folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?

Sosyalist Devrimcilere Bakış Açınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Global dünyada global anlamlar taşımayan ve dünyaya seslenemeyen ideolojiler yaşayamazlar.

Sosyalizm bir nihai hedeftir ve en son varılacak noktadır. Bilinç düzeyi yükseldikçe ve gereken süreçler yaşandıkça insanlar gereken dersleri çıkaracaklardır. Bunu ister İslam dini açısından,istersen rasyonel bi bakışla degerlendir gene aynı sonucu verir.

Android arkadaşım, Kapitalizm olmazsa dünyanın yarısı aç kalır diyorsun fakat şu anda dünyadaki varlıkların %90 ının %5 lik bir kesime  ait oldugunu unutuyorsun. 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

serdar kardesim,

bu sozu sosyal forumlarda gezinirken, sosyalist dusunceli birisinin yazisinin sonunda kullandigini gormustum, ve o an aklima yer etmisti, and vermeme gerek oldugunu dusunmuyorum ama ithamindan sanki bilerek bir vurgu oldugunu dusunuyorsan soyleyeyim, ALLAH sozume sahit olsun ki anonim bir slogan oldugunu sandigim sozun sosyalist kiligina burunmus fasist ocalan tarafindan soylendigini bilmiyordum.. senin iletini okuduktan sonra googlea girip yazdim, dogru soyluyormussun, hatta yazdigi bir kitaba vermis.. senin biliyor olmani da ocalan ilgi ve merakina ithamla baglasam nasil adaletsiz olacaksa senin de itham ederken dikkat etmeni dilerdim, umarim niyetinde oyle degildir zaten.. ;)

ha, silmeyecegim, madem sadece anlamini bilerek sahiplendigim bir sozu hangi agizdan ciktigina bakarak geri alacaksam o agiza sakiz ediyorum demektir.. kimin soyledigine degil icerigine bakarak kullandigim bu sozun arkasinda durmayacaksam ne adini ne de sloganini temsil edemeyecek seviyedeki insanlara birakmanin asil hata oldugunu dusunuyorum.. abdullah ocalan, hayatinda dogru bir cift soz soylemisse o da bu olsa gerek herhalde.. onemli olan sozu soylemek ya da sahibi olmak degil, o soz icin ne yaptigindir, sozleri ve kisileri bu sekilde ele alirsak isabetli olur..

inancli bir insan olarak insanin kuracagi adil ekonomik duzenin kapitalizmdense sosyalizm olmasini yegliyorum, dünyanin eristigi son duzen kapitalizm ise, bununda bir adalet yaratmadigi aksine insani ve yerkureyi tukettigi kacinilmazdir, oyleyse insanligin ilerlemesi gereken bir adim daha vardir.. bu bilimsel bir sekilde bellidir, yobazlik etmeye gerek yok.. bunu goruyorum ve dogru safta yer aliyorum, kavram karmasasi olusturup mahkum etmeye calismak acizlik olur..

eminim toprak sahiblerini sorgulayan iki koyluye efendimize nankorluk mu edeceksiniz karniniz doyuyor zorla mi olacak diyen bir ücüncü hep cikmistir ama tarih ucuncu koyluyu yanilmis olmaya mahkum etmistir.. :) insanlari kaliblara sokmak zorunda degiliz, kaliblar gokten muhurle inmiyor, yine insanlar uretiyor.. bu dusuncenin türkiye cumhuriyeti ile bir derdi yok, bir tek burada mi var vahsi kapitalizm, newyorktaki bulasikci john, istanbuldaki garson cemil ile tayvandaki isci jin xuan sence ayni vahsetin kurbani degil mi.. biraz sinirlarinizi asin ve duzenin milliyetcilikle gozlerinizi kor ettigi baskalastirdigi ademogullarina da bakin, sorun yerkuredeki sistemin kendisiyle, insanlarin refahi ve urettiklerini paylasim zihniyetiyle bir sorunu var, ve bu sorun afrikada da asyada amerikada da sorun olan bir sorun.. nasyonel sosyalizmden bahsediliyor burada da bizim mi haberimiz yok.. :)

