Bu Ülkede Yaşamak İçin Sebebiniz ?
-
Kendi milletine ekonomik baskı yapan bir sistem var.Vergiler anasının amı gibi . Zenginler daha zengin oluyor , fakirler olduğu yerde sayıyor. İnsanımız çok bencil.Türk parasının değeri kalmadı.Bulgarlar sınırı geçip ülkemizde yiyip , içip , alışveriş yapıp geri dönüyorlar.Türkiyedeki muacırlar bulgaristandan türk parasıyla 10-13 bin liraya mercedesi getirip Türkiyede çatır çatır geziyor. Ben kendi ülkemde yabancı plaka araca binersem yasak oluyor , bir de aracı bağlıyorlar. Biz 10 bin liraya şahine zor biniyoruz , dışarıdan gelen adam o paraya sunrooflu mercedese biniyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın , muacırlara karşı bir zıtlığım yoktur.Ülkenin sistemini anlatmak için bulgarlardan örnek verdim. Bu söylediğim kıbrıslı , yabancı , gürcü , suriyeli bütün çifte vatandaş olanları kapsıyor.
Arkadaş dışarıdan gelen adama verdiğin imkanları bana niye vermiyorsun. Ya hiç kimseye izin verme ya da herkese izin ver.Biz üvey elvat mıyız?Adamlar gidip dışardan 10 bin liraya mercedes bmw getirip burda çatır çatır geziyor. Bende her sabah göt kırması şahini çalıştırcam diye şekilden şekile giriyorum.
Dibimde benzin kuyusu var , en pahalı yakıtı ben kullanıyorum . 6-7 benzin mi olur aqGaz yanımızdaki rusya dan geliyor , 2 ay da bir zam geliyor.
Sıfır araç dışardan 40 bin liraysa bize gelene kadar 70 bin oluyor.
Köprülerden anasının amı gibi para alıyorlar
O sikik hain suriyelilere her ay 800 tl para veriyorlar.Hangi milletden kim olursa olsun herkes doğduğu toprağında yaşamak ister. Doğduğu topraklardan gitse bile hasretini çeker. Fakat bu sistem bu milleti toprağından soğuttu.
Atatürk ün cumhuriyeti emanet ettiği biz gençlerin eline fırsat geçse 2 güne ülkeyi terk edeceğiz : )
Seminerist tarafından 25/Nis/19 01:08 tarihinde düzenlenmiştir -
DestinatioN bunu yazdı
Halki neresinden tutarsan tut elde kaliyor. Sagcisi solcusu sikimsonik sehirlisi sark kurnazi koylusu terbiyesizligi kulturlu olmak sanan gotlek elitisitleri... Sikeyim boyle sicak kanliligi, bi onla övünüyoruz zaten oda makyaj zaten neyse.. Sonuc olarak bi sebep yok, geldik gidiyoruz
herşey makyajlı herşey sahte. "-mış gibi yaşıyoruz" her değer ve sıfata uyar bu -mış gibi olayı.... Yakın zamandan örnek şu Suriyelileri evlerinde ağırlayacağını söyleyip R yapan dayılar..... -mış gibi yaşamanın en temel örneği kolpaçinolar.
-
italyan bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Onca hileye ve engellemelere rağmen, yinede oldu öyle değil mi..? :) Kafayı yemiş değilim, o konuda için rahat olsun hocam.
Masonlar ritüel yapınca vaov maov , ShockMan abi yapınca kafayı sıyırmışsın... Cıks cıks.
Abi sen bitanesin. İyi düşünelim iyi olsun.Eh hocam ne yaparsın, her insanın inancı farklı.. :)
Bana inananda çıkacak, inanmayanda.. Kimisine göre kırmış birisi gibi bile görüneceğim.. Aslında varya, çirkin düşünmese kesinlikle çirkin insan bu dünyada yok. Bütün insanlar güzel varlıklar, birde bu güzelliklerinin farkına varabilseydiler. Ana Kaynağı direk Allah olan Ruhlarının sevincini yaşamayı, akıllı bir varlık olmanın sevincini, kendi varlık farkındalığının evrensel uyumla olan ilişkisini anlayabilseydiler, inan alkol ve uyuşturucu kullanmazdı.. Ve sıkıntı diye bir şeyleri kalmazdı.. Her insanın aradığı kendi içindedir, bunu anlayana kadar bir müddet süre yaşamlarda git gel yapması gerekmekte. Söylemekle olmuyor, bunu yaşayarak anlayacak bütün Ruhlar. Gerçekler görecelidir, değişken olabilirler, her din adamı benim dinim en doğrusu der, ama gerçekte bütün dinler doğrudur, çünkü niyet Allah olduktan sonra din ile yada dinsiz bütün yollar istesenizde istemesenizde Allaha çıkmaktadır.
