Bu Ülkede Yaşamak İçin Sebebiniz ?
-
Şu alkolün pahalılığından dem vurup da paso buradan ağlayan şoparlardan gına geldi artık. Adamın yaşam kalitesi standardındaki paçozluk başlığın sorduğu soruya cevap niteliğinde aslında. Böylelerinden iğreniyorum ben de. Bir bunlardan, bir de "her şey çok güzel çok iyi" kafasındaki dangozlardan ötürü çıldırıyorum zaman zaman.
-
kanaat; sahip olduklarının değerini bilmek, yetinebilmektir, zengin olmanın ise yegane koşuludur.
milyonların varsa, kanaat edemiyorsan, daha fazlası, daha iyisi, daha mükemmeli hırsları ile ömür sürüyorsan, fakirsindir, elindekiler yetmiyordur çünkü. streslisindir, mutsuzsundur.
bireysel yaşayan, "ben ülkemi seviyorum, zorlansam da sabrederim, gitme imkanım olsa da gitmem" diyebilir.
çocukları olanın ise böyle bir lüksü yok. nerede daha güvende olur, nerede daha iyi eğitim alır, nerede daha ahlaklı daha saygılı yetişir, bunları tartmak zorunda.
daha iyisini sunabilecek imkan varken, kanaat edelim diyip, sorumluluğundakileri riske atmak olmaz.
ben mesela kendime, oğlum okula başlayacak yaşa gelene kadar süre biçtim.
bu süreç zarfında icabında dünyanın her yerine gidebileceğimiz bir altyapı kurmaya çalışıyorum.
aynı zamanda gidilebilir alternatiflerin ve ülkemizin güncel durumunu takip ediyorum.
neticede bizim zihnimizin 86 kere ırzına geçmişler,
istanbul'da türkiye'de yaşamın kaşarı olmuşuz ama saflığımızdan berraklığımızdan insanlığımızdan kaybettiklerimiz tartışılır.
kimimiz şanslıymış karakterini azbuçuk adam olarak korumuş. kimimiz dolandırıcı olmuş. kimimiz sapık. kimimiz müptela. kimimiz ayyaş.
kimimiz ise hiçbirşey olamamış.
böyle bi ambiyansta çocuğun şansına nasıl biri olmak düşer bilemeyiz. nelerle yüzleşecek, nelerin mücadelesini verecek, neleri kazanıp, neleri kaybedecek bilemeyiz.
bize düşen tedbiri almak ise, olumsuz ihtimallerin mümkün mertebe azaldığı bir tabiatta tutmakta fayda var sorumluluğumuzdaki insanları.
imkan yoksa elbette gereken kanaat. elinden geleni yaptıysan vicdanlar rahat.
ama imkan varken daha iyisini araştırmıyorsan; sorumsuzluk, tedbirsizlik, şartlanmışlık, alışmışlık, aptallık, korku karışımı bir ruh halinin tesirindesindir.
ya da sadizm/mazoşizm gibisinden psikolojik rahatsızlıkların etkisindesindir.
ya da hayırdır birader ne ayaksın?dır
(not: bazen vizyonsuzluk ve alışkanlık bütünleşir, adı sevgi olur, saplantıya dönüşür. Bu kısım tartışılır ama neticelenmez, o yüzden zaatımızca saygı duyulur.)
-
noname bunu yazdıMbK bunu yazdı
Daha çok param olsa da bu ülkeden başka ülkede yaşamayı tercih etmezdim.
Bu kadar güzel kadınları başka bir ülkede tanıyamazdım diye düşünüyorum.
Dan Bilzerian tarzı hayat, Amerikan rüyasıdır. Rüya ile kandırıp, açlığa mahkum ederler.
Mekanım Datça olsun diyerek sonlandırıyorum.
Prag'a gittin mi hiç? Hepsi turist, hepsi seçmece karpuz gibi 🍉 :))
Ritmfarbfaruççi çocukları çok severim. Değil 4 tane 40 tane çocuğum olsun anaokulu alayım onlara. Ama hayır işte böyle bir dünyada yaşamasınlar, gerek yok :)
Hani diyor ya bazı arkadaşlar bok mu vardı Türkiyede doğduk diye, bu düşüncede samimi oldukları sürece aynı şeyi kendi çocuklarına da yapmamalılar :)
@NoName , Türkiye konusunda haklısın da, ben daha çok ^Tanrı parçacığı^ çıkarılması yönünde taraftârım.^^D
-0-
Doğrudan konuyla alakalı değil ama konunun birinde @Efendi senin Almanya'da gördüğün durum ile şu yorumuna " Insanlar kendi haklarını savunuyor. 1 cent için dakikalarca bekliyor insanlar. Kendi emeklerine saygıları var. " zıt, burada Tbt'de "Vodafone ve Damacana" başlığında Türkiye'de hak aradığı için Aptallıkla,delilikle suçlanan/suçlayan çok sevilen insanlar var. İşte Karakter ve toplum Ahlakına bariz bir örnek benim açımdan. tebessüm etmeden duramıyorum '^^"
Gerçi salaklık'la idda eden kişi, hülle(bu nassı bi kelime yaağ) tarzı çözüm önerisi de getirmişti yanılmıyorsam, lâkin hak arayışına bakışı 20 TL'lik de olsa yadırga'yarak bakması nasıl bir karakter sahibi olmaktır! bana ilginç geliyor.
