izne çıkar çıkmaz bitireceğim işallah ve bu sefer sizlerle videolu ve ayrıntılı fotoğraflar ile paylaşacağım :)
Tabiki bu iş konusunda tüm Tahribat ailesine çok teşekkür ederim desteğiniz sayesinde ben bu iş ile uğraşabiliyorum.
musa-90 tarafından 11/Şub/14 15:35 tarihinde düzenlenmiştir -
musa-90 bunu yazdı
Müridler çok teşekkür ediyorum. Çok üzücü bir durum, ama pes etmedim. Yenisi için uğraşıyorum az kaldı bitiriceğim ama zorlu hava koşullarında biraz zor oluyor havalar soğuk hasta oldum malesef :(
Ama bu sefer daha iyi olacağından ben bile eminim çünkü dinamo konusunda çok araştırma yaptım araç şarj dinamosu aradım kurçaladım ettim fiyat aldım geri zekalının biri hatta şahin dinamosunu 150 tl ye kakalamaya çalıştı bide ikinci el, sıfırı 80 tl zaten böyle ibneler olunca çanı sıkılıyor insanın ama pes etmek yok.
Yine döndüm dolaştım elektirkli bisiklet motoruna geldim bir tane buldum ve eskisinden en az 2 kat daha güçlü içini açtım bobinine baktım sarımı kalın tel ile yapılmış dedim sağlam akım gelir bundan sonra ufak tefek ölçüm yaptım ve hafif bir çevirme ile 2 tane 12 volt 50 watt spot lambayı çok rahat yaktı.
Şimdi demir düzenegini ve kanat kısmıyla uğraşıyorum. Kanat konusunda eskisinde 4 kanat vardı bu sefer altı yapayım diyorum, boyunu da eskisi 1 metre idi her biri, onları da 70 cm ye filan düşüreyim diyorum siz nedersiniz acaba ?
Bende yazdıklarınız en ince ayrıntısını atlamadan takip ediyorum. Önerilerinizi için çok teşekkür ediyorum. Bu işi para kazanma konusuna çevirme işi bana güç geliyor ama bilimiyorum bakalım hayırlısı...
Bu aralar iş hayatıda problemli gidiyor bunaldım zaten senelik iznimde geldi izne çıkar çıkmaz bitireceğim işallah ve bu sefer sizlerle videolu ve ayrıntılı fotoğraflar ile paylaşacağım :)
hocam aslında pervane kanatlarının boyunu 1 metreden 1 buçuk metreye çıkartabilirsen (dananıklı olması lazım) ve motora girmeden önce de bir dişli yardımıyla dönüş sayısını arttırabilirsen harika olur tabi kullandığın motorun sınırlarını bilmen gerekir. ayrıca niye bilmiyorum ama büyük rüzgargüllerinde hep 3 kanatçık bulunuyor.