Danıştay Katsayı Farkını Durdurmuş
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
2 yıllık mesleki yüksekokullara ilk önce kontenjanda meslek lisesi çıkışlılar alınırken kimsenin sesi çıkmıyordu o zaman düz liselerin mesleki yüksekokullara girişi 2. planda bunuda kimse dile getirmiyor kontenjanda açık varsa düzü alıyorlar
4 yıllıklara da aynı sistem gelse iyi olur aslında önce düz liselinin hakkı kalırsa meslek liseli girsin :) onada yanaşmasınız değilmi çok bencil bu insanlar
-----------------------------o dedıgın sınavsız gecıs hakkıydı kalktı katsayı sorunu yuzunden bu meslek lıselılere verılen bı avantajdı ama katsayı kalkınca bu hakda bitti yanı herkes sike sike unı ıcın sınava girecek sende meslek lıselıde bu 1. ezbere edebıyat yapma.
sen duz lıselı olarak meslek lıselıden daha ıyı genel egıtım alıyorsun dımı ? evet alıyorsun. ozaman adam gıbı calıs gir. katsayı kalktı ama egıtım değişmemişti dimi? yanı hala duz lıselıler meslek lıselılerden daha ıyı egıtım alıyordu. bır kere sızın kendıne guvenınız yok alısmıssınız tabı yıllardı nasılsa bızım katsayı avantajımız var dıye. katsayı kalkınca noldu meslek lıselıler dershanelere yıgıldı. buda bır cok tanıdıgım varkı bu sene köpek gıbı dershaneye gıdıp harıl harıl ders calısıyor (: emınımkı bu sene meslek lıselerı öss de olagan dısı bır cıkıs yapıcak artı ımam hatıpler meslek lıselerı ıcınde agır derslere sahıp olan lısedır. bu da 2.
yonetmenlık durdulruldu yarında yasa seklınde meclıse gelır kafanı yorma.
tayyıbın canı cehenneme turbana ben senden daha karsıyım ama yaptıgı tek ıyı iş buydu.
enınde sonunda kalkıcak yırtınmaya gerek yok :)
-
Katsayı
Araya bayram girdi, yazamadık.

Şu katsayı meselesini...*
Vicdanının sesini dinlediğini iddia eden bazı arkadaşlar, “Neden imam hatiplere, meslek liselerine katsayı engeli olsun? Her vatandaş eşit değil mi, bu nasıl adalet?” diye soruyor.
*
Halbuki vicdan, adaletli olmalı.
*
Düz liseye giden çocuk, risk alıyor. Moda deyimle, “risk grubunda”dır... Üniversiteyi kazandı kazandı... Kazanamadı, mesleksiz kalıyor, ayazda... Dolayısıyla bu aldığı riskin bir ödülü olmalı: Katsayı avantajı.
*
Meslek lisesini tercih eden çocuk, düz liseye gidenin aldığı riski almıyor. Üniversiteyi kazandı kazandı... Kazanamadı, altın bileziği, mesleği var. Haliyle, iş bulma şansı da var.
*
İmam hatibi tercih eden çocuk ise... Hem düz liseye gidenin göze aldığı riski almıyor, hem de, meslek lisesine gidenlere göre avantajlı. Çünkü, üniversiteyi kazandı kazandı... Kazanamadı, imam olarak, işi garanti, devlet güvencesiyle başlıyor. Dolayısıyla, göze almaya korktuğu riskin, bir ceremesi olmalı... O da, katsayı dezavantajı.
*
(Aslına bakarsanız, imam hatiplerin yolunu açmak için, tüm meslek liselerinin aynı kapsamda değerlendirilmesi de yanlış... Meslek lisesini bitiren çocuğun mesleği var ama, işi garanti değil... Devlet baba, imamlar gibi banko işe almıyor, elektrikçileri, tornacıları... Bu nedenle, meslek lisesini bitirenlerin katsayısı, düz liseden az, imam hatiplerden çok olmalı.)
*
Sıkışınca da diyorlar ki:“İmam hatibe gitsin, fena mı, dinini öğrensin, dinini bilen doktorlar, avukatlar olsun.”
*
Boşver sen doktoru moktoru, Cumhurbaşkanımız mesela, düz lise mezunu... Dinini bilmiyor mu? Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, düz lise mezunu... Namaz kıldıramaz mı?
*
Katsayı engel değildir...Aksine, adalettir.