-0-
@y'iğreniyor musun, paçam ? '^^" Dönüşümünü tamamlaya'mamışsın o zaman.
-0-
@Muaythaist , ihtiyacın yok ama takdîr ettim bakış açını. 'm with u.
-0-
40-10 30 'dır burdayım @@.)
.
RitmFarbRacourci tarafından 28/Nis/19 09:01 tarihinde düzenlenmiştir -
literatur bunu yazdı
Şu alkolün pahalılığından dem vurup da paso buradan ağlayan şoparlardan gına geldi artık. Adamın yaşam kalitesi standardındaki paçozluk başlığın sorduğu soruya cevap niteliğinde aslında. Böylelerinden iğreniyorum ben de. Bir bunlardan, bir de "her şey çok güzel çok iyi" kafasındaki dangozlardan ötürü çıldırıyorum zaman zaman.
Başlığın sorduğu soru şu ; İntihar etmiyorsun veya bu ülkeden gitmiyorsun. Bu ülkede seni rahatsız eden şeylere tahammül edip yaşamanı sağlayan motivasyon kaynağın ne ?
Başıkta iğrenmeni çıldırmanı sağlayan bişey varsa bile ben göremedim başlıkta. Madem bi yorum yaptım motivasyon kaynağınıda söyle. -
italyan bunu yazdıliteratur bunu yazdı
Başlığın sorduğu soru şu ; İntihar etmiyorsun veya bu ülkeden gitmiyorsun. Bu ülkede seni rahatsız eden şeylere tahammül edip yaşamanı sağlayan motivasyon kaynağın ne ?
Başıkta iğrenmeni çıldırmanı sağlayan bişey varsa bile ben göremedim başlıkta. Madem bi yorum yaptım motivasyon kaynağınıda söyle.Sen tutucu motivasyonları sormuşsun ben iticilere örnek verdim. Başlıkla alâkalandırmamı öyle okuyabilirsin. Başlıktan iğrenip çıldırmadım. Bahsettiğim tiplerden ötürü çıldırıyorum, konu altında da örnekleri vardır.
Ayrıca sorduğun soru bence hatalı. İnsanın kendi ülkesinde yaşamak için gerekçeye ihtiyacı yoktur. Fakat gitmek istediğinde bu istisnai bir durum teşkil eder ve o zaman sebeplerden bahsedilebilir.
https://youtube.com/watch?v=rFGH4ja5xSE
-
bu ülkeden gidebilme umudu...
fırsat kolluyorum herhangibir ab ülkesine gitmek için... çok da meraklısı değilim klamanın ...
hem paldır küldür gidip de napim, 2-3 ay sonra hazırdaki para da biter oralarda dilenelim mi ? gittiğim yerde hayatımı aynı veya daha iyi bir kalitede devam ettireblmem gerekiyor.
-
Bu ülkenin insanını 1 sevmiyorsam arabı 3 avrupalıyı 5 sevmiyorum. İmkanım olsa bile sebebim bu.
SENAR1ST tarafından 28/Nis/19 18:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Kolay yolu seçerek bu ülkeyi terketmek yerine, zor yolu seçip bu ülkeyi daha güzel yaşanabilir bir hale getirmeyi denesek olmaz mı ?
- Amerika da 500 bin evsiz var,
- Fransa sağlık sistemi pek mükemmel değil.
- Norveç ve çoğu batılı ülkeler, halkına refah sağlama işlemini dış borçlar sayesinde yapıyor.
- Devasa bütçe açığı ve ticaret açığı sebebiyle Amerika ekonomisi kesinlikle batmaya mahkum.
- Euro para sisteminin sonu mutlaka gelecek, çünkü önümüzde Yunanistan örneği var.
Yunanistan borçları Euro Para sistemini bayağı sarstı, ileriki zamanlarda dış borcu olan diğer ülkelerin durumu, Euro sistemini daha da zorlayacak.
Türkiye yi terketme imkanım yok, ancak yurtdışında yaşayan insanlara da imrendiğim yok.