-
ShockMan bunu yazdı
Hocam yok neşe verdiysem ne mutlu, ama inanmazsan çekim kanunu diye arattır, evrende çekim kanunu diye bir şey var, hepimiz iyi bir şeye odaklanır istersek, o gerçek olabilir.. :)
Çekim kanunu derken, Kütle çekim mi, yüklü parçacıkların çekimi mi, hangisi yada nasıl?
Bi de önemi yok ama "Ümit var" olmak bitişik(yada birleşik) yazılıyor benim bildiğim; Ümitvâr olmak, şeklinde. hatta sitede @literatur kullanmıştı, lâkin uzatma şapkası yoktu. ^^P`
Ruhsal bir güçten söz ediyorum, kütle yani madde ile ilgili değil. :)
Gerçi seninle özelden konuşmuştuk, lâkin şu Ruh'un bir tanımını yapar ya da çerçevesini çizer(anlatır) mısın(tabii vaktin varsa)?
Bir de bunlar, yani farklı ruhlar, birbirleriyle sözlü-yazılı iletişim kurmadan nasıl iletişim içerisine giriyorlar? hoş, telefonla konuşurken de sözlü-yazılı iletişim kuruyoruz gerçi ama havada kablosuz iletim de söz konusu.
Bu ruhsal iletimin çapını belirleyen güç nasıl birşey? Bende bi nane kekik koyayım çaydanlığa.
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Hocam yok neşe verdiysem ne mutlu, ama inanmazsan çekim kanunu diye arattır, evrende çekim kanunu diye bir şey var, hepimiz iyi bir şeye odaklanır istersek, o gerçek olabilir.. :)
Çekim kanunu derken, Kütle çekim mi, yüklü parçacıkların çekimi mi, hangisi yada nasıl?
Bi de önemi yok ama "Ümit var" olmak bitişik(yada birleşik) yazılıyor benim bildiğim; Ümitvâr olmak, şeklinde. hatta sitede @literatur kullanmıştı, lâkin uzatma şapkası yoktu. ^^P`
Ruhsal bir güçten söz ediyorum, kütle yani madde ile ilgili değil. :)
Gerçi seninle özelden konuşmuştuk, lâkin şu Ruh'un bir tanımını yapar ya da çerçevesini çizer(anlatır) mısın(tabii vaktin varsa)?
Bir de bunlar, yani farklı ruhlar, birbirleriyle sözlü-yazılı iletişim kurmadan nasıl iletişim içerisine giriyorlar? hoş, telefonla konuşurken de sözlü-yazılı iletişim kuruyoruz gerçi ama havada kablosuz iletim de söz konusu.
Bu ruhsal iletimin çapını belirleyen güç nasıl birşey? Bende bi nane kekik koyayım çaydanlığa.
Hocam Ruh yapısının tanımlanmasını istemişsin.. Ruh yapısının tanımlamasını madde alemi ile yapmak akla gülünç gelen bir durum olur, çünkü Ruh denilen şey yaratımın odak noktasındaki varlıktır, ve bütün maddi yaratımın kendisi için Ruh için yaratıldığı evrende uygun ortamda bedenlenerek yaşamlarda deneyimler geçirir.. Ruh zaman ötesi bir yaradılıştır, beden ve madde alemindeki yaratımla alakalı bir yapıya sahip değildir, ancak madde alemine nüfuz edebilir. Ana kaynak olan Allah ya da yaratıcı denilen zekadan mütevelli mahiyeti bilinmeyen sıfat olarak yaratıcı olarak tanımlanan kudret dolu zekadan bir parçadır, yaratıcının parçası olan Ruhlar, bir amaç güdülerek hazırlanmış olan Dünyada öğrencidirler, ve buradaki öğrenim oldukça uzun süren bir öğrenimdir. Kısa yaşam kesitlerinde süren çok uzun bir tecrübe ve öğrenim yolu.. Bu evrendeki kaousu önleme yoludur.
Ruhlar sözlü veya yazılı iletişim olmadan bilgi aktarabilirler, bu doğrudur, bunu telepatik yollarla bedenlenmiş bir ruh olan insanda yapabilmektedir. Ama dualiteye bürünen insan gücü azaltılmış olduğundan bu konuda kısıtlı güçlere sahiptir. İletişim biçimleri ile ilgili olarak Nasıl kısmını asla İnsan iken öğrenemeyeceğiz. Ama böyle bir iletişimin olduğunu biliyoruz. Ama bilimsel olarak Ruhların iletişim kurabilmelerinin açıklamasıson zamanlarda keşfedilen, atom altı parçacık olan, ikizlerden yola çıkılabilir, ikizler bir parçası alındıktan sonra, binlerce ışık yılı uzaklığa götürülse bile,hareket ettirildiğinde diğer parçasınında aynı şekilde hareket ettiğinin saptanmış olması ile ilgildir denilebilir, ama bu belki de benzer bir durumdur, tam olarak durumu izah edecek yeni bir keşif bulana dek soruna en iyi yanıtı atom altı parçacık olan ikizler vermektedir.