kitlelerde bu bilincin olusmasi icin marxin ongordugu gibi kapitalizmin yerlesmesi, isci sinif bilincinin olusmasi ve vahsi kapitalizm altinda halkin inim inim inlemesi bir surec, bu noktada kimse %10 iken kalkip da %90ina siddet senaryolari yazmiyordur eminim, turkiye hazir degilse demek ki surec tamamlanmamistir.. her devrim siddeti gerektirir, gerektiginde M. Kemal mi siddet kullanmadi, yoksa Hz. Muhammed mi cevaplayabilirsen siddetin adini koyalim.. var ise bir siddet, o, somuru ve despotluk duzenini elinde tutan egemen sinifa uygulanacak siddettir, ugruna mucadele edilen halka degil, bu hep boyle olmustur, bundan sonra da boyle olacaktir.. Ataturk otorite istanbuldayken ankaradaki millet meclisini olustururken aynen mevcut duzeni zorla degistirmisti, arkasindaki devrimci halk gucu ile.. nasil bir ironi icindesin böyle kardesim, cici devrim kaka devrim diye bir ayirim mi var sende yoksa.. piramitin tepesindeki kan emicilere "siz cok yonettiniz ayib oluyor biraz da biz yonetelim kuseriz" diyerek yapilan bir devrim ben gormedim, tarih yazmadi, varsa eger paylasirsan seviniriz..

selametle ;)

"ALLAH, kuluna yetmez mi?" Zümer/36
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    Zamaninda sosyalizm denince aklima direk Rusya gelirdi. Ama gelgelelim bu insanlarin icinde bu kadar saglam kapitalist duygular varmis ki 10 senede Amerikayi sollamislar. ve 3 senelik Rusya maceramdan dolayi sosyalizmin varligi bana faso fiso geliyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

necroshine bunu yazdı:
    -----------------------------
    Zamaninda sosyalizm denince aklima direk Rusya gelirdi. Ama gelgelelim bu insanlarin icinde bu kadar saglam kapitalist duygular varmis ki 10 senede Amerikayi sollamislar. ve 3 senelik Rusya maceramdan dolayi sosyalizmin varligi bana faso fiso geliyor.

Rusya Sosyalizm adına nanakörlük yapmış bir ülke oldu artık gözümde...Ha sempatin varmı diye sorulduğunda yok demem...Çünkü Sosyalizm denildiğinde seninde söylediğin gibi akla o geliyor..."Gerçi bu yıllarda akla faşist bir kaç örgütde geliyor çünkü sosyalizmin perdelerinin ardına gizleniyorlarda neyse".Açıkcası Sosyalizm zordur..Sosyalizmi her millet kaldıramaz ki şuana kadar bu güzel yönetim biçimini tam anlamıyla içine sinerek uygulayan devlet yok "bence".Gel gelelim ki Sosyalizm günümüz şartlarını ortadan kaldırmaya yönelik ortaya atıılabilecek en mantıklı ideoloji diye düşünüyorum...Katılanlar olur katılmayanlar olur bilemem...Hatta "Hadi ordan hayalperest"de diyenler olacaktır ama şahsım adına bu şekilde düşünüyorum...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Android
    Android's avatar
    Erkek

IsLaMiC_ForCe hoca biz burada basit şekilde açık görüşlülük ve muhafazakarlığı anlatmaya çalışıyoruz,gelmişsin kafana göre iç içe sokup bi ton kelime"terim" kalabalığıyla akrobasi yapıyosun,bazı arkadaşlarda bir avuç tuzla koşuyor ardından.

bu arada kapitalizm yıktık diyelim, kaç tane insana ekmek verebileceksin?

(M.Sc) Master Science, Electronics and Communication Engineering
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

komunist olup kendini devrimci die nitelendirenler war.. mesela onlara cok gülerim..

sonra ayakda konvers bluea jean  falan.. kahrolsun amerikan emperyalizmi die bagıran cağıran tiplere cok gulerim..

komunizmle pkklığı aynı sananlar onlara bayaa bi koparım.. 

biri siyasi gorusunun komunizm oldugunu solerse önce ilk sorum '' abi yha bole komunizm komunizm die geciniozda nedir bu olay allasen '' die sorarım eer amcam eöö kem küm yani şey bu eydir yha işte eşit olcaz  rahat olcaz abi süper bişe derse  o  herifi her gördüğümde cok feci daşşak gecerim..

ama adam bana mantıklı bi acıklama yaparsa biraz otur konusur kultur düzeyini ölcerim ve biraz bilerek konusuosa onnla sürekli sohpet eder fikir alısveriişinde bulunurum..

p.s: artık komunist deilim

NesTo | same shit diffirent asshole
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Erkek
    edit:

kendim hakkında daha fazla bilgi de
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:
    sosyalizmde israr, insanlikta isrardir..     bu söz abdullah öcalana ait bir söz bunu neden burada yazıyorsunuz ki
    neyse konuya gelirsek Sosyalizmde istediğin kadar ısrar et imkanların elvermediği sürece gerçekten zor cumhuriyet düzenini yıkıp sosyalist bir devlet kuruldu diyelim
    halk buna hazırmı hayır yani istediğin kadar ısrar et dur yoksa leninin dediği gibi halka kendi fikrinizi idelojinizi benimsetmek için korku ve kaos mu yaratacaksınız
    Korku ve Kaos olmadan yerleşen bir sistem görmedim ben hoca...Osmanlı dönemini düşün...Halk bocaladı Atatürk Cumhuriyeti ilan edince...Çünkü bi alışageliş durumu var ortada...Sonuçta devrimlerle(şapka devrimi vs.) atlattı o kaosu Atatürk.Tabi bu sadece bir örnekti içimizden bir örnek...Örnekleri çok kez çoğaltılabilir..

