"Tahribat Türkçe Konuş" Kampanyası
-
Dil Bir Araçtır, Tarih Boyunca Değişime Uğramamış Hangi dil vardırki, İllaki Türkçede Değişim Geçirecektir. Ancak Kökte Türkçe Olarak Kalacaktır, Eklenmiş Eklenti Mahiyetindeki Cümleler Bariz olarak Bellidir, Ancak Mesaj Alınabiliyor Anlaışılabiliyor ise Kafidir Vaziyet Kanaatindeyim.
-
rene bot programı yapsın gidiorm gitcem i falan gidiyorum yapsın o sitede otomatik :|
rene banlama beni :D
-
Türkçe kelime kullanımına ek olarak, yazılan cümlelerde kısaltmalar kullanılmasın, ifade tam olarak anlaşılmıyor.
-
anlayışla karşılıyorum korku ve paniğinizi birer milliyetçi olarak en tabi hakkınız bu tip sunni serzenişlerde bulunmak ..
diller coğrafi koşul ve şartlar dahilinde gelişmiş iletişim biçimileridir...yani herşeyden etikelenbilir... falan filan uzatmak istemiyorum. konunun özüne gelicem dil yapısı itibari ile iletişime yaradığı için gelişmeye değişmeye meğillidir. 100 yıl önce bu topraklarda konuşulan türkçe ile şimdi ki arasında dağlar kadar fark vardır ama bu sadece anadolu türkçesi için değil ingilzce içinde geçerlidir fransızca içinde geçerlidir.
evet çocuklarımızın kullanacağı dil hatta torunlarımızın kullanacağı dil bambaşka olacaktır. ama bu ingiliz içinde yunan içinde arap içinde daha farklı olmayacaktır.
dilin yapısını korumak nafile çabalar bunlar. çünkü dil kimsenin tekeli altında değildir. herkes istedigi gibi kullanabiliyor.
ben kullandığım her dili deforme etmekten haz alan bir insanım. almanca ingilizce yada türkçe fark etmez.
umarım bir gün bütün dünyada tek bir dil konuşulur adıda insanca olur. -
katılıyorum kardeşim sonuna kadar HEP DESTEK TAM DESTEK ! :d
-
bir insanın alışkanlıklarından vazgeçmesi zordur.
olsa iyi olur.zira dil vatanı vatan yapan en önemli ögelerden biridir.
ama çok zor gibi geliyor bana.
-
Ne yazık ki gerçekçi ve dürüst olmak her tarafta hoş karşılanan bi olay değil. Benim Türkçeyi düzgün kullanmaktan kastım noktasına virgülüne büyük bi itina göstermek demek değil. Makale yazmıyosunuz burda. Yabancı sözcükleri arındırın, sözcükleri eksik yazmamaya dikkat ettin yeter ama bundan önce tartışmayı, konuşmayı öğrenmeniz gerekiyor. Zaten bu yüzden adam değilsiniz diyorum. Tabi lafım tartışmayı,konuşmayı bilmeyenlereydi.
Adam değilsiniz deyince neden parladınız birden? Ben adam olmayanlara sesleniyorum zaten.
-
biri sana veya size adam değilsiniz derse ne yaparsın?
-
Biri ortaya adam değilsiniz dediyse üstüme alınmam zaten.
-
Başlığı bende destekliyorum. Her yerde ki yazılarımda özen göstermeye ve göstertmeye çalışıyorum.
http://www.dilimdilim.com/ adresinden uygun reklam çalışmaları siteye konmalı.