folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?

Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    IsLaMiC_ForCe bunu yazdı:
    -----------------------------

Esitligi, insanin kodlamasindan kaynaklanan sinif farkliliklarini yok etmeyi kendince yeryüzünde arama gayretindeki topluluk.. bir ütopya, feodalizmde toprak sahibine, kapitalizmde patrona bas kaldirma icgüdüsünün ideolojilesmis hali.. halbuki Yüce ALLAH sermayeyi, birbirine is gördürmeyi, hatta hala kurum olarak köleliligi kiminin kimine mülkce üstün kilinmasini hos görmüsken bu densizlik bu kibir nedir niyedir, inanmamak midir, o halde saygi duyariz.. Ama inaniyorsaniz bu yahudi isi fitneden uzak durun, kendisi sinsice dinini ve kanini koruyacakken tüm dinleri ve milletleri yok etmek icin bir esitlik romantizminden baska hic bir rüzgarin estiremeyecegi firtinayi estirmek meselesidir sosyalizm.. insan dogustan acgözlü, ancak kendisi icin calisinca tam verim veren, dogadaki güclünün gücsüzü ezme kanununu akil sahibi oldugu halde hala uygulayan bir canlidir, bostur bu romantizm.. zaten sol diye bir sey cikti beri, sol elimi kullanamaz oldum..

hade var mi bana meydan okuyan.. :)

Insanın kodlarında daha biçok farklı özellikte vardır fakat Tanrı bunların birçoğunu yapmamızı istemiyor. Gene bize iş gördürmek isteyen Tanrı bizi sermayeyle ödüllendirmeyip daha farklı mutluluklardan bahsediyor. Demek ki Tanrı katındaki sermaye Dünyadaki sermayelerden farklı.

Allah ın adaletini inanıyorum ki birçok kişi çözemez, göremez. Fetva verip karalamaktansa farklı açılardan değerlendirmek lazım.

Ayrıca Yahudilerin devleti İsraile bakarsan ne kadar sosyalist bir yapıda olduklarını görebilirsin.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

6.yy'daki toplumsal konjonktürde, kadinin siyahinin, kölenin bir meta, oligarşinin dini, dinin oligarşiyi besledigi o ortamda, birilerinin -madem Muhammed esitlik ve adalet icin cikmis ortaya, son din evrensel ve ilerici o kadar, getirseydi o an sinifsiz toplumu fakir fukara edebiyati yapacagina- diyenler varsa eger, insan toplumunun biyolojik oldugu gibi sosyolojik olarak da bir evrim gecirdigini, ve gecirmesi GEREKTIGINI, bizzat bunu kozadaki kelebegi yaratan, big bang ile yasami milyarlara yayan Yaraticinin yaratma sanati ve sistemi oldugunu idrak edemeyenlerin budalalik ettikleri gibi, mevcut kapitalist sistemin gerek bir önceki feodal düzendeki gibi dini, ruhban sinifini kontrolü altina alip, tüm dinamizmi haksizliga, esitsizlige ve adaletsizlige karsi cikmak mazlumdan ezilenden yana olmak, adil bir toplum yaratmak olan ilahi dini, kendi cikarlari dogrultusunda, sömürüsünü ve adaletsizligini -bu dünyada var sürün yasasin ahiret- ve -rizkimiz buymus artik şükür- kavramlariyla kusatmis oldugunu görmeden, bizzat kitleleri afyon niyetine ayarinda tutup verdigi bir olgu oldugunun farkinda olmadan, mevcut sömürü sistemini dinin mesrulastirdigi, ilahi kanunun böyle öngördügü(!) bir kavram gibi görerek, -Allahsiz komünistlerin adaletindense inancli kapitalistlerin dünyasini- sindirmek de ayni sekilde bir budalaliktan baska bir sey degildir..