Aslında diyeceğim şu ki;

Her ne rejim olursa olsun insanların alışma süreci boyunca yaşanacak kaos,Yaşanacak sorunlar bir nevi O rejimi ilan eden kişi ve kişilerin nazar boncuğudur diye düşünüyorum..Yanlış düşünüyorsam affola.

sosyalizmde israr, insanlikta isrardir.. cümlesi için bana söz düşmez zaten...Dtp mitinglerinde birkaç kere görmüştüm pankartlarda falan ama abimiz içeriğine bakarak yazmıştır bence bu sözü...

Leninin kastettiği kaos ve korku şiddet Atatürkün yaptığı devrimdeki kaos ya da senin burada açıkladığın kaos değil sende biliyorsunki devrim adı altında kaç milyon kişi katledildi ortaasyada ben bu kaos dan bahsediyorum stalinin yaptığı katliamlardan bahsediyorum Atatürk kaç kişi katletmiş üstelik osmanlı dan kurtuluş olarak halk bunu istiyordu ve tek çıkar yol buydu size soruyorum günümüzde kaç kişi devrime inanıyor Allah aşkına  şartların oluşmasından bahsetmişsiniz bir ülkede devrim olması için devrimin olmasını isteyen kitlenin çoğunlukta istemeyen kesimin azınlıkta olması gerek günümüzde durum nasıl kim çoğunlukta kim azınlıkta hala büyük bir çoğunluk hemde baya büyük bir çoğunluk bunu istemiyorsa şimdiden bunun için debelenmekmek gerçekten boş biruğraştır meydanlarda boşa atılan nutuklardan öteye gitmez halkın tamamen benimsemesi gerek bunu ben günümüz şartlarından çok mu memnunum hayır değilim günümüz iktidarından çokmu memnunum hayır değilim hatta hiç değilim tek bir devrim tanırım o da Mustafa kemalin devrimidir ben başka devrim tanımıyorum devrim için için yapılan çırpınışlar mevcut yönetim şeklinde iyileştirilmeye gidilmesi için harcansa bence çok daha iyi ve anlamlı olur şimdiki gibi boşa gitmez yani ben solcu insan akıllı insandırmantıklı bilgiliinsandır nasıl bir hayalin ütopyanın peşinden bu denli koşabiliyor anlamıyorum amacımız kaybettiğimiz kalelerimizi yeniden cumhuriyetimize bağlama çalışmaları olmalıdır. 

Bir çok yasa dışı sol örgüt biliyorki fikrimücadelebirişe yaramıor ve işi zorbalığa şiddete ve silaha döküyorlar ama bilmiyorlarki terör ortamı yaratarak hiçbir şekilde amaca ulaşılamıyacaktır. Demokrasi insan hakların adı altında vatanımı milleti bütünlüğümüzü bölmeye çalışanlara ne zaman hoş gördü sol hareket işte o zaman halkın gözünden düştü Atatürkün partisi chp nin içinde bile  siyasi amaçlar doğrultusunda pkklılar yer aldı zamanında işte bunlar hep halkın bilinç altına yerleşti artık ağzınızla kuş tutsanız imkansız.Ben istemezmiyim baçımızda bulunan yobazların yerine insana insan gibi muamele hak ettiği konumda hizmet eden biriktidarın olmasını tabi ki isterim onun için çok çalışacağız mevcut Cumhuriyet düzeninde iyileştirilmeler için Başka düzenin ülkede yeri yok...

