Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?
-
80 milyon vatandaş tek bir cumhuriyeti bilmeli Mustafa kemalin kurduğu "Türkiye Cumhuriyeti" başka takıya gerek yok o kavrama düzgün birekonomiye sahip Türkiye cuhuriyetinde herşey yoluna girecektir bu rejim değiştirerek olmaz Türkiye cumhuriyeti için çok kan döktü çok can verdi bu millet ama sosyalizm ve komunizm gibi ütopyalar için kılını kıırtatmaz Türkiyede ki bu nu destekleyenpartilern aldığı oy oranı ortada başka söze erek yok
-
Devrim parlementoyla olmaz zaten. bilmem hangi komünist partisinin aldığı oyla insanların ne istediğini bilemezsin. ki başa gelirlerse de akp den chp den ne farkları olur o da muamma (:
Merak etme 80 milyon da biliyor türkiye cumhuriyetini. 2 kelime zor değil "Türkiye Cumhuriyeti" bu bahsettiğin literatürde bilinen devlet ismi oalrak geçer. Ki değişmesini istediğim bu ülkenin adı değil ekonomik sistemidir.
Türkiye Cumhuriyeti diye bir ekonomik sistem de duymadım.
Ayrıca bu insanlar kıllarını sosyalizm ya da komünizm için değil ekmek parası ve emek hakkı için kıpırtadacaklardır. Ve bu zaman alacaktır, kapitalizm vahşetini gördükten sonra.
Sanki herşey bir anda ve aynı günde olacak havasındasınız nasıl bir hayal gücüdür anlamıyorum
-
67' batı tarafından bakıyorum
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------Devrim parlementoyla olmaz zaten. bilmem hangi komünist partisinin aldığı oyla insanların ne istediğini bilemezsin. ki başa gelirlerse de akp den chp den ne farkları olur o da muamma (:
Merak etme 80 milyon da biliyor türkiye cumhuriyetini. 2 kelime zor değil "Türkiye Cumhuriyeti" bu bahsettiğin literatürde bilinen devlet ismi oalrak geçer. Ki değişmesini istediğim bu ülkenin adı değil ekonomik sistemidir.
Türkiye Cumhuriyeti diye bir ekonomik sistem de duymadım.
Ayrıca bu insanlar kıllarını sosyalizm ya da komünizm için değil ekmek parası ve emek hakkı için kıpırtadacaklardır. Ve bu zaman alacaktır, kapitalizm vahşetini gördükten sonra.
Sanki herşey bir anda ve aynı günde olacak havasındasınız nasıl bir hayal gücüdür anlamıyorum
-----------------------------kapitalizm dede kapitalizm vahşileşmediği sürece bu ülkede güzel düzenlemek yapılarak düzenlenenbilir zamanında işçi hakları sendikalarnasıl kuruldu ecevit sağolsun bugün işçilerinbirçok hakı varsa ecevite borçlular ta ozamandan birlik lup ne güzel herkes hakkını tas tamam alıyordu zamanında mevcut düzen değişmemişti mesla mevcut düzendede Atatürkün yaptığı kalkınma planı gibi çok güzel planlar yapılıp hem ülke geliştirilip hemde vatandaşların hakları savunulabilir bakıldığındaçok zorgibigörünmüyor inan sosyalist ve komunist rejim hayalinden daha kolay şeyler bunlar yapılmamış şeyler değil yine yapılabilir bize bunların zor olduğunu siyaset üzerinden çıkar sağlamak isteyen insanlar zor gibi gösterdiği için zor görüyoruz aslında kolay olduğunu bilseler osiyasetçiler nerden ekmek yiyecek devrim yapıldıktan sonrakisüreçte çok öenmşi örneler vermişsin kübada kadınalr para için fahiişelik yapıyor rusyada kızılordu zamanında mafyalara az hizmet etmedi bumu eşitlik kavramı devrimden sonraülkelerin sana uygulayacağı ambargoyu hesap edebildinmi bu ülkenin bankalarında sıcak para yatıyor borsasında bu herifler hisselerini paralarını birden çekerse anamız ağlar ki bu adamsenin devrim hazırlığında yapar bunu herey elinde patlar bizim herşeymiz var işte yaparız ederi çok zor çook şuan elimizn altında bilgisayar bile yabancıların taribat.com kun serveri bile avrupada nedentürkdeğil Çünkü türkiyedeki hostlardanda teknolojidende bir bok olmaz iyisin yaparız demeyin yapamayızölebirelimi kolumuz bağlıki
-
devrimı atatürk yaptı zaten baska devrime gerek yok simdi devrim olursa 30 sene oncesine gideriz ki zaten 1 avuc insan devrim yapamaz:D ---- NE FASİZİM NE SOSYALİZİM - KRALSIN ERTİZİM:d
-
adı 1923 yılında'da Türkiye Cumhuriyetiydi, bugünde Türkiye Cumhuriyeti diye, değişen bir isim yok diye, insanlar o günün rejimiyle bugünün rejimini bir sanıyor ve devrim mevzusuna Atatürk'ün rejimini kimse deviremez tarzında cahilane bir tavırla yaklaşıyorlar.