Ruhsal iletişimin çapını belirleyen güç diye bir şey yoktur, Güç dualiteye bürünmemiş olan varlıklar için neredeyse sınırsız seviyededir. Gücü sınırlayan insan ön görüsüdür. Konu çok uzun ve derin, verdiğim bilgiler senteze açıktır, ilgili kanallardan bilgilerle gerçekliklerini deneyim yolu ile ya da araştırma yolu ile sınayabilmeniz gerekir. Bir şeyler anlatan her kese körü körüne inanmak doğru değildir, bu dini akımların başlama sebebidir, bir şeylere kutsallık atfetmek, insan doğasında vardır, ve bu insanın kendisini iyi hissetmesini sağlar. Bir çok zaman olay putperestliğe kaçsa bile.
-
ShockMan bunu yazdı.
Hocam Ruh yapısının tanımlanmasını istemişsin.. Ruh yapısının tanımlamasını madde alemi ile yapmak akla gülünç gelen bir durum olur, çünkü Ruh denilen şey yaratımın odak noktasındaki varlıktır, ve bütün maddi yaratımın kendisi için Ruh için yaratıldığı evrende uygun ortamda bedenlenerek yaşamlarda deneyimler geçirir(reenkarnasyon mu var burada. ya gözünü açamadan ölen bebekler, fetüs ?). Ruh zaman ötesi bir yaradılıştır, beden ve madde alemindeki yaratımla alakalı bir yapıya sahip değildir, ancak madde alemine nüfuz edebilir. Ana kaynak olan Allah ya da yaratıcı denilen zekadan mütevelli mahiyeti bilinmeyen sıfat olarak yaratıcı olarak tanımlanan kudret dolu zekadan bir parçadır, yaratıcının parçası olan Ruhlar, bir amaç güdülerek hazırlanmış olan Dünyada öğrencidirler, ve buradaki öğrenim oldukça uzun süren bir öğrenimdir(verdiğini doğum anında,ansızın geri alabiliyor yani). Kısa yaşam kesitlerinde süren çok uzun bir tecrübe ve öğrenim yolu.. Bu evrendeki kaousu önleme yoludur.
Ruhlar sözlü veya yazılı iletişim olmadan bilgi aktarabilirler, bu doğrudur, bunu telepatik yollarla bedenlenmiş bir ruh olan insanda yapabilmektedir. Ama dualiteye(@@ bu ne? Beden ve Ruh mu?)bürünen insan gücü azaltılmış olduğundan bu konuda kısıtlı güçlere sahiptir. İletişim biçimleri ile ilgili olarak Nasıl kısmını asla İnsan iken öğrenemeyeceğiz. Ama böyle bir iletişimin olduğunu biliyoruz. Ama bilimsel olarak Ruhların iletişim kurabilmelerinin açıklaması son zamanlarda keşfedilen, atom altı parçacık olan, ikizlerden(? nerede yazıyor bu, yada nedir?) yola çıkılabilir, ikizler bir parçası alındıktan sonra, binlerce ışık yılı uzaklığa götürülse bile(? nasıl?),hareket ettirildiğinde diğer parçasınında aynı şekilde hareket ettiğinin saptanmış olması ile ilgildir(?) denilebilir, ama bu belki de benzer bir durumdur, tam olarak durumu izah edecek yeni bir keşif bulana dek soruna en iyi yanıtı atom altı parçacık olan ikizler vermektedir.
Ruhsal iletişimin çapını belirleyen güç diye bir şey yoktur, Güç dualiteye bürünmemiş olan varlıklar için neredeyse sınırsız seviyededir. Gücü sınırlayan insan ön görüsüdür(bu da ilginç.@@.`). Konu çok uzun ve derin, verdiğim bilgiler senteze açıktır, ilgili kanallardan bilgilerle gerçekliklerini deneyim yolu ile ya da araştırma yolu ile sınayabilmeniz gerekir(nasıl?).
Bir şeyler anlatan her kese körü körüne inanmak doğru değildir√, bu dini akımların başlama sebebidir√, bir şeylere kutsallık atfetmek, insan doğasında vardır√, ve bu insanın kendisini iyi hissetmesini sağla√r. Bir çok zaman olay putperestliğe kaçsa bile√.
Uykum gelmeye başladı, ısıyı düşürüyor, gözlerime kendi yapı'mım olan göz bandımı takip, uykuya dalacağım.
vaktin varsa sen yaz, ben sabah okurum.
Kal sağlıcakla..
