Bu Ülkede Yaşamak İçin Sebebiniz ?
-
watervay bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
Kolay yolu seçerek bu ülkeyi terketmek yerine, zor yolu seçip bu ülkeyi daha güzel yaşanabilir bir hale getirmeyi denesek olmaz mı ?
...
Türkiye yi terketme imkanım yok, ancak yurtdışında yaşayan insanlara da imrendiğim yok.
Bu ülkeyi güzel yaşanabilir bir hale getirmek elbette ki olur. Peki kaç kişiyle yapmayı planlıyorsun bunu? Hadi bir grup buldun diyelim kararları veren sen değilsin. Yapacağın herşey kendini yıpratmaktan öte gitmiyor. Yapılan herşeyi bir kalemde silip atacak kafalar olduğu müddetçe bu iş olmaz. O senin bahsettiğini seneler önce atalarımız yapmamış mıydı? Güzel yaşanabilir bir hale getirmekten önce yaşanamaz hale getirenlere hesap sormamız gerek.
Türkiyede yaşarım vatan millet sakarya diyen arkadaşların @SerYolcu'nun dediğini diyebilmesi ve düzelir bişekilde demek yerine , realiteyi kavrayıp -ne ülkeden gidebilen , ne ölebilen - yığınlara umut aşılaması gerek. Peki umut nerede ?
Bu başlığı bireysel umutlarınızı tespit edebilmek adına açtım. Romantik temenniler var. Çok nadir umut ışığı var.Fakat geçerli mantıklı sebepler.
@literatur demişki "insanın kendi ülkesinde yaşamak için gerekçeye ihtiyacı yoktur" demişsin.. İnsanın yalnızca yaşamak için bile gerekçeye ihtiyacı var. Neden kafana sıkmıyorsun ? İşte o senin yaşamak için gerekçendir....
Bu hükümetten memnunsan ülkeden de memnunsundur. Fakat yaratmış oldukları atmosferden rahatsızsan bu ülkede yaşamak için bile bir gerekçe ararsın. Ha aramamışsan sen sürünenlerdensindir. Düşünmeye bile fırsatın olmamıştır hayat mücadelesi verirken.
( ben bugüne kadar bi tane kürtçe aramanın googleda trend olduğunu görmedim , türkçe diye indirdiğim hiçbir altyazı kürtçe çıkmadı , şehrimde gezerken -kürt mahallesine- rastlayıp kendimi yabancı hissetmedim. Fakat bugün arap seviciler sayesinde arapça olarak tüm bu dediklerimi yaşıyorum. Bunlar geldiği günden beri Türk düşmanlığı yaptılar. Şuan bunu devam ettiriyorlar ve Türkleri asimile ediyorlar. Bizim bu ülkeden gitmek istememiz veya intihar etmeyi düşünmemiz onların senelerdir yaptıkları 5.Kol - Psikolojik Harbin neticesidir. )
Türk milleti toplum mühendisliği kurbanı , birbirine güvenmeyen , umutsuz , bencil insanlara dönüşmüştür. Toplumun genetiğiyle oynanmıştır.
Hadi vatan millet sakaryacılar. Ülkemi çok seviyorum terketmemciler. Gelin kafa kafaya verip düzeltelim. Koyun elinizi taşın altına. Kim gelir ?
Cevap veriyorum : HİÇKİMSE -
Üstteki mesajım biraz format dışında içimi dökmek gibi oldu. Kimseye kötü birşey demiyorum yanlış anlaşılmasın. Aynı tencerede pişiyoruz. Farkımız ;
1-Kimimiz bu tencereden kaçabilmek istiyor.
2-Kimimiz bu tencerede olmaktan herşeye rağmen memnun. Veya hayat mücadelesi içinde tamamen uyuşmuş.
3-Kimimiz tencereden ümitli ama hiçbirşey yapmıyor-yapamıyor.
4-Kimimizin bir umudu var , bişeylerde yapmak istiyor ama o tohum bu toprakta filizlenir mi meçhul.
