folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Danıştay Katsayı Farkını Durdurmuş

Danıştay Katsayı Farkını Durdurmuş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Nokta atışı.Süper isabet..

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

SeRDaR bunu yazdı:

Çok doğru ve yerinde bir karar çok iyi olmuş inşallah iptal edilir tamamen

ona buna ergenekoncu sıfatını yapıştıranlarada iyice gıcık olmaya başladım kim hü < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ;kümeti eleştiriyorsa ergenekoncu ne güzel iş yaa bende kim hükümetin yanlışlarını görmüyorsa o da hizbullahçı bende böyle düşünüyorum

bilirsin ki hizbullahıda ergenekoncular kurdu.bilmiyorsan biraz araştır.kimin neyle beslendiğini öğren.insanlar yemek yer teröristler insan yer.

bir konuda haklısın hak veriyorum.hükümeti eleştirenlerin tamamına ergenekoncu demek haksızlık bence.Bunu anlamanın yolu nelerin eleştirildiğine dikkat etmektir.Konular itibariyle anlaşılabilir.

yukardaki inşallah diye ifade ettiğin dilek inşallah kabul olmaz !

o zaman bende diyorum ki bu Hükümeti Amerika başa getirdi o kadar general prof eregenekonun yani dolaylı yoldan amerikanın adamı oluyorsa kasımpaşadan çıkmış bir imamın amerikanın adamı olması daha büyük ihtimal

Ergenekon diye bir şeyin ben varlığını kabul etmiyorum kimsede kabul edemez zaten ortada hala ucu görünmeyen bir dava söz konusu 

Bu ülkeye bu adamı başbakan yapan güçler hizbullahı kuranlardır bunlarla mücadele edenlerse ergenekoncu sıfatı yapıştırılanlardır.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

böyle sistem mi olur.Ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum dedim adamlar bana sırf öss için kimya, biyoloji verdi hemde ağırlaştırarak.

Bu ülkede liseden itibaren herkes kendine göre ayrılacak bence.Yani kim ne istiyorsa lisede oraya gidecek.Atıyorum doktorluk mu istediniz lisede doktorluk lisesine gideceksin.

Yoksa bu işin altından kalkılmaz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

nasıl bir eğitim sistemiyse herkes haklı anasını satim..

anadolu liseliler bağırıyor : katsayılar kalkmasın, a.l'ler harcanmasın diye..

meslek liseliler bağırıyor : katsayılar kalksın, herkes eşit olsun diye..

imam hatipliler bağırıyor : hacı bizim işi ayarlamıştın hani boşa mı verdik oyları diye..

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

ona buna ergenekoncu sıfatını yapıştıranlarada iyice gıcık olmaya başladım kim hü < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ;kümeti eleştiriyorsa ergenekoncu ne güzel iş yaa bende kim hükümetin yanlışlarını görmüyorsa o da hizbullahçı bende böyle düşünüyorum

bilirsin ki hizbullahıda ergenekoncular kurdu.bilmiyorsan biraz araştır.kimin neyle beslendiğini öğren.insanlar yemek yer teröristler insan yer.

bir konuda haklısın hak veriyorum.hükümeti eleştirenlerin tamamına ergenekoncu demek haksızlık bence.Bunu anlamanın yolu nelerin eleştirildiğine dikkat etmektir.Konular itibariyle anlaşılabilir.

karar ;

Yükseköğretim Genel Kurulunun yükseköğretime girişte yerleştirme puanlarının hesaplanmasında farklı katsayı uygulamasının kaldırılmasına ilişkin 21.07.2009 gün ve 1266 sayılı kararının 3., 4. ve 5. maddelerinin; 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Yasasının okul ve alanlara yönlendirmeye ilişkin kuralları ile 2547 sayılı Yasanın 45. maddesinde yer alan kuralların uygulanmasını bertaraf ettiği, eğitim sisteminin örgütleniş biçimindeki bütünlüğü bozacak nitelik taşıdığı, eğitimin amaç ve ilkelerine, hukuka ve hakkaniyete uygun bulunmadığından yürütmenin durdurulması hakkındaki Danıştay Sekizinci Dairesinin 20.11.2009  tarihli, E:2009/6890 sayılı kararı. 25.11.2009

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bykamu
    bykamu's avatar
    Erkek

belliydi zaten.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

mk bu devirde hangi akla hizmet imam hatip e yollarlar  cocuğunu anlamadım.

