folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?

Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

devrimci ne demek?

sosyalist ne demek?

sosyalist devrimci ne demek?

anca gidersin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Sosyalist devrimci dedigin seyi ben ikisini birarada gormus diilim bu yasima kadar.Sosyalist devrimcilern bi üst tabakasi.Devrimci dedign sahislar belli kapitallerle hukmetmeye baslayinca sosyalist olup cikaverirler.Lux jeepler evler vs. bi arkadasin dedigi gibi eski devrimcilerin yeni sosyalistlerin cogu ellerine gecirdikleri kapitaller sayesinde suan holding medya patronlari haline gelmis.cevrenize bi bakarsaniz gorursunuz

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

FiveStar Demiş Ki :

askerlik kürt batı.türk doğuda şehit istisnalar hariç tabiki

Buna Kendin BiLe İnanmıyorsun Bence !!!

Neyse sosyaLizme GeLince. ÖnceLikLe SosyaLizm Ve Devrim, Ön PLana Çıkmak Ya Da KimLik Arayışı İçinde oLan Kimi İnsanLarın Başvurduğu AkımLar oLmaya BaşLadı.Bir Çok Kendini Devrimci Diye NiteLeyen İnsan BiLe Kendince Oy Verdiği TKP'nin İktidara GeLse BiLe (Ki Bu Çok Zor) Yine De bir şey Yapamayacağını SöyLüyor. SosyaLizmi oLuşturan FikirLEr BirLiği Çok GüzeL Amenna Ama Benim SoyaLizmi SavunanLara Bir Kaç Sorum oLacak :

1) Nerenin SosyaLizmi ? Rusyanın Mı ? Rusyanınsa Bunun Kendi üLkesine UyguLanışını Ne ŞekiLde Düşünüyor ?

2) Devrim Yandaşı Bir İnsan 68 Ve 71 Kuşağını BirLikte Doğru Bir Harekat oLarak aLgıLıyor Mu ?

Bu SoruLArıma Cevap Verecek Bir Devrimci Ve SosyaList Aranıyor !

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    lemar bunu yazdı:
    -----------------------------

devrimci ne demek?

sosyalist ne demek?

sosyalist devrimci ne demek?

devrim benim gözümde bir ütopya çeto :C

(ütopya= selenanın yaşadığı evren :D)

///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

öncelikler sol ve sağı bu konuya karıştırmamak gerekir

sol yani liberal,açık görüşlülük anlamına gelir.sağ ise muhafazakarlık

gerçekten üzülüyorum çünkü gençlerimiz che,lenin,stalin,,,gibi insanlara özeniyorlar,bırakın milletin liderine özenmeye kendi liderimiz ATATÜRK e özenelim,sahip çıkalımki, elin arjantinlisi,rusu bizim liderimizi örnek alsın

değinmek istediğim bir nokta Milliyetçilik

Milliyetçilik için faşizim diyor,solcu geçinen tayfa,tayfa dedim çünkü lafa gelince kahrolsun emperyalizm,tam bağımsız türkiye diye bangır bangır bağırırlar, halbuki savundukları şey milliyetçiliktir,ırkçılık ver milliyetçilik farklıdır,milliyetçilik vatanın milletinin çıkarlarını kollayıp o doğrultuda hareket etmektir, herkesin milliyetçi olması gerekir,

bakınız en koyu sosyalistler bile milliyetçidir,hitler ve kanlı stalin

birde ATATÜRK ü sahiplenip onun üzerinden prim yapan sol gruplar var,hayır efendiler Atamız solcu falan değildi sağcıda değildi,yaptığı devrimleri milliyetçiliği yüzünden yaptı,çünkü milletinin ferah ve rahat olarak yaşamasını istedi,zaten kendide türk milliyetçisi olduğunu belirtir,

bize düşen görev belli, türkün son başbuğu olan atamızın izinden gitmek,bırakalım boş beleş işleri ne ondan,nede bundan bize fayda yok,

dayanamıyorum bazı arkadaşlar kapitalizm karşıtı konuşuyor, kusura bakmayın salak salak konuşmayın kapitalizm olmassa halkın yarısı aç kalır,realist olun biraz,

