"Tahribat Türkçe Konuş" Kampanyası
-
Moon_Shine bunu yazdı:
-----------------------------gereksiz bence..
-----------------------------
Bence değil güzel Türkçe'mizi yüceltmek açışınan çok iyi bir durum .
-
tarikatın kendine yakışanı giymesidir jargon
yani bizim kendimize ait kelimelerimiz, terimlerimiz -
post vs sadece Tahribata 'mı ait ?
-
edit
-
bana görede olması gereken bi olay. bir elin nesi var iki elin sesi var. herkez katılımda bulunursa tabi güzel olur..
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
Bence forum yeterince Türkçe. Oldu olacak hoşbeş, indirgeçli bindirgeç gibi sözcük(!)leri de kullanalım.
-----------------------------forum neyce olmalıydı Türkçeden başka?
@webcrow, kendimize ait terimleri düzgün Türkçeyle kullanabiliriz..
-
cold-m4 bunu yazdı:
ReaL_KurD bunu yazdı:
Bence forum yeterince Türkçe. Oldu olacak hoşbeş, indirgeçli bindirgeç gibi sözcük(!)leri de kullanalım.
-----------------------------forum neyce olmalıydı Türkçeden başka?
@webcrow, kendimize ait terimleri düzgün Türkçeyle kullanabiliriz..
Yeterince Türkçe'den kastım; "Türkçe konusunda o kadar bariz bir problem yok bana kalırsa." idi. Yanlış anlaşılmaya sebep olan bir sözcük kullandıysam kusuruma bakmazsın. -
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------@webcrow, jargon ne demek hocam?
@ Spacheata ben gidip de post yazanı dövelim demiyorum, ama en azından bu işe meyilli olanlar bu şekilde konuşsunlar, diğerleri de göre göre o şekilde devam eder..
-----------------------------öyle olur bak (özendirmek iyi bişey)
bide şimdi aklıma geldi.ona bakarsan 'post'ta türkçe-türkçeleşmiş.kuzu postunu, postekiyi kastedmiyom 'posthane' 'posta' 'e-posta' ;)
-
abi Türkçeleşmemiş, Türkçenin içine sızmış :S bunlardan kurtulmaya çalışalım diyorum ben de, e-mail ya da e-posta yerine hiç olmadı e-ileti veya e-gönderi diyelim vs vs.. ben bundan sonra elimden geldiğince hep ÖzTürkçe konuşmaya çalışacağım, destek vermek isteyen de katılsın bu kampanyaya..
-
Tabi bu önermeni bizim gibi bir avuç insan dışında ciddi alınmıyacak olması üzücü.Bunlar için guruplaşma olması gerek ve o gruplar bunun öncüsü olucak yoksa sitenin tamamının buna katılacağını sanmıyorum.Daha içimizde ki pkklıları temizleyememişken.Sık kulanılan kelimelerin bir listesini ve Türkçe karşılıklarını yazarak bir döküman oluşturmak gerek.Bu dökümanıda sitenin döküman bölümene koyarak bu fikri gerçekleştirmek için bir adım atmış olursunuz.