Sistemin egemenleri her zaman kitleleri uyusturacak degerleri iyi kullanmasini bilmislerdir.. Din bunlarin basinda gelir.. Hz Muhammed, Mekkede davasina basladigi zaman, mevcut toplumunun sadece yapisina degil dinine de bas kaldiriyordu, cünkü ikisi icice gecmis birbirini tamamlayan degerlerdi.. Atalarinin sözde monoteist zamanla politeistlesmis sirke bulanmis dinine tapan bu toplum, bunu yapmaya devam ettigi sürece put ticaretinden sermayesine sermaye katan mekke oligarsisi elbette mekkeli müsrikleri medinede toplanmis müslümanlarin üstüne salarken aslinda elbette dertleri atalarinin dini degildi, bu sömürü düzenini kutsal degerlerle öyle kutsallastirmislardi ki herkes kördü, mutluydu, yani afyonluydu(!), o kutsal degerler ugruna ölme derdini mekkeli inanmis halk tabakasi edinmisti, edindiren de yine sömüren sinifti.. ortacagda feodalite, cagimizda kapitalizmin yaptigi gibi..

Insanin sosyolojik evriminde gözlemleyebilecegimiz gibi, kendi caginda devrimci dinamikler tasiyan her düsünce, insanin ulasacagi nihai sinifsiz esit düzene dogru atilmis koca bir adimdir, görevini tamamlar ve sonraki doguracagi devrime birakir, her devrim mutlaka bir devrime gebedir, ama burada Islamin tek statükocu yanı, ne kadar zaman gecerse gecsin hic degismeyen hep ayni kalan insanin vicdaniydi, onda yapilacak tek devrim vicdan ve fitrat olgusunu hatirlatmakti.

Islam bunlari kaybetmis insanlara bir hatirlatici olarak ahlak ve vicdan degerlerini hatirlatti ve ilerisi gerisi devrimi olmayan bu ruhsal ihtilalin üstünü kapatti, sosyo-ekonomik evrimin ise degil, o bizzat Yaraticinin kanunuydu, öyle ya, din adamini degil dini suclayan mukallit arkadaslara sunu hatirlatmak isterim, feodal toplumun din adami burjuvazi devrimine karsi cikmisken, burjuvazi düzeni oturdugunda bu sefer statükosunu devam ettirmek ve sisteme uyum saglamak icin yine niye kapitalizminde silahsoru gibi davranmisti, sorun din olgusunun kendisinde mi, yoksa dini temsil ettigini söyleyenlerin midir o halde? Sömürülen sadece halk yiginlari miydi, yoksa dinde sömürülmemis miydi.. Bu soruya cevab buldugumuz an sömürünün sebebinin din degil dini de sömüren ruhban sinifinin oldugu asikar olacaktir..

Millet kavrami daha olusmamisken bile yerine irk varken, Islam ne demistir, sinifsiz toplum isteyen, mesele esitlik emek kardeslik iken insani insana irki irka kirdiran zihniyete dur diyen ayni seyleri isteyen Islamdan ne istiyor? Burjuvazi sinifinin yeni dünya düzeninde sistemin islemesi icin yarattigi, bugün milyonlarin ugruna öldükleri millet kavramini kapitalizme karsi yok sayan sosyalizm ve islamdan baska hangisidir?

Kendi caginda siyah adamin köle olarak kol gücünü sömüren beyaz efendisini kendi önünde diz cöktüren bir felsefenin, hic mi göreceli olarak bir devrimci dinamizmi yoktur? Üretim araclarinin insanin kendi kendini bulmasi serüveninde elden ele gectigi bir dünyada, dinamikleri caglarinda yaptiklariyla mi, yoksa son zincir olup olmadiklariyla mi degerlendirmeli?

Sahi dinin bizi ilk homosapiens olarak tanistirdigi adem ile havva avci-toplayici bir yasam sürerken neden -yasasin canlilarin kardesligi, yasasin sinifsiz esit toplum- diye bagirmamis ve acliktan ölerek ilk devrim sehidi olmamistir, dogru ya o zaman din ve onun ALLAH'i sömürüden yana midir? Bunun gibi bir cok ironi 1400 yil önce gelen Kurana inanan bir insandan Marx'a ayetlerle ekonomik tezlerini cökertecek cevaplar vermesini bekleyen bir insanin ironisi gibidir..