sol diye tabir edilen liberalizm güzel birşeydir,liberal insanlar hayatında dinini ve gerçekleri yani bilimi falan,ayrı ayrı yaşar, sağ diye tabir edilen muhafazakar kesimin çoğu her sikimi dine yorar

ecevit denen adam liberaldi, din ve devlet işlerini birbirine bulaştırmazdı ayrıca yukarıda dediğim gibi milliyetçi olduğu için o görüşe genelde türksolu derler,gerçi özde olmasa chpde türksolunun savunucularından

muhafazakarlığın geneline ise en güzel örnek tayyip,dini devlet işlerinde kullanuyor

sürcülisan ettiysek affola

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Wallahi tebrikler Android kardesim, cözmüssün herseyi.. :) dünya siyaset tarihini yeniden yazdin hakikaten.. O kadar kendinden emin bir yazi üslubun var ki insan kendine soruyor, bunca yil biz mi yanlis biliyorduk, -odur bu budur su ise sudur- seklinde.. siyaset yelpazesini kendi dünya görüsüne göre serpistirmissin yani.. Hosuna gittigi sekilde bir dagilim egilimi var.. Ve cok dar kaliplarda.. Ornegin dünyada sagciysan herseyi dine yoran adamsin gibi basit örnekler.. :) Faşizm sagin uc noktasidir ama din ile hic alakasi yoktur.. Velhasil, bu yazdiklarinin okundugu bir siyaset dünyasi varsa o da inan ancak senin hayal dünyandir dostum.. Başlayayim şöyle ki;

Sol yani liberal? Liberalizmin, liberalligin sol yelpazesi de olmasi da nerden cikti.. Ilgincti hakikaten.. Burada saf komünist arkadaslar kendilerine küfür edilmis gibi hissetmistir eminim.. :) Liberalizmi, ekonomik ve sosyal olarak ifade etmek gerekirse, sol özü geregi kamucu komüncü bir yapiya sahipken, birakiniz yapsinlar modeli serbest piyasa ekonomisi ile sosyal hayatta mümkün oldugunca -aslinda piyasa kosullarini tehdit etmeyen her tür- hak ve özgürlük vaad eden, kamucu devletci degil aksine devleti kisitlayan bireyci düsünce olarak -cok kisa ve amatörce- ifade etsek daha dogru olur, ki liberalizm "sol" ile falan alakasi yoktur.. Ekonomik tezleri geregi sol ile taban tabana zittir, hak ve özgürlükler konusunda yoldas görünse bile, cikis noktalari farklidir, söyle ifade ediyorum ben, sol "hakkin" derdindedir, liberalizm ise "özgürlügün".. Her özgürlük vaad eden sol yelpazede degildir, sol bazen "kisitlar"..Bu konuda en azindan liberalizm diye söyle bir googlea ugrasan diyorum..

Ikincisi, dünya siyasetine söyle bir deginirken yaninda milliyetcilige bakis acin..che lenin stalin vs. herhangi bir milli vurgusu olmayan idollerdir, Atatürk ile kiyaslanacak bir durum mevcut degildir.. Yani kimse kalkip benjamin franklini, bismarcki, churchilli, napoleonu -önderimiz, izindeyiz- falan diye izlemiyor :) Milleti icin milliyet temelinde siyaset üretmis liderler farkli bir durum, dünya siyaseti üretmis idol olmus liderler farkli bir durum be kardesim..

Dünyada milliyetcilerin bir kisminda söyle bir sey var ki, kendi milleti icin üretmisken ilginctir, Hitlerin nazizmi, baska milletlerin asiri tutkulu kesimleri tarafindan kendilerine model olarak ithal edilebilen bir ideoloji olmus durumda.. Onun milliyetcilik anlayisini, modelini kendi milletine uyarlayip, milletini kendi azinliklarina yahudi modeli uygulayarak sorunu cözecegine inananlar..