bugüne kadar ülkemizde devrim yapmaya çalışan insanların, devrimi ne yönde yapmak istediği konusuna falan değinmiyorum.kendilerine tabiki saygım var, çünkü inandıkları şey uğruna ölmüşler.ama konumuz bu insanlar ve yapmaya çalıştıkları devrim değil.benim dikkat çekmek istediğim konu insanların devrime bakış açısı.
yukarda da söylediğim gibi, isim değişmedi diye, yönetim şekli değişmedi diye o günle bugünü bir sanan insanları ben tarih bilgisinden yoksun olarak nitelendiriyorum.çünkü Atatürk'ün nasıl bir ülke istediğini bilmek için tarih bilgisi şart.o zamanlar ne dediğini, ne yaptığını ve bu yaptıklarının neye yorulması gerektiğini bilmek lazım.ben bu detaylarada girmeyeceğim.ama size sadece şunu söyleyeceğim :
rejimimizi Atatürk'ün eseri sanıyorsunuz ya ! yanılıyorsunuz... -
neyi deviriyoruz ? hali hazırda devirilcek bi ülke varsa devirelim. ama bu ülke türkiye ise önce benimkini devirmeniz lazım :)
-
sosyalizmin fikirlerini kim benimsemez fakat ütopya gerçekleşebilmesi imkansız keşke olsa ama olmayacak birşey içinde koşturulmazki? dünya üzerinde hep çıkarını düşünen insanlar var, var olmayada devam edecek.
-
kominist=devrimci
gibi olan bir ülküde yaşıyoruz millet geziyor ben devrimci yim ben devrimciyim devrimci ne demek? ne yenililik getireceksin memlekete ne devrimi yapacaksın?(ben devrimciiym diyen arkadaşlardan cvp bekliyorum) ben koministim diyen arkadaşların amacı bu toplumdaki sınıf kavramını kaldırmak herkesin eşit olması vsvsvs
şimdi burada altını çizdiğim 17. yüzyıl avrupasında kaldı (yok asiler soylular köylüler işçiler gibi sınıfları diyorum) he şimdi ise ne var şimdide üst kesim alt kesim var
şimdi ben 20-25 sen okuyorum ardından 10 sene çalışıyorum ve bir cahille okumamşla aynı itibarımı göreceğim saçma değilmi sizce bu şimdi diyeceksiniz imkanlar nah imkanlar size gerçek bir örnek vereyim bir ingiliz çocuk(5 parasız) işe başlıyor bir matbaa da getir götür işlerine bakıyor sonra kitapların ciltlendiği yerde çalışmaya başlıyor kitapları okumaya başlıyor ve ustası bunu görüyor ama bu arzusuna ses çıkarmıyor ona mümkün olduğunca yardım ediyor.sonra çeşitli fen bilgisi hocalarının gösterilerine katılıyor(gösteri diyorum çünkü ozaman bilim zengin ve soylu kişilerrin bir hobi halindeydi yani devrimci arkadaşların sevmediği)(düşük kesime hitap ediyor) sonra burada tuttuğu notları güzelce ciltliyor arayı geçiyorum uzadıkça uzayacak .......sonra bir gün evinin kapısı çalıyor ve kraliyetten bir uşak elinde kitabı ve içinde 4 tande kağıt parçası o 4 kağıt parçası ne ozaman en ünlü fen hocasının gösterisine 4 bilet vsvsvsvsvs geeeneee geçiyorum bu eleman kendini geliştirmeye hırsla devam ediyor ve sonuç kraliyet enstitüsü başkanlığı bu adam kim biliyormusun faraday şuan kullandığımız bilgisayarı izlediğimiz tv yi borçlu olduğumuz adam bilimde DEVRİM yaratan bir adam ve bu adam en alt kesimden en üst kesime bir çıkış öyküsü
bilmem anlata bildim mi
kısacası öle kominist arkadaşlara diyorum
3 kuruşa 5 köfte olmaz.
-
İşi gücü olmayan adamların oluşturduğu bi saçmalık.
Mazoşist olsalar gerek polis jhopuna bayılıyolar :)
Bazı şeylerin değişmesi lazım derler hep kalıp laflarıdır onun dışında bi numaraları yok sittin senedir uğraşırlar adam yerine koyan yok :) pkk lı dövülmez bunlar dövülür eylemlerde onlar kadar değeriniz yok diyor devlet ama yüzsüzlük almış yürümüş bunlarda :)
Ha bide kendine bi güven var hep tartışalım edelim falan dedik ya boş adamlar zaman bol :)
-------
atatürkten sonra bi devfrim yapıldı oda araba :D abim dedi bana dedi:D