Bu Ülkede Yaşamak İçin Sebebiniz ?
-
Elde olanı yaşarken mutlu olmak ve elde olmayanı hayal edip mutlu olmak şeklinde, birbirinden net bir şekilde ayırarak yaşamıma çok da güzel devam edebiliyorum dostum. Dünya üzerinde yaşam şartlarını iyileştirmek adına göç etme fikrine sahip olan ne tek bireysin ne de son topluma üyesin. Dünya üzerinde çingene nüfusu kaç milyon ? Sorguladığın iş ne imkansız ne de çok mühim bir iş. Özgürlük, etrafını saran kurallardan arta kalan şeydir. Umarım bugünün sana getirdiği şeyler, yarın için hayal ettiklerin olur. Hayal edilenin aynı zamanda bir insanı dolaylı yoldan öfkelendiriyor olması hiç sağlıklı gelmiyor bana.
Selametle. -
NaZi_ bunu yazdı
Elde olanı yaşarken mutlu olmak ve elde olmayanı hayal edip mutlu olmak şeklinde, birbirinden net bir şekilde ayırarak yaşamıma çok da güzel devam edebiliyorum dostum. Dünya üzerinde yaşam şartlarını iyileştirmek adına göç etme fikrine sahip olan ne tek bireysin ne de son topluma üyesin. Dünya üzerinde çingene nüfusu kaç milyon ? Sorguladığın iş ne imkansız ne de çok mühim bir iş. Özgürlük, etrafını saran kurallardan arta kalan şeydir. Umarım bugünün sana getirdiği şeyler, yarın için hayal ettiklerin olur. Hayal edilenin aynı zamanda bir insanı dolaylı yoldan öfkelendiriyor olması hiç sağlıklı gelmiyor bana.
Selametle."Niye uyandım lan ben." '^^"
@NaZi_ Bunu da atıyım mı profil'ine?
RitmFarbRacourci tarafından 27/Nis/19 11:06 tarihinde düzenlenmiştir -
RitmFarbRacourci bunu yazdıNaZi_ bunu yazdı
Sen bilirsin dostum. :)
Ayrıca yeri geldi sanırım; milletin şahsın hakkındaki fikirlerini çok takma hocam. Aslında bu tehlikeli bir şey; bu durumda sen de eleştiri hakkını kaybediyorsun ama olsun, kimin neyi nasıl yaptığını da çok takmamalısın zaten. :) -
Uzun zamandır insanoğlunun daha fazla ürememesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta sırf annelik babalık duygusunu tatmak için çocuk sahibi olmak benim gözümde büyük bencillik. Nasipse çocuk sahibi olmayacağım. Daha fazla çoğalmayın, azalarak bitelim :)
-
"Allahım bu düzende değiştirebileceklerim için bana cesaret değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için sabır ikisinin arasındaki farkı anlamam için zeka ver amin"
Geçen bi dizide geçiyordu. Çok güzel dua aslında.
-
NaZi_ bunu yazdı
Elde olanı yaşarken mutlu olmak ve elde olmayanı hayal edip mutlu olmak şeklinde, birbirinden net bir şekilde ayırarak yaşamıma çok da güzel devam edebiliyorum dostum........ Özgürlük, etrafını saran kurallardan arta kalan şeydir. Umarım bugünün sana getirdiği şeyler, yarın için hayal ettiklerin olur. Hayal edilenin aynı zamanda bir insanı dolaylı yoldan öfkelendiriyor olması hiç sağlıklı gelmiyor bana.
Selametle.Sahip olduklarına şükretmek ve gelecekten umutlu olmak diyorum ilk koyulaştırdığım kısma.
Var olan özgürlük ortamını kanıksamak ve hayallerine ulaşamayacağını düşünüp öfkelenmemek.
Elindeki ile yetinir devam edersen bu ülkede baya baya yaşarsın diyorum bu yoruma. Mantıklı mı ? Gayet felsefi bir hayat görüşü , mantıklı. Uygulamak özdisiplin ister. Özdisiplini olmayan adam zaten hiçbiyerde yaşayamaz.... Yaşasada mutlu olamaz diyerek kendi önermemi ileri sürüyorum. -
NaZi_ bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıNaZi_ bunu yazdı
Sen bilirsin dostum. :)
Ayrıca yeri geldi sanırım; milletin şahsın hakkındaki fikirlerini çok takma hocam. Aslında bu tehlikeli bir şey; bu durumda sen de eleştiri hakkını kaybediyorsun ama olsun, kimin neyi nasıl yaptığını da çok takmamalısın zaten. :)Tamam o zaman, ekliyorum.
Yeri gelen konu hakkında da @izzmarit 'es de aynı kanı'da, Lâkin bu düşünce bana biraz sınırlayıcı ( VV/ })geliyor gibi. Eleştiriye her daim açığım, ancâk kullanılan Dil(ifade) çok Gâliz(kötü,dandik, yada bana öyle) geliyor.
