Bu Ülkede Yaşamak İçin Sebebiniz ?
-
Yandaş düdüklüyorum, kendileri için çıkardıkları yasalardan istifade ediyorum, para kazanıp dışarıdaki çocuklarıma aktarıyorum, iç savaş çıkınca uzayacağım. Gençseniz burada anne baba dışında bağınız yoksa mülteci olarak bile gitmeniz kalmanızdan iyidir. İyi adam dolandırırım derseniz dini iyi öğrenin zaten çok basit ezberlenecek şeyler biraz da mal taklidi yapın ırzına geçemeyeceğimiz oluşum yok, burasıyla ilgili bir beklenti yapmayın rejim gerçekten değişecek.
Eski güvenilir ortam olsa tarikat cemaat nasıl düdüklenir, işe nasıl adam sokulur, şeyh nasıl bağlanır, hiç riske girmeden din nasıl alınır satılır, tarikate bağlı sabit gelirli işletme nasıl açılır anlatırdım da malesef aynı yapılar içinde kendini sömürten pıtırcıklar burada da olduğundan bu türküler burada süylenmez. Son üç yılımı bu sübyancı gavatları ekonomik yönden dübürlemekle geçirdim, manen insan kendini kötü hissetse de madden tatmin oluyor ve adalet kalkınma duyguları içerisinde koyayım bi tarafına diyerek hayatına devam ediyor.
RETRET tarafından 24/Nis/19 18:05 tarihinde düzenlenmiştir -
vala sülalemin yarısı yurtdışında fransa almanya hollanda dingiltere isviçre vs hepsine dağılmışlar . kendimi bildim bileli gidip avrupaya yerleşme ve yaşama konusunda aileden baskı gördüm.
lakin hiç içimden gelmedi gidip avrupada bir hayat kurmak. hiç hayal etmedim.
şu an ülkemiz bombok bir durumda kabul ediyorum.
her gün binlerce çocuk istismarı mı dersin, kadın cinayeti mi dersin, hayvanları katletme ve hayvanlara tecavüz mü dersin, adam kayırma, yolsuzluk, adaletsizlik
ve belli bir kaç zümreye olan kin ve intikam güdüsü. akabinde sürekli iftira iftira iftira. neler neler amk yazsam bitmez bu iğrençlikler.
insanın yaşama gücünü alıyor elinden. bende herkes kadar fitil oluyorum tabiki bu duruma.
gitmek isteyen herkese de hak veriyorum. tüm bu iğrençliklerin yanında bir de kaçınılmaz büyük bir ekonomik krizle ülkenin alacağı hali hayal bile etmek istemiyor çoğumuz.
belki benim de çocuğum olsa veya çocuk yapacak bir kafaya sahip olsaydım belki bende ciddi anlamda yurtdısına yerleşmeyi kafaya koyardım.
o yüzden gitmek isteyen insanlara bırakın aşağılıkça laflar söylemeyi, onlara saygı bile duyuyorum.
ama ne diyim abi gitmeyin yani. yeni nesil önceki nesillere göre daha bilinçli geliyor. insanlar artık nefret söylemlerinden de sıkıldı kutuplaşmaya artık prim vermeyecek gibi duruyor.
belki de bir daha hiç bir zaman kayırmacı zihniyet yaşama zemini bulamayacak bizim ülkemizde. zaten 60 yaş üstü bağnaz ihtiyarlarda zamanla geberince memlekette artık zombilerin değil
okuyan ya da en azından düşünebilen bireylerin seçtikleri insanlar tarafından yönetiliriz. böylece bizi kahreden soysuzluklarla da başaçıkma şansımız olur. büyük cezalar ile eğitim ile ahlaki eğitim ile..
evet çok büyük bir kriz yaşayacağımız da aşikar fakat her büyük resesyon sonrası ekonomiler tekrardan yavaş yavaş da olsa bir değer artışına girer. bu kısır döngüdür kapitalizmde.
tarihimiz bu gibi kültürel yozlaşmalardan ve ekonomik çöküşlerden yılmadan ayağa kalkabildiğiz örneklerle doludur.
zaten herkesin içinde bu inanç olmasaydı eminim ki bütün dünyayı önümüze katıp ikinci kavimler göçünü başlatmıştık.
-
samast bunu yazdı
Valla başka memlekete gidip sığıntı gibi yaşayacağıma ülkemde kalırım hocam her horoz kendi çöplüğünde öter.
