folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum

Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı
    YasamaK bunu yazdı

Çizim lazım olacak bunun aynısından gördüm ama adamlar mıknatıslı olanı yapmışlar sonsuz enerji misali rüzgarlı zamanlarda mıknatısı çekip buna dönüş yapıyorlar güzel eline sağlık..

çünkü onların kullandığı mıknatısın gaus miktarı yüksek

Evet abi olabilir...

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu 2 system de güzel

http://www.izlesene.com/video/3000-watt-beles-elektirik/6882760

http://www.izlesene.com/video/yakitsiz-calisan-bedava-elektirik-ve-motor-uyan-turkiye-iste-encok-tiklana-bu-olmasi-lazim/6885924#

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

evi led döşe hocam, aydınlatmayı bedavaya getir.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Helal olsun valla.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı

evi led döşe hocam, aydınlatmayı bedavaya getir.

Aynı fikirdeyim.. 

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek

Elektronikten anlayan müridler bir yardım edin bir noktada takıldım şimdi ben bunu aşırı rüzgarlı havalarda yani voltaj atıyorum 20 volta geldiğinde bir role ile şarj regulatörünün çalışmasını durduracağım onun yerine 2 ve ya 3 tane 12 volt 50 wattlık spot ampulu yakacak yani çok rüzgar olduğunda yüke binecek ve rüzgar gülü daha kontrollü dönecek bunu zener diyot ve role yardımıyla yapabilirmiyim paintte filan bir basit devre çizebilirmisiniz zener devreye nasıl bağlanacak filan zener diyotla fazla çalışmadım tam anlamıyorum bir iki deneme yaptım patladı :)

musa-90 tarafından 21/Eyl/13 17:08 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı

Elektronikten anlayan müridler bir yardım edin bir noktada takıldım şimdi ben bunu aşırı rüzgarlı havalarda yani voltaj atıyorum 20 volta geldiğinde bir role ile şarj regulatörünün çalışmasını durduracağım onun yerine 2 ve ya 3 tane 12 volt 50 wattlık spot ampulu yakacak yani çok rüzgar olduğunda yüke binecek ve rüzgar gülü daha kontrollü dönecek bunu zener diyot ve role yardımıyla yapabilirmiyim paintte filan bir basit devre çizebilirmisiniz zener devreye nasıl bağlanacak filan zener diyotla fazla çalışmadım tam anlamıyorum bir iki deneme yaptım patladı :)

öncelikle tebrik ederim umuyorum bende bir sene içinde bir proje ile karşınıza çıkacağım şuan kosgeble cebelleşiyorum =D probleme gelirsek herkesin bi şekilde kafa yorduğu bir noktadasın, ya dişli çark sistemi falan yapacaksın ki değmez, ya otomatik voltaj ölçen ve ona göre akımı kanalize edip uygun devreye sokan bir elektronik kart yapacaksın ki bu da zor, kolay olanı ise mile bir bisiklet freni alacaksın frene basınca ip çekilir ve tekerlek balataların arasında sıkışır o şekilde mili balataların arasında alacaksın, rüzgar gülü milini bir borunun içinden geçireceksin içinde gidip gelebilecek, rüzgar baskı yaptıkca kanatlara çarpan basınç mili 1cm falan geri itecek, mil geri gidince 1 cm balata sıkılacak tabi arkasında yay olmalı milin yoksa kitlenir kalır =D 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

İyi olmuş, eline sağlık.

vatandaşa kafam girsin!..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

tebrik ederim hocam paylaşımlarının devamını dilerim :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

senin gibi herife bi şirket arka çıksın türkiyede elektrik sanayiinde devrim yapar. devletin yarı fiyatına satsa yine kara geçer alır yürür amk. helal olsun hocam.

Avukat/Hukukçu
Toplam Hit: 33356 Toplam Mesaj: 196