Tamamen siyasi kuklaların insafına terkedilmiş "Ülke bölünecek" diyenler tarafından bölünmüş birbirine düşman edilmiş bir toplum. -
Suriyelilerden bir farkım olsun diye kaçmıyorum şey pardon bu ülkede yaşıyorum.
-
italyan bunu yazdı
@literatur demişki "insanın kendi ülkesinde yaşamak için gerekçeye ihtiyacı yoktur" demişsin.. İnsanın yalnızca yaşamak için bile gerekçeye ihtiyacı var. Neden kafana sıkmıyorsun ? İşte o senin yaşamak için gerekçendir....
Bu hükümetten memnunsan ülkeden de memnunsundur. Fakat yaratmış oldukları atmosferden rahatsızsan bu ülkede yaşamak için bile bir gerekçe ararsın. Ha aramamışsan sen sürünenlerdensindir. Düşünmeye bile fırsatın olmamıştır hayat mücadelesi verirken.Hocam niye yanlış anlamışsın mevzuyu onu çözemedim. "Neden ülkende kalıyor ve yaşıyorsun?" sorusu yersiz bir sorudur. Çünkü hayatın gereği doğduğun yetiştiğin yerde kalmaktır. Fakat bu gereklilik ve normal durum anormal bir şekilde tersine dönmüş ve içerisine doğduğun topluluk ve topraktan ayrılmak istiyorsan o zaman " neden gitmek istiyorsun?" diye sorabilirsin. Bu abes olmaz. Yani bu birisine neden ekmek yediğini sormaya benzer. Ekmek yiyen birini görünce "AA sen niye ekmek yiyorsun?" diyerek ellerini çenenin altında birleştirmezsin. Ekmek yemeyenş görünce istisnai bir durum olduğunu anlar ve nedenini öğrenmek istersin.
Sürünmüyorum. Günlerimin ekseriyeti de işim sebebiyle düşünmekle geçer. Fakat bu gitme meselesinde feveranın düzeyini şuursuzca yükselten arkadaşlarımız artık biraz bokunu çıkarmaya başladılar. Hep aynı goygoy hep aynı terane. Sorumsuz ve paçoz yakınmaların dışında geçer akçe göremiyorum.
-
literatur bunu yazdıitalyan bunu yazdı
Bu hükümetten memnunsan ülkeden de memnunsundur. Fakat yaratmış oldukları atmosferden rahatsızsan bu ülkede yaşamak için bile bir gerekçe ararsın. Ha aramamışsan sen sürünenlerdensindir. Düşünmeye bile fırsatın olmamıştır hayat mücadelesi verirken.Hocam niye yanlış anlamışsın mevzuyu onu çözemedim. "Neden ülkende kalıyor ve yaşıyorsun?" sorusu yersiz bir sorudur. Çünkü hayatın gereği doğduğun yetiştiğin yerde kalmaktır. Fakat bu gereklilik ve normal durum anormal bir şekilde tersine dönmüş ve içerisine doğduğun topluluk ve topraktan ayrılmak istiyorsan o zaman " neden gitmek istiyorsun?" diye sorabilirsin. Bu abes olmaz. Yani bu birisine neden ekmek yediğini sormaya benzer. Ekmek yiyen birini görünce "AA sen niye ekmek yiyorsun?" diyerek ellerini çenenin altında birleştirmezsin. Ekmek yemeyenş görünce istisnai bir durum olduğunu anlar ve nedenini öğrenmek istersin.
Sürünmüyorum. Günlerimin ekseriyeti de işim sebebiyle düşünmekle geçer. Fakat bu gitme meselesinde feveranın düzeyini şuursuzca yükselten arkadaşlarımız artık biraz bokunu çıkarmaya başladılar. Hep aynı goygoy hep aynı terane. Sorumsuz ve paçoz yakınmaların dışında geçer akçe göremiyorum.
