folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "Tahribat Türkçe Konuş" Kampanyası

"Tahribat Türkçe Konuş" Kampanyası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

lemar bunu dedi ;

bence bir bolum acin, tahribatta dil bilgisi hatasi, anlam hatasi iceren mesajlari, (postlari :P) cok belirgin olanlari orda afise edip dogrusunu duzeltin. o zaman ilgi ceker bu konu

-----------------

Aynı fikirdeyim , böyle bir konu açılsın ,  öncelikle  Türkçe karşılığı olduğu halde farklı dilde yazalanları azaltırız  ( ok , bye gibi ) daha sonra yapabilirsek TDK nın önerdiği ve  kendi dilimize çokda saçma gelmeyen kelimeleri  kullanmaya başlarız  ,

yabancı dildeki nickler meselesine de kafayı fazla takmayın , en kolay da onu değiştiririz , yeter ki karar verelim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efrasyap
    efrasyap's avatar
    Erkek

abi  şu anda Türkçenin en büyük düşmanı TDK  onu karıştırmamak  lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TORN
    TORN's avatar
    Erkek

İyide hocalar netin ana dili zaten ingilizce ne gerek varki?Ama iyi bir fikir de tabi.

Eger o an güneş yoksa dünyanda.Cama nefesınle buğu yapıp güneş çizmelisin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

İşini yapmayan insan müsveddelerinin işlerini de bizler yapıyoruz.Sonra kendi işlerimizi de yapamaz hale geliyoruz.Basit bir kalıcı çözülme mantığı.

Bu zamana kadar TDK Türkçe'nin gelişimi için ne yapmış?

Otobüse=Çok oturgaçlı çok götürgeç vs... saçma sapan, uyduruk,güya Türkçe kelimeler bulmuş.

Bence bu TDK'nın yaptığı  düpedüz bu milleti dilinden soğutma politikasıdır.Ülkenin kan gren olmuş bir bölgesi daha var.Ben olsam şu anki TDK' yı kapatırdım.Kökten kapatırdım.Yerine daha dinamik bir kadroyla TDK kurardım.Artık işlevliğini yitirmiş bir kurumdur.

Gelelim konuya.

Yıllar önce hack-hück işlerine başladık.Yani çoğumuz kenarından köşesinden dokunmuşuzdur ya da heveslenenler olmuştur.İşte Türk web sitesine index atmak,zarar vermek,çocukça şeyler felan...Bu bilmem ne yaptığımın kamu çalışanları,özel sektördeki işi biliyorum diye gezinen site program ve tasarımcıları.Yata yata bir yerleri büyümüş mü acaba ?Niye onların işlerini birileri yapma gayretine düşüyor.Belki bu işlerle uğraşanların,yani öz değerlerini korumak adına,ülkesinin güvenliğidir,gelişmesidir,savunmasıdır felan bunlara karşı sorumlu olan kişiler asıl yapmaları gereken işleri yapmıyorlar da;başka insanlar,yani asıl işini yapıp da bir de bu işini yapmayan insan müsveddelerinin işlerini yapıyorlar?

Bugün dilin gelişmesini , doğru kullanımını sağlayan kurumlar ,yarın bir başka iş,öbür gün diğer eksiklikleri tamamlama gayreti...Böyle böyle kendi işinizi de yapamaz hale gelebiliyorsunuz.Yavaş yavaş ve kalıcı bir çözülme fotoğrafı.

Balık baştan kokarmış beyler.Kararlılık olmazsa çok fazla bir şey ifade etmez bu çabalar.Sadece buna şart değil tabi.Biliyorsunuz ki birçok alanda bu işler böyle.

Terörle kim ilgilenir?

Dış kaynaklı ülkeye yapılan saldırılarda Türk Silahlı Kuvvetleri ülkenin savunması ve bekası için çaba sarfeder.

Peki iç olaylarda !

Nerede Savunma Bakanı.Nerede İçişleri Bakanı?

Bu zamana kadar bir dünya olay,patlama,çatışma,ölümler vsvsvs... olmadı mı Türkiye'de?

Hala da bir sürü şey varken.

Hangi bir gün duydunuz bu ülkenin İçişleri Bakanı nın çıkıp adam gibi konuşma yaptığını veya bir olay hakkında açıklama yaptığını.

Hangi bir gün duydunuz Savunma Bakanı'nın herhangi bir iç saldırı durumunda ülke dinamiklerinin nasıl yapılandırılması ve konumlandırılması gerektiği hakkında yaptığı projeyi veya bu konudaki çalışmalarını?

Enerji Bakanlığı !

Daha geçen Temmuz ayında BOTAŞ'a soruşturma açmadı mı ?

Ey BOTAŞ ! Neden Temmuz da doğalgaza zam yapmadın diye.(Mantığa bakar mısınız? ) Ağustos oldu ve % 16 felan zam geldi doğalgaza.

Yapılan yolsuzlukları hiç katmıyorum.

Sonra çıkıp iyiye gidiyoruz,Türkiye gelişiyor vırt zırt...

Sonra da birkaç kişi çıkıyor kurtaralım,edelim.Dil elden gidiyor,işte ülke elden gidiyor diye.Bunların üzerinden siyaset yapıp milleti kekleyenlerin katkısı  da zaten tartışılmaz.

Yani hacılar kimin eli kimin cebinde.Bir dilden tutun ta nerelere kadar ülke ne halde.

Ekonomiyi hiç katmadık tabi :)

İşini yapmayan insan müsveddelerinin işlerini de bizler yapıyoruz.Sonra kendi işlerimizi de yapamaz hale geliyoruz.Basit bir kalıcı çözülme mantığı.

Ama ben bu konuyu destekliyorum.Her şeye rağmen mücadele ve Kashna ;)

copy
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gunduz
    Gunduz's avatar
    Erkek
    WebCrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    tarikat jargonu değişmemeli
    %1500 degişmeli ++++ Küfür kesinlikle yasaklanmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    <HTML><BODY><p>nickini degistir once.</p><p><br></p><p>ne bu html kodlari ya proksiden mi :|&lt;P&gt;&amp;nbsp;</p>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    ruhastasiTBT bunu yazdı:

nickini degistir once

hoca şimdi yazacaklarımı iyi oku/okuyun, bir daha da bu tarz mesajlar atma/atmayın.

Ben size ben %100 saf Türkçe konuşuyorum mu dedim?

Türkçede benden iyi yok bilmemne mi dedim?

Türk Dil Kurumu başkanıyım mı dedim? 

ya da kural koyuyorum bundan sonra link diyeni asarım keserim mi dedim?

benim bu konuyu açmaktaki amacım:

ben dahil, bir çok kişinin bu yabancı kelimelerin etkisinde kalmış olması, ve buna karşı birlikte neler yapabiliriz, bunun önerilerini almak istedim.

sigara içen bir topluluk düşünün, biri çıkıp diyor ki sigarayı bırakalım ne dersiniz? ve toplumdakiler de bize diceğine kendin bırak gibi alakasız,salakça bir tepki veriyor, şimdi bu adam ne yapsın? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    Buna benzer "kampanyaları" destekliyorum ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    bängü tngri nin küčünde qamug ulug ulusnun talui kan bis jrlgmys

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben de elimden geldiği kadarıyla imla kurallarına uygun (çok iyi derecede olmasada),Türkçe'nin gramer ve sözcük yapısına göre yazmaya çalışıyorum.Yalnız bunu sitede ki bir kaç arkadaş değil de , herkes yapmaya çalışırsa daha iyi olacağını düşünüyorum.

Esenkalın

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
Toplam Hit: 24124 Toplam Mesaj: 174