*
Ve, vicdanının sesini dinlediğini iddia eden arkadaşların sormadığı soru şudur: “Cami sayısı belliyken, memleketin bu kat be katsayıda imama ihtiyacı var mı?”Yılmaz Özdil
-
ne güzel yazmış yılmaz özdil yine
-
bende tam yılmaz özdilin yazısını cp yapıcaktım
-
Ozaman meslek liselerinin Yatay geçiş hakkı kalmıyor demi bilgisi olan varmı müridlerim
-
yılmaz özdil yine sallamış , düz liseye giden risk almıyor , eğitim sistemimiz bozuk olduğu için düz liselere gitmek zorunda kalıyorlar.yılmaz özdil malesef farklı bir dünyada yaşadığı için meslek liselerine gienlerin ellerine altın bilezik (!) taktığını zannediyor.istiyor ki meslek liselerine gidenler illede ara elaman olarak çalışsın , üniversite okuyamasın , sadece ayak işlerine baksın.
düz liselerin eğitimi meslek liselerine göre daha iyi (!) , daha doğrusu meslek liselerine göre kötünün iyisiler, daha çok matematik , f,izik ve kimya dersleri görüyorlar.meslek liselerinin stajları olduğu için daha az ders görüyorlar
Daha az ders görerek düz liselilerle aynı sınava giryorlar ve malesef katsayı uygulamasından dolayı daha az puan alabiliyorlar.
katsayı adaletsizliğini savunmak için insan ancak bu kadar saçmalayabilirdi .
-
Şimdi katsayı Farkı Kaldırıldımı? Yoksa Yeniden Kat Sayı Başladımı?
Şimdi Bir imamhatipli öğrenci yada Meslek Lisesi Öğrencisi ÖSS ye girdiğinde Tekrar Puanı Kesilecekmi? Aynı Eşitliği Onlar İçinde Yapılmıcakmı?
Şimdi Kat Sayı Farkı var Neden Peki Bu Ülkenin Çocuklarına Meslek Dersleri verip Önlerini Kesiyorlar Bir Şeyler Öğretip Gönderiyorlar Neden İmam Hatipe Gönderip 4 yıllık Okuttuktan Sora ÖSS de Hakkını Yİyorlar..?Yada Bu devlet Hak-Hukuk Olayını Halen Bilmiyormu? Bende İmam hatip öğrencisiyim Neden hakkımı Alıyorlarki Neden Alınıcak Haklar İçin Bu Tip Okullar Açıyorlarki?
Yoksa Her Şey Boş mu?Okuyanda Okumayanda Bir mi?
-
husnuweb bunu yazdı:
bence doğru karar.
oraya giden eleman bir meslek konusunda eğitim alıyor, sonra çıkıp ben doktor olacağım diyorsa burada bir yanlış vardır.
üniversitede 4 yıllık eğitim almak isteyen kişiler neden meslek lisesine gittiler onuda anlamıyorum. zorla mı seçtirdiler.
99-02 yılları arasında meslek lisesinde okuyanlara haksızlık yapılmıştır zamanında sistemi çat diye değiştirerek; ancak ötekiler sızlanmasın.
bakalım karar harbiden gerçekleşecek mi. yeni yapılan öss sistemini de sıkıntıya sokabilir bu karar çünkü.
mağdem öyle o zaman normal liseden çıkanlarda doktor olmasın sağlık meslek lisesi var.o zaman bilgisayar ve elektronik mühendiside olmasın bunlarında meslek liselerinde bölümleri var...
böyle saçmalıkmı olur hocam ?
kim hak ediyorsa kazansın öss de ben başkasından daha çok puan alıyorsam neden hakkım yensin ?
görüldüğü gibi imam hatip mezunu cumhurbaşkanı ve başbakan bile oluyor...
onuda geçtim o zaman öss de meslek dersleride sorulsun...
-
iyi yapıldı öbür türlü haksızlık olmuyormuydu meslek liseli istediği bölüme girsin yok olmadımı kendi bölümüne ek puanla girsin, öyle olmasından böylesi daha iyi
-
SivilPadisah bunu yazdı:
iyi yapıldı öbür türlü haksızlık olmuyormuydu meslek liseli istediği bölüme girsin yok olmadımı kendi bölümüne ek puanla girsin, öyle olmasından böylesi daha iyi
-----------------------------öğretmen liselerinden de kaldırılsın o zaman. giderse gider gitmezse hiç yapamazsa alacağı 24 puanla rahat rahat öğretmenliğe gider. :W
biz ne bok yiyelim amk bize hiç bi yerden bişe yok :W
katsayı farkı olmaması gerek. herkes eşit puanla girecek. ama adam kendi mesleğinde 4-5 puanlık bi ek puan alabilir. Böyle daha iyi olur heralde :W