Bir Che, bir Lenin, bir Usame bin Ladin her milletten takipci edinebilir, cünkü milli degil millet üstü idollerdir.. Insanlari dünyali gibi davranmaya calistiklari, yasadiklari topraklar disinda dünya icin de bir seyler düsündükleri icin acizlikle itham etme bence, ister Che, ister Hitlerin pesinde olsun..Atatürk, caginin sartlari geregi milleti icin bir siyasi cizgi yaratmis ve onu izlemistir, kemalist olabilir ülkendeki olaylari öyle yorumlayabilirsin, ama tüm dünya icin bir cözüm sunmus olmazsin, ancak ithal edilen bir model olabilirsin..

"Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Ayrica bir soru, milliyetcilik nihai bir ideolojiyse, sence icinde yasadigin dünya ve bireyi oldugun insanlik adina yapici ne üretir.. Yani her millet milliyetci oldugunda dünya sence yasanabilir bir yer olabilir mi? Yunan milliyetciligi senin icin ne kadar mesrudur? Elbette bu dogaldir herkes kendi milletini sever ve yücelmesini ister deriz ama bana bir kisir döngü seklinde geliyor, milletleri yaristirmak gerektiginde zit düstüklerinde bogazlamayi hak görmek yerine milletlerin halklarin ortak refah arayisi daha yapici geliyor bana, gerek sosyalist, gerek islamist, gerek avrupa modeli bile biraz daha yapicidir.. Birbirlerine karsi silah yigan, sinirlarin tartisildigi gerekirse dökülen kanin kutsallastirildigi, paranoyak milletlerin yasadigi bir dünya.. Kendi milletini severek daha güzel bir dünya da yaratabilirsin bence..

En koyu sosyalistler bile milliyetcidir, hitler ve stalin.. Evet, o kadar kisi varken birincisi sosyalizmi milliyetcilige, ikincisi milliyetciligini sosyalizme alet etmis kisileri örnek gösteriyorsun.. :) Eline bulasan kani kutsal gören olsa olsa milliyetciliktir, milletin icin savasip kan dökmek ve bunun mesruiyeti gibi.. Sosyalizm teorik olarak elini kana bulamamistir, kanla siyaset üretmez, Islamin, demokrasinin, liberalizmin teorik olarak üretmedigi gibi.. sosyalistim diyen eli kanli cok cikmistir onlar da ya milliyetcilige kaydiklarindan ya da kendi sosyalizmlerini yarattiklarindandir.. Velhasil, bu da tepeden inme bir örnekti, fazla uzatmayayim..

söyle buyurmussun deginmek istedim; salak salak kapitalizm karsiti konusanlardan biri oldugum icin üstüme alindim.. kapitalizm olmazsa halkin yarisinin ac kalacagini ifade etmissin.. Allah askina bunu bana izah etmeni istiyorum.. Emekci sinif, ne zamandan beri ac kalmamak icin sömüren sinifa ve onun sistemine muhtac kalmis.. Patronu, agasi icin üretip karin tokluguna yasarken, kendisi icin üretmekten aciz kalmis da haberimiz mi yok.. :) Hangi dünyada yasiyorsun, cik etrafina bir bak, ruhu cürütülmüs, ya gecinmekten, ya da tüketmekten ve daha fazlasindan bir sey düsünmeyen, bencillesmis ve hayvanlasmis, herseyin piramitin tepesindeki para icin oldugu, mutlu azinlik icin calisan mutsuz cogunlugun düzeninde yasayan milyonlar, ve nefes alinamayan ot bitmeyen bir duruma gelen yeryüzü.. Dedigin gibiyse varsin kapitalizm yerin dibine batsin da yari ac gezelim, insan oldugumuzu ve niye var oldugumuzu hatirlariz ara sira..

Eceviti de liberal yaptin, hizini alamiyorsun.. :) Demokratik Sol Partiydi yanlis hatirlamiyorsam parti adi, solun simgesiydi onyillarca, ekonomi anlayisi kamucuydu ne zaman liberal oldu da haberimiz yok.. 

