Bu Ülkede Yaşamak İçin Sebebiniz ?
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Basit, belli bir coğrafyada insanlar ihtiyaçlarını ortakça karşılıyor ve coğrafya büyüyor, aileler klanlara dönüşüyor ,klanlar birleşiyor ilk devletçikleri oluşturuyor. bu insanların dilleri ortaklaşıyor, ekonomik birliktelik oluşuyor, takas ile ve coğrafyaları kendileri gibi konuşmayan, kendileri gibi olmayandan ayrışıyor. artık diyorlar ki burada oturmayanlar bizden değildir, bizim kurduğumuz sınırlar içinde yaşayacaklarsa; bizim dilimizi konuşmalı, bizim gibi askerlik yapmalı, bizim gibi eğitim görmeli, bizim gibi inanmalı.
ilk devletler aynı dine inanan, aynı dili konuşan ,aynı şekilde giyinen, malını talan ettirmemek ailesinin can güvenliğini korumak vs vs için kurulan yapılardır yani sınır kavramı şundan gelir ;ben çalışıyorum aklımı kullanıp kendim gibi düşünenlerle kooperatifleşiyorum, ortak akıl yürütüp bir sistem kuruyorum ve bu sisteme insan iş gücü, koruma için gerekirse can, ve para koyuyorum. zamanla benim ailemden 8 10 kişi sistem için dolayısıyla halk için ölüyor, zamanla sisteme aktardığım para miktarı artıyor, ve artık belli haklarım oluyor vatandaşı olduğum ülkede; sağlığı ele alalım prim ödüyorsun ve devlet sana bakıyor, emeklilik olayına bakalım prim ödüyorsun ve belli bir süre sonra devlet sana çalışamayacak hale geldiğinde para ödüyor, çocuğunu okutuyor vs vs.
haliyle göçmen demek bu sisteme beleşten adam girmesi demek, her yeni beleşten girenin senin birikimini sikip atması demek, dolayısıyla sınırlar şarttır ve ülkeye katkısı olmayan sığınmacıların siktir edilip atılması gerekmektedir.
gelişmiş toplumların gelişmemiş toplumları sömürmesi de vahşilik değildir.
Sen gücün yettiği için bir ineğin sütünü yavrusuna vermiyor kendin içiyorsun, hamile kalsın diye boğa ile zorla çiftleştiriyorsun yani tecavüz ettiriyorsun, bebeğini ondan derhal alıp başka bir yere götürüyorsun ayrı büyütüyorsun, süt vermeyi bırakınca kesiyor ve yiyorsun, bildiğin soykırım yaparak karnını doyuruyorsun, ve bunu bu canlılara güven vererek yapıyorsun, madem doğanın sistemi bu o halde kabul edeceksin, kafası çalışan çalışmayanı ezecek, gücü yeten gücü yetmeyeni parçalayıp yiyecek ,gücenmeyeceksin güçlü olmak için çalışacaksın.
insan dünyadaki en adi yaratıktır ve soyunun bir an önce tükenmesi dünyadaki tüm diğer canlılar için gereklidir.
Tartışma ortamına katıldığını düşün, birde tersini savunabilir misin @RetRet?
Bunun haricinde merak ettiğim; Evet @ShockMan söz sende. sende şu anki durumun(@RetRet'in) aksini savunabilir misin?
Hayır gelişim evresi insanlık için olması gereken olduğu için şimdiye kadar olup bitenleri ve bir müddet daha olacakları @RETRET hocamız çok güzel ifade etmiş..
Ben insanlığın geleceğine dair umut besliyorum, ve bizi biz yapan şeyin geçmişimizde saklı olmadığını biliyorum, bizi asıl biz yapacak olan şey gelişimdedir. Ve bir gün insan ırkı tüm evrende rüştünü ispatlayacak ve o gelişmiş toplumlara kendisini kabul ettirecek iyicil bilge varlık konumuna gelecektir. Dünya gün geçtikçe daha bir küçülüyor. Ve geçmiş yanlışlarımızı tekrarlamaktan artık bıktığımızı düşünüyorum. Bilinç altımızda tüm yaşanan olaylar aslında gizlidir, insanlık tarihini dnasında saklar.
-
ShockMan bunu yazdı
Hayır gelişim evresi insanlık için olması gereken olduğu için şimdiye kadar olup bitenleri ve bir müddet daha olacakları @RETRET hocamız çok güzel ifade etmiş..
Ben insanlığın geleceğine dair umut besliyorum, ve bizi biz yapan şeyin geçmişimizde saklı olmadığını biliyorum, bizi asıl biz yapacak olan şey gelişimdedir. Ve bir gün insan ırkı tüm evrende rüştünü ispatlayacak ve o gelişmiş toplumlara kendisini kabul ettirecek iyicil bilge varlık konumuna gelecektir. Dünya gün geçtikçe daha bir küçülüyor. Ve geçmiş yanlışlarımızı tekrarlamaktan artık bıktığımızı düşünüyorum. Bilinç altımızda tüm yaşanan olaylar aslında gizlidir, insanlık tarihini dnasında saklar.
