Cemaat Evleri?(Nurcular)
-
En az 10 kere gittim.din konusunda biraz bilgisizsen onlara hayran olursun hatta bişeyler biliyorsanda orda namaz neyim kıldırırsın.
sabah ağırmadan sabah ezanında.. namaz hadi kalk namaz" derler. siktir git abi ya diyedebilirsin o sersemlikle ben gece kıldımda diyebilirsin
gidiceksende dersine yardımcı oluyorlar onun için git.sigara içiyosan çık cama sigaranı iç kafana göre ol her dediklerini yapmak zorunda değlsn
gerçi konuyu 22 temmuzda açmışsn -
yobaz takimina hic bulasma kardes gerci hersey sende bitiyo ama bizden yavsiye
-
Wakizashi bunu yazdı:
-----------------------------
yobaz takimina hic bulasma kardes gerci hersey sende bitiyo ama bizden yavsiye
-----------------------------ne tür yobazlıklar mesela ? biraz örnek verebilir misin ?
-
Valla bi kaç sene içlerindeydim ben hiç zorla birşey yaptıklarını görmedim okumıcam kalkmıcam dersen onlar zaten tamam der kimse kimseye zorla bişi yaptırıcak değil git bi ortamı gör derim ama huylarına gidiceksin biraz yoksa onlardan fayda göremezsin faydasını gördünmüde anlarsın zaten derece yapan bir çok arakdaş oralardan cıkmakta huylarına gitmezsen aksine her gün abilerle tartışırsın sonrada gitmezsin kimsede neden gelmiyor bu cocuk demez. Yani zorla değil
Şimdide uğramıyorum bile bi abiyle vukaatlar oldu 2 senedir gitmiyorum hiç de aramıyorlar neden gelmiyorsun diye gelmicem diyorsun bu kadar.
-
gül suyuyla yıkasınlar ne olacak.
-
yobaz takimina hic bulasma kardes gerci hersey sende bitiyor ama bizden söylemesi izmir gaziemir de abiler cocuklara başka gözle baktıklarını dersten kaçanlara başka muamele yapıldığı zorla para toplatıldıgı cahil insanlara evde yemek yaptırıp sattıkları paraları toplayıp fetullahın sermayesine kattıkları magazalar vermekten illahlah ettikleri çok söyleniyor burda göstermelik namaz kıldıkları halk arasında söyleniyor
-
ben 17 yaşımda iken arkadaşlarımla birlikte melik diye bi abinin peşine takıldık gittik, bize dinle ilgili şeyler anlatıyordu, herneyse gittik dergaha bize bi menemen yaptılar, bi tane sakallı vardı herkez ona büyük hürmet gösteriyordu seyda hazretleri diyorlardı sakallıya, sofranın etrafına oturduk yer sofrası, şöyle dedi, birbirinize yer verin siz birbirinize yer verdikçe cenabı Allah size yer açar dedi, küçük bi sofranın etrafında bisürü kişi menemen yedik, namazı kıldık. Seyda oturdu yere, bize sıraya dizilmemizi söylediler, geçtik sıraya, seyda hepimizin tek tek elini eline aldı, sıra bana geldi elimi tuttu tövbe ettirdi, dediklerini dedim, sonra bana dediki şuandan itibaren Allahın izniyle hiç bi günahın yok, ancak bundan sonra yapacağın her günah 2 katı olarak defterine yazılır, ben o ara zaten namazını kılan biri olarak sinirlendim ama belli etmedim, o zaman ne anladım ben bu işten, günah işlemeden duramamki ben:) inanmıyorum tabi ben buna. o günden aklımda kalan bir diğer şey; hepiniz duymuşsunuzdur artık 11 eylül saldırısının Kuranda zalim kartal uyanır,kartal abd nin simgesidir falan kuranda 9. sure 11. Ayet(11 eylül(9.Ay)) falan diye, bunu böyle bi benzetme var internette, daha sonra onu araştırdım ve araştırdılar, o sure ve ayette böyle birşey yok yalan diye açıkladılar bende baktım yoktu. işte bu tarifi ilk o dergahta resmen kuranda türkçe mealde gördüm, adam bize onu okudu. o başka bi kitapmıydı bilmiyorum, normal kuranda bu yok
-
DeliMermi bunu yazdı:
-----------------------------
ben 17 yaşımda iken arkadaşlarımla birlikte melik diye bi abinin peşine takıldık gittik, bize dinle ilgili şeyler anlatıyordu, herneyse gittik dergaha bize bi menemen yaptılar, bi tane sakallı vardı herkez ona büyük hürmet gösteriyordu seyda hazretleri diyorlardı sakallıya, sofranın etrafına oturduk yer sofrası, şöyle dedi, birbirinize yer verin siz birbirinize yer verdikçe cenabı Allah size yer açar dedi, küçük bi sofranın etrafında bisürü kişi menemen yedik, namazı kıldık. Seyda oturdu yere, bize sıraya dizilmemizi söylediler, geçtik sıraya, seyda hepimizin tek tek elini eline aldı, sıra bana geldi elimi tuttu tövbe ettirdi, dediklerini dedim, sonra bana dediki şuandan itibaren Allahın izniyle hiç bi günahın yok, ancak bundan sonra yapacağın her günah 2 katı olarak defterine yazılır, ben o ara zaten namazını kılan biri olarak sinirlendim ama belli etmedim, o zaman ne anladım ben bu işten, günah işlemeden duramamki ben:) inanmıyorum tabi ben buna. o günden aklımda kalan bir diğer şey; hepiniz duymuşsunuzdur artık 11 eylül saldırısının Kuranda zalim kartal uyanır,kartal abd nin simgesidir falan kuranda 9. sure 11. Ayet(11 eylül(9.Ay)) falan diye, bunu böyle bi benzetme var internette, daha sonra onu araştırdım ve araştırdılar, o sure ve ayette böyle birşey yok yalan diye açıkladılar bende baktım yoktu. işte bu tarifi ilk o dergahta resmen kuranda türkçe mealde gördüm, adam bize onu okudu. o başka bi kitapmıydı bilmiyorum, normal kuranda bu yok
-----------------------------seninki başka bi cemaat galiba=) ilginçmiş...
-
Herkeste bir önyargı saygısızlık etmeyin sevmiyorsanız da.
Git ortamını gör hiç değilse seviyeli düzgün insanlar yetiştiriyorlar.
-
genelde memur amir kesmi takılır,kendilerine ait kitapçıkları var.kendi dinleri kendi tarzları var yani.inanılmadık yerlerde inanılmaz rutbelerde insanlar görebilrsin.dindar olmak için girme,yok sağda sol çevrem olsun fabrikalarda devlet dairelerinde vs dersen adamlar ahtapot gibi..genelde 4x4 jeep,audi ve woskwagen marka arablara binerler.