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:

nasıl bir eğitim sistemiyse herkes haklı anasını satim..

anadolu liseliler bağırıyor : katsayılar kalkmasın, a.l'ler harcanmasın diye..

meslek liseliler bağırıyor : katsayılar kalksın, herkes eşit olsun diye..

imam hatipliler bağırıyor : hacı bizim işi ayarlamıştın hani boşa mı verdik oyları diye..

Temel sorun  ilkel bir şekilde üniverste giriş sınavlarının olması aslında  hala üniverstelere sınavla öğrencilerin alınası liselilerinde suçu yok mahkul edildi herkes buna

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

ona b < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> una ergenekoncu sıfatını yapıştıranlarada iyice g < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ıcık olmaya başladım kim hü < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> ;kümeti eleştiriyorsa ergenekoncu ne güzel iş yaa bende kim hükümetin yanlışlarını görmüyorsa o da hizbullahçı bende böyle düşünüyorum

o zaman bende diyorum ki bu Hükümeti Amerika başa getirdi o kadar general prof eregenekonun yani dolaylı yoldan amerikanın adamı oluyorsa kasımpaşadan çıkmış bir imamın amerikanın adamı olması daha büyük ihtimal

Ergenekon diye bir şeyin ben varlığını kabul etmiyorum kimsede kabul edemez zaten ortada hala ucu görünmeyen bir dava söz konusu 

Bu ülkeye bu adamı başbakan yapan güçler hizbullahı kuranlardır bunlarla mücadele edenlerse ergenekoncu sıfatı yapıştırılanlardır.

"boru" ları görmedin mi ?

Ben hiçbirzaman amerikayla uzlaşma olmadan iktidara gelen bir parti görmedim :) Medyayla uzlaşmadan seçimlere girilmez.Girersen alırsın boyunun ölçüsünü.

Önemli olan iktidara geldikten sonra iktidar olabildi mi ona bakarlar.Yoldan çıkarda "bizim çocuklar" ın isteklerini yapmazsan gecelik borçlanma faizinin bu ülkeyi nasıl kuruttuğunu görüpte bişeyler yapmaya kalkarsan fazla yaşayamazsın.Ben bu süreçte kapatma davası da dahil hepsinin amerikan planı olduğunu iddia ediyorum.Tayyibi başa getirdikten sonra onların sözünden çıkmış olabilir.Zannetme ki amerika illa öldürecek düşmanlarını.Son ana kadar kendine kullanmasını bilir.

Ayrıca bu liselerde verilen eğitim düz liseden pek farklı değil.Aynı başarıyı gösterdiği halde ("hak ettiği") halde neden istediği bölümü seçemiyor.Bunun özgürlükle ne alakası var.İnsanları sınırlandırmak üretime engel olmak değil midir ? 

Katsayı kararını Atatürk'mü koydu ki kutsal bir kuralmış gibi iptal edilmesine seviniyorsunuz.

O zaman Tıp bölümüne mühendisliklere sadece fen liselerine gidenler girsin.Anadolu liselerine gidenler kaldırım mühendisi olsun.Düz liselerde sokakta sürtsün.

Bu mudur kurtuluş ? 

Edit : YÖK ün itiraz kararı varmış henüz kesinleşen bi durum yok sanırım.Hala bi ümit var :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

madem düz liseden farkı yok anlamıyorum neden düz liseye gitmiyorlar o zaman :)  düz liseye giden enayi sadece üni için çalışsın ötekisinin elinde mesleğide olurken madem gittiği mesleğin eğitimi görmek istemiyor nedne o mesleğin lisesine gidiyor gitsin düz liseye düz lise diye bir şey olmasın o zaman herkes meslek lisesine gitsin düz liseler kaldırılsın

Toplam Hit: 17495 Toplam Mesaj: 122