Bence 'fazlaca' iyi niyetli gibisin, dostum. Gerçi aşağı yukarı bende böyleyim de. Söylediklerin uçuk geliyor. Kısmen kafamda bizim TanımlanamayanUçanCisim'ci Haktan AkDoğan mi ne vardı o canlandı. Bir de ekranda tanıdığım Bi hatun vardı (tipi de tam kendisinin tasvir ettiği gibi tam Reptil'di, ismini şimdi çıkaramadım) onun ifadesiyle Reptilyan bilmem neler var filan diyordu, o aklıma geldi. Hey gidi günler, hey. ^^D`
Ara ara gündemden ve dünyadan o kadar sıkılmışız ki, TV'de filan Ufo'lardan söz edilmeye başlanıyor. Yani biz çözüm için kendimizin bulabileceklerinden o kadar vazgeçmişiz ki, dünya dışı varlıklardan medet(çare bekler) umar, hâle gelmişiz. @@,)
Elin toplumları 50'ler 60'lar'da uzaya çıkmışlar, günümüze kadar da boş durmamışlar; roket,mekik,uzay istasyonu, gözlem istasyonu, optik ve/veya radyo teleskop'ik aletler geliştirmişler. Durmamışlar, ara istasyonlarla diğer gezegenlere koloni kurmaya yol arıyorlar. ( Ve varsa) Onlar(?) bize gelmeden, kendileri içinde bulunduğumuz yapı'nın sınırlarına doğru yol almaya çalışıyorlar. Hangisi Ehven. Aklıma gelen soruyu sormak istemiyorum, şahsen.
Bu coğrafyanın insanı olarak da, coğrafyada olan biteni gördüğümde; tekrarlamaktan bıktığımızı da düşün(e)miyorum.
Tamam, DNA'nın olayı biraz ilginç. Onun da tümü yorum katılmaksızın tam olarak çözülebilmiş değil. Coğrafya ve iklime bağlı olarak da değişkenlik gösterebiliyor. Kısmen de bir hayli esnek görünüyor. ^^, ) Çok katı,değişmez,güvenilir,kesin değil yani, bana göre. böyleyken böyle.
RitmFarbRacourci tarafından 04/May/19 12:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Memleketimin yağmuru, doğası dışında hiçbir s..m yok. Ailem, sağlık sorunları dışında hiç bir neden yok.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Bence 'fazlaca' iyi niyetli gibisin, dostum. Gerçi aşağı yukarı bende böyleyim de. Söylediklerin uçuk geliyor. Kısmen kafamda bizim TanımlanamayanUçanCisim'ci Haktan AkDoğan mi ne vardı o canlandı. Bir de ekranda tanıdığım Bi hatun vardı (tipi de tam kendisinin tasvir ettiği gibi tam Reptil'di, ismini şimdi çıkaramadım) onun ifadesiyle Reptilyan bilmem neler var filan diyordu, o aklıma geldi. Hey gidi günler, hey. ^^D`
Ara ara gündemden ve dünyadan o kadar sıkılmışız ki, TV'de filan Ufo'lardan söz edilmeye başlanıyor. Yani biz çözüm için kendimizin bulabileceklerinden o kadar vazgeçmişiz ki, dünya dışı varlıklardan medet(çare bekler) umar, hâle gelmişiz. @@,)
Elin toplumları 50'ler 60'lar'da uzaya çıkmışlar, günümüze kadar da boş durmamışlar; roket,mekik,uzay istasyonu, gözlem istasyonu, optik ve/veya radyo teleskop'ik aletler geliştirmişler. Durmamışlar, ara istasyonlarla diğer gezegenlere koloni kurmaya yol arıyorlar. ( Ve varsa) Onlar(?) bize gelmeden, kendileri içinde bulunduğumuz yapı'nın sınırlarına doğru yol almaya çalışıyorlar. Hangisi Ehven. Aklıma gelen soruyu sormak istemiyorum, şahsen.
Bu coğrafyanın insanı olarak da, coğrafyada olan biteni gördüğümde; tekrarlamaktan bıktığımızı da düşün(e)miyorum.
Tamam, DNA'nın olayı biraz ilginç. Onun da tümü yorum katılmaksızın tam olarak çözülebilmiş değil. Coğrafya ve iklime bağlı olarak da değişkenlik gösterebiliyor. Kısmen de bir hayli esnek görünüyor. ^^, ) Çok katı,değişmez,güvenilir,kesin değil yani, bana göre. böyleyken böyle.