Gittim başka ülkeye orda beni masabaşında kaç kişi çalıştıracak.Ülkenin durumu iyi veya kötü insan kendini bakmalı Allaha şükür acımızdan ölmüyoruz gidipte elin avrupasında amerikasında çalışaçağıma aynı şartlarda ülkemde hiç birşey yapamadım tarım ile uğraşırım ekip biçerim yine karnımı doyururum.
Gelecek nesillerin eğitimine de sıra gelince temel eğitimi kendim verebilirim haa çocuğum çok zeki ünlü okullara gitmek ihtimali var köpek gibi çalışırım yinede elimden ne geliyorsa yaparım yurtdışı falan göndermeye çalışırım.Sanki yurt dışında gençlik çok harika yetiişiyor güvenliği çok iyi ottur boktur karışmıyor da bir bizim ülkemizde oluyo bunlar.
Ülke için umudum var mı ? Var kardeşim.
İlk olumlu yorum bu oldu. Peki ailenizde en az bir kişi devlet memuru mu ? Bu soru kasıtlı veya itham etmek amaçlı değil , umutlu olmak ayıp bişey değil aksine güzel. Yanıtlamak istemezseniz anlarım. Osmanlı memur maaşlarını ödemekte ne zaman ki güçlüğe düştü halk o zaman teşkilatlanarak kötü gidişata karşı uyandı. Memurlar maaşlarını tıkır tıkır alırken halk acından ölse bile memurlar yaşantılarından vazgeçmemişlerdi. Türkiyedeki sınıf düzenini anlamak açısından kıymetli bir yorum oldu @samast
-
Gidemiyor olmam.
-
Yok ki.
-
İngiltere için ankara anlaşmasına başvuru yaptım ama çıkarsa gider miyim çok kararsızım bayada para harcadım, gidersem yine para harcıycam
-
Açıkcası mevcut düzende kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirip ve aynı zamanda 1-2 yıla kadar bitecek kredilerimi inşallah ki kapatıp sonrasında yurtdışı işi kovalamaya başlayacağım. Kendi dayım bile neyi savunduğunu bilmeyen, kafayı din istismarcılarına inanmakla bozmuş biri. Kendi çevremi düzeltemediğim bir düzende ülkenin düzelmesini beklemek çok ütopik geliyor. Belki gideceğim ülkede 2.sınıf vatandaş olarak görülürüm, belki buradaki rahatım gibi olmaz ama her gün sokakta eşimin, çocuğumun başına bir şey gelir mi, dengesizin biri arabasıyla önüme kırıp silah çeker mi diye düşünmek zorunda kalmam. Tabi bunun yanı sıra dünyanın da çivisi çıktı en güvenli diyebileceğin ülkelerde bile bir dünya saldırı oluyor. Orası da ayrı mevzu.
-
italyan bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Ümit var olmak gerekiyor, meditasyonla avunuyorum, mutlaka güneşli günler gelecek, bana güvenin ve burada kalın.. :)
O günleri kim getirecek ki... Ülkeden kaçabilen kaçıyor. Bizlerde intiharın eşiğinde yaşıyoruz...
Bırakalım bunlarla mücadele edecek motivasyonu , ülkede yaşamaya sebebimiz motivasyonumuz yok. Hergün bi avuntu peşinde geçiyor ömrüm. Ne yapalım yaşıyorsak eğer hala bi umut vardır diyip sabrediyoruz ve yaşamaya devam etmeye çalışıyoruz....Ne biliyon hocam, belki de İmamoğlunu bütün engellemelere rağmen, benim meditasyonlarım Başkan yapmış olabilir.. Evet çok zihinsel güç tüketen etkili bir meditasyon yaptım.. Bu biraz kabullenmesi zor gelebilir, ama bana göre böyle.. Ve ciddiyim, her hangi bir uyuşturucu falanda atmadım. :)
Zihinsel gücünüzü odaklayın, ve kin ve nefretten arınmış bir zihin ile toplumdaki iyi insanları ve başımızdaki adam yüzünden zorda kalmamalarını isterseniz, bu şekilde odaklanırsanız, C.B. den kurtuluruz. :) İnanın bana, Bu konuda ciddiyim, keşke C.B. Seçimlerinde öngörü ortaya sereceğime Meditasyon yapsaydım.. :) Güç insan zihninde saklı, onu ortaya çıkarmaya istekli olursan, hayatta yenemeyeceğin bir engel kalmaz. Bu nedenle umuda değer vermelisin, umutsuz yaşayamaz kimse, ve vatanı özleyen bir yaşam sanırım istenen bir yaşam olmayacaktır.
-
italyan bunu yazdısamast bunu yazdı
Valla başka memlekete gidip sığıntı gibi yaşayacağıma ülkemde kalırım hocam her horoz kendi çöplüğünde öter.