Bir ayrıntı vereyim; burada şahsen sevmediğim insan yok, fakât dereceleri farklı. Şimdi isim saymayayım @MhmdAlmz gibi, hoş olmaz diye düşünüyorum. Ancak kimi zamanda (bana göre tabi) bu isimleri ön plana çıkarsak buranın mikro kültürü(yada iklimi) için dâhâ iyi olmaz mı diye de düşünmüyor değilim(niye doğrudan düşünüyorum demiyorum, bak bu da ilginç. @o,`)) Geçmişte yaptım çünkü.
@NoName '^^", Hayır dostum: Bence çocuklar şahane, en az 2 tane en fazla 4 tane olmalı, diyorum. Lâkin eğitimi sıkıntı. Yada KendiniEğitimi(ÖzEğitimi) sıkıntı. Özellikle de bu coğrafyada. Hanginiz devlet yada özel okullarında 2nci ve/veya 3ncü 4lükte kimya dersinde element(?)leri canlı olarak görüp, ısı'yla tepkime'ye soktunuz, yada Fen ve teknoloji yada biyoloji dersinde Mikroskop'u tanıdınız. Çok cüzi(sınırlı) bir azınlık.
Bu topraklarda diye genelliyorum, insana verilen değer çok sınırlı gibi geliyor, diğer coğrafyaları da çok bilmiyorum, lâkin o taraflar hakkında da tereddûtteyim.
RitmFarbRacourci tarafından 27/Nis/19 17:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Daha çok param olsa da bu ülkeden başka ülkede yaşamayı tercih etmezdim.
Bu kadar güzel kadınları başka bir ülkede tanıyamazdım diye düşünüyorum.
Dan Bilzerian tarzı hayat Amerikan rüyasıdır. Rüya ile kandırıp açlığa mahkum ederler.
Mekanım Datça olsun diyerek sonlandırıyorum.
-
MbK bunu yazdı
Daha çok param olsa da bu ülkeden başka ülkede yaşamayı tercih etmezdim.
Bu kadar güzel kadınları başka bir ülkede tanıyamazdım diye düşünüyorum.
Dan Bilzerian tarzı hayat Amerikan rüyasıdır. Rüya ile kandırıp açlığa mahkum ederler.
Mekanım Datça olsun diyerek sonlandırıyorum.
Prag'a gittin mi hiç? Hepsi turist hepsi seçmece karpuz gibi 🍉 :))
Ritmfarbfaruççi çocukları çok severim. Değil 4 tane 40 tane çocuğum olsun anaokulu alayım onlara. Ama hayır işte böyle bir dünyada yaşamasınlar, gerek yok :)
Hani diyor ya bazı arkadaşlar bok mu vardı Türkiyede doğduk diye, bu düşüncede samimi oldukları sürece aynı şeyi kendi çocuklarına da yapmamalılar :)
-
5 senedir Almanya'dayım. Türkiye'ye dair özlediğim tek şey var o da ailem. Beni Türkiye'de tutabilecek başka da bir şey kalmadığı sıralarda geldim buraya. Başlangıçtaki yabancılığı atlattıktan sonra her şey rayına oturdu.
İş bulma kaygısı hiç olmadı mesela. Devlet sağolsun sen yeter ki çalış, vergini ver iş çok diyor. Yarın başka bir iş arayacak olsam bulmam en fazla 1-2 hafta olur o da yeni iş görüşmesi için randevu almak için 1-2 hafta.
Çocuklarımın geleceği adına kaygım yok. Eğitim sistemi oturmuş çünkü. Sınavdan sınava koşmuyor çocuklar. Yıllarca okuyup boşta kalan yok. Çocuk okulu bitirip kendi alanında bilgili ve yeterli olarak başlıyor hayata.
Geçinme derdi yok. 4 kişilik bir aileyiz. Sadece ben çalışıyorum. Maaşım da bize yetiyor. Lüks bir hayatımız yok. Ortalamanın üstü, iyi sayılabilecek bir yaşantımız var. Ev kaloriferli ve dışarda da arabam duruyor.
Haftasonları genelde çalışmıyorum. Ailemle zaman geçirebiliyorum.
Sessiz ve sakin bir hayat yaşıyorum. Seçim zamanı bas bas bağıran insanlar, davullu zurnalı kalabalıklar yok. Hatta seçimlerin olup bittiğini bile haftalar sonra televizyondan öğreniyorum resmen.
İnsanların birbirine saygısı var. Yolda yürürken insanlar yüzünüze gülüyor. Merhaba diyor. Insanlar kendi haklarını savunuyor. 1 cent için dakikalarca bekliyor insanlar. Kendi emeklerine saygıları var.
Yazımı Almanları övmek ya da Türkiye'yi kötülemek için değil; bir insanı bir ülkede ne tutar diye fikir vermek için yazdım. Aynı şartları sağlayan bir Türkiye özlemim var; ama bu çok uzak bir ihtimal olduğu için ben Almanya'yı seçtim.