Rüzgar Jeneratörü Yaptım Elektriğe Elektrik Demiyorum
-
Hocam bide buna bisikletin mekanizmasıyla çark sistemi yapsan rüzgar olmadığı zaman kendin çevirsen. Böyle bişey mümkün mü?
-
BalTurk bunu yazdı
Hocam bide buna bisikletin mekanizmasıyla çark sistemi yapsan rüzgar olmadığı zaman kendin çevirsen. Böyle bişey mümkün mü?
Yakinda akar su varsa olur ama pervaneye buyuk disli dinamoya da olabildigince kucuk bir disli takarak dunya kadar elektrik ureteblirsin :)
-
bunun için kullandığın dinamo çok basit zamanla o dinamodaki bakır teller ısınır ve tahribat oluşur.
kaygusuz tarafından 20/Eyl/13 21:39 tarihinde düzenlenmiştir
bunun için güçlü alternatör gerekir.
2 bin devirde 12 volt elde edebildiğim alternatör yaptım.
yalnız bunun hesaplamalarını yapmanız gerekir.
ankuş sayısı bobin sarım sayısı frekans ve voltajdan çok kaç amper sonuç alabiliyoruz.
bu arada tebrikler -
süper olmuş hocam. ellerine sağlık
-
Çizim lazım olacak bunun aynısından gördüm ama adamlar mıknatıslı olanı yapmışlar sonsuz enerji misali rüzgarlı zamanlarda mıknatısı çekip buna dönüş yapıyorlar güzel eline sağlık..
-
YasamaK bunu yazdı
Çizim lazım olacak bunun aynısından gördüm ama adamlar mıknatıslı olanı yapmışlar sonsuz enerji misali rüzgarlı zamanlarda mıknatısı çekip buna dönüş yapıyorlar güzel eline sağlık..
çünkü onların kullandığı mıknatısın gaus miktarı yüksek
-
tebrik ederim çalışmanda muvaffak olmuşsun
-
Helal olsun ya gerçekten hayranlık duydum
-
Helal olsun merakla takip ediyorum :)
-
Kanat kesimlerini soranlar oluyor 160 lık pvc boruyu şu şekilde kestikmi kanat ortaya çıkıyor.