Cemaat Evleri?(Nurcular)
-
bende senelerce gittim, eğer kafası çalışan sağlam bir abi bulduysan kaçırma git - öyle bulursam birini bende gidicem oteriter.. bizimki pısırık birşeydi bıraktım
mutlaka faydalı olur, beyin yıkamazlar merak etme Allah korkusu olan saf adamlar hepsi..sen onların beynini yıkarsın :)
-
hani bak bana ben (ene) dostum burada konuşmayacağım anlatacaktım ama yazmayacağım eğer bu yorumumu okursan gel pm at anlatayım sana tuvaletine kadar. Burada yazarsam birçok kişi yorumlarımı provakate edecek biliyorum bilmeden dışardan duydukları cümleleri sana anlatacaktır ve bilirsin kulaktan kulağa bilgiler her zaman abartılır.. gel bana gerçek neyse sana ne eksik ne fazla anlatayım ;)
Ama şunu bil Girmek iseyenlere söyleyeyim Bu Cemaat dünyaya arkadaşın dediği gibi network kurmuş durumdalardır İş politikaları Yahudilerin uyguladığı politikanın aynısıdır bu nedemek? yani, onların yardımıyla okudun birşeyleri başardın okul bitti hadii ne bok yicen şimdi ? iş yok seni işe alanda yok.. boşuna mı okudun? Tabiki hayır Bu adamların her sektörden adama ihtiyaçları vardır sen çıktın iş bulamadın onlar sana iş teklifi sunarlar yükselmene yardımcı olurlar tek istedikleri şey nedir senden? onlarla beraber toplaşıp kaynaşman seviyeli muhabbetler etmen kuran ve risale yolunda hareket etmeni sağlamak.. neyse anlatmıyorum daha fazla
-
Git hocam hiç bir zararları olmaz sana, Faydaları olur emin ol
1 adam akıllı ders çalışırsın kamplar yaparsın yarışmalar felan sınav maratonu moduna girersin,
2 Kuran okumayı bilmiyorsan sorarsın öğretirler
3 yardımlaşmayı ve sadece Allah rızası için birşeyler yapmayı öğrenirsin,
4 Namaz kılmak istersen kılarsın, Topluca Kandillerde ve sabahları öğrencilerin istekleri doğrultusunda camilere götürülürsün... Ki bence bunun tadı hepsinden farklı...
5 dininden öcü gibi korkmamayı öğrenirsin,
6 Siyasi bir görüş sahibi olmanı istemezler sende ya da bir görüş için seni yönlendirmezler emin ol buna...
7 Düzenli kitap okursun...
8 Hayatın düzene girer çetelelerle günlük yaptıklarını kaydedersin...
9 Halı saha maçları oynarsın düzenli olarak...
10 Maklube gibi eşsiz bi lezzeti tadarsın...
11 Etrafındakilerin hakkında kötü düşünmemeyi öğrenirsin Yargılamazsın Suçlamazsın Dışlamazsın
Ve son olarak
İnsan olarak sana çok fazla şey katar, Kimlerin neleri ne amaçla söylediğini anlamana yardımcı olur...
Kafa senin kimse sana birşeyi kabul ettiremez mantıklı gelen neyse onu kabul edersin...
Ancak sana saldıranlar elbette olur olcaktır yok dinci yok kafan yıkanıyo yok bu bilmemneler çocuğa bilmemne yaptılar gibilerinden
Ama saldıranların hepsinin durumu da senden daha b.ktur Kimi alkolik kimi esrarkeş kimi oğlancı olur gelir sana ders vermeye kalkar...
Alışırsın
-
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------
Git hocam hiç bir zararları olmaz sana, Faydaları olur emin ol
1 adam akıllı ders çalışırsın kamplar yaparsın yarışmalar felan sınav maratonu moduna girersin,
2 Kuran okumayı bilmiyorsan sorarsın öğretirler
3 yardımlaşmayı ve sadece Allah rızası için birşeyler yapmayı öğrenirsin,
4 Namaz kılmak istersen kılarsın, Topluca Kandillerde ve sabahları öğrencilerin istekleri doğrultusunda camilere götürülürsün... Ki bence bunun tadı hepsinden farklı...