Gittim başka ülkeye orda beni masabaşında kaç kişi çalıştıracak.Ülkenin durumu iyi veya kötü insan kendini bakmalı Allaha şükür acımızdan ölmüyoruz gidipte elin avrupasında amerikasında çalışaçağıma aynı şartlarda ülkemde hiç birşey yapamadım tarım ile uğraşırım ekip biçerim yine karnımı doyururum.
Gelecek nesillerin eğitimine de sıra gelince temel eğitimi kendim verebilirim haa çocuğum çok zeki ünlü okullara gitmek ihtimali var köpek gibi çalışırım yinede elimden ne geliyorsa yaparım yurtdışı falan göndermeye çalışırım.Sanki yurt dışında gençlik çok harika yetiişiyor güvenliği çok iyi ottur boktur karışmıyor da bir bizim ülkemizde oluyo bunlar.
Ülke için umudum var mı ? Var kardeşim.
İlk olumlu yorum bu oldu. Peki ailenizde en az bir kişi devlet memuru mu ? Bu soru kasıtlı veya itham etmek amaçlı değil , umutlu olmak ayıp bişey değil aksine güzel. Yanıtlamak istemezseniz anlarım. Osmanlı memur maaşlarını ödemekte ne zaman ki güçlüğe düştü halk o zaman teşkilatlanarak kötü gidişata karşı uyandı. Memurlar maaşlarını tıkır tıkır alırken halk acından ölse bile memurlar yaşantılarından vazgeçmemişlerdi. Türkiyedeki sınıf düzenini anlamak açısından kıymetli bir yorum oldu @samast
Olumlu düşünelim ki olumlu olsun :)...Ailemde memur yok sülalem de toplasan üç kişi vardır geris genel ağırlıklı olarak asgari üçretle çalışmış veya biraz yüksek maaşla...Ben osmanlıda öle oldu şimdide böle olacak kısmına katılmıyorum o zaman ki şartlarla şimdiki şartlar çok farklı bence kötü gidişata karşı uyanan halk herkez olacak yani bu sefer gemi battı memurlarda değişiklik olmadı olmayacak gemi batarsa herkes batacak kurtulan olmayaçak.Sınıf düzeni konusunda bence halen daha çok da sert bir ayrışma yok mumerda metrobüstee işci dee amelede imamda öğretmende vb
-
ShockMan bunu yazdıitalyan bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Ümit var olmak gerekiyor, meditasyonla avunuyorum, mutlaka güneşli günler gelecek, bana güvenin ve burada kalın.. :)
O günleri kim getirecek ki... Ülkeden kaçabilen kaçıyor. Bizlerde intiharın eşiğinde yaşıyoruz...
Bırakalım bunlarla mücadele edecek motivasyonu , ülkede yaşamaya sebebimiz motivasyonumuz yok. Hergün bi avuntu peşinde geçiyor ömrüm. Ne yapalım yaşıyorsak eğer hala bi umut vardır diyip sabrediyoruz ve yaşamaya devam etmeye çalışıyoruz....Ne biliyon hocam, belki de İmamoğlunu bütün engellemelere rağmen, benim meditasyonlarım Başkan yapmış olabilir.. Evet çok zihinsel güç tüketen etkili bir meditasyon yaptım.. Bu biraz kabullenmesi zor gelebilir, ama bana göre böyle.. Ve ciddiyim, her hangi bir uyuşturucu falanda atmadım. :)
Zihinsel gücünüzü odaklayın, ve kin ve nefretten arınmış bir zihin ile toplumdaki iyi insanları ve başımızdaki adam yüzünden zorda kalmamalarını isterseniz, bu şekilde odaklanırsanız, C.B. den kurtuluruz. :) İnanın bana, Bu konuda ciddiyim, keşke C.B. Seçimlerinde öngörü ortaya sereceğime Meditasyon yapsaydım.. :) Güç insan zihninde saklı, onu ortaya çıkarmaya istekli olursan, hayatta yenemeyeceğin bir engel kalmaz. Bu nedenle umuda değer vermelisin, umutsuz yaşayamaz kimse, ve vatanı özleyen bir yaşam sanırım istenen bir yaşam olmayacaktır.
Allah'ım gülmekten ölüyor, sana geliyorum. ^^D`
Hoşgörü'ne sığınıyorum @ShockMan alınmıyorsun değil mi.
Bi de @manyaksi nin alıntısı şahâneymiş.
@herrero 'ya +1 de benden. @RetRet @C_e_Z_a @HanDSomE
RitmFarbRacourci tarafından 24/Nis/19 22:20 tarihinde düzenlenmiştir