Danıştay Katsayı Farkını Durdurmuş
-
benim bi mal arkadaşım var.bu mal geçen sene muhasebe okuyodu 2.sınıf olacaktı bu sene. sırf bu dalga yüzünden okulu bıraktı. sözelden seçip yine össye girecekti. amele fena göte geldi.
ediTakbayram: iyi olmuş. bekliyodum böle bişeyi.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
Seastar bunu yazdı:
ben meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum ama bölümümle ilgili tercih yapmak istemiyorum.çünkü bilgisayardan hoşlanmıyorum. ömrümün sonuna kadarda hoşlanmam. beni bilgisayar okutturmak isteyen zihniyete sıçayım. okumak istemiyorum kardeşim zorlamı okutturacaksınız ? bu sistemle meslek liselerine çok büyük haksızlık yapılıyodu tam düzeldi derken yine sıçtılar.
bilirsinizki meslek liselerinde gördüğün edebiyat , matematik,tarih düz liselere göre çok çok çok alt seviyelerde. hatta hiç yokta denebilir. yani kendini geliştirmediğin sürece zaten siktim sene iyi üniversitelerin iyi bölümlerini kazanamazsın. kardeşim o zaman bırakında kazanabilen kazansın istediği bölüme gitsin.
düz liselilere haksızlık yapıldığı falanda yoktu. zaten 4 sene sınavda çıkıcak konuların derslerini görüyosun. meslek liseli sınav konuların hiçbirini görmemiş ama onlarla rekabet içinde olmaktan korkuyosun. gerizekalımısın ?
Madem hoşlanmıyorsun bokmu var meslek lisesine gittin şimdi de burada zırlıyorsun
-----------------------------saçma sapan konuşma şuraya laf olsun diye yazma . bi araştır bak bakalım kaç tane meslek liseli kendi istediği için meslek lisesine gidiyor ? ''hiç değilse meslek sahibi olsun'' mantığıyla çocukları gönderiyolar.sonra piç gibi kalıyo çocuklarımız ortada. hatta okuyanların %90'ı böyle. sanki herkes kendi isteğiyle gidiyomuş gibi birde gitmeseydin diyosun.
-
kaçtane adam kendi istediği bölüme gidiyor üniversteye, kaçtane adam istediği mesleği yapıyor ki yaşı büyük de olsa herşey kimsenin istediği gelişmiyor işte puanı neye yetiyorsa sırf 4 yıllık olsun diye en boktan bölümlere giden kaç kişi var biliyormusun sen kat sayı farkıın cezaını çekmiyorsun o zaman ailenin sana verdiği cezayı çekiyorsun git hesabını ailenden sor sen okuyacak olsaydın sırf mesleği olsun diye seni sanmıyorum meslek lisesine göndersinler asıl saçmalık senin bile bile istemedğin bölüme gidip sonradan mızmızlanıp katsayı olayından medet umman o zaman böyle birşeyin sinyali bile yoktu
-
kaygusuz bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
herkes yerini bilsin ne seçtiyse onu okusun imam imam kalsın meslek seçen mesleğini yapsın o alan gelişsin ne işi var tornacının tıp fakültesinde
-----------------------------tıp fakültesini kazanacak kapasitesi varsa bal gibi işi var.Bundan mahrum etmek eşitliğe aykırı.Yaptıkları tek seçimle onları ömür boyu mutsuzluğa sevketmek ne kadar doğrudur tartışılır...
Dikkat edin her imamhatipli meslek liseli gidecek diye bir kural yok.dersler girsin müfredat fln ayarlansın bunun yanında lisenin özelliği de korunsun bak bakalım ne kadar kaliteli insanlar yetişiyor.
-----------------------------ne alakası var uleyn. imam hatip okumuş adamın tıpta ne işi var.
imam hatipli bi kız öss ye girmiş gelmişti bizim mekatronik bölümüne.