Hocam bu hayatın gereği (benim hayatın gereğinden anladığım yaşamak için zorunlu olan şey) olsa idi amerika hala keşfedilmemişti :) . Bizde orta asyada yaşıyorduk
-
literatur bunu yazdıitalyan bunu yazdı..
"Neden ülkende kalıyor ve yaşıyorsun?" sorusu yersiz bir sorudur. Çünkü hayatın gereği doğduğun yetiştiğin yerde kalmaktır. Fakat bu gereklilik ve normal durum anormal bir şekilde tersine dönmüş ve içerisine doğduğun topluluk ve topraktan ayrılmak istiyorsan o zaman " neden gitmek istiyorsun?" diye sorabilirsin. Bu abes olmaz.
Asırlardır yer değiştirmemiş bir aileden geliyorsun sanırım. Zihniyet farkı olabilir. Bizim inancımız , bakış açımız şudur. "İnsanın memleketi doğduğu yer değil doyduğu yerdir" kaldı ki ilk insandan bu yana insan toplulukları burda doğduk burada yaşarız dememiş. Yaşaması adına en uygun ortam neresiyse oraya doğru bir yönelim içerisinde olmuş. Yiyecek neredeyse onlarda orada olmuş. Yerleşik hayata geçtiklerinde belirli bir refah seviyesi oturtmuşlar. Fakat savaş dönemlerinde , huzurları kaçtıkça farklı bölgelere gitmişler.
Yani çok temel içgüdüsel birşey bu. Memleketin hali ortadayken , herkes akın akın giderken , şu siyasi - ekonomik atmosferde gayet doğru bir soru. Kalanların kalma sebebi , onların dayanma , devam edebilme sebebi , yaşama motivasyonu nedir ?
Kaldı ki "neden gitmek istiyorsun?" sorusunun cevabı oldukça açık. Bilmeyen mi var bunu ? -
italyan bunu yazdıliteratur bunu yazdıitalyan bunu yazdı..
"Neden ülkende kalıyor ve yaşıyorsun?" sorusu yersiz bir sorudur. Çünkü hayatın gereği doğduğun yetiştiğin yerde kalmaktır. Fakat bu gereklilik ve normal durum anormal bir şekilde tersine dönmüş ve içerisine doğduğun topluluk ve topraktan ayrılmak istiyorsan o zaman " neden gitmek istiyorsun?" diye sorabilirsin. Bu abes olmaz.
Asırlardır yer değiştirmemiş bir aileden geliyorsun sanırım. Zihniyet farkı olabilir. Bizim inancımız , bakış açımız şudur. "İnsanın memleketi doğduğu yer değil doyduğu yerdir" kaldı ki ilk insandan bu yana insan toplulukları burda doğduk burada yaşarız dememiş. Yaşaması adına en uygun ortam neresiyse oraya doğru bir yönelim içerisinde olmuş. Yiyecek neredeyse onlarda orada olmuş. Yerleşik hayata geçtiklerinde belirli bir refah seviyesi oturtmuşlar. Fakat savaş dönemlerinde , huzurları kaçtıkça farklı bölgelere gitmişler.
Yani çok temel içgüdüsel birşey bu. Memleketin hali ortadayken , herkes akın akın giderken , şu siyasi - ekonomik atmosferde gayet doğru bir soru. Kalanların kalma sebebi , onların dayanma , devam edebilme sebebi , yaşama motivasyonu nedir ?
Kaldı ki "neden gitmek istiyorsun?" sorusunun cevabı oldukça açık. Bilmeyen mi var bunu ?Bencede içgüdüsel. Hayvanların bile çoğunda bu vardır. Bkz. Leylekler. Hayatlarının çoğunu yaşayabilecekleri yerlere giderek göçle geçirirler.
-
SerYolcu bunu yazdı
Kolay yolu seçerek bu ülkeyi terketmek yerine, zor yolu seçip bu ülkeyi daha güzel yaşanabilir bir hale getirmeyi denesek olmaz mı ?