RitmFarbRacourci tarafından 25/Nis/19 02:49 tarihinde düzenlenmiştir -
İşin asıl ironik tarafı , konu içerisinde ki herkesin maddi gelirinin yüksek olması.
İnanın ki diğer insanların , ülkemizin insanlarının çoğu zaten maddi olarak sınırlarda bir yaşam sürdüğü için , böyle ferahlıkmış , adaletmiş , özgürlükmüş umurlarında olmuyor.
Zaten mevcut hükümetin gücü de buradan geliyor. Bakın sakın uyanmayın yoksa daha beter olur mantığı var %42-52 kesimde.
Ülkemizde ki diğer kendilerine ‘sol’ diyen kesim de zaten bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip , eşitlik , adalet diyerek kendilerini medeniymiş gibi göstermek amacıyla PKK ile görüşüp onlara övgüler dizmekte.
Şu an pislik ve yozlaşma overloading aşamasın da ki yurtdışında bir müslümana saldırılsa ve siz o esnada o ülkede yaşıyor olsanız korkudan evden çıkamazsınız. Herkes doğasına uygun yaşar , Türkiye de bu pislik yolda ilerliyor olsana herkesin evi , vatanı. Kan davan , hasmın yoksa sokakta rahatça uyursun , gezersin kan davası denilen olay da bir Ortadoğu kültürüdür diyenlere cevabım da bunun adı dünyada da intikam diye geçmektedir. 17 yılda verilen acının , yıkımın , yozlaşmanın telafisi bu şekilde yok ve bu düzen böyle devam ettiği sürece de her şey daha kötü hal alacak , acilen doğru mantıkla , doğru prensib ile milliyetçi ( ülkücü/bahçelici kesimi saymayın onlarda bir kanser türevi ) burada ki milliyetçilikten kastım Atatürk milliyetçiliği , halkçı , demokratik , ve merkeziyetçi kişiler ve parti kurulup devralması gerekiyor. Tek Ümit ülkenin doğal konumu ve dünyada ki trendler ile hızlı gelişim belki sağlanabilir.
İbb başkanı kazandıktan sonra tutup PKK partisi başkanına çizgisini beğeniyordum diyerek yolunu gösterdi. Sanki çok gerekliymiş gibi seçildikten sonra söylüyor bunu , ve aklar gerçekten bu adamı sevdiler , ve geleceğin bir ihtimal başkanı bile olmasından korkuyorlardı , bu sözünden sonra çoğu fikrini değiştirdi. İnce desen sahnelerden silindi , geride gelmesi zor , öyle seçim gecesi kaçmalı değil.
Tüm yazdıklarımdan sentezle bir şeyler canlanmalı bence.
Yok canlanmadı lan özet geç diyenler içinde ; Türkiye’nin şu an toplumsal ve insan karakteristik yapısı olarak aşırı bencil ve çıkarcı olma yolunda ilerledi/ilerliyor. Yalakların prim yaptığı Moronların görev sahibi olduğu , Sıkıntılıların eline silah verildiği bir dönemdeyiz ve acısı aheste aheste çıkacak.
Size ülkeden gidin diye gazlayan çoğu kişi Türkiye de yaşıyor , onlara önce haydi bakalım sen bir önden git paşam akıl verme deyin , kararlarınızın sonucunu siz çekersiniz size akıl verenler değil. Hiç yol kalmaz ve canınıza tak ettiyse o ayrı.
İncilin ilk emri : Sev
Tevrat’ın ilk emri : Yaşat
Kuran’ın ilk emri : Oku
hristiyan sevmedi , yahudi öldürdü , müslüman da okumadı.
Dünyanın kaderi bu.
Telefondan yazdım imla bozuklukları olabilir.
Roark tarafından 25/Nis/19 03:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Maddi imkanlar elverse boşverin yarını bugünden uçak biletini alır giderim. Hayattan boş yere giden ömür oldu burası artık. Halen de bir sorun olmadığını düşünen var mı? Yurtdışında burda aldığım herşeyi daha ucuza alırım. Yaşamaksa orda daha iyi yaşanır. Burda sürünmekten iyidir.
-
Türkün Türk den başka dostu yoktur arkadaşlar. Bu söz kuru laf değildir. Avrupayı bilmem ama orta asya ülkelerinde yolunacak tavuksunuz. Bence güzel yönlerimiz de var. Birde gitmek isteyen gitsin de gelmesin lütfen 😊
-
askmilitani bunu yazdı
Türkün Türk den başka dostu yoktur arkadaşlar. Bu söz kuru laf değildir. Avrupayı bilmem ama orta asya ülkelerinde yolunacak tavuksunuz. Bence güzel yönlerimiz de var. Birde gitmek isteyen gitsin de gelmesin lütfen 😊
Valla mı loa. Ama sen karşıla masraflarımı. Söz giderim de gelmem. Yeminlen bak 😉