5 dininden öcü gibi korkmamayı öğrenirsin,
6 Siyasi bir görüş sahibi olmanı istemezler sende ya da bir görüş için seni yönlendirmezler emin ol buna...
7 Düzenli kitap okursun...
8 Hayatın düzene girer çetelelerle günlük yaptıklarını kaydedersin...
9 Halı saha maçları oynarsın düzenli olarak...
10 Maklube gibi eşsiz bi lezzeti tadarsın...
11 Etrafındakilerin hakkında kötü düşünmemeyi öğrenirsin Yargılamazsın Suçlamazsın Dışlamazsın
Ve son olarak
İnsan olarak sana çok fazla şey katar, Kimlerin neleri ne amaçla söylediğini anlamana yardımcı olur...
Kafa senin kimse sana birşeyi kabul ettiremez mantıklı gelen neyse onu kabul edersin...
Ancak sana saldıranlar elbette olur olcaktır yok dinci yok kafan yıkanıyo yok bu bilmemneler çocuğa bilmemne yaptılar gibilerinden
Ama saldıranların hepsinin durumu da senden daha b.ktur Kimi alkolik kimi esrarkeş kimi oğlancı olur gelir sana ders vermeye kalkar...
Alışırsın
-----------------------------aynen ..
-
gumusservi bunu yazdı:
çok güzel ders çalışıyorsun o kamplarda yıllar önce bende gittim o kampa dersanemin sayesinde..evde 1 ayda çalışamadığım dersi orda 1-2 hafta da çalışmıştımm..çünkü orda yapacak başka bir şey yok :))) faydalı olmuştu..beyin yıkama konusuna gelince herşey sana bağlı o ışığı sende görürlerse üstüne gidiyorlar biraz..ama tavrını belli edersen hiç bişeycikte olmuyor zorla kimseye bişey yaptırmıyorlar..onların yurdunda 2 yıl kaldım bişeycik yapamadılar bana :)) ha standart şeyleri vardır çay saati sohbetleri olsun falan filan bunlara takılma fazla , istemiyorsan zorla katıl demiyorlar..onların seni yönetmesine izin verme yeter..
-----------------------------aynen. ben de geçen yıl onların yurdunda kaldım, kendini bildikten sonra az çok neyin ne olduğunu bildikten sonra tavrını koyarsın olur biter. hem işini görmüş olursun(istdiğin gibi ders çalışma ortamı) hem de beynin filan yıkanmaz. adamlar artık gizlemiyolar zaten misyonları belli, amaç dine hizmet araç feto hoca, risale-i nur, abiler, ablalar... vs. dini olarak da yararlanmak istiyosan araca takılmazsın olur biter. sonuçta onlar bi cemaat ve fethullah gülen de onların lideri. dediğim gibi sen istemedikten sonra kimse sana zorla bişey yaptıramaz, en çok yapacakları şey söylemektir, namaz kılsan iyi olur, işte şu duayı okumak şöyle iyidir... gibi. gerisi sana kalmış.
ha, bi de şu var, ben kaldığım yurtta gitiğim evlerde atatürk karşıtı ne bir eylem ne de bir düşünce görmedim. öyle bişey yok.
-
ALLAH sana akıl vermiş eyin vermiş kimse kimsenin beynini yıkayamaz.Ben aralarındayım çok kaldım hatta dahada kalıyorum benim beynimi falan yıkamadılar adam gibi ders calisiyosun düzenli bi yemek alışkanlığın oluyo seviyeli sohbetler oluyo yani hoş ortam oluyo emin olabilirsin.Şimdi sana burda destanda yazsak arasına girmeden göremezsin.
