Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
çok işime yarayacak bu fikir.
-
balkon için ufak tefek sistemi anlamak adına bi tane yapacam yalnız buna uygun sessiz bi motor lazım 4*4 arabadan oyuncak arabadan motor çıkarıp yaptım bitane ama çok gürültülü dişliler acayip ses yaptı.
-
helal olsun..
-
musa-90 bunu yazdı
Hocam firma değilim ama bu kadar ilğiden sonra galiba şirket kurucam :) Hobi olarak uğraşıyorum yeteneğiniz ilğiniz varsa bence kendiniz yapmaya çalışın ama benim bildiğim bir öyle firma yok.
hocam türkiye'de üretken adamı, dış menşeili bazı gizli kaynaklar indirir. kendine dikkat edesin (:
bknz petrol araştırmalarındaki mühendislerimiz.
muaythaist tarafından 22/Eki/13 21:55 tarihinde düzenlenmiştir -
HeYeT bunu yazdı
balkon için ufak tefek sistemi anlamak adına bi tane yapacam yalnız buna uygun sessiz bi motor lazım 4*4 arabadan oyuncak arabadan motor çıkarıp yaptım bitane ama çok gürültülü dişliler acayip ses yaptı.
Hocam dişli sistemini, kayışlı sistemeleri boşver ses istemiyorsan birde tabi iyi bir tornacı değilsen dişli kayışlı sitemlerle başın çok ağrırır diye düşünüyorum.
Dünya artık bu e- bisikletlerdeki motorları kullanmaya başlıyor sanırım step motor deniyor. Gecenlerde İzmir'de carrefour gittim gözüme bir maket takıldı maket eski kayışlı motor sitemli çamaşır makinesinin karşılaştırması ile yeni geliştirilen bu e-bisikletlerde olan motorla direk kayış olmadan bağlanacak şekilde yapmış.
Eski sistem yani kayışlı sistem sallanıyor ve ses yapıyor.
Ama yeni step motorlu sistemde ne ses ne sallantı var.
Bizim sistemde aynı buna benziyor...
http://www.youtube.com/watch?v=wA61OWMhoGU
http://www.youtube.com/watch?v=V5pJvcYPZKQ
musa-90 tarafından 23/Eki/13 11:16 tarihinde düzenlenmiştir -
musa-90 bunu yazdıHAZAR_HAN bunu yazdı
ellerine sağlık da ben bişeyi merak ettim bu saatte kaç watt üretiyor _?
Daha doğru düzgün ölçümlerini yapamadım yapınca bildiririm ...
Hocam ölçümlerden var mı bir haber ?
-
Helal olsun başarılı
-
konuyu hortlattımmı bilmem ama emek vermek güzel birde oraya bir rüzgar hızını ölçen bi alet koy istatistik tutarsın sağlam olabilir hatta birde gsm modem li kart yaptınmı üzerine direği indirmeden verileri alırsın rüzgar hızı çıkış gücü vs :D sağlam olabilir
-
gerçekten işe yarar
-
İşler bir rayına otursun deneyeceğim bunun küçük ölçeklisini. İyi fikir.