şimdi bu kıza hocalar ne anlatırsa anlatsın kafası almıyor. görmemişki elektronik elektrik makina bilmiyo ki...sürekli dini dersi görmüş bide ingilizce buna şimdi devre çizimi göstersem anlayacak mı ...anlamıyor direnç transistör kondansatör devrede görevi nedir çakmıyor. sınavlarda ne yapacak bu kız ? hocalar zorla geçirdi kızı.
seni sezdiğim düşüncemde tipik bir feytullah uşağı akepe yardakçısı gibisin..zaten televizyon internet sitelerindeki haberlere baktığımda medyanın kitlesi ortada gösteriyor kendini niye bu sızlanma bu şikayet diye düşündümde böylesin kardeşim...sırf tereyağımız eriyor diye bu sızlanmadır..yökte ki adamların yaptığı hatayı danıştaya suç bulmuşsunuz...danıştay bu kararı yökün beceriksiz bir yasal olarak maddeleri adam gibi değiştirmeyi yapamadığı için karşı görüş vermiş.adam gibi maddeleri değiştirseydi danıştayda bu kararı durdurmazdı.
bu düzen kaldırılsada değiştirilsede eskisi gibi olsada hiçbir şey farketmez. kimse eşit filanda olmaz. meslek lisesinde eğitim mi var sanki. bi halt yok meslek lisesinde. vay efendim temiz gençlik var meslek lisesinde demişsin. eğitim bile yok. orta okuldaki eğitimin aynısı meslek hariç...mesleğide ezberci sisteme oturtmuşlar.
tekrar diyorum : yök kaldırılmalı. adil bir sistem oturtulmalı. yoksa yıllar boyunca böyle geriye gider dururuz..
-----------------------------imam hatip okumuş diye dışlanacakmı ? sen imam hatiplisin , meslek liselisin sen adam değilsin gelme. diğerleriniz gelebilirsiniz ? bu mu lan mantık.
tıp dediğin bölümü nasıl kazanıyosun. yeteri kadar bilgin olmasa kazanabilirmisin ? meslek liseli,imam hatipli daha fonksiyonlar,köklü sayılar nedir bilmezken sınavda çıkan konular türevler integraller trigolar. bunları yapabiliyosan tıp , mühendislik , hukuk vs.hepsini kazanırsın. sen düz liseli olduğundan zaten bu konuları biliyosun. ama meslek liseli bilmiyor , bırakın çalışsın kazanabiliyosa kazansın. size ne imamhatipte okuyan adamın tıpta okuyup okuyamicağından sıkıyosa kazansın okusun.
ayrıca son satırlarda söylediklerinde çok çok haklısın. maalesef eğitim yok okullarımızda. dershaneye gitmeyen bir öğrenci sınavda başarılı olamıyor. dershanede çocuklara iğnemi vuruyolar ,hipnozmu ediyolarda bu çocuklar dershaneye gidince başarılı oluyolar. dediğin gibi ne bu sistemle ne de eski sistemle kaliteli öğrenciler yetiştiremeyiz. yökümü kaldırırlar , danıştayımı patlatırlar bilemem ama böyle olmayacağı kesin.
-
kaygusuz bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
herkes yerini bilsin ne seçtiyse onu okusun imam imam kalsın meslek seçen mesleğini yapsın o alan gelişsin ne işi var tornacının tıp fakültesinde
-----------------------------tıp fakültesini kazanacak kapasitesi varsa bal gibi işi var.Bundan mahrum etmek eşitliğe aykırı.Yaptıkları tek seçimle onları ömür boyu mutsuzluğa sevketmek ne kadar doğrudur tartışılır...
Dikkat edin her imamhatipli meslek liseli gidecek diye bir kural yok.dersler girsin müfredat fln ayarlansın bunun yanında lisenin özelliği de korunsun bak bakalım ne kadar kaliteli insanlar yetişiyor.
-----------------------------ne alakası var uleyn. imam hatip okumuş adamın tıpta ne işi var.
imam hatipli bi kız öss ye girmiş gelmişti bizim mekatronik bölümüne.