Ben aralarındayım onların arasına girmeden önce nasıl fırlamaysam şimdi dahada fırlamayım ve kimsede benim beynimi yıkamadı zaten yıkama gibi bi çabalarıda yok. -
hocam sen kendini cemaat evlerine gitmek zorunda hissediyosan ve buraya bu konuyu açıyosan baştan kaybetmişsin zaten.
gitsen de gitmesen de sana pek tınlamayacak o yuzden.
ama şunu söyleyim o evlerde sana kasetlerini dinlettikleri kitaplarını okuttukları adamların yıllar sonra nasıl bi vatan haini olduklarını öğrendiğinde çok şaşıracaksın.
hayatta sürprizleri seviyosan git. sevmiyosan otur evinde ders çalış.
ama şu da var o evlere gidip de başarısız olan sayısı çok azdır. yapacak bişe olmadığı için sürekli ders çalışırsın ve başınızda duran elemanlar da muhtemelen ya universitelidir ya da eğitimcidir. yani sana yardımcı olur ders konularında.
ama sana anlatılanları dinletilenleri okutulanları sorgusuz sualsiz yazarsan beynine çıktığında kafası palavralarla dolu, Atatürk düşmanı biri olman olası
-
alp bunu yazdı:
hocam sen kendini cemaat evlerine gitmek zorunda hissediyosan ve buraya bu konuyu açıyosan baştan kaybetmişsin zaten.
gitsen de gitmesen de sana pek tınlamayacak o yuzden.
ama şunu söyleyim o evlerde sana kasetlerini dinlettikleri kitaplarını okuttukları adamların yıllar sonra nasıl bi vatan haini olduklarını öğrendiğinde çok şaşıracaksın.
hayatta sürprizleri seviyosan git. sevmiyosan otur evinde ders çalış.
ama şu da var o evlere gidip de başarısız olan sayısı çok azdır. yapacak bişe olmadığı için sürekli ders çalışırsın ve başınızda duran elemanlar da muhtemelen ya universitelidir ya da eğitimcidir. yani sana yardımcı olur ders konularında.
ama sana anlatılanları dinletilenleri okutulanları sorgusuz sualsiz yazarsan beynine çıktığında kafası palavralarla dolu, Atatürk düşmanı biri olman olası
-----------------------------yahu birade burdaki ilk sayfa hariç herkes sayfalarca memnun olduğunu anlatıyor sendemi cinslik anlamadım?
kaset maset yok!
o vatan haini dediğin nursi de kurtuluş savaşına katılmış ve doğuyuda örgütlemiş bir adam ne konuşuyon burdan?
hatta said nursinin aşırı direnişine karşılık olarak sonucunda esir alınışı bile vardır azıcık tarih oku palavra değil!
AYRICA OKUTTUKLARI TEK KİTAP KURAN ODA ZORLA DEĞİL KAFANA SİLAH DAYAMIYORLAR!.
gtten uydurma bedava nasılsa hayal gücün acayip geniş...
-
O adamlar zor kitap okutuyo diyosunuz adam olun alın elinize kimdir said nursi okuyun ..
Elma ağacındaki armuta demiyolar üstad efendi diye .Dini ilminden düşmanı bile şüpheye düşemiyorken o adamın ön ayak oldugu yapılanmaya her yönüyle sövüyorunuz..
Bu sitedeki inançsız adamların sövmesini anlarım ama inançlı adamlar nasıl söver cemaate onu anlamıyorum! Bizim inancımıza göre imansız gidenin ahiretteki yeri malumdur,peygamberimizin ağzından çıkan laf vardır ilahi kelimetullah (dini güneşin doğduğu yerden battığı yere yayınız) adamların bundan başka derdi olmadığını göremiyormusunuz ?
Allah nedir bilmeyen adama islamı anlattıkları için mi kötü bunlar .. Hizmette bi yerlere gelmenin yolu ilim sahibi olmaktır nitekim dersanelerin şube müdürleri vs.. hafızdır.Hafız olan adammı size zarar verecek? Günde 5 vakit alnı secde gören adamdan mı zarar göreceksiniz?
Risale okutuyorlar diyorlar bunu nesi kötü birisi bana anlatsın.. İslam konusunda derya olan bir adamın yazdığı kitaba nedir bu düşmanlık ? Ben cemaate sövdüğünüz zaman gocunmam herkezin gerekçesi vardır kendince ama bir bok bilmeyip burda 3-5 tane baltaya sap olmayacak adamın peşinden gidip söverseniz benimde azım bozulacak
-
sanki adam yiyolar yamyam bunlar sorduğun da soru mu bea neyden korktuğunu ben anlamadım