Mesele esitlik, hak adalet ve insanin insani sömürmedigi bir düzense, Islam buna evet demektedir.. 6.yyda söylediklerini o zaman icin anlamak, bugün icin ise sagladigi esneklik kadar yorumlamak gerekir.. Islamda ihtiyacindan fazlasini hakkin saymamak, ihtiyac sahibiyle paylasmak, hep birlikte barisa adalete esitlige yol tutun buyrugunu Marx'tan Leninden bin küsür yil önce Elçisi araciligiyla buyurmak, kimin hazmedemedigi bir sey ise bu sinifsiz esit toplumu tekeline alma gayesinden baska bir sey degildir o halde..

Din gibi bir olguyu, bu mücadelenin disina itmek demek, sömüren sinifin, dün feodalite bugün kapitalizmin kucagina itmek demektir.. Cünkü bu dinamizmi sen sömürülen siniflar icin yorumlamazsan sömüren sinif bunu yapacaktir, tarih boyunca olan da budur.. Yakin cagda bir kisim dine kökten karsit sosyalistler bu yüzden genis kitlelere ulasmak yolunda kayib vermislerdir..

Islamin sosyalizmle bir alip verecegi yoktur, Islam zaten kimseyi tinlamaz, o Evrenlerin Yaraticisinin kanunudur, sadece bir seylere olur ya da olmaz verir.. Herseyin O'na ve kanunlarina dönecegine emin olacak kadar iddialidir.. Inanan bir insan icin, sosyalist olurken ya da kapitalist olurken nasil ayni zamanda müslüman kalabilirim, mesele bundan ibarettir..

Ben artik günümüz sartlarinda, holdinglerde ya da üsküdar tepelerinin en lüks dairelerinde oturup bunu ALLAH'in bir lütfu olarak görüp, kendisinin zenginligine zenginlik katarken ayda bir verdigi sadaka, yilda bir verdigi zekatla -müslümanim hamdolsun daha ne yapayim- deyip vicdan oksamaktansa, ürettigim kadarini verebilip ihtiyac duydugum kadarini aldigim adil esit bir ekonomik düzende -seneye ne kadar para kazanabilirim- yerine -bu sene topluma ne verdim- düsüncesiyle mesgul olacagim bir düzende yasamayi tercih ederim.. Zekat, kazanilmis hakkin pay sahibine hakkinin iade verilmesiyse, buna ihtiyac bile duyulmayan bir sistemden ALLAH'in daha memnun olacagini düsünüyorum..

Bugün kapitalizm, acligin, sömürünün, savaslarin, ticarete bile dönüsmüs ahlaksizligin, sonsuz tüketim saplantisinin, egonun, insani degerlerden öte dogadaki hayvani icgüdülerle hayatta kalma savasi vermek zorunda birakilmanin, gelir adaletsizliginin, kisacasi din figüründeki NEFSIN, kötülük sembolü ŞEYTANIN düzenidir.. Insanin insanligini unutup yerine gecici dünya heveslerinin pesinde kosmanin bir sistem, bir şart, bir hayatta kalma mücadelesine dönüştürüldügü düzenin ta kendisidir..

Bir müslüman olarak tek gereken, ne kadar iyi müslüman oldugunuz ya da olmadiginizdir, iyi bir müslüman olarak kaldiginiz birincil felsefenizi cignemediginiz sürece milliyetci veya kapitalist de olabilir, enternasyonel veya sosyalist de olabilirsiniz, ama ben sosyalist olmayi tercih ediyorum, bunu yaparken iyi bir müslüman olarak da dogru safta yer aldigima inanarak..

Her geçen zaman olgunlasan insan, aslinda esitlik ve adalet anlayisinin ayni kaynaktan, Yaraticidan ve Onu bu fitratta yarattigi insanoglundan gelecegini anlayacak, ve gökten inen ile yerde bitenin anlamsiz mücadelesi yerine birbirini tamamlayan iki olgu oldugunu görecek..