şimdi bu kıza hocalar ne anlatırsa anlatsın kafası almıyor. görmemişki elektronik elektrik makina bilmiyo ki...sürekli dini dersi görmüş bide ingilizce buna şimdi devre çizimi göstersem anlayacak mı ...anlamıyor direnç transistör kondansatör devrede görevi nedir çakmıyor. sınavlarda ne yapacak bu kız ? hocalar zorla geçirdi kızı.
seni sezdiğim düşüncemde tipik bir feytullah uşağı akepe yardakçısı gibisin..zaten televizyon internet sitelerindeki haberlere baktığımda medyanın kitlesi ortada gösteriyor kendini niye bu sızlanma bu şikayet diye düşündümde böylesin kardeşim...sırf tereyağımız eriyor diye bu sızlanmadır..yökte ki adamların yaptığı hatayı danıştaya suç bulmuşsunuz...danıştay bu kararı yökün beceriksiz bir yasal olarak maddeleri adam gibi değiştirmeyi yapamadığı için karşı görüş vermiş.adam gibi maddeleri değiştirseydi danıştayda bu kararı durdurmazdı.
bu düzen kaldırılsada değiştirilsede eskisi gibi olsada hiçbir şey farketmez. kimse eşit filanda olmaz. meslek lisesinde eğitim mi var sanki. bi halt yok meslek lisesinde. vay efendim temiz gençlik var meslek lisesinde demişsin. eğitim bile yok. orta okuldaki eğitimin aynısı meslek hariç...mesleğide ezberci sisteme oturtmuşlar.
tekrar diyorum : yök kaldırılmalı. adil bir sistem oturtulmalı. yoksa yıllar boyunca böyle geriye gider dururuz..
-----------------------------hoca anlamadın demek istediğimi :)
her imamhatipli ya da meslek liseli olan giremez ki zaten üniversiteye.benim ve milyonlarca kişinin dediği şu "Eşitlik tanınsın hak eden kazansın.Aynı başarıyı gösteren neden gidemiyor ? Neden sınırlanıyor ? Ya da düz lisede alan tercihini yanlış yaptı veya tercihini değiştirmek istiyor.gençler neden komünist mantıkla sınırlandırılıyor ? Bırakın başarı gösteren istediği bölüme girsin ne var bunda ? Yani kalkıpta sınavda başarı gösteremeyen girsin demiyoruz ki ? Yanlışımız nerde?
Ayrıca feytullah uşağı vs. gibi sözleri hakaret olarak algılarım gerekirse şikayet ederim.Sözlerine dikkat et.Hükümetin bazı icraatlerini beğenmek ne zamandan beri feytullahçılık oldu ? Kendi halimde ömer lütfi mete yolunda olmaya çalışan biriyim....
%47 nin tamamı feytullahçı mı ? Demokrat olduklarını söyleyenler de oy veriyor,entel kesim de oy veriyor,kürt kökenliler de ve diğerleri de...
Gereksiz tartışmalara girmeyelim lütfen. Bir taraf hükümeti eleştirenlerin "tamamına" ergenekoncu derken diğer taraf bazı icraatleri destekleyenlere "feytullahçı" diyor.Bu sınıflandırma zaten mantıken yanlış.Siz sanıyor musunuz ki feytullahçıların hepsi %100 aynı düşünüyor.Görüş ayrılıkları her yerde var.Ve bir partiye destek vermek kimseyi bir sınıfa zümreye tabiymiş gibi göstermez.Göstermemelidir.
Yök meselesine gelince.Zaten o kurum karanlık odaklar tarafından icat edilmiş gençliği yoketmek amacıyla çalışıyor.Aldığı kararlarda doğrular olabilir ama köklü bir değişiklik lazım.Eğitim sistemini düzeltmedikten sonra Türkiye'nin geleceği pek parlak olmaz.
Dünya zaman ilerledikçe gelişiyor ve makineleşme hızla artarken insanların refah seviyesi yaşam kaliteleri artıyor ve artık insanların bazı işleri makinelere kalıyor.Yakın zamanda işçilik tarihe karışacak daha çok teknik meslekler (mühendislik gibi..) ve hizmet sektörü tamamen öne çıkacak.Eğitim sistemimiz işçi yetiştirmeye değil en kaliteli teknik ve hizmet adamı yetiştirmeye ayarlanmalıdır.Başarısız öğrencilerin neden başarısız oldukları çok geniş bir şekilde araştırılmalı bu konuda bilimsel olarak neler yapılabilir bunlar uygulanmalıdır.Psikolojik sorunlardan tutunda evdeki sorunlara,motivasyon eksikliğinden diğer sebeplere kadar...