- Amerika da 500 bin evsiz var,
- Fransa sağlık sistemi pek mükemmel değil.
- Norveç ve çoğu batılı ülkeler, halkına refah sağlama işlemini dış borçlar sayesinde yapıyor.
- Devasa bütçe açığı ve ticaret açığı sebebiyle Amerika ekonomisi kesinlikle batmaya mahkum.
- Euro para sisteminin sonu mutlaka gelecek, çünkü önümüzde Yunanistan örneği var.
Yunanistan borçları Euro Para sistemini bayağı sarstı, ileriki zamanlarda dış borcu olan diğer ülkelerin durumu, Euro sistemini daha da zorlayacak.
Türkiye yi terketme imkanım yok, ancak yurtdışında yaşayan insanlara da imrendiğim yok.
amerika zaten yaşamak için güzel bir yer değil. sağlık sistemi bitik bir durumda. cok büyük karteller var. LA için konusayım, gangıster çeteleri var. durdurup soruyorlar kimsin sen diye. herkeste silah var. evsizlerin bir kısmı gerçekten evsiz olmayı tercih ettikleri için evsiz.
amerika her zaman borçluydu. amerika batmaz. batarsa dünya batar. tek kalmaz yani. dünyanın batması demek zaten türkiyede olsanda sıkıntı avrupada olsanda sıkıntı. adamlar ayrıca ekonomiyi yönetiyor. battığında ilk onlar çıkar biz debeleniriz.
avrupada yaşayan biri olarak, euroya geçişlerin nasıl bu kadar salakça olduğunu anlamak çok zor. yani örnek vermek gerekirsek ekmek atıyorum 0.80 kr, euroya geçtiğinde ekmeği direk 1 euro diye cevirdiler. maaşlar direk çevrildi. 2bin tl para alıyorsan 2binin euro ederini verdiler maaş olarak. öyle oluncada millet aç kaldı. tabi serbest piyasa olunca fiyatlarada devlet pek müdahale edemedi. firmaların gelirleri düştü bu fiyat pahalılığı yüzünden. küçük şirketler kısa dönemli satışların aksamasından battı.
yunanistana gelince, yunanlılar yan gelip yattılar. bizim gibi harcadılar savurdular parayı. halende aynı mantalite var. ab bize bakar diyorlar. tabi dış etkenleri de var batmada.
bence TR bitti. düzelmesi en az 50 yıl alır bugünden başlarsan. birde düzeltmeye çalıştığın adamlar seninle savaş veriyor. senin yanında değiller. 2nizde ülkenin iyiliğini istiyorsunuz fakat adam cahil olduğu için senin söylediklerine karşı geliyor. bu adamlarla ülkeyi kurtaramazsın.
-
italyan bunu yazdıliteratur bunu yazdıitalyan bunu yazdı..
Kaldı ki "neden gitmek istiyorsun?" sorusunun cevabı oldukça açık. Bilmeyen mi var bunu ?Ve aynı zamanda @Yazilimci'ya cevap olsun. Doğup yetiştiğin ifadesinde yetişmek ifadesi zaten bu sonradan yer değiştirmeler için geçerli. Türkiye'de doğmuşsundur, ailen Almanya'ya göç etmiştir orada yetişmişsindir. İşin gereği yurtdışına yerleşmişsindir. Bunların her biri hayatın akışına uygun ve olağan yer değiştirmeler. Bu tür yer değiştirmeleri ya da doğup büyüdüğün yerde yaşamanı sürdürmeni düşünsel kaos haline getirip sorgulamak abes. Ortada anormal bir durum yok.
Keşke imkân olsa da şu ağlayanları yurtdışına yerleştirebilsek. Valla gına geldi.
-
literatur bunu yazdı
Keşke imkân olsa da şu ağlayanları yurtdışına yerleştirebilsek. Valla gına geldi.
Sen niye ağlamıyorsun ?
Ağlayanları yurtdışına yerleştirirsen geriye ne kalır ?