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek
    devrimci mi hıı

kıcına tekme atılası varlıklar :l

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    Leninin kastettiği kaos ve korku şiddet Atatürkün yaptığı devrimdeki kaos ya da senin burada açıkladığın kaos değil sende biliyorsunki devrim adı altında kaç milyon kişi katledildi ortaasyada ben bu kaos dan bahsediyorum stalinin yaptığı katliamlardan bahsediyorum Atatürk kaç kişi katletmiş üstelik osmanlı dan kurtuluş olarak halk bunu istiyordu ve tek çıkar yol buydu size soruyorum günümüzde kaç kişi devrime inanıyor Allah aşkına  şartların oluşmasından bahsetmişsiniz bir ülkede devrim olması için devrimin olmasını isteyen kitlenin çoğunlukta istemeyen kesimin azınlıkta olması gerek günümüzde durum nasıl kim çoğunlukta kim azınlıkta hala büyük bir çoğunluk hemde baya büyük bir çoğunluk bunu istemiyorsa şimdiden bunun için debelenmekmek gerçekten boş biruğraştır meydanlarda boşa atılan nutuklardan öteye gitmez halkın tamamen benimsemesi gerek bunu ben günümüz şartlarından çok mu memnunum hayır değilim günümüz iktidarından çokmu memnunum hayır değilim hatta hiç değilim tek bir devrim tanırım o da Mustafa kemalin devrimidir ben başka devrim tanımıyorum devrim için için yapılan çırpınışlar mevcut yönetim şeklinde iyileştirilmeye gidilmesi için harcansa bence çok daha iyi ve anlamlı olur şimdiki gibi boşa gitmez yani ben solcu insan akıllı insandırmantıklı bilgiliinsandır nasıl bir hayalin ütopyanın peşinden bu denli koşabiliyor anlamıyorum amacımız kaybettiğimiz kalelerimizi yeniden cumhuriyetimize bağlama çalışmaları olmalıdır. 

Bir çok yasa dışı sol örgüt biliyorki fikrimücadelebirişe yaramıor ve işi zorbalığa şiddete ve silaha döküyorlar ama bilmiyorlarki terör ortamı yaratarak hiçbir şekilde amaca ulaşılamıyacaktır. Demokrasi insan hakların adı altında vatanımı milleti bütünlüğümüzü bölmeye çalışanlara ne zaman hoş gördü sol hareket işte o zaman halkın gözünden düştü Atatürkün partisi chp nin içinde bile  siyasi amaçlar doğrultusunda pkklılar yer aldı zamanında işte bunlar hep halkın bilinç altına yerleşti artık ağzınızla kuş tutsanız imkansız.Ben istemezmiyim baçımızda bulunan yobazların yerine insana insan gibi muamele hak ettiği konumda hizmet eden biriktidarın olmasını tabi ki isterim onun için çok çalışacağız mevcut Cumhuriyet düzeninde iyileştirilmeler için Başka düzenin ülkede yeri yok...

devrim zorla olur ve de kansız olmaz. halka karşı değil halkın karşısında olanlara karşı yapılır bu da katliam sayılmaz ! Stalinin yaptığı yanlışlar vardır ve bu yanlışlar devrimci enternasyonal'de zaten kabul görmemiştir ki stalin de bunun farkındadır. Hadi devrim katliam yaptı diyelim. Bugün kapitalizm bu ülkede gayriresmi rakamlarla 20 milyon kişiyi işsiz bıraktı, aç bıraktı. Ve bu insanların gelecek namına, çoluk çocuklarına bırakacak hiçbir şeyleri yok. En büyük katliam budur ve bunu görmezden geliyorsunuz. 

şartlar olgunlaşmadı diyorsunuz ama bugün batan bankalar Marx haklıydı diyor. Kafasını yerden yere vuranlar das kapital i şimdi daha iyi anlıyor. asyada diktatörlükler yıklılıyor cumhuriyetler kuruluyor. kaçınızın haberi var ? peru'da Filipinler'de   güney amerika'da ?   

İngilterede kişi başına bilmem kaç bin sterlin milli gelirle yaşayanlar ekmeğe zam yapıldı diye sokaklara dökülüyor. Yunanistanda hükümete karşı yapılan bir günlük grev ülkeyi felç ediyor. Bu düzenden memnun olmayanlar daha kapitalizmin vahşetini yaşamadılar! koyuyorlar önünüze türbanı, ergenekonu, ayda yılda bir de milli maçlarda zevkleniyorsunuz bu da size yetiyor zaten gözünüz başka şeyleri görmüyor. 

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. İnsanlar değişir, düşünceler değişir. ve tıkalı burunlara bu kokuşmuş düzenin kokusu elbet gelecektir. Siz de surat ekşiteceksiniz.

Çünkü bozuk düzende sağlam çark olmaz !

edit: ayrıca açıklamakta yara görüyorum. Cumhuriyet denilen şey su gibidir. Hangi kaba koyarsanız şeklini alır.  İslam cumhuriyeti, sosyalist cumhuriyet vs..

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
Toplam Hit: 16282 Toplam Mesaj: 105