Günümüz gerçekliği ile zihnini o kadar uyumsamışsın ki, işte bu yüzden gelecek ile ilgili insan gelişiminin varacağı merhaleleri göremiyor ve umutsuzluğa kapılıyorsun.. Belkide umudun yinede vardır, ama bence daha çok umutlanabilirsin, evet belki de sırada en acımasızından atomik bir savaş vardır, ve biz insanlık olarak kendimizi belki de sonlandıracağız, ama o atomik savaştan kalanlar olursa, işte o toplumdan türeyenler iyicil bir anlayışı filizlendirebilecekler. Yaşama daha çok saygı duyabilecekler, ve kendi doğalarının cehalete indirgenmiş halini terk edebileceklerdir.. Ya da Atomik savaş olmazsa bile, gelecekte yaşanacak bir kaç münferit savaş insanlığın bu tür kargaşalara karşı birleşmesine neden olabilir, dostum ümidi küçümsememelisin, iyi niyetli bir ümit parçası, inan bana kötücül en kudretli kimsenin bile vereceği kararlardan daha güçlü neticeler yaratabilir, zihinsel gücünüzün değerini bilin, ve onu harekete geçirecek temel enerjinin iyicil niyet barındıran düünce enerjileri olduğunu unutmayın.. Zengin olmak istiyorsanız, komşularınızı zengin olarak düşleyin, onlara zenginlik isteyin, o zaman size zenginlik yağacak, bu sizi şaşırtabilir.
-
ShockMan bunu yazdı
Günümüz gerçekliği ile zihnini o kadar uyumsamışsın ki, işte bu yüzden gelecek ile ilgili insan gelişiminin varacağı merhaleleri göremiyor ve umutsuzluğa kapılıyorsun.. Belkide umudun yine de vardır, ama bence daha çok umutlanabilirsin, evet belki de sırada en acımasızından atomik bir savaş vardır, ve biz insanlık olarak kendimizi belki de sonlandıracağız, ama o atomik savaştan kalanlar olursa, işte o toplumdan türeyenler iyicil bir anlayışı filizlendirebilecekler. Yaşama daha çok saygı duyabilecekler, ve kendi doğalarının cehalete indirgenmiş halini terk edebileceklerdir.. Ya da Atomik savaş olmazsa bile, gelecekte yaşanacak bir kaç münferit savaş insanlığın bu tür kargaşalara karşı birleşmesine neden olabilir, dostum ümidi küçümsememelisin, iyi niyetli bir ümit parçası, inan bana kötücül en kudretli kimsenin bile vereceği kararlardan daha güçlü neticeler yaratabilir, zihinsel gücünüzün değerini bilin, ve onu harekete geçirecek temel enerjinin iyicil niyet barındıran düşünce enerjileri olduğunu unutmayın..
Zengin olmak istiyorsanız, komşularınızı zengin olarak düşleyin, onlara zenginlik isteyin, o zaman size zenginlik yağacak, bu sizi şaşırtabilir.
(Yakın,uzak)Komşular zengin ama elleri sıkı ^^D Bana bir hadis'i anımsattı ama tam hatırlayamadım. " ... büyüklerle beraberdir." gibi birşeydi.
Düşünce enerjileri için " 'fyi' to the @izzmarit havale ediyorum", ama özellikle de şu adrese; https://www.tahribat.com/forum/spirituel-kitap-ve-kaynak-tavsiyesi-239974/2 Bunları yazarken de Alay etmiyorum. Ki bana da sana da yakışmaz. Ama değişik birşey-ler olduğunu da yadsımıyorum.
Atomik savaş olacağını pek kestiremiyorum lâkin büyük birşey olacak muhtemelen de biz o ara nerede olacağız, coğrafya olarak orası biraz gülümsetiyor.
Okçular federasyonu olarak yeteri kadar hazırlandık mı emin değilim. '^^"
Umut'suz yaşanır mi, enseyi yada çehreyi karartmam. Öğle vazifesini göreyim de Çıkayım çarşı pazar ihtiyaç göreyim. ös2h25'
RitmFarbRacourci tarafından 04/May/19 15:51 tarihinde düzenlenmiştir -
EnableTurk bunu yazdı
Memleketimin yağmuru, doğası dışında hiçbir s..m yok. Ailem, sağlık sorunları dışında hiç bir neden yok.
Yağmur ve doğa için kalınır yahu. Memleketim diyebilmek. Ailenizin olması. Güzel şeyler.
Allah sabır versin cümlemize. Gelecekte inşallah daha fazla sebeplerimiz olur. -
aslında beni ençok buraya bağlayan şey Muğla.. burada yaşadığım hayat, fakir bir hayat ancak benim gibi bilim ve doğa aşığı birisi için Muğla bulunmayan bir nimet gibi...