folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum

Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

aslında bunu nehrin denize döküldüğü yerlerdeki gibi tam akıntı olan biyere sabitlesen ne döndürür ha :)

since 2005 // tbt
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bizim evin oralarda genelde pek rüzgarlı olur, bana versene bunu :) 

eline sağlık hocam :D :D

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

edit

EdepsizPenguen tarafından 21/Eyl/13 12:19 tarihinde düzenlenmiştir

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek
    TxT bunu yazdı

Eline sağlık hocam. Bende ki sadece pil şarj ediyor :P 

Güzel çalışma ama ufak çaplı benim ki daha güzel :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

depolayabiliyor musun?

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bychaos
    bychaos's avatar
    Erkek

Güneş enerjilisini beklerik :=)

İyi bir kalça sahibi olmanın, iyi bir kafa sahibi olmaktan daha fazla prim yaptığı bir ülkede, hiçbir şey daha ileriye gitmez. . Can Dündar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Laq3sre
    Laq3sre's avatar
    Erkek

Ellerine sağlık hocam tebrik ederim

''Demir tava gelir, Kömür biter... Akıl başa gelir, Ömür biter..."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı
    Mezantalac bunu yazdı

Hep aklımda olan işlerden birini yapmışsın Tebrikler benimde şu an tasarladığım bir fikir var mesela elektrikli bisikleti hiç sarja takmadan ve sarji bitmeden kullanmak

Ayrıntıları anlat fikrimizi sunalım ama bende çok uğraştım o mevzu ile ama işlem başarısız demek istediğim bilgilerimizi paylaşalım :)

İlk düşündüğüm de tek yönlü düşündüm olmayacağını kanaat getirdim ve düşüncemi değişik bir yönde kullandım bunun için ihtiyaç olan iki adet akü ve iki adet dinamo böylece birinci akülü kullanırken ikinci akü dolmaya başlayacak diğeri bosalinca küçük bir düğme vasıtası ile ikinci akuye geçilecek o bosalirken diğeri dolmaya başlayacak böylelikle sarj sonsuz donguye girecek ve hiç bitmemiş olacak

burada önemli olan şarj yapacak dinamonun güçlü olması güçlü olmalı ki diğeri bosalmadan sarji tamamlasin

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musa-90
    musa-90's avatar
    Erkek
    Mezantalac bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı
    Mezantalac bunu yazdı

Hep aklımda olan işlerden birini yapmışsın Tebrikler benimde şu an tasarladığım bir fikir var mesela elektrikli bisikleti hiç sarja takmadan ve sarji bitmeden kullanmak

Ayrıntıları anlat fikrimizi sunalım ama bende çok uğraştım o mevzu ile ama işlem başarısız demek istediğim bilgilerimizi paylaşalım :)

İlk düşündüğüm de tek yönlü düşündüm olmayacağını kanaat getirdim ve düşüncemi değişik bir yönde kullandım bunun için ihtiyaç olan iki adet akü ve iki adet dinamo böylece birinci akülü kullanırken ikinci akü dolmaya başlayacak diğeri bosalinca küçük bir düğme vasıtası ile ikinci akuye geçilecek o bosalirken diğeri dolmaya başlayacak böylelikle sarj sonsuz donguye girecek ve hiç bitmemiş olacak

burada önemli olan şarj yapacak dinamonun güçlü olması güçlü olmalı ki diğeri bosalmadan sarji tamamlasin

İşte bu teoride mantıklı geliyor insana ama uygulamada olmuyor. Şimdi aküleri boşaltmak için harcadığın süre ile doldurmak istediğin süre rasında dağlar var atıyorum 12 volt 7 amperlik bir aküyü 13.8 volt 700 miliamper ile şarj etmen gerekir. 700 miliamperin üstünde şaj ettiğinde akü bozulur.Buda bu aküyü 10 saatte sağlıklı bir şekilde doldurabilirsin  demek oluyor. Ama sen 12 volt 7 amperli bir aküyü 1 saattede boşaltabilirsin 10 saattede yani senin yapacagın bu sistemle sadece akülerin bitme süresini uzatırsın. Sonsuz bir döngü hiç bir zaman oluşmaz. Malesef üzgünüm ama böyle :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek
    musa-90 bunu yazdı
    Mezantalac bunu yazdı
    musa-90 bunu yazdı
    Mezantalac bunu yazdı

İşte bu teoride mantıklı geliyor insana ama uygulamada olmuyor. Şimdi aküleri boşaltmak için harcadığın süre ile doldurmak istediğin süre rasında dağlar var atıyorum 12 volt 7 amperlik bir aküyü 13.8 volt 700 miliamper ile şarj etmen gerekir. 700 miliamperin üstünde şaj ettiğinde akü bozulur.Buda bu aküyü 10 saatte sağlıklı bir şekilde doldurabilirsin  demek oluyor. Ama sen 12 volt 7 amperli bir aküyü 1 saattede boşaltabilirsin 10 saattede yani senin yapacagın bu sistemle sadece akülerin bitme süresini uzatırsın. Sonsuz bir döngü hiç bir zaman oluşmaz. Malesef üzgünüm ama böyle :)

Aslinda akuye bağlı bir durum başka bişi daha varda onu burda yazmam çünkü onun çalışabilirliginden eminim :D

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
Toplam Hit: 33335 Toplam Mesaj: 196