folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum

Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı
    ORockZs bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı

Müridler çok teşekkür ediyorum. Çok üzücü bir durum, ama pes etmedim. Yenisi için uğraşıyorum az kaldı bitiriceğim ama zorlu hava koşullarında biraz zor oluyor havalar soğuk hasta oldum malesef :(

Ama bu sefer daha iyi olacağından ben bile eminim çünkü dinamo konusunda çok araştırma yaptım araç şarj dinamosu aradım kurçaladım ettim fiyat aldım geri zekalının biri hatta şahin dinamosunu 150 tl ye kakalamaya çalıştı bide ikinci el, sıfırı 80 tl zaten böyle ibneler olunca çanı sıkılıyor insanın ama pes etmek yok.

Yine döndüm dolaştım elektirkli bisiklet motoruna geldim bir tane buldum ve eskisinden en az 2 kat daha güçlü içini açtım bobinine baktım sarımı kalın tel ile yapılmış dedim sağlam akım gelir bundan sonra ufak tefek ölçüm yaptım ve hafif bir çevirme ile 2 tane 12 volt 50 watt spot lambayı çok rahat yaktı.

Şimdi demir düzenegini ve kanat kısmıyla uğraşıyorum. Kanat konusunda eskisinde 4 kanat vardı bu sefer altı yapayım diyorum, boyunu da eskisi 1 metre idi her biri, onları da 70 cm ye filan düşüreyim diyorum siz nedersiniz acaba ?

Bende yazdıklarınız en ince ayrıntısını atlamadan takip ediyorum. Önerilerinizi için çok teşekkür ediyorum. Bu işi para kazanma konusuna çevirme işi bana güç geliyor ama bilimiyorum bakalım hayırlısı...

Bu aralar iş hayatıda problemli gidiyor bunaldım zaten senelik iznimde geldi izne çıkar çıkmaz bitireceğim işallah ve bu sefer sizlerle videolu ve ayrıntılı fotoğraflar ile paylaşacağım :)

hocam aslında pervane kanatlarının boyunu 1 metreden 1 buçuk metreye çıkartabilirsen (dananıklı olması lazım) ve motora girmeden önce de bir dişli yardımıyla dönüş sayısını arttırabilirsen harika olur tabi kullandığın motorun sınırlarını bilmen gerekir. ayrıca niye bilmiyorum ama büyük rüzgargüllerinde hep 3 kanatçık bulunuyor.

Hocam kanatlar sanki küçülünce dönüş sayısı artacak gibi geliyor rüzgar alma gücüde düşeceği,nden onuda ek kanatla 6 kanata çıkarakrak çözerim diye düşünüyorum. Dişli kısımı şuanda kafama takılan en önemli kısım dişli bulurum ama o motora nasıl takacağım konusunda sıkıntılarım var bir şeye karar verip ilerlemem gerek sonradan çayma polmuyor ;)

hocam ben de eski bir fizikçi olarak şöyle söyleyebilirim, kanatların boyları onların hava ile karşılaştıklarında oluşturdukları sürtünme ile orantılı. sürtünme ne kadar büyükse, kanatlara çarpan havanın oluşturacağı Tork da o kadar büyük olacak. tabi kanatların yapısı da bu işte çok önemli ve üzerinde çalışılması gereken bir konu.

söyleyeceğim şu ki, kanatların boylarını küçültüp kanat sayılarını arttırdığında daha hızlı bir dönme sağlayacağını düşünmüyorum çünkü dönme hızları tamamen havadurumuna bağlı olacak. senin yapman gereken kanat boylarını arttırıp, yapılarını daha çok rüzgar tutacak ve dönme kuvveti oluşturacak şekilde değiştirmen olmalı. Böylelikle tork artacak ve bir dişli sistem (ya da kasnak) yardımıyla RPM i yüksek-stabil bir çıkış elde edeceksin.

Düşündümde aslında senin dedigin çok mantıklı hocam ama şu disli kasnak sistemni çözersem süper olucak en kötü yine dişlisiz eski gibi yapıcam. Verdigin bilgiler için çok sagol.

daha büyük bir şey yapmak için sana ortam versek ne kadar büyüğünü yapabilirsin?

Hocam eed belki ama saülam bir ortam vemeniz lazım :) Çünkü benim bu yaptığım projede piyasada bulunan malzemeleri değiştirerek yaptım mesela kanatları pvc su borusundan yaptım bunun büyüğünü yapmak için tabi pvc boru yerine kalıpta dökülerek yapılacak kanat yapmak lazım bu yüzden büyüklük artıkça piyasada bulunamayacak malzemele olacak ve özel üetim söz konusu olunca fiyatlar artacaktır.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jay-Jay
    Jay-Jay's avatar
    Erkek

eline sağlık güzel olmuş.

Werner Heisenberg
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bintang_Merah
    Bintang_Merah's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

takipteyim.

İşinin Erbabı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Emeğine sağlık.. Takipteyim..

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Bende araştırdım bir ara hatta bitanede küçük 4*4 oyuncak jeep mptorundan yapmıştım ufak tefek ampulleri çalıştırdım hatta dişli  sisteide yaptım ama arkadaşlar tm hevesimş kıran yeterince imkan olmadan yapıorsun olmuyor olmuyor ama insan elindekileri değerlendirince ayrı bş tadı pluyor şimdi güneş paneli aldm çinden küçük bi tane gelmesii beklıorum incleyecem bakalım neler yapılabilir zaten bu işin eğitiminş almadığıma o kadar pişmanımki  makine-elektronik neyse

Ayrıca dişli ve kanat uzunluğu kanat sayısı ile  ilgili hesaplamalar var bir diğer mevzuda yine büyük sistemlerde özel firmaların yaptıklarında büyük rüzgar güllerinde fren sistemi var aşırı bir rüzgarda motorun yanmasıı engellemek için.

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Jay-Jay bunu yazdı

Fiberglas dokebilecek kadar teknolojimiz var.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    Jay-Jay bunu yazdı

Fiberglas dokebilecek kadar teknolojimiz var.

Hocam sizin meslek nedir

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Bu basligin devami gelmedi :/

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

projenin devamı yok mu hocam? bu projeden ilham alıyorum bende. çamaşır makinasını arızalandı motorunu söküp jeneratöre çevireyim diyorum bende.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

takip

Hayırlısı...
Toplam Hit: 33341 Toplam Mesaj: 196