Eğitim sistemi düzgün bir yola sokulursa bunun meyvelerini yarın alamayız tabi ki.Yani bu meslek liselerinin katsayı problemi henüz aşılmış değil.Toplum olarak bunun farkına varıp başarılı öğrenciler gittikleri zaman düz liselerdeki yoğunluk azalır ve az öğrenci avantajıyla oradaki öğrenciler de rahatlamış olur.
-
katsayıyla birlikte düz lislerde kaldırılmalı o zaman bunu destekleyeniniz var mı? o zaman ancak her imkan eşitlenir eğitim seviyesi de geliştirlmeli yoksa katsayı kalkar düz lise kalırsa o zaman eşitsizlik devam edecektir düz lislelerin hepsi meslek eğitimine başlasın katsayı kaldırılacağını bilseydi bugün düzliseye gidenlerin hiç biri gitmezdi düz liseye enayimi elinde meslekde olacakken fazladan ama meslek liseleri bunu bilerek gittiler işte olay orada tayyibe fazla güvenmesin kimse o hiçbir şey yapamaz
ünivertede Türban dedi foss meslek lisesi dedi yine foss oda biliyor bunların olmayacağını o kadar danışmanı var bilmiyormu maksat işte oy toplasın yaptım olmadı demek için -
Blackjack bunu yazdı:
Bir insanın 14 yaşında vermiş olduğu yanlış bir kararı,düzeltme şansı verilmeden hayatı boyunca taşımaya zorlanmasını iyi olmuş güzel olmuş olarak görenler,yarın o adamların sokaklarda karınızı kızınızı oğlunuzu ve sizi yatırıp kör kasaturyla anırta anırta gırtlağınızı keserek paranızı gasp edişine de sesinizi çıkarmıyacaksınız.!
arkadaşım sana katılıyorum. -
kibarca o.evladları diyor ve susuyorum...hayır susamıyorum! bilgisayardan anlamayan düz liseli (genel olarak konusuyorum) adamlar bilgisayar mühendisliğine girecek.meslek lisesi bilgisayardan mezun olan adam yine giremicek ananızı harbiden skiyim sansürde yok direk sikiyim ! ülkeye zarar i.neler.gerçi onlarda haklı ucuz işçi lazım memlekete.nasılsa lise mezunuyum 500 tl ye köpek gibi bilgisayarcılarda çalışırım bi sikimde diyemem çünkü lise mezunuyum.şunuda anlamıyorum fen lisesi anadolu lisesi düz lise çıkısli adamlar yok meslek lisesi matematik görmedi sözel görmedi çözemez cart curt diyolar ulen o zaman sen çöz gir?madem onlar yapamıyor sen yap gir üniversitene ne salça oluyorsun ki?
tıp fakültesini kazanacak kapasitesi varsa bal gibi işi var.Bundan mahrum etmek eşitliğe aykırı.Yaptıkları tek seçimle onları ömür boyu mutsuzluğa sevketmek ne kadar doğrudur tartışılır...
sanada katılıyorum...
-
bırakın bu işleri katsayı farkı siz o okullara girerkende vardı o zaman bilmiyormuydunuz zorla girdiniz sanki şimdi inim inim inliyorsunuz oksde 300 puan fark attığım adamla aynı yerde mi okuyacam lan ben
-
hackworm bunu yazdı:
bırakın bu işleri katsayı farkı siz o okullara girerkende vardı o zaman bilmiyormuydunuz zorla girdiniz sanki şimdi inim inim inliyorsunuz oksde 300 puan fark attığım adamla aynı yerde mi okuyacam lan ben
-----------------------------ben girerken yoktu? ben girdikten 1 sene sonra geldi? benim suçum ne? Arkadaşımın birtanesi Tr de ilk 100 içine girdi ancak 4 yıllık öğretmenliğe gidebildi düşün artık
ama tabi bekara karı boşamak kolay
düz lisede okuyanların götleri tutuşuyo kontejyan kalmayacak diye :)
edit : bu arada 1 sınıfda bu kanun çıkınca çıkış istedim okuldan diplomamı vermediler mahkemeye gidenler mbile oldu düz liseye geçmek için sonuç 0
bilmiyosunuz konuşmayın