Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
HAZAR_HAN bunu yazdımusa-90 bunu yazdıHAZAR_HAN bunu yazdı
ellerine sağlık da ben bişeyi merak ettim bu saatte kaç watt üretiyor _?
Daha doğru düzgün ölçümlerini yapamadım yapınca bildiririm ...
Hocam ölçümlerden var mı bir haber ?
Ölçüler tamam hocam :) Tam veremicem ama rakam rüzgar hızına göre değişiyor. Rüzgar hızını ölçecek cihaz alamadım daha ama 200 watt ile 300 watt arası güçü var. Çok fazla gibi gözükmiyor ama bana yeterli..
Bu ne demek yani ?
200 watt için 12 volt 16 amper
300 watt için 12 volt 25 amper
Ortalama ün içerisinde hafif rüzgarlarda 50 ile 100 watt arası değişiyor. Oda 12 volt 8 amper eder 100 watta. Zaten akülerin dolması için bana 700 ma ile 1 amper arası gerekiyor gerisini yüklere gönderiyorum. 4 adet 7 amperlik aküm var toplamda bana şarj için 2.8 amper güç gerekiyor onuda karşılıyor sistem.
Geçen bir fırtına oldu kanatlardan biri koptu tekrar sağlamlaştırarak yenisini yaptım dün de aynı şekilde bir fırtına vardı bu sefer dayandı ve sağlalığını kanıtladı. Yük olarak 4 adet spot ampül kullanıyorum 4 * 50 watt = 200 watt bu ampüller bile dünkü rüzgarda pervaneyi yavaşlatmak için yetmiyordu bugün 2 tane daha alıcam yükü 300 watta çıkarıcam sanıyorum oda yetmiyecek gibi geliyor ama gerekirse 400 watta çıkarıcam test ede ede öğreniyorum.
Şimdi aküler tam dolunca otomatik olarak şebeke elektirğini keserek invertörü devreye sokan sistem yaptım onunla uğraşıyorum bakalılm çözebileçekmiyiz ?
http://www.tahribat.com/Forum-Aku-Sarj-Durumu-Ve-Role-Sorunu-186210/
-
Müridler dün gece felaket bir fırtına vardı ve rüzgar türbininin kanadının birini yine kopardı. Daha öncede kopmuştu bu sefer çok sağlam yaptım ama demek ki pvc den çok sağlam olmuyor. Artık metal yada saçtan yapmayı planlıyordum ama zamanım yok acaba bu tür ürünler satan bir mürid var mı bu forumda metal yada aliminyu gibi malzeme olabilir yeterki sağlam olsun. Biliyorsunuz kanat mevzusu çok hassas bir işçilik istiyor sürekli bu işi yapan satan adam lazım. Nette aradım düzgün bişey bulamadım.
-
hocam kıy paraya karbonfiber yaptılarım :D vardır nette :D bide aerodinamik açıdan ıyı tasarla
-
musa-90 bunu yazdıHAZAR_HAN bunu yazdımusa-90 bunu yazdıHAZAR_HAN bunu yazdı
ellerine sağlık da ben bişeyi merak ettim bu saatte kaç watt üretiyor _?
Daha doğru düzgün ölçümlerini yapamadım yapınca bildiririm ...
Hocam ölçümlerden var mı bir haber ?
Ölçüler tamam hocam :) Tam veremicem ama rakam rüzgar hızına göre değişiyor. Rüzgar hızını ölçecek cihaz alamadım daha ama 200 watt ile 300 watt arası güçü var. Çok fazla gibi gözükmiyor ama bana yeterli..
Bu ne demek yani ?
200 watt için 12 volt 16 amper
300 watt için 12 volt 25 amper
Ortalama ün içerisinde hafif rüzgarlarda 50 ile 100 watt arası değişiyor. Oda 12 volt 8 amper eder 100 watta. Zaten akülerin dolması için bana 700 ma ile 1 amper arası gerekiyor gerisini yüklere gönderiyorum. 4 adet 7 amperlik aküm var toplamda bana şarj için 2.8 amper güç gerekiyor onuda karşılıyor sistem.
