"Tahribat Türkçe Konuş" Kampanyası
-
lemar bunu yazdı:
-----------------------------bu siteye giren herkesin ana dili Turkce olmak zorundami ?
ilk once bunu bir dusunun...
-----------------------------O zaman İng. yada başka dil konuşacak olan bütün cümlelerini İng. yazsın cok biliyorsa.Laf olsun diye Türkceyi katletmenin ne alemi var :I
-
Madem herkes aynı düşüncede klavye hataları hariç bundan sonra daha dikkatli olalım hep beraber. Geçenlerde çok oturgaçlı götürgeçte gördüm "Dilimizi Düzgün Kullanalım" diye bi afiş :)
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------O zaman İng. yada başka dil konuşacak olan bütün cümlelerini İng. yazsın cok biliyorsa.Laf olsun diye Türkceyi katletmenin ne alemi var :I
-----------------------------dogru soyluyorsun ama, benim sormak istedigim aslinda suydu... adam isderse ingilizce yazsin diyorsun ok. de adam orda kopru, teker, tekercik, gordugu zaman onu ben bile anlamiyorum. her kelime icin tdk.org.tr mi acicak adam ingilizce makale okuyan, seslisozluk.com bagimlisi olmus adamlar gibi (gecen sen ben) demek istedigim buydu.
bu arada buda bir sikayet deil sadece bilgilendirme, http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=65861 burda baslikta ingilizce vardi diye uyarildim, amerikada forumda yazmadigim konusunda. benim ana dilim turkce, problemimde yok ama 2 senedir mecburen ingilizce konusuyorum arada bir "cool" diyesim geliyor,diyorumda... bunun ozentilikle yada Turkce'yi katletmekle alakasi oldugunu dusunmuyorum... sonuc olarak klavyemde ch harfi yok ve ben her "Türkçe" yazdigimda zaten otomatikman katletmis oluyorum...
bence bazi seyler boyle uzerine dikkat cekilmedigi zaman gayet sorunsuz ilerliyor, ama boyle uzerine dikkatleri topladigimiz zaman problem oluyor... eminim yarin oburgun, yazilan argolar ve tahribata ozgu laflarda sorun yasayacagiz, millet birbirine akil vermeye baslayacak...
-
lemar bunu yazdı:
-----------------------------bu siteye giren herkesin ana dili Turkce olmak zorundami ?
ilk once bunu bir dusunun...
-----------------------------Değil tabii ki ama burda kampanya başlatmaya çalışıyolar. Yoksa kural olsun Türkçe konuşulsun diyen de yok ki.
-
bence gonullu birileri, ilk once Turkce'yi ogretsin.
(bu yorum icinde kusura bakmayin, kara mizah)
-
benim anladıgım türkçeyi "düzgün" konuşalım, yoksa bi "e-mail" bizim dilimizden bişey götürmez, skilmiş emolar gibi konuşmadıgımız sürece sanırım sorun yok...
-
Tyler_Dayi bunu yazdı:
-----------------------------
benim anladıgım türkçeyi "düzgün" konuşalım, yoksa bi "e-mail" bizim dilimizden bişey götürmez, skilmiş emolar gibi konuşmadıgımız sürece sanırım sorun yok...
-----------------------------Dayı haklı
-
Alpn bunu yazdı:
nu_metal bunu yazdı:
ben türkçenin iyi bir dil olduguna inanmıyorum
içinde anlatım bozuklugu olan dil ne kadar iyi olabilir
-----------------------------AHUHUZUHAUSDUHASD heralde dinlediin müzikler kafanı bulandırmış beyinfalan kalmamış:|
ne diosun ya yanlıs yada dogru bu benıiiim düsüncem sana noluo sana kim verio böle konusma hakkını sölesene
istediğimide dinlerim ayrıca senin yorum yapma lüksün yok -
yaz beni bende varım sonuna kadar türkçe
-
hemen herkez türkçe konuşalım vesaire diyor ama kullanıcı isimlerimize bir bakalım doğru düzgün türkçe kullanıcı ismi bile yok hemen her sitede aynı bu .daha çok yabancı isimler veya terimler revaçta buda ne kadar türkçe konuşmaya meilli olduğumuzu zaten gösteriyor.