Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?
-
ağzında ciklet, altında babasının aldığı araba ile takılan, en pahalı amerikan sigarasını tüttüren, kıyafetlerini gene özellikle yabancı mağazalardan temin eden, ama yeri gelince mangalda kül bırakmayan sosyalist, devrimci v.s. alayına kıl oluyorum.
önemli olan adam olcak yanar döner olmucak, ağzından çıkan laf götünden çıkmıcak, kaşı gözü farklı oynamıcak eğer adam gibi adamsa benim için fark yapmaz ha komünist olmuş ha putperest olmuş ha faşist ha sosyalist devrimci olmuş orası o adamı bağlar onun görüşüdür.
kısaca ben adamın görüşüne bakmam insanlığına bakarım.
-
Yurtsever Cephenin destekledigi akim ise koy g.tune gitsin memleketine ...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Peki Nowalgin hoca, bu yasanmisliklarin orani nedir gunumuzde ? Soruna bakmak ve gormek gereklidir bence.Bir insan kanserdir ve ayni zamanda parmaginin ucunda kucuk bir yara cikmistir.Doktor parmaginizin ucundaki yarayi gorup , kanseri goremezse o hasta iyilesemez.Iste bugun Turkiye'nin ana sorunu nedir bunun analizi dogru yapilamadigi icin sosyalist akimlarin mucadeleleri hep havada kaliyor.
-----------------------------Dediğin gibi bakmak ve görmek gereklidir. Ama bakmak vardır bir de görmek vardır. İnsanların tepkilerini başka yerlerde sömürüyor bu düzen ve işkencede katledilene, sokakta vurulana duyarsız bırakıyor. Görmüyor, görmek istemiyor.
Bu ülkede faşizm parmak yarası değildir. Kanayan yara hiç değildir. Faşizm kanserli hücrelerin ta kendisidir.. Sen komprodor uşaklarının tasfiyesinden bahsediyosun ama bu mahlukların faşizmden beslendiğini de unutuyorsun. Emperyalizmi çözmek için ilk önce faşizmle mücadele gereklidir.
-
Esitligi, insanin kodlamasindan kaynaklanan sinif farkliliklarini yok etmeyi kendince yeryüzünde arama gayretindeki topluluk.. bir ütopya, feodalizmde toprak sahibine, kapitalizmde patrona bas kaldirma icgüdüsünün ideolojilesmis hali.. halbuki Yüce ALLAH sermayeyi, birbirine is gördürmeyi, hatta hala kurum olarak köleliligi kiminin kimine mülkce üstün kilinmasini hos görmüsken bu densizlik bu kibir nedir niyedir, inanmamak midir, o halde saygi duyariz.. Ama inaniyorsaniz bu yahudi isi fitneden uzak durun, kendisi sinsice dinini ve kanini koruyacakken tüm dinleri ve milletleri yok etmek icin bir esitlik romantizminden baska hic bir rüzgarin estiremeyecegi firtinayi estirmek meselesidir sosyalizm.. insan dogustan acgözlü, ancak kendisi icin calisinca tam verim veren, dogadaki güclünün gücsüzü ezme kanununu akil sahibi oldugu halde hala uygulayan bir canlidir, bostur bu romantizm.. zaten sol diye bir sey cikti beri, sol elimi kullanamaz oldum..
hade var mi bana meydan okuyan.. :)
-
solun kalesi olarak tabir edilen bir okulda sola nasıl bakılıyorsa bende öyle bakıyorum.. bizede nasıl baktıklarını siz düşünün artık.. çok lafa gerek yok zaten..
-
öncelikle fivestar ın yazdıklarına tamamen katılıyorum....
sonra bazı arkadaşlar var sürekli dillerinde George Orwell dan "1984",,,ben onlara önce hayvanlar çiftliğini okuyun diyorum..
halk arasında bir söz vardır tek yol devrim, çift yol kavşak, solcular yavşak...sanırım burdaki sol ecevit solu değildir,
burdaki sol, henüz çizgisini oturmamış chp soludur, shp soludur, bazılarınca sol kabul edilen pkk, dtp türevleri soludur,
sosyalist devrimciler, okulda gözlemlediklerim , eleman üniversiteye gelir boş beleş köyden indim şehre eline iki kitap verirler, düşüncelerine değer veriliyor imajı verirler, bak eziliyoruz , bak sömürülüyoruz , 2 de hatun buldu mu ortamda tamam en kral solcu olur...ya gördüğüm şu bunlardan bi zikim olmaz...
en sık rastladığım olay , yemek yiyorum yemekhanede
-----( sosyalist devrimci genç: hükümetin icraatından, şunu şunu yaptığından haberin var mı, ordu şöyle yaptı haberin var mı, şu şunu yaptı haberin var mı,,,
----bir de muhabbetin içine girersen beynini ziker...sanki gündemi sadece onlar takip ediyor bizim beynimiz yok....