Geçen bir fırtına oldu kanatlardan biri koptu tekrar sağlamlaştırarak yenisini yaptım dün de aynı şekilde bir fırtına vardı bu sefer dayandı ve sağlalığını kanıtladı. Yük olarak 4 adet spot ampül kullanıyorum 4 * 50 watt = 200 watt bu ampüller bile dünkü rüzgarda pervaneyi yavaşlatmak için yetmiyordu bugün 2 tane daha alıcam yükü 300 watta çıkarıcam sanıyorum oda yetmiyecek gibi geliyor ama gerekirse 400 watta çıkarıcam test ede ede öğreniyorum.
Şimdi aküler tam dolunca otomatik olarak şebeke elektirğini keserek invertörü devreye sokan sistem yaptım onunla uğraşıyorum bakalılm çözebileçekmiyiz ?
http://www.tahribat.com/Forum-Aku-Sarj-Durumu-Ve-Role-Sorunu-186210/
Valla hocam 200 watt çok iyi. Bana böyle bişey yeter de artar bile. ..
-
Helal olsun ellerine sağlık ben güneş enerjisi ile yaptım ama bu kadar büyük bir proje değil. 4 spot sadece 2 saat yanıyor
-
rüzgar hızını motorun dönen kısmına bitane devir sensörü monte et
sesörün uçları display ekrana bağla ekranda gösterir kaç devir döndüğü
display ekranın adı aklıma gelmiyor şu an onuda 12 voltla çalıştırabillir ve sonucu görebilirsin çok basit -
Valla hocam 200 watt çok iyi. Bana böyle bişey yeter de artar bile. ..
Sen onu bırak hocam her rüzgar seviyesi arttığında yeni şeyler keşfediyorum. Mesela dün gece (kanadın kırıldığı gece) rügüle edilmiş dc 35 voltu gördüm ve yavaşlatmak için 2 tane spot ampül yanıyordu ve yavaşlamadı. (Daha önceden 4 tane idi spot ampül biri patladı diğerini yanlışlıkla kırdım.) Üzerine doğrudan benim el yapımı invertörü bağladım üzerinede 240 watt yük taktım. Yemedi ve yavaşlamdı sonra kanadın birini kaybettik.
Kısacası dün fırtınada gücü 350 wattlara çıktı. yani 35 volt 10 amper .....
-
kaygusuz bunu yazdı
rüzgar hızını motorun dönen kısmına bitane devir sensörü monte et
sesörün uçları display ekrana bağla ekranda gösterir kaç devir döndüğü
display ekranın adı aklıma gelmiyor şu an onuda 12 voltla çalıştırabillir ve sonucu görebilirsin çok basitKanadın tamiratını yaptıktan sonra yapıcam öyle bişey şu bisikletler için dijital kilometre sayacı vardı, bisikletin jantına mıknatıs takılıyordu mıknatıs her sensörün önünden geçtikçe hesaplıyordu bundan alıp kullanamk aklıma geldi ama kabloyu uzatınca sıkıntı çıkarmı hocam benim rüzgar gülü ile ev arasında 10 metre var.
-
csr288 bunu yazdı
hocam kıy paraya karbonfiber yaptılarım :D vardır nette :D bide aerodinamik açıdan ıyı tasarla
Karbon fiber meselesini araştırdım hocam hep karşıma alta link attığım ürünler çıktı. Ben bir ara tv denk gelmişti adam polyester gibi recine filan sürerek bişeyler yapıyordu ama bulamadım dedim belki kaplarsam sağlam olur.
Bu ürün gösteriş mi acaba sağlamlık katar mı ?
-
hocam fiber yaparsan paratoner görevi görmez :)