-
SerYolcu bunu yazdı
Kolay yolu seçerek bu ülkeyi terketmek yerine, zor yolu seçip bu ülkeyi daha güzel yaşanabilir bir hale getirmeyi denesek olmaz mı ?
- Amerika da 500 bin evsiz var,
- Fransa sağlık sistemi pek mükemmel değil.
- Norveç ve çoğu batılı ülkeler, halkına refah sağlama işlemini dış borçlar sayesinde yapıyor.
- Devasa bütçe açığı ve ticaret açığı sebebiyle Amerika ekonomisi kesinlikle batmaya mahkum.
- Euro para sisteminin sonu mutlaka gelecek, çünkü önümüzde Yunanistan örneği var.
Yunanistan borçları Euro Para sistemini bayağı sarstı, ileriki zamanlarda dış borcu olan diğer ülkelerin durumu, Euro sistemini daha da zorlayacak.
Türkiye yi terketme imkanım yok, ancak yurtdışında yaşayan insanlara da imrendiğim yok.
Bu ülkeyi güzel yaşanabilir bir hale getirmek elbette ki olur. Peki kaç kişiyle yapmayı planlıyorsun bunu? Hadi bir grup buldun diyelim kararları veren sen değilsin. Yapacağın herşey kendini yıpratmaktan öte gitmiyor. Yapılan herşeyi bir kalemde silip atacak kafalar olduğu müddetçe bu iş olmaz. O senin bahsettiğini seneler önce atalarımız yapmamış mıydı? Güzel yaşanabilir bir hale getirmekten önce yaşanamaz hale getirenlere hesap sormamız gerek.
-
Efendi bunu yazdı
5 senedir Almanya'dayım. Türkiye'ye dair özlediğim tek şey var o da ailem. Beni Türkiye'de tutabilecek başka da bir şey kalmadığı sıralarda geldim buraya. Başlangıçtaki yabancılığı atlattıktan sonra her şey rayına oturdu.
İş bulma kaygısı hiç olmadı mesela. Devlet sağolsun sen yeter ki çalış, vergini ver iş çok diyor. Yarın başka bir iş arayacak olsam bulmam en fazla 1-2 hafta olur o da yeni iş görüşmesi için randevu almak için 1-2 hafta.
Çocuklarımın geleceği adına kaygım yok. Eğitim sistemi oturmuş çünkü. Sınavdan sınava koşmuyor çocuklar. Yıllarca okuyup boşta kalan yok. Çocuk okulu bitirip kendi alanında bilgili ve yeterli olarak başlıyor hayata.
Geçinme derdi yok. 4 kişilik bir aileyiz. Sadece ben çalışıyorum. Maaşım da bize yetiyor. Lüks bir hayatımız yok. Ortalamanın üstü, iyi sayılabilecek bir yaşantımız var. Ev kaloriferli ve dışarda da arabam duruyor.
Haftasonları genelde çalışmıyorum. Ailemle zaman geçirebiliyorum.
Sessiz ve sakin bir hayat yaşıyorum. Seçim zamanı bas bas bağıran insanlar, davullu zurnalı kalabalıklar yok. Hatta seçimlerin olup bittiğini bile haftalar sonra televizyondan öğreniyorum resmen.
İnsanların birbirine saygısı var. Yolda yürürken insanlar yüzünüze gülüyor. Merhaba diyor. Insanlar kendi haklarını savunuyor. 1 cent için dakikalarca bekliyor insanlar. Kendi emeklerine saygıları var.
Yazımı Almanları övmek ya da Türkiye'yi kötülemek için değil; bir insanı bir ülkede ne tutar diye fikir vermek için yazdım. Aynı şartları sağlayan bir Türkiye özlemim var; ama bu çok uzak bir ihtimal olduğu için ben Almanya'yı seçtim.
Türkiye'de de böyle olabilecek güce sahibiz, ama zübükçül ibnelere yardakçılık eden makarnacı bir millet çeşidi türediğinden beridir, onlar eşek bizde onlar yüzünden sefil bir şekilde yaşar olduk.. Onlar eşeklik yapmasını seviyorlar, kimisi paralı militan trol oluyorlar, kimisi halka ait devlet kaynaklarının hırsızlanmasını sevinç göz yaşları içinde ve alkışlarla karşılıyorlar, garip bir ülke haline geldik.. Yaşamanın anlamını bile bilmeyen bir millet olduk, Zombi toplumu olduk, toplumumuzun yarısından fazlası tatil ne demektir bilmiyor. Turizm ne demektir bilmiyor. İnsanca yaşamayı makarna alıp yemekten ibaret sanıyorlar.
ShockMan tarafından 28/Nis/19 20:18 tarihinde düzenlenmiştir