-----söylemler aynıdır ama öncelikle bu sosyalist devrimci gençler neden bu kadar ayrı gruplara bölünür,, herkesi toplamayın ama hem birlik kuralım hem ayrı takılalım ,, gün geçmiyor ki yeni bir oluşum...alfabede harf kalmadı...
ya, biz neyin ne olduğunu lise yıllarında kitaplar devirerek arkadaşlarla tartışarak az çok öğrendik...bir tane dara ağacında 3 fidan, kıçımın kenarının solcuları, 2 tane dergiyi okuyan bebe bana hayatı öğreticek...
bunlara sorsan, herkesin işi olsun, vergiler, adalet,sosyal güvence , bedava eğitim, sağlık hizmeti...bunları vatandaş olarak ben de istiyorum,,,
-
DHKC - DHKP-C - TKP - DTP - ÖDP - PKK - MLKP ==> Bu oluşumları, bu sitedeki solculardan gerçek solcu olarak nitendiren var mı acaba merak ettim???
-
anisiz59 bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle fivestar ın yazdıklarına tamamen katılıyorum....
sonra bazı arkadaşlar var sürekli dillerinde George Orwell dan "1984",,,ben onlara önce hayvanlar çiftliğini okuyun diyorum..
halk arasında bir söz vardır tek yol devrim, çift yol kavşak, solcular yavşak...sanırım burdaki sol ecevit solu değildir,
burdaki sol, henüz çizgisini oturmamış chp soludur, shp soludur, bazılarınca sol kabul edilen pkk, dtp türevleri soludur,
sosyalist devrimciler, okulda gözlemlediklerim , eleman üniversiteye gelir boş beleş köyden indim şehre eline iki kitap verirler, düşüncelerine değer veriliyor imajı verirler, bak eziliyoruz , bak sömürülüyoruz , 2 de hatun buldu mu ortamda tamam en kral solcu olur...ya gördüğüm şu bunlardan bi zikim olmaz...
en sık rastladığım olay , yemek yiyorum yemekhanede
-----( sosyalist devrimci genç: hükümetin icraatından, şunu şunu yaptığından haberin var mı, ordu şöyle yaptı haberin var mı, şu şunu yaptı haberin var mı,,,
----bir de muhabbetin içine girersen beynini ziker...sanki gündemi sadece onlar takip ediyor bizim beynimiz yok....
-----söylemler aynıdır ama öncelikle bu sosyalist devrimci gençler neden bu kadar ayrı gruplara bölünür,, herkesi toplamayın ama hem birlik kuralım hem ayrı takılalım ,, gün geçmiyor ki yeni bir oluşum...alfabede harf kalmadı...
ya, biz neyin ne olduğunu lise yıllarında kitaplar devirerek arkadaşlarla tartışarak az çok öğrendik...bir tane dara ağacında 3 fidan, kıçımın kenarının solcuları, 2 tane dergiyi okuyan bebe bana hayatı öğreticek...
bunlara sorsan, herkesin işi olsun, vergiler, adalet,sosyal güvence , bedava eğitim, sağlık hizmeti...bunları vatandaş olarak ben de istiyorum,,,
Öncelikle;Bir tane dar ağacında 3 fidan dediğin ölümsüz kahramanlardır...
Kıçımın kenarı dediğin sosyalist devrimciler çoğu kişinin olamayacağı kadar adamdır.
2 tane dergi okuyan bebe dediğin sosyalistler,Hayatında eline kırmızı başlıklı kızdan başka kitap almamış herkes'den daha hayırlıdır...
Bunlar diye işaret ettiğin bizler ise,Sosyalizmi destekleyen...bir ideolojiye sahip vatandaşlarınız.
-
gercekten devrimci gorusu benimsemis kulturuyle hayat tarziyla yasayan insanlari ayiriyorum.zaten bu tarz insanlar karsit goruslu dahi olsa oturup konusulcak tartisilabilcek o sohbetten yada arkadaslikdan zevk alinacak insanlardir.ama su icip icip icki masalarinda devrim yapan,isimlernden baska bi halt bilmedikleri,inanclari icin mucadele etmis kisilerin adlarini sarhos agizlarda nara yapanlardan,devrimciligi haki yesil parkalar giyip haftalarca dus almadan kokarca gibi gezmek sananlardan,esek kadar che kolyeleriyle ortada gezip devrimcilik oynayan sekilcilerden sonrada siviller beni izliyo die hava yaratiyo sanip kendileri uydurup kendileri inananlardan tiksiniyorum ve nefrettt ediyorum.
-
Potansiyel_Virus bunu yazdı:
gercekten devrimci gorusu benimsemis kulturuyle hayat tarziyla yasayan insanlari ayiriyorum.zaten bu tarz insanlar karsit goruslu dahi olsa oturup konusulcak tartisilabilcek o sohbetten yada arkadaslikdan zevk alinacak insanlardir.ama su icip icip icki masalarinda devrim yapan,isimlernden baska bi halt bilmedikleri,inanclari icin mucadele etmis kisilerin adlarini sarhos agizlarda nara yapanlardan,devrimciligi haki yesil parkalar giyip haftalarca dus almadan kokarca gibi gezmek sananlardan,esek kadar che kolyeleriyle ortada gezip devrimcilik oynayan sekilcilerden sonrada siviller beni izliyo die hava yaratiyo sanip kendileri uydurup kendileri inananlardan tiksiniyorum ve nefrettt ediyorum.
İşte bu :)