Sorun, hep din degil, dini egemen siniflarin kontrolüne almis ruhban sinifi olmustur, ne insanoglundaki Tanri inancinin sonu gelir, ne de ilahi olmayan esitlik ve adalet arama icgüdüsü.. Bu iyi idrak edildiginde birbirini tamamlayan bu maddi ve manevi anlayis, insanligin kendini bulma evriminde iste o son halka olacak ve insan kendi cennetini yeryüzünde böyle yaratacaktir.. Insanin sosyal adalet arayisinin artik nihayete erdigi an, ruhsal görevi olan Yaraticiyi bulma arayisinin varligini  tam olarak daha iyi idrak edecegi an olacaktir..

Bence müslümanlikta ölene kadar israr etmeye niyetli biri olarak, kapitalizmin canli cansiz herseyi tükettigi bir sürecte, diyorum ki; sosyalizmde israr, insanlikta isrardir..

"ALLAH, kuluna yetmez mi?" Zümer/36
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    Üstad haykıra haykıra geri dönmüş. -izm'ler, mizmler bir tarafa da, şu yorumunu okumak dünyaya bedel yahu.

kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:
    Üstad haykıra haykıra geri dönmüş. -izm'ler, mizmler bir tarafa da, şu yorumunu okumak dünyaya bedel yahu.
    Üstad'la tanışma hevesimiz suya düşdü kürdom :D Ama dediğin gibi dünyaya bedel...

Bence müslümanlikta ölene kadar israr etmeye niyetli biri olarak, kapitalizmin canli cansiz herseyi tükettigi bir sürecte, diyorum ki; sosyalizmde israr, insanlikta isrardir..  Cümlesini kurması beni benden aldı sağolsun...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:

40 gün okur, 1 gün yazarim, birak da yazilacak yerde acizane hakkimizi kullanalim be real kardesim :)

lordvader, real beni eskiden bildigi icin, yine yazdi simdi is güc yok bunu kim okuyacak anlaminda diyor eminim sen yanlis anladin.. :)

Beni az cok taniyan, ne yazacagimi bilir, ilk satirini okudugunda anlam bulan zaten okuyacak bir sey bulur devam eder sikilmaz, göz yormaktan baska bir sey vermiyorsa artik, zaten benim de verecek bir seyim kalmiyor ki, birak varsin kimine kalabalik olsun.. ;)

"ALLAH, kuluna yetmez mi?" Zümer/36
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:

40 gün okur, 1 gün yazarim, birak da yazilacak yerde acizane hakkimizi kullanalim be real kardesim :)

lordvader, real beni eskiden bildigi icin, yine yazdi simdi is güc yok bunu kim okuyacak anlaminda diyor eminim sen yanlis anladin.. :)

Beni az cok taniyan, ne yazacagimi bilir, ilk satirini okudugunda anlam bulan zaten okuyacak bir sey bulur devam eder sikilmaz, göz yormaktan baska bir sey vermiyorsa artik, zaten benim de verecek bir seyim kalmiyor ki, birak varsin kimine kalabalik olsun.. ;)

yok abi 2 kere okudu :D Benim gibi :D İslamic_force benim konuma yorum yaptı :D Vay be :D Şahsen arşivimdeki bütün derin yazıları toplasak yarısından çoğu senin yazılarından oluşuyor :D Çalıyorum yazdıklarını abi :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

IsLaMiC_ForCe

yazdiklarin cok guzel gercekten...Ellerine sağlık...

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:

İlk yazında samimi olamayacağını daha önce okudugum yazılarından anlamıştım fakat sırf şu yazıyı yazman için seni provake ettim açıkçası. Zaten sende o ilk yorumunun sonuna o cümleyi ekleyerek ne kadar hevesli oldugunu işaret etmiştin :)

Umarım, yazını herkes okur ve en önemlisi anlar.

Yazdıklarını okumak büyük bi zevkti, teşekkürler. 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Ihımm,ıhımm,fazla söze ne hacet..Islamic_Force : )

Çekil,Önümden Çekil...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    sol profillerinden bakıyom :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 16316 Toplam Mesaj: 105