Türksolu diye bir kavram atarsak olaya, yani bir milletin sol ile milli bir model olusturmasi, -fasizm manasinda degil- nasyonel (ulusal) sol olur ki, bir sentezdir, Türkiyedeki temsilcisi CHP'dir.. Bir de lafi gecmisken Türk Solu diye bir dergimiz var ki, bence "Türk"e de, "Sol"a da hakarettir, Che, Deniz Gezmis ve M. K. Atatürk yerine oraya gamali hac koysa daha samimi olacaklar da kimi yiyorlar bilmiyorum sosyal fasistler.. :)

Sunu kavrarsan bence taslari yerine dogru koyacaksin.. Ekonomik ve toplumsal olarak sag ve solun hangi düsünceleri kapsadigini, enternasyonellikten milliyetcilige, sosyalizmden liberalizme kadar uzanan kavramlari iyi kavrarsan daha iyi bir hatib olabilirsin bu konuda kardesim..

sürcü lisan ettiysek affola, aci soyleyen bir dost..

"Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Android  hocam yazdıklarını yazmadan evvel  öğle yemeğinde ne yediysen bi hayli gaz yapmış..

IsLaMiC_ForCe  (: yazdıklarına katılmakla birlikte birkaç şey de eklemek istiyorum.

Özünde her insan milliyetçidir. doğduğun topraklara kayıtsız kalamıyorsun sonuçta. Bazı arkadaşlar kendilerinden (!) olmayanlardan bahsederken; elin rusu elin çinlisi diye bahsediyor. Kim ne kadar yırtınırsa yırtınsın bütün ideolojiler temelde bilimseldir. Ve devrimci bir insan bilmi özümseyecekse ideolojiyi oluşturanların kafa kağıtlarına bakmazlar.  

Arşimet suyun kaldırma kuvvetini bulurken biz onun italyan olduğuyla ilgilenmiyorduk. Ve ister kabul edin ister etmeyin, komünizm de sosyalizm de en az suyun kaldırma kuvveti kadar bilimseldir. 

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    sosyalizmde israr, insanlikta isrardir..     bu söz abdullah öcalana ait bir söz bunu neden burada yazıyorsunuz ki
    neyse konuya gelirsek Sosyalizmde istediğin kadar ısrar et imkanların elvermediği sürece gerçekten zor cumhuriyet düzenini yıkıp sosyalist bir devlet kuruldu diyelim
    halk buna hazırmı hayır yani istediğin kadar ısrar et dur yoksa leninin dediği gibi halka kendi fikrinizi idelojinizi benimsetmek için korku ve kaos mu yaratacaksınız

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    sosyalizmde israr, insanlikta isrardir..     bu söz abdullah öcalana ait bir söz bunu neden burada yazıyorsunuz ki
    neyse konuya gelirsek Sosyalizmde istediğin kadar ısrar et imkanların elvermediği sürece gerçekten zor cumhuriyet düzenini yıkıp sosyalist bir devlet kuruldu diyelim
    halk buna hazırmı hayır yani istediğin kadar ısrar et dur yoksa leninin dediği gibi halka kendi fikrinizi idelojinizi benimsetmek için korku ve kaos mu yaratacaksınız
    Korku ve Kaos olmadan yerleşen bir sistem görmedim ben hoca...Osmanlı dönemini düşün...Halk bocaladı Atatürk Cumhuriyeti ilan edince...Çünkü bi alışageliş durumu var ortada...Sonuçta devrimlerle(şapka devrimi vs.) atlattı o kaosu Atatürk.Tabi bu sadece bir örnekti içimizden bir örnek...Örnekleri çok kez çoğaltılabilir..

Aslında diyeceğim şu ki;

Her ne rejim olursa olsun insanların alışma süreci boyunca yaşanacak kaos,Yaşanacak sorunlar bir nevi O rejimi ilan eden kişi ve kişilerin nazar boncuğudur diye düşünüyorum..Yanlış düşünüyorsam affola.

sosyalizmde israr, insanlikta isrardir.. cümlesi için bana söz düşmez zaten...Dtp mitinglerinde birkaç kere görmüştüm pankartlarda falan ama abimiz içeriğine bakarak yazmıştır bence bu sözü...

Toplam Hit: 15277 Toplam Mesaj: 105